Skoči na vsebino

OMAKE


Recommended Posts

BRESKOVA OMAKA

 

1 Veliko,zrelo

breskev olupimo,odstranimo koščico,meso pa damo

skupaj z

2 žlicama

limoninega soka v elek.mešalnikin zmešamo v pire

začinimo s

1/2 čajne žličke

čilija in

2 žlicama

sesekljanih pistacij, primešamo

100g kisle smetane in dopolnimo okus s

soljo in poprom.

 

 

Nasvet:Omaka se najbolje poda k mesnemu fundiju in hladni pečenki.

 

 

dober tek

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 75
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Crocuta pridno prebiram tvoje recepte in si zapišem kar mi je všeč, sem ti pa pri jogurtovi-smetanovi omaki postavla vprašanje, pa si ga spregledal. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
caw

Stane kar se pa kuhanja tiče pa videm da zelo malo kuhaš.

lp

Res je, raje jem. Tudi tvoji recepti so dobri z mojo korekcijo x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

JOGURTOVA-SMETANOVA OMAKA

 

 

1/2 kozarčka goste

smetane zmešamo s

1/2 kozarčka

jogurta, ...

 

Katero smetano maš v mislih? A jogurt je navaden? x:)x

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
ej stane !

ti razlikujes navadni jogurt od sadnega.

To ni bistveno, pač pa je bistveno to, iz kakšnega mleka je, surovega ali pasteriziranega, veš to :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
caw stane

Čisto vseeno je klerega umešaš ker ti bolš pase ni bitno.

Je že bitno, pasteriziranega moraš kodirat, surovega pa ne x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sigurno bom javla. Povej mi prosim kako dobro omako zraven testenin. Bi jutri za kosilo nardila makarončke pa bi neki zraven, lahko tudi brez mesa.

Hvala! x:)x

 

bye

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

caw krena

 

evo eno klasično direk iz glave samo zate

 

Sestavine

 

25 dag mletega mesa

2 žlički olja

4 žlice sesek čebule

2 žlički sesek.slanine-pečene

1dl paradežnikove mezge

4 žlice belega vina

1 sveža paprika

2 žlici parmazana

sol

poper

zelem petršilj

 

 

Omaka

 

Sesekljano čebulo in slanino prepražimo na olju.ko čebula zarumeni,pridamo zmleto meso in dobro prepražimo.Dodamo še na rezance narezano papriko nali nariban korenček,osolimo popramo in pražimo 5 min.Prilijemo mezgo, če je potrebno še malo juhe ali vode, in dušimo 20 min.Preden omako polijemo čez testenine, prilijemo vino.

 

K testeninam ponudimo zeleno solato.

 

 

Klasična omaka bo vredu al kej druzga krena

 

dober tek Vam zelim crocuta

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...