Skoči na vsebino

OMAKE


Recommended Posts

  • Komentarji 75
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

evo samo zate krena!

 

TEŽIN Z ŠPINAČO JAJCEM IN MESOM

 

Sestavine.

 

 

4do 8 jajc

500g belega piščančjega mesa

250 g špinače (lahko tudi zmrznjena narezana)

1 mala čebula

1 kavna žlička soli

1 kavna žlička cimeta

1/2 žličke črnega popra-ni pa nujno

1 žlička kurkume če jo imaš

2 jušni žlički deviškega olja

2 limoni narezani na četrtinko

400ml vode

 

 

Priprava:

 

Popeči kose piščanca na oliv.olju nekaj minut da se malo opeče dodaj vodo in začimbe in pokrito kuhaj 15 min.V primerno veliko skledo dodaj jajca nariban sir , spinačo in piščanca z omako.Dobro razvrklaj z vilico.Pečico segrej

na 180 stopinj in vlij v negorljivi pekačin peči pb.40 min.Postreži še toplo,prelito z limoninim sokom in zreven ponudi zeleno solato.

 

za predjed za 8 oseb

za glavno jed za 4 osebe

 

 

Ta težin je bil proglasen leta 2000 za najboljsi recep v Tuniziji

 

Dober Tek Vama želi crocuta in sporoču kako se ti je zdelo

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pozdrav crocuta, danes je bla sprememba načrtov...naju je mami povabila na kosilo, tko da nisem kuhala, bom pa jutri tvoj recept sprobala. Sem pa prej videla, da si ta recept že napisal, tko da bi mi lahko povedal kje ga najdem, da se nebi še enkrat trudil s pisanjem. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljen!

Danes sem naredila težin, sem se pa kr namučila, da sem našla špinačo, te naše trgovine so slabo založene. :o|o: Mi je blo všeč, čeprav mi je bil malo nenavaden okus cimeta, ker sem ga bla do sedaj vajena samo v štrudlu, v glavnem mi je blo pa všeč. Upam, da najdem še kak zanimiv recept. x:)x

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vem, da bi lahko bla zmrznjena, ampak majo vsepovsod tisto spasirano, pa nisem vedla, če bi blo dobr. :inocent: No važno, da sem sprobala in da sem bla zadovolna. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

OMAKA TISOČERIH OTOKOV

 

3žlice solatne

majoneze zmešamo s

1/2 čajne žličke

sladke paprike

1 žlička kisa

2 kapljicama

tabasko omake,

3/4 žlice mleka in

1/2 žlicama drobno

sesekljanih rdečih

paprik ter potresemo z

drobno sesekljanim

drobnjakom.

 

 

Nasvet

 

Ta omaka popestri listnate solate solate iz belušev ohrovt zelena in šampinjone

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

U a to je solatni preliv :2src: a bo fajn izpadlo tut če majonezo spustim, ker te pa reeeees nikoli ne jem razen ob redkih izjemah :inocent: obožujem solatne prelive, drobnjak pa imam tut full rada ampak ponavadi v juhi x:)x

 

Kakšen ekstra predlog za paco za meso?

 

Jst sem zdaj začela delat zrezke tako, da jih najprej v vegeti potrem in naoljim, potem v pvc vrečko za vlaganje narežem čebulo (krhlji) ali česen in dam zrezke not, zalijem z rdečim vinom, balzamičnim kisom, natrosim notri začimb - ponavadi čist mal timijana in mal več rožmarina, kak krhelj paprike not vržem in paradižnika (zelenjave vsekakor samo kak krhelj ne več) in potem iz tega izpustim zrak, fajn zavežem in vržem v hladilnik za 20 min do pol urice, če vmes pozabim x:px

 

No zrezki VSE vpijejo v full hitrem času in potem ko jih dam pečt so naravnost božanski. Mehki in polni arome, prav fajn za jest res!

 

 

No zadnjič sem pa gledala enega novega kuharskega chefa na POP-u in je delal "chicken wings". Perutničke je mislim da najprej narahlo osolil in jih dal pečt za nekaj minut v pečico, potem je naredil preliv ala pac varianta ter dal v eno posodo sesekljan česen, 3/4 litrškega kozarca medu in limono, nato pa vse to fajn premešal. Perutničke je vzel ven iz pečice, prelil s to zadevo in dal nazaj zapečt. Zgledal je full dobr!!! Tako da prav morm probat enkrat to kombinacijo :palec:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jst sem zdaj začela delat zrezke tako, da jih najprej v vegeti potrem in naoljim, potem v pvc vrečko za vlaganje narežem čebulo (krhlji) ali česen in dam zrezke not, zalijem z rdečim vinom, balzamičnim kisom, natrosim notri začimb - ponavadi čist mal timijana in mal več rožmarina, kak krhelj paprike not vržem in paradižnika (zelenjave vsekakor samo kak krhelj ne več) in potem iz tega izpustim zrak, fajn zavežem in vržem v hladilnik za 20 min do pol urice, če vmes pozabim x:px

 

No zrezki VSE vpijejo v full hitrem času in potem ko jih dam pečt so naravnost božanski. Mehki in polni arome, prav fajn za jest res!

x:px Sliši se full dobro, ob prvi priliki poskusim. x:)x

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
probej je dobro pa ne pozabi na sol zdravo x;)x

Ne gre tako hitro. Take šnicle moraš samo odležat nekaj dni brez vsega, na hitro popečt, na krožniku pa fino posolit, popoprat itd x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Hladna hrenova omaka

 

Poleg postrežemo:

govedina

 

jedi z žara

 

Sestavine:

 

čebula (1)

česen (1 strok)

maslo

sirni namaz (25 dag)

kisla smetana (1 dl)

mleko (50 ml)

peteršilj

hren

limona (1)

 

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Čas do postrežbe: 2 uri

 

Priprava:

 

V ponvi raztalimo žlico masla ter na njem popražimo drobno nasekljano čebulo in česen, da postekleni.

Vmešamo sirni namaz, smetano in mleko. Na znižani temperaturi kuhamo ob stalnem mešanju, da dobimo gosto in enakomerno zmes.

Zmes ohladimo in nato vmešamo dve žlici drobno nasekljanega peteršilja, žlico naribanega hrena in limonin sok.

Vse skupaj damo v hladilnik vsaj za dve uri, a še bolje preko noči. Postrežemo hladno.

 

Opombe:

 

Namesto maslo lahko uporabimo tudi margarino. Če želimo lahko vmešamo tudi koščke posušene govedine. Namesto navadne čebule lahko uporabimo mlado čebulo, kar prida k barvni raznolikosti jedi.

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...