crocuta 22. november 2006 Avtor Prijavi Deli 22. november 2006 Omaka z artičokami Ključne besede: nemesna jed Izvorno ime: Penne with Artichokes Vloga: obilna jed Zahtevnost: zmerno Poleg postrežemo:parmezan Za število oseb: 4 Sestavine: artičoke (12) limona (1) olivno olje čebula (1) česen (4 stroki) suho belo vino (1 dl) paradižniki (6) timijan sol paprika v prahu peteršilj Čas priprave: 10 minutČas kuhanja: 45 minut Priprava: Artičoke prirežemo centimeter pod vrhom, odstranimo zunanje zelene liste in odrežemo temno zeleni del pri dnu. Tako očiščene artičoke razdelimo na četrtine in jih dobro namažemo z limoninim sokom. Segrejemo dve žlici olivnega olja in na njem dušimo artičoke, da zlato zarumenijo. V ponev dodamo drobno nasekljano čebulo in na tanke lističe narezan česen. Ob mešanju vse skupaj na srednji temperaturi dušimo, dokler se sestavine ne zmehčajo. Prilijemo vino in malce pokuhamo. Dodamo olupljene in narezane paradižnike, pol decilitra vode in pol žličke zdrobljenega suhega timijana. Pokrijemo in na nizki temperaturi kuhamo približno pol ure, oziroma da se sestavine povsem zmehčajo. Občasno pomešamo. Na koncu jed po okusu začinimo s soljo in papriko ter odkrito kuhamo, da se primerno ne zgosti. Omaki po okusu primešamo nasekljan peteršilj. Opombe: Najprimernejše testenine za to omako so rigatoni -- votle, kratke rebraste DOBER TEK Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.