Skoči na vsebino

kako vi meditirate?

jelly

Recommended Posts

• Komentarji 110
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Zakaj ne, jaz mam probleme kadar kaj nacrtujem?

Ja- malce primerjaj deželo, tradicijo, mental, pa način življenja,osebne filozofije pol pa si sam odgovori zakaj.

Ne bašimo se v tuje kalupe, ki jih ne moremo po identični poti doseči, ker niso v nas, v naši podzavesti pa še vsem fizičnem zraven. Iz tele lj- slovenije je težko primerljivo z ljudmi , ki živijo / celo življenje/ v povsem drugačnem/ tudi duhovnem/ okolju. -zato !

xegox

Poiščemo si svojo pot, ker vsak plagiat, pa naj je še tako dober, ne preseže/ niti doseže/ originala .- enostavno.

:palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Deli na socialnih omrežjih

Ja to je res, ampak to ne pomeni, da moram jaz zaj pa meditirat vsak dan ob 18:00, prav tako ne pomeni, da moram ob dolocenem casu trenirat tocno tako tehniko, ceprav to mnogi priporocajo. In pa ce mas velko zeljo, je tud v Sloveniji to dosegljivo, le da to pomeni, da moras za sabo zapustit vecino zivljenja -> meniski red naprimer.
Brez podpisa

Budisti se osredotočajo na dihanje, gre pa za odstranitev vseh motenj s ciljem da začutiš samega sebe. Tako nekako si jaz to predstavljam. Meni to malo težje uspeva s sedenjem na miru in transcendentalno glasbo in zelo dobro pri vzdržljivostnih športih (kolo, tek) z vetrom v laseh x;)x

Vsak po svoje, sicer je pa že v grškem preročišču lepo pisalo, da moraš spoznati najprej samega sebe... pa tudi naše ljudske modrosti v stilu "pomedi najprej pred svojim pragom" se ukvarjajo s tovrstno tematiko x:px ... vsak na svoj način prihajamo k sebi... eni tako, drugi tako :palec:

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Tako je spoznaj sebe; meni naprimer nek zapisan nacrt ali nacin ne uspeva ravno najbolje. Vecinoma, kadar se spravim meditirat, to pomeni izvajanje vecih razlicnih tehnik v neki povezljivi vcasih tudi kaoticni celoti.

Nikol pa nisem ene sam tehnike izvajal vec kot 10 min, enostavno ce sem to probal je bilo podobno nesmiselnemu zaletavanju v steno, kjer so vse rodovitne misli pobegnile mimo. Predvsem se nanasam na enakomerno dihanje, ki pri meni vecino pelje do take miselne kletke, ki jo dihanje ustvarja, mnogo bolje mi gre izmenicno ritmicno glede na obcutke misli, zelje , ideje -> skratka prilagajam se

Sicer pa mi ustreza tudi, sunkovito dihanje s postopnim umirjanjem in opazovanjem, poslusanje zvokov, opazovanje prostora, telesni obcutki. Pa zadnje case opazam, da mi zelo pomaga ce se malce vprasam kdo sem, kaj sem, kaj delam, kaj vpliva name itd.

Brez podpisa

absolutno velja- za njega .

Za nas tole ni merilo ..ne more biti.

xegox

Kakor razumem, velja to, kar je povedal Krishnamurti, za vse. Ker ne gre za njegovo subjektivno mnenje, temveč spoznanje življenjskih dejstev.

Possible—but highly unlikely.

absolutno velja- za njega .

Za nas tole ni merilo ..ne more biti.

xegox

...res je vsak zgodba zase... ampak ce vzames balast stran so vse zelje in hotenja pozitivni stres, ki je sicer nivo visje od negativnega, ni pa to mir...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Ja to je res, ampak to ne pomeni, da moram jaz zaj pa meditirat vsak dan ob 18:00, prav tako ne pomeni, da moram ob dolocenem casu trenirat tocno tako tehniko, ceprav to mnogi priporocajo. In pa ce mas velko zeljo, je tud v Sloveniji to dosegljivo, le da to pomeni, da moras za sabo zapustit vecino zivljenja -> meniski red naprimer.

ja, res- koliko od nas je v meniškem redu ?

xegox

Kakor razumem, velja to, kar je povedal Krishnamurti, za vse. Ker ne gre za njegovo subjektivno mnenje, temveč spoznanje življenjskih dejstev.

Po čem sklepaš . da velja za vse ?- a misliš, da on ve kako zgleda življenje nekega kelnerja v španiji, pa stevardese na aljaski, pa mujota s krampom v bosni ?-zanesljivo ni bog, da bi lahko vedel vse...

xegox

...res je vsak zgodba zase... ampak ce vzames balast stran so vse zelje in hotenja pozitivni stres, ki je sicer nivo visje od negativnega, ni pa to mir...

Drži, ne strinjam pa se ,da se dobesedno obešamo na modrovanje in nauke indijskih modrecov in gurujev, ker ne spadamo v isto pasmo -nismo na istem nivoju in priznali ali ne - tudi nikoli ne bomo.

xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

Po čem sklepaš . da velja za vse ?- a misliš, da on ve kako zgleda življenje nekega kelnerja v španiji, pa stevardese na aljaski, pa mujota s krampom v bosni ?-zanesljivo ni bog, da bi lahko vedel vse...

xegox

Seveda ni Bog.

Življenjske zakonitosti so iste za vsa bitja na Zemlji. Duhovnost je spoznavanje teh zakonitosti in življenje v skladu z njimi. Kdor spozna samega sebe, spozna tudi druge: ne specifičnosti sicer, temveč osnovne zakonitosti. In tega si nisem jaz izmislil. x:)x To je podobno kot s fizičnim telesom: vsako telo delujo po enakih zakonitosti, razlikujejo se le v podrobnostih.

ker ne spadamo v isto pasmo -nismo na istem nivoju in priznali ali ne - tudi nikoli ne bomo.

xegox

..nismo na istem nivoju... to je vsekakor res... o tistem drugem pa: ce verjames. da je neki res ali da ni res imas v vsakem primeru prav... x^x x:Dx

... pa ce pustiva cisto ob strani to ali kdaj bos/bom ne tem nivoju... se zmeri ne vem zakaj ne bi smel upostevati resnico, ki se mi je skozi mojo prakso pokazala za resnicno... sicer pa Krishnamurti ni nikoli rekel, da je nemogoce... zgolj to da je tezje... ce ti uspeva, potem svaka ti cast... :palec:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Seveda ni Bog.

Življenjske zakonitosti so iste za vsa bitja na Zemlji. Duhovnost je spoznavanje teh zakonitosti in življenje v skladu z njimi. Kdor spozna samega sebe, spozna tudi druge: ne specifičnosti sicer, temveč osnovne zakonitosti. In tega si nisem jaz izmislil. x:)x To je podobno kot s fizičnim telesom: vsako telo delujo po enakih zakonitosti, razlikujejo se le v podrobnostih.

Dobesedno nakladanje- jaz govorim eno- ti bereš/ razumeš / drugo- pa živi dalje v utopiji- no ja- lepo bodi xegox

..nismo na istem nivoju... to je vsekakor res... o tistem drugem pa: ce verjames. da je neki res ali da ni res imas v vsakem primeru prav... x^x x:Dx

... pa ce pustiva cisto ob strani to ali kdaj bos/bom ne tem nivoju... se zmeri ne vem zakaj ne bi smel upostevati resnico, ki se mi je skozi mojo prakso pokazala za resnicno... sicer pa Krishnamurti ni nikoli rekel, da je nemogoce... zgolj to da je tezje... ce ti uspeva, potem svaka ti cast... :palec:

če ti uspeva- svaka čast- to je to- če ti uspeva- samo bolj racionalno in praktično je uporabljati svojo pot, ki je prilagojena tvojim potrebam in zmožnostim ter stopnji. Ostalo se pa strinjam- kar uspeva - je the best! :palec:

xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

ja, res- koliko od nas je v meniškem redu ?

Jah to je pa ze druga stvar druge debate, ce si zelis imas vse moznosti, za tako odlocitev. Ce se nansas na meditacijo znotraj povprecnega zahodnjaskega zivljenja, pa tud ne vem zakaj nebi mogel sledit vzgibom spontanosti. Ne vem kaksen je tvoj popoldan in tvoja sluzba, pri men je tako, da bi lahko takim vzgibom sledil poljubno skoraj v katerem koli delu zivljenja. Ce pa pac takrat delam mi pa verjetno tud na misel ne bo prisla meditacija, ker je koncentracija o delu na prvem mestu.

Skratka, da zaobjamem -> v svojem prostem casu 16:00 - 00:00 ( celka 8 ur ) me prakticno nic ne ovira, da nebi sledil notranjim vzgibom za meditacijo.

Me je pa preletelo, da si mogoce narobe razlagamo to spontanost. Sej to verjetno ne pomeni, da ce 1 mesec ne dobis vzgiba za meditacijo, pa te ne bos izvajal. Bolj bi bilo smiselno razmisljat v smeri, da ko si zazelis meditirati, se le tega lotis s Srcem. Kar pomeni, da lahko prej 10 min samo sedis opazujes sonce, oblake, veter, vonjas zrak in nato spontano iz teh obcutkov preides na meditacijo. Ceprav zame je ze prvi del meditacija, ker taksno opazovanje umirja um in ga tisa.

Skratka drugic x:Dx -> spontanost bi lahko predstavljal nek sproscen prehod iz vsakdanjika na meditacijo in ne toliko nek Duhovni vzgib/klic, ki se pojavlja neodvisno od nase volje in zelje, ceprav hkrati tudi to xDDx

Brez podpisa

Jah to je pa ze druga stvar druge debate, ce si zelis imas vse moznosti, za tako odlocitev. Ce se nansas na meditacijo znotraj povprecnega zahodnjaskega zivljenja, pa tud ne vem zakaj nebi mogel sledit vzgibom spontanosti. Ne vem kaksen je tvoj popoldan in tvoja sluzba, pri men je tako, da bi lahko takim vzgibom sledil poljubno skoraj v katerem koli delu zivljenja. Ce pa pac takrat delam mi pa verjetno tud na misel ne bo prisla meditacija, ker je koncentracija o delu na prvem mestu.

Skratka, da zaobjamem -> v svojem prostem casu 16:00 - 00:00 ( celka 8 ur ) me prakticno nic ne ovira, da nebi sledil notranjim vzgibom za meditacijo.

Me je pa preletelo, da si mogoce narobe razlagamo to spontanost. Sej to verjetno ne pomeni, da ce 1 mesec ne dobis vzgiba za meditacijo, pa te ne bos izvajal. Bolj bi bilo smiselno razmisljat v smeri, da ko si zazelis meditirati, se le tega lotis s Srcem. Kar pomeni, da lahko prej 10 min samo sedis opazujes sonce, oblake, veter, vonjas zrak in nato spontano iz teh obcutkov preides na meditacijo. Ceprav zame je ze prvi del meditacija, ker taksno opazovanje umirja um in ga tisa.

Skratka drugic x:Dx -> spontanost bi lahko predstavljal nek sproscen prehod iz vsakdanjika na meditacijo in ne toliko nek Duhovni vzgib/klic, ki se pojavlja neodvisno od nase volje in zelje, ceprav hkrati tudi to xDDx

No vidiš- pa sva se razumela .

xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

No, pa se zjasni, če te narobe berem.

Poglej- tamle se obešate na indijske/ vzhodnjaške/ učitelje- kar je vse lepo in prav, da pa njihove nauke tukaj praktično popolnoma avtentično ne moreš izvajati, je pa tudi ena resnica. In o tem govorim, niti nisi bil rojen tam, niti ne poznaš kulture, miselnosti...pa brez veze- mislim, da razumeš- samo pač trdiš svoje- tudi v redu- ti si pač zahodno utelešenje enga vzhodnjaka- pa v redu- naj bo tako- upam, da si zadovoljen.Če pa pogledaš kaj sem napisal najprej - 1.post , boš morda le razumel, da je kaj takega nemogoče..in prazna utopija je gnati se / dobesedno/ za njihovimi načini. Sicer sem pa ti vse lepo napisal.

xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

Ok moj um je zbegan -> torej kje je problem, da nam zahodnjakom spontanost ni omogocena in kje se je krisnamurti potem ustel ?

Lej, na oba posta je tlele- glih govorim, da je treba izbrati svojo pot, ker tiste spontanosti o kateri govori vsak vzhodnjaški učitelj, ne boš dosegel v pomenu , ki ga je on mislil. Ker nisi človek s tistega področje, nimaš niti približno take vzgoje, takega odraščanja in vse skupaj je zate bolj ali manj dosegljivo le na nekakšni prilagojeni način, ki ga pogruntaš sam.zato pravim, da se DOBESEDNO ne gre zanašati in prakticirati teh naukov v dobesednem pomenu besede, ker že iz osnove/izhodišču/ si na drugačni točki. Nisem rekel , da si določaj ure in načine - ne , glih nasprotno- saj ves čas govorim o identitetnem individualnem pristopu, ki lahko izhaja iz vzhodnih naukov/ hvala bogu/ le izpeljava je nemogoča. S tvojega / zahodnega / gledišča pa lahko skonstruiraš- izpelješ svojo modifikacijo teh naukov in načinov, kar je za nas mnogo bolj sprejemljivo in seveda tudi uspešnejše. Glih tle je point, da si lahko bolj free , bolj se nasloniš na svoj način, če boš čakal takole spontanos6t v lajfu, jo boš dočakal na leto ene 2x ...v bistvu si s tistim , kar sem označil z rdečo, odgovoril sam sebi. Pa še to- ne vem v čem je problem, če ti v 10 minuteh ne uspe priti taj , kjer želiš- tukaj se vidi naša zahodnjaška nestrpnost, ki obenem podpira moje mnenje, da enostavno ne moremo funkcionirati kot oni, -tu- zdaj. In seveda tudi ruši težnje po istovetnosti z njihovimi načini, ker jih niasmo sposobni v režiji/ kot si zamišljajo oni/ speljati do konca.Sem pa dejal- vse je v redu, kar deluje in si zadovoljen- ne potrebuješ glih vzhodnjaških načinov v polni meri- ..tudi slovenski način meditacije ustreza.

xegox :palec: .

Moja spletna stran

Moji knjigi

Mah sej ja tako, kaj na recem. Ja mislis, da je spontanost na vzhodu kaj drugega kot tu ? Prav tako imajo dolznosti in obveznosti in prav tako nimajo moznosti 24 ur sedet v nekem templju, razen ce se tako odlocijo x;)x . Sploh pa ne razumem, v kaksnem pomenu, naj spontanost vzhodnjaskega ucitelja nebi bila dosegljiva zahodnjaku (neglede na kulturo itd....). Kot sem ze rekel tudi tam imajo dolznosti in obveznosti.

10 min se pac nanasa na tehnike, ki pri meni ne palijo. To ne pomeni, da ne dajo zeljenega rezultata v 10 min, ampak so zaradi svoje enolicnosti zame neprimerne = lahko povzrocajo nezeljene blokade ali jih potencirajo. Moram pa rect, da se mi zdijo primerne za odkrivanje blokad. Se pa strinjam, da nas preganja nepotrpezljivost, ker smo navajeni cimhitrejsega ali takojsnega ucinka.

Skratka imamo skupno tocko, vsak svojo pot sam najde, spontanost pa se pojavi z rekom vaja dela mojstra x;)x :palec:

Brez podpisa

Mah sej ja tako, kaj na recem. Ja mislis, da je spontanost na vzhodu kaj drugega kot tu ? Prav tako imajo dolznosti in [/colorodlocijo x]obveznosti in prav tako nimajo moznosti 24 ur sedet v nekem templju, razen ce se tako ;)x . Sploh pa ne razumem, v kaksnem pomenu, naj spontanost vzhodnjaskega ucitelja nebi bila dosegljiva zahodnjaku (neglede na kulturo itd....). Kot sem ze rekel tudi tam imajo dolznosti in obveznosti.

10 min se pac nanasa na tehnike, ki pri meni ne palijo. To ne pomeni, da ne dajo zeljenega rezultata v 10 min, ampak so zaradi svoje enolicnosti zame neprimerne = lahko povzrocajo nezeljene blokade ali jih potencirajo. Moram pa rect, da se mi zdijo primerne za odkrivanje blokad. Se pa strinjam, da nas preganja nepotrpezljivost, ker smo navajeni cimhitrejsega ali takojsnega ucinka.

Skratka imamo skupno tocko, vsak svojo pot sam najde, spontanost pa se pojavi z rekom vaja dela mojstra x;)x :palec:

Glih v tem je point- da imajo 24 ur časa na dan...vsi vzhodnjaški učitelji.

xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

Meni se je že velikokrat zgodilo, da sem imel miselno zadevo že speljano (bilokaj) in se je potem izkazalo, da je bil potek dogodkov čisto drugi, da je bilo, je in še bo "n" možnih variant in da se je najbolj čudovito predati dogodkom, jih opazovati imeti odprte oči in reagirati ob priliki. Vse tisto, to je tu nemogoče, se ne da, je tko in tko so po mojem skromnem mnenju miselne blokade, katerih namen je "DELETE" x;)x

We are here to serve the history... x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ah ja seveda. Idelano bi bilo, da delujes po nacelu zaradi katerega sploh smo tud v tem casu in prostoru, ampak kako do tega Nacrta je pa v enem drugem topicu se mi zdi.

Potem nam nebi blo treba vec razmisljat na tak nacin -> nimam jaz 24 ur casa, kot on :palec:

Brez podpisa

Ah ja seveda. Idelano bi bilo, da delujes po nacelu zaradi katerega sploh smo tud v tem casu in prostoru, ampak kako do tega Nacrta je pa v enem drugem topicu se mi zdi.

Potem nam nebi blo treba vec razmisljat na tak nacin -> nimam jaz 24 ur casa, kot on :palec:

:palec: :palec: :palec:

xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

Poglej- tamle se obešate na indijske/ vzhodnjaške/ učitelje- kar je vse lepo in prav, da pa njihove nauke tukaj praktično popolnoma avtentično ne moreš izvajati, je pa tudi ena resnica. In o tem govorim, niti nisi bil rojen tam, niti ne poznaš kulture, miselnosti...pa brez veze- mislim, da razumeš- samo pač trdiš svoje- tudi v redu- ti si pač zahodno utelešenje enga vzhodnjaka- pa v redu- naj bo tako- upam, da si zadovoljen.Če pa pogledaš kaj sem napisal najprej - 1.post , boš morda le razumel, da je kaj takega nemogoče..in prazna utopija je gnati se / dobesedno/ za njihovimi načini. Sicer sem pa ti vse lepo napisal.

xegox

Jaz sem tudi lepo napisal.

Sicer pa je Jiddu Krishnamurti od 14. leta dalje živel in deloval v Veliki Britaniji in njegovi "nauki" so namenjeni prav zahodnemu svetu. Konec koncev ima veliko vzporednic in ujemanj tudi z Martinom Kojcem.

Lej, na oba posta je tlele- glih govorim, da je treba izbrati svojo pot, ker tiste spontanosti o kateri govori vsak vzhodnjaški učitelj, ne boš dosegel v pomenu , ki ga je on mislil. Ker nisi človek s tistega področje, nimaš niti približno take vzgoje, takega odraščanja in vse skupaj je zate bolj ali manj dosegljivo le na nekakšni prilagojeni način, ki ga pogruntaš sam.

Čakaj malo, kaj ima spontanost veze z vzhodnjaško vzgojo? Sponatnost je prav nasprotje od vzgoje, ki je do neke mere zatiranje spontanosti.

ne vključit - ampak doseči pogled s katerim funkcioniraš na fizičnem nivoju- skozi povsem drug nivo. Verjetno si prav mislil.Način se spremeni ...saj to naj bi tudi bil kratkoročni cilj.

xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...