FixMinze 10. november 2006 Prijavi Deli 10. november 2006 Tako je svojemu vlakcu z vagoni prikljucis nov vagoncek, in ga pocasi spremenis v Lokomotivo -> tututu tutut tutuuuuuuuu Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 10. november 2006 Prijavi Deli 10. november 2006 he,he ,he... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 10. november 2006 Prijavi Deli 10. november 2006 meditiram...lagano Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 10. november 2006 Prijavi Deli 10. november 2006 da se prepričam da delam prov še sploh nisem probala Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 10. november 2006 Prijavi Deli 10. november 2006 Ti ti, kaj res ne ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 10. november 2006 Prijavi Deli 10. november 2006 meditiram...lagano Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Jaz sem tudi lepo napisal. Sicer pa je Jiddu Krishnamurti od 14. leta dalje živel in deloval v Veliki Britaniji in njegovi "nauki" so namenjeni prav zahodnemu svetu. Konec koncev ima veliko vzporednic in ujemanj tudi z Martinom Kojcem.Čakaj malo, kaj ima spontanost veze z vzhodnjaško vzgojo? Sponatnost je prav nasprotje od vzgoje, ki je do neke mere zatiranje spontanosti.To pa tudi mene zanima. kakšna je zveza med vzgojo, ki so je bili deležni mojstri v mladosti in tem, da so to postali. Kolikor sem sam prebiral te stvari, so pred vzgojo bežali, tako kot bi bilo dobro, da jo tudi mi pustimo, da gre mimo nas. Še vedno ne razumem te misli, da je besedam nekega mojstra iz vzhoda pač ne gre slediti, ker nismo rojeni na vzhodu. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 Jaz sem tudi lepo napisal. Sicer pa je Jiddu Krishnamurti od 14. leta dalje živel in deloval v Veliki Britaniji in njegovi "nauki" so namenjeni prav zahodnemu svetu. Konec koncev ima veliko vzporednic in ujemanj tudi z Martinom Kojcem.Čakaj malo, kaj ima spontanost veze z vzhodnjaško vzgojo? Sponatnost je prav nasprotje od vzgoje, ki je do neke mere zatiranje spontanosti. To pa tudi mene zanima. kakšna je zveza med vzgojo, ki so je bili deležni mojstri v mladosti in tem, da so to postali. Kolikor sem sam prebiral te stvari, so pred vzgojo bežali, tako kot bi bilo dobro, da jo tudi mi pustimo, da gre mimo nas. Še vedno ne razumem te misli, da je besedam nekega mojstra iz vzhoda pač ne gre slediti, ker nismo rojeni na vzhodu. Ko se rodiš v nekem okolju, z neko tradicijo-vsekakor ustvariš vzorce občutenja, mišljenja, sprejemanja ,dajanja ,razvijanja miselnih procesov v skladu z okoljem/ učitelji/ kjer si se rodil. Tole je DEJSTVO. Vzgoja ne mislim povsem dobesedno ampak tile vplivi, ki so prisotni/ edini/ v času odraščanja, dozorevanja na fizičnem , umskem in duhovnem nivoju. Ti vplivi so ključ razumevanja tiste filozofije, ki je vsekakor temeljna na tistem področju -v času , ko stvari upijaš , ko pač odraščaš- v času osnovnega učenja...v času razumevanja. In če imaš ti od otroštva / ne bom omenjal leta/ vcepljene določene vzorce / ki so vsekakor avtentični -avtohtoni v povezavi z okoljem/ ,naučene/ od malega/ določene tehnike ..potem je tista pot ,ki ji slediš dobesedno pisana v tebi. In vsekakor spontano pojavljanje nečesa, kar opravljaš in doživljaš od / recmo 5,6 leta -al pa od 10/ podprto z miselnostjo in usmerjenostjo ter neomejeno možnostjo nadgradnje naukov -ni nikakršen problem. Sedaj pa primerjaj sebe , rojenega na zahodu, ki se sooča v otroštvu z povsem diametralnimi vplivi in nauki / lahko bereš- vzgojo/ koliko možnosti imaš, ko se pri 20, 30 letih lotiš nekakšne duhovnosti in recimo tudi meditacije. Nekdo je s tem odrastel, že z vcepjenimi občutenji in miselnostjo , ti pa od enega socialno, komunistično,kapitalistično al kar si že bodi - okolja stopiš v njegov svet. Ne me basat- tole sploh ni primerjava- je povsem smešno. Lahko poskušaš , seveda, če pa hočeš dobesedno slediti tem naukom in jih tudi doživljati na istem nivoju, je vsekakor potrebnih mnogo,mnogo let pa še to je praktično nemogoče doseči...se mi zdi. Seveda se pa lahko trudiš in živiš v blodni iluziji -kaj , kdo in kakšen si- nikakor pa primerljiv z nekom, ki je rojen tam in je v njemu zapis , ki ga ti nikoli ne boš imel...Če pa še sedaj ne razumeta, pol pa več ne vem...Tukaj izrazi niso pomembni - pomembna je celota sporočila- povsem enostavno... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 Pa nehajte že tvezit kaj je kdo napisal- če bi te vprašal kako izvajaš nekaj - bi očitno odvrnil- čisto tako kot je john smith napisal...- fajn - so pa le besede, pri duhovnosti so vredne toliko kot piš vetra - toliko so oprijemljive. In očitno se preveč zanašate na posnemanje nekakšnih izrekov in naukov in premalo iščete odgovore v sebi - svoje poti, katerim pa vsekakor mora biti/ je seveda lažje in neobhodno / končna točka prav tist , ki jo uni opišejo - seveda, sano tvoja pot ne bo njegova, ker nisi john smith..ampak janez...kvapavem...a te je sram reči, da si sam svoj mojster, pa da imaš teževe, ker si navaden smrtnik...ki se trudi nekaj doseči na unem področju...mene ni sram povedati tega. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 Ti ti, kaj res ne ? res ne če pa sem..pa ziher ne vem, da sem Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 Meditacija se zacne pri preprostih stvareh, kako dober si oz. kako globoko v meditativno stanje zapades, pa je ze druga pesem Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 ma enkrat sem bla na enem prdavanju in smo čistili prostor...prvo se je blo treba itak umirit....sam za mene je blo tisto vodenje čist nemogoče...ker tudi če nardim nevem kaj si določenih stvari (svetloba, da kaj vidim, recimo barvo) ne morem predstavljati ampak v tej smeri še raziskujem Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 Ko se rodiš v nekem okolju, z neko tradicijo-vsekakor ustvariš vzorce občutenja, mišljenja, sprejemanja ,dajanja ,razvijanja miselnih procesov v skladu z okoljem/ učitelji/ kjer si se rodil. Tole je DEJSTVO.Se strinjam. To je res dejstvo. Ampak duhovnost oz. konkretneje meditacija je prav odstranjevanje vzgoje in vsega naučenega, da se pride do resničnega bistva. Da se gre skozi te praktično pomembne laži in se spozna sebe in svoj odnos do Božanskega. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 Pa nehajte že tvezit kaj je kdo napisal- če bi te vprašal kako izvajaš nekaj - bi očitno odvrnil- čisto tako kot je john smith napisal...- fajn - so pa le besede, pri duhovnosti so vredne toliko kot piš vetra - toliko so oprijemljive. In očitno se preveč zanašate na posnemanje nekakšnih izrekov in naukov in premalo iščete odgovore v sebi - svoje poti, katerim pa vsekakor mora biti/ je seveda lažje in neobhodno / končna točka prav tist , ki jo uni opišejo - seveda, sano tvoja pot ne bo njegova, ker nisi john smith..ampak janez...kvapavem...a te je sram reči, da si sam svoj mojster, pa da imaš teževe, ker si navaden smrtnik...ki se trudi nekaj doseči na unem področju...mene ni sram povedati tega.kako pa ti vidiš to iskanje odgovorv v sebi? Jaz opažam, da vsi nekoga imitiramo. Če nekdo imitira samo eno osebo, mu rečemo čudak ali ovca, če pa, tako kot večina, imitira starše, sosede, vrstnike, podobe iz medije in podobno, je pa normalen. Nihče ne more izhajati popolnoma iz sebe - to bi bilo, kot da bi se človek sedeč na tleh prijel za lase ter se tako vzdvignil v stoječ položaj. Kaj je narobe s tem, če si jaz izberem par oseb iz daljne dežele, namesto množice, ki me obkroža? S tem seveda ne mislim, da bi bila pot povsem ista, ker je to nemogoče, gre bolj za umsko naravnanost. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 kako pa ti vidiš to iskanje odgovorv v sebi? Jaz opažam, da vsi nekoga imitiramo. Če nekdo imitira samo eno osebo, mu rečemo čudak ali ovca, če pa, tako kot večina, imitira starše, sosede, vrstnike, podobe iz medije in podobno, je pa normalen. Nihče ne more izhajati popolnoma iz sebe - to bi bilo, kot da bi se človek sedeč na tleh prijel za lase ter se tako vzdvignil v stoječ položaj. Kaj je narobe s tem, če si jaz izberem par oseb iz daljne dežele, namesto množice, ki me obkroža? S tem seveda ne mislim, da bi bila pot povsem ista, ker je to nemogoče, gre bolj za umsko naravnanost. Seveda imamo vsi vzorce pogojene z okoljem in ljudmi okoli nas, ki nas , če ne še kaj več , usmerjajo / tudi na podzavestni ravni/ v dobi odraščanja. Pa saj razumeš kaj sem povedal, izgleda da rad debatiraš...Torej- tudi dobro veš kaj sem napisal- nikakor se ne moreš razviti brez identifikacije po nekom , to sem lepo napisal- celo zelo močan vpliv je, le kasneje se - če se že- opreš na določene vire / ajde tudi nekih indijcev / -lahko tudi več avtorjev/ reci učiteljev/ -kasneje pa mioslim, da je bistveno najti SVOJ LASTNI ODGOVOR , oz. svoje poti, ki so nekje seveda oprti na /recimo/nauke par oseb iz daljne dežele , obenem se je pa treba držati sebe in iskati sebe v vsej stvari, ker po povsem njihovem nauku , ne boš prišel do identičnih rezultatov oz. se boš matral ko norc, pa ne bo tistega kar pričakuješ. Zato se mi zdi - sem prepričan, da je boljša nekakšna modifikacija teh usmerjanj, ki so pisana na tvojo osebo in ta prilagoditev ti omogoča šele optimalno napredovanje , ker drugače gre clahko počasi do onemoglosti ali pa ostaneš/ zastaneš v iluziji -kaj , kdo si, in kaj vse si dosegel..-le iluzija...Zato se mi pa zdi popolnoma nesmiselno citirat tam nekoga in ga primerjat / 100 % posnemati / z našimi stopnjami. ,a daj, en , ki sepri nas ukvarja s temi stvarmi 10 let, je na stopnji 10 letnega smrkavca v indiji, ki ima to srečo, da živi ob boku kakšnega indijskega učitelja in guruja. pa še to ne....Pa bi prosil , da prebereš in razmisliš kaj bereš - postopoma.-prva dva stavka v postu pred tem, ki si ga citiral - navajata ravno to , kako se opiraš in pobiraš v rani mladosti od rojstva dalje- vse je pogojeno z tvojo/ recimo/ vzgojo, okoljem, ,vplivi najbljižjih oz. tistih s katerimi si v stiku. torej- ni glih tko- kako si zamišljam -razvoj breez imitacije- seveda je imitacija, vendar ne za vsako ceno in tudi ne brezpogojno, vsaj koasneje, ko že dosežeš kašno platformico- od mnogih nadaljnih... Se strinjam. To je res dejstvo. Ampak duhovnost oz. konkretneje meditacija je prav odstranjevanje vzgoje in vsega naučenega, da se pride do resničnega bistva. Da se gre skozi te praktično pomembne laži in se spozna sebe in svoj odnos do Božanskega. Prej bi rekel svoj položaj glede na božansko , ker odnos mislim, da je jasen...Koliko si pa ti že odstranil- mislim , da si lep primerek , ki se je obesil na eno opisano pot in potem težko / očitno/ odstopaš in kaj prilagajaš....No ja- če verjameš - ti bo že ratalo,. sam še veliko vode bo moralo preteči do tedaj, ko boš ti po tvojem -prepisanem pismu združen z božanskim/ po tvoji besedi/ .... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 Seveda imamo vsi vzorce pogojene z okoljem in ljudmi okoli nas, ki nas , če ne še kaj več , usmerjajo / tudi na podzavestni ravni/ v dobi odraščanja. Pa saj razumeš kaj sem povedal, izgleda da rad debatiraš...Torej- tudi dobro veš kaj sem napisal- nikakor se ne moreš razviti brez identifikacije po nekom , to sem lepo napisal- celo zelo močan vpliv je, le kasneje se - če se že- opreš na določene vire / ajde tudi nekih indijcev / -lahko tudi več avtorjev/ reci učiteljev/ -kasneje pa mioslim, da je bistveno najti SVOJ LASTNI ODGOVOR , oz. svoje poti, ki so nekje seveda oprti na /recimo/nauke par oseb iz daljne dežele , obenem se je pa treba držati sebe in iskati sebe v vsej stvari, ker po povsem njihovem nauku , ne boš prišel do identičnih rezultatov oz. se boš matral ko norc, pa ne bo tistega kar pričakuješ. Zato se mi zdi - sem prepričan, da je boljša nekakšna modifikacija teh usmerjanj, ki so pisana na tvojo osebo in ta prilagoditev ti omogoča šele optimalno napredovanje , ker drugače gre clahko počasi do onemoglosti ali pa ostaneš/ zastaneš v iluziji -kaj , kdo si, in kaj vse si dosegel..-le iluzija...Zato se mi pa zdi popolnoma nesmiselno citirat tam nekoga in ga primerjat / 100 % posnemati / z našimi stopnjami. ,a daj, en , ki sepri nas ukvarja s temi stvarmi 10 let, je na stopnji 10 letnega smrkavca v indiji, ki ima to srečo, da živi ob boku kakšnega indijskega učitelja in guruja. pa še to ne....Pa bi prosil , da prebereš in razmisliš kaj bereš - postopoma.-prva dva stavka v postu pred tem, ki si ga citiral - navajata ravno to , kako se opiraš in pobiraš v rani mladosti od rojstva dalje- vse je pogojeno z tvojo/ recimo/ vzgojo, okoljem, ,vplivi najbljižjih oz. tistih s katerimi si v stiku. torej- ni glih tko- kako si zamišljam -razvoj breez imitacije- seveda je imitacija, vendar ne za vsako ceno in tudi ne brezpogojno, vsaj koasneje, ko že dosežeš kašno platformico- od mnogih nadaljnih...To, da po popolnoma isti poti ne prideš daleč, še več, sploh ni mogoče - se popolnoma strinjam. Kar se mi zdi pa nevarno pri filozofiji - sledim samo sebi in poznam resnico, ki je moja resnica - pa je to, da se mi zdi, da to izkorišča ego, da bi ohranil svoje navade oziroma samega sebe. Npr. kadim, ker mi to paše, to je moja resnica. Ali pa: tudi to________ (vstavi poljubno razvado) je del življenja, to je moja resnica, nobene spremembe ne potrebujem.Verjamem, da so mojstri tu na Zemlji, da bi nam dali zgled in ne vem zakaj jih je več (prepoznanih) na vzhodu, kot pri nas. Se mi pa to ne zdi problem. Je pač tako. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 To, da po popolnoma isti poti ne prideš daleč, še več, sploh ni mogoče - se popolnoma strinjam. Kar se mi zdi pa nevarno pri filozofiji - sledim samo sebi in poznam resnico, ki je moja resnica - pa je to, da se mi zdi, da to izkorišča ego, da bi ohranil svoje navade oziroma samega sebe. Npr. kadim, ker mi to paše, to je moja resnica. Ali pa: tudi to________ (vstavi poljubno razvado) je del življenja, to je moja resnica, nobene spremembe ne potrebujem.Verjamem, da so mojstri tu na Zemlji, da bi nam dali zgled in ne vem zakaj jih je več (prepoznanih) na vzhodu, kot pri nas. Se mi pa to ne zdi problem. Je pač tako. Kaj pa je narobe z egom- čemu ga pa sploh imamo pol po tvoje ? Tvoja resnica je zate verjetno najboljša /če je tako/ , če ne jo boš pa nadgradil- verjetno . Kar se pa tiče mojstrov- morda res rabiš poriv, usmerjanje, kasneje pa mislim, da je vsak sebi dovolj svoj mojster, ker tle se gre za tvoj razvoj, tvojo duhovnost in tvoje življenje...ne katerega mojstra...brez veze- da bi mene vodil kot nekega slepca nekdo z svojimi nauki celo življenje- in kaj sem potem jaz- bivam zato, da nekomu sledim ???ne mi rečt...ne bo držalo...sem rekel- bolje je , da moja pot morda ni najboljša, je pa moja in trudim se da bi bila še boljša in povsem zadovoljen sem z njo, tudi brez nekoga , ki mi bo celo življenje špilal berglo in me podpiral, pa še slabše- vodil kot slepega otročička ...sem pa že tam nekje, kjer ne čutim potrebe po slepem sledenju nekoga...ego sum ego- so dejali ..in meni to povsem zadostuje...pametnega usmerjanja / oz. nauka/ se pa ne branim, nikakor se pa ne bom slepo obešal nekomu za njegovo misel...sem sposoben že razvijati kakšno svojo...pa vsak med nami tudi, bi dejal. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 Kaj pa je narobe z egom- čemu ga pa sploh imamo pol po tvoje ? Tvoja resnica je zate verjetno najboljša /če je tako/ , če ne jo boš pa nadgradil- verjetno . Kar se pa tiče mojstrov- morda res rabiš poriv, usmerjanje, kasneje pa mislim, da je vsak sebi dovolj svoj mojster, ker tle se gre za tvoj razvoj, tvojo duhovnost in tvoje življenje...ne katerega mojstra...brez veze- da bi mene vodil kot nekega slepca nekdo z svojimi nauki celo življenje- in kaj sem potem jaz- bivam zato, da nekomu sledim ???ne mi rečt...ne bo držalo...sem rekel- bolje je , da moja pot morda ni najboljša, je pa moja in trudim se da bi bila še boljša in povsem zadovoljen sem z njo, tudi brez nekoga , ki mi bo celo življenje špilal berglo in me podpiral, pa še slabše- vodil kot slepega otročička ...sem pa že tam nekje, kjer ne čutim potrebe po slepem sledenju nekoga...ego sum ego- so dejali ..in meni to povsem zadostuje...pametnega usmerjanja / oz. nauka/ se pa ne branim, nikakor se pa ne bom slepo obešal nekomu za njegovo misel...sem sposoben že razvijati kakšno svojo...pa vsak med nami tudi, bi dejal.Dokler si z egom zadovoljen, je pač tako. Ego je nujno potreben za izkušnjo individualnosti, potem pa podivja in jaz se s tem ne bom sprijaznil. Ne gre se mi zato, da bi misli razvijal, tuje ali svoje, ampak, da bi prišel do tistega stanja, ko jih enostavno ni. To je seveda zgolj moj pogled. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 Dokler si z egom zadovoljen, je pač tako. Ego je nujno potreben za izkušnjo individualnosti, potem pa podivja in jaz se s tem ne bom sprijaznil. Ne gre se mi zato, da bi misli razvijal, tuje ali svoje, ampak, da bi prišel do tistega stanja, ko jih enostavno ni. To je seveda zgolj moj pogled. Hm, a ni to v budističnem jeziku nirvana Da misli ni ja... pa jih je toliko... internet, mobitel, MD-ji, radio, reklame, itd. ... vse to onesnažuje naše misli... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 Dokler si z egom zadovoljen, je pač tako. Ego je nujno potreben za izkušnjo individualnosti, potem pa podivja in jaz se s tem ne bom sprijaznil. Ne gre se mi zato, da bi misli razvijal, tuje ali svoje, ampak, da bi prišel do tistega stanja, ko jih enostavno ni. To je seveda zgolj moj pogled. Ego se da tudi krotiti, v kolikor imaš potrebe ...podivja- se pravi naj bi padel pod vpliv samega sebe...ha če pa imaš cilj brezmislnega stanja, pa mislim, da glih ni ne vem kakšen problem...vsaj občasno..vsaj zame ne .Tko da mislim, da imamo kašne višje cilje kot pa golo stanje brez misli, ker to ni težko doseči....biti le nemi opazovalec ...tole je pa samo moj pogled. Hm, a ni to v budističnem jeziku nirvana Da misli ni ja... pa jih je toliko... internet, mobitel, MD-ji, radio, reklame, itd. ... vse to onesnažuje naše misli... Misli lahko očistiš, jih umiriš in tudi izbrišeš. torej- .... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 Hm, a ni to v budističnem jeziku nirvana Da misli ni ja... pa jih je toliko... internet, mobitel, MD-ji, radio, reklame, itd. ... vse to onesnažuje naše misli...Po moje, bi se temu lahko tudi tako reklo, ja. Ego se da tudi krotiti, v kolikor imaš potrebe ...podivja- se pravi naj bi padel pod vpliv samega sebe...ha če pa imaš cilj brezmislnega stanja, pa mislim, da glih ni ne vem kakšen problem...vsaj občasno..vsaj zame ne .Tko da mislim, da imamo kašne višje cilje kot pa golo stanje brez misli, ker to ni težko doseči....biti le nemi opazovalec ...tole je pa samo moj pogled. Ja, občasno stanje brez misli res ni težko doseči - na primer globoko spanje. Jaz sem imel bolj v mislih to, kar je omenil nato Nimbus. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
veela 13. november 2006 Prijavi Deli 13. november 2006 da se prepričam da delam prov Meditaras lahko na sto in en nacin. Tudi razne vrste meditacij je. Glavno je, da se sprostis in da probas cim bolj ustavit misli.. Lahko si pomagas z mantro, ali si samo ponavljas OM. Lahko imas v ozadju kako lepo meditacijsko glasbo etc.. Nekateri se osredotocijo na tretje oko, kot na primer pri transmisiji itd..Nic ni narobe, vendar probaj ostat buden in cim bolj odklopit misli ker nas um je neverjeten se ko mislis da ne mislis dejansko ze mislis lol Je pa fajn sprobat tudi skupinsko meditacijo, malo druga iskusnja, sama sem se uvrstila mnogih tudi v Indiji in tukaj v Angliji in meni osebno je bozansko, ker je energija se mocnejsa... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. november 2006 Prijavi Deli 14. november 2006 Bistvo meditacije je verjetno predvsem siritev zavesti! Neglede na to kaksen nacin, tehniko za meditacijo izberemo. Ne vem, če je pri meditaciji kej prou al narobe. Namen meditacije je zaustavitev misli. Po mojem, potrebujemo za ta cilj samo pravo zagnanost oziroma to mora niti na prvem mestu v našem življenju. Tudi stvari, ki jih ponavadi ne štejemo za meditacijo so lahko meditacija. Ce hoces izklopit misli, je lahko se slabse. Ne mores se boriti proti milsim, temvec se izluscit izven misli, se z njimi ne istovetis. Nato postanejo nekja drugega. So se, ampak ne prevladujejo vec. Zacnes biti nekdo drug. Nekdo, ki je ponavadi nekje globje v nas, ki ga misli in nemir vedno odrivajo, da bi spregovoril. Ti.Ti in misli. In ne misli in ti. sploh ne za meditacijo je bojda- tak pravjo potrebno izklopit misli, to pa pr men enostavno ni izvedljivo ni osnovnih pogojev ker mi laufa sto na uro vse po dilih, miljon stvari in ko že misliš da si izklopu vse, ni vrag k me neki prešine spet, kej totalno bedastiga po možnosti Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. november 2006 Prijavi Deli 14. november 2006 zel se ne strinjam s teboj. ceprav sam ne morem kaj dosti govoriti o vzhodnjakih, ker jih enostavno pac ne poznam. Kljub temu, pa mi je tvoja izjava enostavno absurdna in 'smesna'. zakaj:ker si postavil vse vzhodne duhovne ucitelje (ali pac osebe) v 1 in isti kos, glede na tvojo predstavo o njih. Glih v tem je point- da imajo 24 ur časa na dan...vsi vzhodnjaški učitelji. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 14. november 2006 Prijavi Deli 14. november 2006 zel se ne strinjam s teboj. ceprav sam ne morem kaj dosti govoriti o vzhodnjakih, ker jih enostavno pac ne poznam. Kljub temu, pa mi je tvoja izjava enostavno absurdna in 'smesna'. zakaj:ker si postavil vse vzhodne duhovne ucitelje (ali pac osebe) v 1 in isti kos, glede na tvojo predstavo o njih. najprej obišči vzhod- potem se bova pa enakopravno pogovarjala.-če govoriva glih o moji "predstavi" o njih. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.