Skoči na vsebino

Vodene meditacije v Ljubljani

Recommended Posts

Z novembrom so se začele vodene meditacije z vizualizacijami, ki jih vodi moja prijateljica, Katja božič.

Potekajo vsak četrtek med 18. in 20. uro v Fužinah.

Cena je 700 sit na srečanje.

Naslov:

Preglov trg 15, Fužine, Ljubljana (zraven zdravstvenega doma)

Jaz sem bila na prejšnjih in grem tudi tokrat, ker mi je bilo zelo lepo - me je poneslo med delfinčke in morske deklice. xDDx

Za meditacije je dobro biti udobno oblečen, da te nič ne tišči. Razen v primeru, da med meditacijo raje sediš na tleh, ne potrebuješ nobenih pripomočkov. Stoli so tam, če pa želiš biti na tleh, si prinesi kak povšterček ali dekco za pod ritko. xDDx

Če koga zamika naj mi pošlje mail (kukica5@yahoo.com), saj so zaželjene vnaprejšnje prijave.

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Deli na socialnih omrežjih

To je pa sam 5 korakov stran od mene x:)x ampak kaj ko men meditacija sploh ne znese. Sej bi se rada naučila pa tko, umirit pa vizualizirat stvari pa vse ampak nazadnje ko sem to "vodeno" počela v paru mi je šlo skos na smeh. Mah mogoče je pa moja meditacija, umirjanje in sprostitev pač smeh :flowerface: če pa me prime kdaj se pa najavim :palec:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

(popravljeno)
Z novembrom so se začele vodene meditacije z vizualizacijami, ki jih vodi moja prijateljica, Katja božič.

lahko kaj več poveš ?

Kolikor vem je več načinov oz tehnik meditacije ....

lp

Popravljeno -> pacl

Tehnik meditacij je več. In tu ne gre za neke določene meditacije, niti nima veze z kakšnimi religijami in njihovimi rituali.

Katja bo učila različne tehnike meditacije in sicer mislim, da bo vsako izvajala en mesec. Primerno je predvsem za tiste, ki si želimo meditirati, pa se sami težje sprostimo. Meditacija v skupini ima prednost tudi v tem, da tja pride več ljudi, z istim ciljem in se tako ustvari energija, ki pomaga namenu.

Ne da se mi vsega še enkrat pisat, zato bom kar skopirala, kar sem pisala po mailu:

Kaj veliko ti tezko povem, ker je stvar izkusnje.

Izgleda priblizno takole:

Najprej vodeno sproscanje, tako da zacutis vsak delcek telesa in iz njega izdihnes vse napetosti.

Potem pa pot v meditacijo s pomocjo vizualizacije. Katja nas s pomocjo domisljije popelje v sprosceno stanje in ce ti uspe, celo odsotnost misli. Potem kar nekaj casa ostanes sam v svojem sanjskem kraju, kjer se ti pac spontano dogajajo razne stvari (mene je tokrat poneslo med delfincke in v nekem trenutku sem postala morska deklica).

Po dolocenem casu, nas zacne voditi ven iz meditativnega stanja, nazaj v telo in prostor.

Izkusnja, ki jo posameznik dozivi, je pri vsakem drugacna. Lahko se celo prevec obremenjujes z mislimi, se potem jezis nase in mislis, da se ti ni nic zgodilo. A v podzavesti se dogaja. Vedno nekaj potegnes iz tega, tudi ce se ti zdi, da se pocutis slabse kot prej. Jaz sem potrebovala veliko casa, da sem postekala, da kadar se iz meditacije vrnem zivcna, je to zato, ker sem dregnila v nek bolec del sebe, ki se ga se ne zavedam.

Mislim, da bo imela vsak mesec drugacno meditacijo, ki jo bo potem furala cel mesec, da se je imas cas nauciti. Ta prva je zelo nezna in lepa. Drugace pa ima v planu tudi meditacije za osvobajanje od karmicnih vezi in take stvari.

Moras poskusiti, da bos vedel ce ti ustreza. Ker veliko je odvisno tudi od tega, ce ti ustreza oseba, ki meditacije vodi.

Torej: cena ni ne vem kako grozna, časa tudi ne vzame preveč. Kogar zanima in ima čas, bo največ izvedel, če s sam poda v izkušnjo....

Če so še kakšna vprašanja, pa le pogumno! x;)x xDDx

To je pa sam 5 korakov stran od mene x:)x ampak kaj ko men meditacija sploh ne znese. Sej bi se rada naučila pa tko, umirit pa vizualizirat stvari pa vse ampak nazadnje ko sem to "vodeno" počela v paru mi je šlo skos na smeh. Mah mogoče je pa moja meditacija, umirjanje in sprostitev pač smeh :flowerface: če pa me prime kdaj se pa najavim :palec:

Javim, ko bo na vrsti smejalna. xDDx xDDx xsrcx

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

• 2 weeks later...

Potekajo vsak četrtek med 18. in 20. uro v Fužinah.

Cena je 700 sit na srečanje.

Naslov:

Preglov trg 15, Fužine, Ljubljana (zraven zdravstvenega doma)

Jaz sem bila na prejšnjih in grem tudi tokrat, ker mi je bilo zelo lepo - me je poneslo med delfinčke in morske deklice. xDDx

Za meditacije je dobro biti udobno oblečen, da te nič ne tišči. Razen v primeru, da med meditacijo raje sediš na tleh, ne potrebuješ nobenih pripomočkov. Stoli so tam, če pa želiš biti na tleh, si prinesi kak povšterček ali dekco za pod ritko. xDDx

Če koga zamika naj mi pošlje mail (kukica5@yahoo.com), saj so zaželjene vnaprejšnje prijave.

Če kdo v četrtek zvečer nima kaj početi in ga zamika ... srčno vabljen. xsrcx xsrcx xsrcx

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

• 11 months later...

Sem že skoraj pozabila na to temo, pa me je 'naključje' spet pripeljalo do nje.

Če koga zanima, Vodene meditacije potekajo letos vsak četrtek, ob pol osmi uri zvečer v centru BIOIGOR, Preglov trg 15 v Fužinah (soba 9).

(Prispevki za vodenje in prostor 4 evre)

Več o meditaciji in punci, ki meditacijo vodi lahko prebereš tukaj. Tu lahko tudi vprašaš, če te kaj zanima.

Veliko smeha!

Urša

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...