Skoči na vsebino

Zakon privlačnosti - The Secret of Attraction

Guest Lotus'

Recommended Posts

• 2 weeks later...
ja sm gledala.. bi se kr strinjala z povedanim..kar misls to pride k teb..

Reči to klošarju.

Ta film je pizdarija in sicer zato, ker ni celosten. Povejo samo del resnice, ostalo pa zamolčijo. In delna resnica naredi več škode kot laž.

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

jaz dam alanu prav, film je narejen za ljudi ki nimajo blage veze o duhovnosti, jaz bi ga dala gledati otrokom, je narejen glih za njih. ne pove vsega,samo osnovo(ma niti osnove ne), ki jo pa začnejo izkoriščati, klovni so se zbrali skupaj in izkoriščajo nedolžno publiko.

jaz dam alanu prav, film je narejen za ljudi ki nimajo blage veze o duhovnosti, jaz bi ga dala gledati otrokom, je narejen glih za njih. ne pove vsega,samo osnovo(ma niti osnove ne), ki jo pa začnejo izkoriščati, klovni so se zbrali skupaj in izkoriščajo nedolžno publiko.

prebrala sem ogromno knjig, imela najboljšega učitelja v danem trenutku, ki mi je dal ogromno, pa mi je vendar en stavek ni važno za vas kateri v knjigi Skrivnost naredil klik... okd takrat je svet zame drugačen. pa za vas? danes spoznavam, da sem vse vedela,imelateorijo na dlani, pa prakso?

učitelj se je pojavil v pravem trenutku, knjiga isto,čeprav sem mogoče pred desetimi leti pisala o podobnih stvareh..

berem vse razprave pa dognanja pa ugibanja pa spoznanja..

koliko od vas živi v tem trenutku ta trenutek? neobremenjen od jutri, včeraj? koliko od vas je bilo na dnu?ste bili mogoče na tem, da vaš otrok ostane brez strehe nad glavo, ko ne moreš otroku kupit niti liziko (zame najhujše izkušnja)..

sama sem doživela to pa še kaj hujšega vendar sem se vedno pobrala, trmasto vztrajala... in knjiga mi je dala klik da delujem pravilno... ne pluvat, so ljudje ki nimajo blage veze in so ljudje ki rabijo upanje in če jim ga ta film ali knjiga ali podona knjiga da, jezame opravila poslanstvo.. zakaj bi moral biti film narejen z tise ki o duhovnosti že nekaj vedo oziroma mislijo da vedo? sama danes vem da lahko otroka pošljem s šolo na počitnice v tujo deželo imenovano Škotska, pred nekaj leti nisem imela da ji kupim liziko... in če to povzroči en stavek neke knjige en stavek nekega filma, neke sanje, je zame dovolj... jaz rabim potrditev nekdo rabi zeleno luč nekdo samo brco in tretji le upanje... in kdo sem jaz da bom sodila kaj je primerno in dozorelo naši moji stopnji?

Reči to klošarju.

Ta film je pizdarija in sicer zato, ker ni celosten. Povejo samo del resnice, ostalo pa zamolčijo. In delna resnica naredi več škode kot laž.

Men gre tut na kurac tale Sikret, predvsem iz dejstva ker tako navdušeno govorijo o tej zadevi kot da je ne vem kva.Čist logično je, da ko si nekej res želiš tudi ponavadi oddajaš tako energijo ki to omogoči, sam ti zlomka se pa tut ne zgodi kdaj, da se ti kaj uresničin, čeprav vstrajaš pa si prepričan 100% da se bo to zgodilo, pa se na koncu ne.Zato naj se teli ljudje mal zamilsijo nad svojimi bla,bla da je vse tako izi-sam zamisliš si, verjameš in to je to.Zadeva namreč ni tako enostavna, poleg tega pa smrdi po marketingu-tiskajo lepe knjige-dvdeje-gor govorijo vsi navdušeni in nasmejani-ti zlomka-svet ni tak a ne.Nemogoče je bit 100% pozitivno naravnan, ker je v okolju ravno toliko gorja kot je dobrote.Jing jang.Naj grejo svoje Jehovske zgodbice prodajat kam drugam,men ne rabjo ;).

Se pa po drug stran strinjam z Ksenjo.Če zadeva deluje avtosugestino in z tem nekomu izboljša počutje,življenje, why fakin not poj .

Ne vem, tele pranje možganov metode mi niso nikol ležale, v smislu tle maš deset pravil kako to in to,odloči se to in ono.če si pusi bod pusi, če nočeš bit nared to in ono, bla bla...raj spontano pridem do njih, brez siljenja.So pa vsekakor uredu za v razmislek in širjenje splošne razgledanosti.Vsak puzzle da nekej tvoji osebnosti in načinu življenja.

veš kaj ponavadi rečem svoji mali, prespi pa mi potem odgovori...

je vreden film da ne vem tisoč ljudi na svetu se prvič vpraša mogoče je pa res... pa v naslednji knjigi prebere nekaj pa pravi ja sej o tem sem pa že bral... mogoče če pa preneham negativno razmišljat, mogoče če pa o njem razmišljam pozitivno, mogoče če pa vidim v najinem odnosu le iluzijo, mogoče če pa sem sposobna da končam šolo.. zdej pa dajva mogoče stran...

veš kaj ponavadi rečem svoji mali, prespi pa mi potem odgovori...

je vreden film da ne vem tisoč ljudi na svetu se prvič vpraša mogoče je pa res... pa v naslednji knjigi prebere nekaj pa pravi ja sej o tem sem pa že bral... mogoče če pa preneham negativno razmišljat, mogoče če pa o njem razmišljam pozitivno, mogoče če pa vidim v najinem odnosu le iluzijo, mogoče če pa sem sposobna da končam šolo.. zdej pa dajva mogoče stran...

No sej pravim, da če zadeva pomaga why not....sam men ne a ne, k vem zakaj gre x:Dx

Zadeva se suče okol tega, da bodo nekateri fajn pokasiral.

Resnična dobroželnost pomagat sočloveku z nekimi smernicami se ne prodaja ampak pride v tvoj svet spontano z strani drugih, ki to počno z željo po pomaganju ne pa zarad keša.

in kaj mene boli karkoli zarad tega če kdo kasira zarad tega če nekomu pomaga... to je njegov problem ne moj in sam se b soočil z njim, ne jaz

Ja viš, ljudje smo si različni.Tko k bi kjerga mojga kolega motil da ga striže Gey, mene boli, sam naj nardi tko kej treba, pa da je uredu človk ;)

Jest sm ful občutljiv pr teh zadevah ki se tičejo vere,duhovnosti in sm mnenja da tm kjer je dnar ni nč tko k more bit.Za druga področja ki se ne tičejo duhovnih sfer pa mi je uglavnem vseeno.

Mislim da je to področje ki bi morale bit izključno neprofitne narave v smislu dograjevanja vseh ver,kultur,ljudi,idej itd.Ja no, sej mislim da bo šlo počasi v to smer :)

a vidiš tko kot je to tvoja naloga da to sprejmeš(zakaj te že moti, to je njihov problem.. zdej pa na tem be da razmisliš al pa spregledaš, men j to vseeno) tko je moja naloga da sprejmem budale ki škodijo moji dečvi.-... amen

Ene stvari so preočitne....klub temu da so koristne....dobro v slabem.Duhovne zadeve morjo bit čiste...pa ne mislim zej na duhovnika ki v življenju ni seksov pa sam mol pred jezusom haha

Pa dobr toj subpopkulturemi izdelek ali neka veja duhovnosti.Naj ji bo x:o)x

Amen na kvadrat x:Dx

..mirkej tamalo, kretene pa v rit sun x;)x

prebrala sem ogromno knjig, imela najboljšega učitelja v danem trenutku, ki mi je dal ogromno, pa mi je vendar en stavek ni važno za vas kateri v knjigi Skrivnost naredil klik... okd takrat je svet zame drugačen. pa za vas? danes spoznavam, da sem vse vedela,imelateorijo na dlani, pa prakso?

učitelj se je pojavil v pravem trenutku, knjiga isto,čeprav sem mogoče pred desetimi leti pisala o podobnih stvareh..

berem vse razprave pa dognanja pa ugibanja pa spoznanja..

koliko od vas živi v tem trenutku ta trenutek? neobremenjen od jutri, včeraj? koliko od vas je bilo na dnu?ste bili mogoče na tem, da vaš otrok ostane brez strehe nad glavo, ko ne moreš otroku kupit niti liziko (zame najhujše izkušnja)..

sama sem doživela to pa še kaj hujšega vendar sem se vedno pobrala, trmasto vztrajala... in knjiga mi je dala klik da delujem pravilno... ne pluvat, so ljudje ki nimajo blage veze in so ljudje ki rabijo upanje in če jim ga ta film ali knjiga ali podona knjiga da, jezame opravila poslanstvo.. zakaj bi moral biti film narejen z tise ki o duhovnosti že nekaj vedo oziroma mislijo da vedo? sama danes vem da lahko otroka pošljem s šolo na počitnice v tujo deželo imenovano Škotska, pred nekaj leti nisem imela da ji kupim liziko... in če to povzroči en stavek neke knjige en stavek nekega filma, neke sanje, je zame dovolj... jaz rabim potrditev nekdo rabi zeleno luč nekdo samo brco in tretji le upanje... in kdo sem jaz da bom sodila kaj je primerno in dozorelo naši moji stopnji?

Jaz živim iz dneva v dan, samo za ta trenutek, v življenju nisem nikoli imela redne službe, ampak to ne pomeni da ne delam, vzamem kar mi pride pač pod roke in imam na razpolago več časa, bolj sem pomirjena, ker se mi ni treba ukvarjati s skrbmi. Da o izkušnjah,ki jih tako pridobim sploh ne govorim.

Glede težkega zivljenja, ksenia mora pa vsak priti do spoznanja, čez različne preizkušnje.včasih to traja celo življenje večino pa jih sploh ne pride čeprav sveto verjamejo da so prišli ampak ko pride ura slovesa se pa sprašujejo in obžalujejo večino svojega življenja.

sem si premislila niti otrokom ne bi pokazala filma. Uči te- hoteti.I wont, i wont ,

prvo kot prvo če živiš iz dneva v dan ti bo čisto vseeno za vse te materialne stvari, ki misliš, ti, da te osrečujejo.Sej problem je v tem da ljudje ne znajo biti srečni brez lizike. Otroka bi morali naučiti da s materialnimi stvari ne da osrečiti duše.Lahko osrečiš svoje možgane ampak ne za dolgo, kmalu bodo hoteli več in več in več.ta film so naredili zelo podjetni ljudje, ki rabijo potrošnike. Rakli so povejmo jim skrivnost kako dobiti kar si želijo.oni bodo saj na videz srečni ker verjamojo da je sreča v tem , mi pa bomo sedeli in gledali. kar ti sporočajo je . delaj bodi srečna delaj bodi srečna kupi si bodi srečna bodi srečna.kupi za svojo hčerko kupi za svojega sina, daj nam denar.V glavnem zagotavljajo si potrošnike s tem filmom, vi pa verjamete da je to duhovno.Izberi na kateri strani si,hej prva napaka med mnogimi, v življenju se ne sme izbirati strani, bodi odprt za vse.pozitivno in negativno dobro in slabo mrzlo hladno črno belo vse obstaja ampak ne en brez druzga. jing jang.preveč dobrega tudi ni dobro, tehtnica se prevrne. vse mora biti v ravnovesju.zato moramo biti odprti.fora je v tem biti pozitiven v negativnih situacijah, človek se mora naučiti tega.

veliko bi se dalo pistai o tem, pa vem da nekaterim se ne da niti brati

sem si premislila niti otrokom ne bi pokazala filma. Uči te- hoteti.I wont, i wont ,

prvo kot prvo če živiš iz dneva v dan ti bo čisto vseeno za vse te materialne stvari, ki misliš, ti, da te osrečujejo.Sej problem je v tem da ljudje ne znajo biti srečni brez lizike. Otroka bi morali naučiti da s materialnimi stvari ne da osrečiti duše.Lahko osrečiš svoje možgane ampak ne za dolgo, kmalu bodo hoteli več in več in več.ta film so naredili zelo podjetni ljudje, ki rabijo potrošnike. Rakli so povejmo jim skrivnost kako dobiti kar si želijo.oni bodo saj na videz srečni ker verjamojo da je sreča v tem , mi pa bomo sedeli in gledali. kar ti sporočajo je . delaj bodi srečna delaj bodi srečna kupi si bodi srečna bodi srečna.kupi za svojo hčerko kupi za svojega sina, daj nam denar.V glavnem zagotavljajo si potrošnike s tem filmom, vi pa verjamete da je to duhovno.

:palec:

Problem je še globlji, ker zlorabljajo življenjske zakone, ki dejansko držijo, kot je Jarane napisal nekaj postov nazaj. Ampak ne delujejo tako filmsko, kot duh iz svetilke. Že velikokrat se mi je zgodilo, da so se mi v življenju uresničile stvari, ki sem si jih želel, pa tudi tiste, ki sem si jih nezavedno želel, ki so se hotele udejaniti. Zato vsem pravim, pazi, kaj si želiš, ker želje težijo k uresničitvi. S tem pa mislim na to, da se ljudje pregledajo, kaj zares hočejo, ne pa kaj mislijo, da hočejo. Ker eno je ideja v umu, nekaj drugega pa kar nosimo s sabo bolj globoko in hoče živeti.

evo, ga že DLjam, da vidim kakšno "sranje" je to x;)x čeprou dragi moji, zadnje čase dobivam občutek, da bi znau s pravimi vezniki in hattrick besednimi vragolijami še takšno klobaso spremenit v okusen obed. in to ne zaradi sofizma in leporečenja, temveč zaradi naše same totalne nevednosti. a veš... nisi ti tisto, ki razmišlja kaj mora nardit jutri v službi ali v šoli... ti si tisti drobcen trenutek večnosti, ki nastane med dvema takšnima mislima. in o Tistem ne vemo nič... A MA NAČ x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

prvi prizor... pokaže ljudi, ki kao poznajo resnico in prvi je filozof, drugi pa metafizik... naslednje besede so pa financial security itd. na, pa smo spet na slabem glasu x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

film sem pogledal do konca zato ne morem rečt, da je slab. s temeljno idejo se strinjam. samo način prezentacije mi ni všeč. vsi v tem filmu so si želeli velike bajte, jahte, bazene in ne vem kaj še, ampak hec je v tem, da so se tudi potem smehljali. ker so poštekali skrivnost in si je rekel... ok, ta mesec 10000 zelencou, ja zdej bomo šli pa na 100000 zelencou. x:Dx to je čist ameriško. problem je pa drugje. npr. v učenjih budizma zasledim povsem enako učenje, le da to učenje uči, kako stopiti ven iz reda akcije in reakcije. ker v končni fazi, če se vsaj malo poglobimo vase in uporabimo svojo imaginacijo, pridemo več ali manj vsi na skupno idejo, da nas osebno premoženje ne bo osrečlo (tu misleim one bajte in ne vem kaj... če si lačen je drugo). in to je v bistvu manjkalo v tem filmu. american dream prikazuje res kot dream medtem, ko vsi vemo, da je ena navadna polomija. tko, da pazte kaj si želite, najboljše si je pa nič želeti. s tem pretgraš krog in si osvobojen. x;)x

Fernando Pessoa

Pa saj ni celotni film materialističen, je tudi človek ki je z pomočjo misli spet hodil in spet drugi človek, ki ga več niso zajebavali v službi in to.

Pa tudi je rečeno, da moreš biti zadoboljne z tem kar imaš, če hočeš dobiti več ( v vseh pogledih).

DOBR.. pol pa nevem, cist o cem se gre "prava verzija" tega filmcka? Oziroma nevem , cesa niso do konca povedal al pa so prikril? A dejansko obstaja polna verzija tega al samo pravte tko da niso povedal..? To me zanima, ker nevem kaj mislte stem?.. rada bi pa razumela, da bi lahko debatirala o tem v pravi smeri.

Allan, sestrinjam stabo.. zadnja dva stavka..-oz. zadnjih 5 ..- drži.

Ne obstaja polna verzija tega filma, kolikor vem. Tak je, kakršen je. Ampak tak je necelovit, ker ne pove vsega, poleg tega pa je narejen čisto v stilu ameriškega načina pranja možganov za mrežni marketing a la Network 21 in podobne neumnosti. In kot so mnogi povedali, ta film spodbuja hotenje po več in več, ki je hlastanje, pohlep, pa naj bo po materialnem ali duhovnem. Poleg tega zlorabljajo konkretna spoznanja duhovnih ali življenjskih zakonov in jih zavijajo tako, kakor da so jih oni pogruntali in zdaj nam kot rešitelji človeštva dajejo vpogled v Skrivnost. Skrivnost, katero so tisti, ki nam hočejo slabo, držali skrito in nam je niso hoteli povedati. To je zame sranje in zato je film zanič.

Skratka, analogno s trivialno književnostjo je to trivialna duhovnost. x:o)x

obstaja druga verzija oz. prva verzija...

Alan če je nekaj zame sranje to ne pomeni da je tud zate ane..

veš v reki je polno kamenja... mogoče je pa med kamenjem drobčkano zrnje spoznanja... lahko z zaničevanjem zreš v kamenje, lahko pa v njem vidiš lepoto in opaziš še kaj več...veš kaj je tudi Skrivnost - nesoditi in sprejemati ;)

obstaja druga verzija oz. prva verzija...

Alan če je nekaj zame sranje to ne pomeni da je tud zate ane..

veš v reki je polno kamenja... mogoče je pa med kamenjem drobčkano zrnje spoznanja... lahko z zaničevanjem zreš v kamenje, lahko pa v njem vidiš lepoto in opaziš še kaj več...veš kaj je tudi Skrivnost - nesoditi in sprejemati ;)

No, o verzijah tega dokumentarca res ne vem ničesar.

V tem filmu ne vidim lepote, vidim le delne resnice. Film sprejemam, da je tak, kakršen je, kar pa ne pomeni, da ne smem soditi in vrednotiti. To kar si napisala je nevarno, ker vodi v relativizacijo česarkoli in po tej logiki naj ne bi ničesar sodili, vrednotili, debatirali in iskali boljše variante, predvsem pa, kaj je res in kaj ne.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...