Skoči na vsebino

Splav

Robida

Recommended Posts

problem forumovcev je le-ta, da večina sklepa na podlagi napisanega.

nič ne trdim, nič ne zanikam, le povem!

no pol pa če si tolk absolutno proti....verjetno na podlagi izkušenj....si bla posiljena in noseča.....si zanosla kljub zasčiti...itd. itd. ....... xrolleyesx ni problem forumovcev sklepanje na podlagi napisanga ( čeprov na podlagi česa drugega se pa da sklepat kle :inocent: ), sploh pa to ni moj problem....moj problem je kvečjemu to da ne maram ozkousmerjenosti........neke skor že fanatične ideje in resnice kao.....brez da se pogleda še iz drugega kota :o|o: ne prenesem besedne zveze absolutno, vsekakor proti....sploh od nekoga k verjetno pojma nima kaj piše.......ker če ima pojem, pol ne gleda tolk ozko, verjemi mi.

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 187
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sheboom
no pol pa če si tolk absolutno proti....verjetno na podlagi izkušenj....si bla posiljena in noseča.....si zanosla kljub zasčiti...itd. itd. ....... xrolleyesx ni problem forumovcev sklepanje na podlagi napisanga ( čeprov na podlagi česa drugega se pa da sklepat kle :inocent: ), sploh pa to ni moj problem....moj problem je kvečjemu to da ne maram ozkousmerjenosti........neke skor že fanatične ideje in resnice kao.....brez da se pogleda še iz drugega kota :o|o: ne prenesem besedne zveze absolutno, vsekakor proti....sploh od nekoga k verjetno pojma nima kaj piše.......ker če ima pojem, pol ne gleda tolk ozko, verjemi mi.

nič ne trdim, nič ne zanikam --> to torej pomeni, da sem bila posiljena in noseča? :o|o:

... in toliko o ozkoglednosti ... :vragec:

Guest sheboom

o, pa je problem sklepanje na podlagi napisanega – le zakaj bi te potem sploh že v prvo citirala?

In ozkousmerjenost – vsak ima svojo šibko točko. Že res, da se tako ti, jaz in pravzaprav vsi neprestano spogledujemo z nekimi vrlinami, za katere bi radi, da nas označujejo. Tako da: jaz že (glede na leta) dolgo vztrajam pri tem zornem kotu, se trudim postavljat v vloge drugih kotov – in te vloge so težke za moje misli in zavedam se, da bi bile tudi v resnici take, a me je še zmeraj potegnilo v moj zorni kot, ki je v tem primeru proti. In močna volja naredi tisti 'prav'.

Tole je pa res ena pogruntavščina vladna zdej... malo sem bral predloge v časopisu, kaj vse so predlagali... čist mem... pravi napredek se bo zgodil šele, ko bomo nehali živeti samo zase, naše lepo udobno življenje in se začeli trudit še za koga drugega... npr. naše otroke.. :) do takrat pa bodo družine z enim ali brez pogost pojav... par splavov gor par splavov dol, glede na to, da smo med tistimi državami z najmanj splavi... jih prav pretirano veliko ni... in prav tako se ne da prav pretirano povečat rodnosti na račun tega... :) Komi čakam, da bodo spet volitve...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Odločno proti zakonu :vragec: grem tut protestirat če se bodo idioti še na to spravli da je treba splav plačevati po mastnih denarcih... sploh karkoli se mi zdi bedasto glede na to kolk plačujemo zdravstvenega zavarovanja vsak mesec :xx!: :xx!: :xx!:

Splav sam pa je pravica vsake ženske, saj je moje telo, moje življenje - nihče me ne bo prisilil imeti otroka, če

- ga nočem imet / nisem nanj pripravljena

- si ga ne morem "privoščit"

- ga nimam s kom gor spravljat / vzgajat

Kurc pa dvig natalitete, na tak primitiven način, prisilit ženske v to da imajo otroka tudi če ga nočejo imet (!) tista ki bo imela dosti denarja da bo šla splav narest ne bo imela otroka čeprav bi si ga lahko bolj privoščila kot tista, ki si niti splava ne more plačati pa bo morala otroka gor spravit, gnjide te politiki nečlovečni :xx!:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Kolikor poznam načega ministra in stanje na področju posvojitev (posvojitev v Sloveniji skoraj ni, od kar ni več Jugoslavije) lahko ugibam, da je predlagal ta ukrep po eni strani zato, ker ja RKC odločno proti splavu - mag. Drobnič pa je pobožen mož, po drugi strani pa zato, da bodo na razpolago otroci za posvojitev. Vendar se je pri drugem uštel - Slovenke ne dajo otrok od sebe. V naši kulturi ženska vztraja pri materinstvu, čeprav nima pogojev ne osebnostnih, čustvenih, ne materialnih. Izjemno malo je mater, ki ob ločitvi prepustijo otroka očetu, kaj šele, da bi ga dale tujim ljudem. Sicer pa sama menim, da splav ne more biti redna metoda za uravnavanje rojstev, pač pa je izhod v sili in je prav, da je brezplačen za vse ženske. Sama se za splav verjetno ne bi odločila, prav pa je, da imajo ženske pravico odločati o svojem telesu in življenju.

Tole je pa res ena pogruntavščina vladna zdej... malo sem bral predloge v časopisu, kaj vse so predlagali... čist mem... pravi napredek se bo zgodil šele, ko bomo nehali živeti samo zase, naše lepo udobno življenje in se začeli trudit še za koga drugega... npr. naše otroke.. :) do takrat pa bodo družine z enim ali brez pogost pojav... par splavov gor par splavov dol, glede na to, da smo med tistimi državami z najmanj splavi... jih prav pretirano veliko ni... in prav tako se ne da prav pretirano povečat rodnosti na račun tega... :) Komi čakam, da bodo spet volitve...

:palec: xDDx

"Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"

...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...

Martin Kojc

mladoletni naj prvo sprejmejo dejstvo kaj prinaša seks in vse to, drugo mogoče bi bilo dobro da za splav mladoletnic podpišejo starši tretje pa obstaja ZAŠČITA porkamotorka....

boli me ko berem in vidim da se splav jemlje kot neke vrste nadomestek zaščite.... sej če se ponesreči bomo pa se znebili ane... kolk ostane pa v nesojeni mami bolečine, mogoče ne tisti hip, ampak kasneje... ste mladoletnice pripravljene živet s tem cel lajf?

Popravljeno -> Ksenia

mladoletni naj prvo sprejmejo dejstvo kaj prinaša seks in vse to, drugo mogoče bi bilo dobro da za splav mladoletnic podpišejo starši tretje pa obstaja ZAŠČITA porkamotorka....

:palec: :palec: :palec:

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

haloooo!.....splav ni kontracepcija.....

je medicinski poseg v slučaju nuje in zato ne sme biti plačljiv......se vam ne zdi da je cela debata mem.....

zgoraj sem citirala el nina,,,,,,to se mi zdi pravi pristop x;)x

Martin Kojc

boli me ko berem in vidim da se splav jemlje kot neke vrste nadomestek zaščite.... sej če se ponesreči bomo pa se znebili ane... kolk ostane pa v nesojeni mami bolečine, mogoče ne tisti hip, ampak kasneje... ste mladoletnice pripravljene živet s tem cel lajf?

Ksenija, si vmes postnila......poplnoma se strinjam s tabo :palec: xDDx

Martin Kojc

sej se mi ne gre za to, da bi imela prav...

morala sem narediti splav pred mnogimi leti zaradi ogroženosti ploda... takrat mlada kot sem bila (kasneje sem šla v bolnišnico v spremstvu z mami) sem pokimala... in še danes me spremlja - kaj pa če so se motili, kaj pa če... ni lahko in boli me ko se to jemlje kot ne vem spulit zob... trenutno rešujem travme iz preteklosti in tale je najhujša...

Itak smo zdej v takem času, ko je zaščita dostopna na vsakem koraku in zato, če ne želiš zanositi, se pač zaščiti.

... saj lahko poskrbiš, da ne zanosiš.

xrolleyesx Joj, lubica, poznam ogromno folka, ki jim je med seksom počil kondom ali pa, da je bila punca zaščitena s tabletkami, pa je vseeno zanosila. Tko, da mi ne s temi forami pametovat, da naj se ljudje zaščitijo. Ker, ne boš verjela, ampak nobena zaščita ni 100%! :vragec:

Bemu, me to razpizdi! Me prov zanima, kaj bi ti nardila, če bi se ti zgodil, da bi zanosila, kljub temu, da bi jemala tabletke, s partnerjem bi bla pa na primer 3 mesece...kaj a bi rodila in se oženla z nekom, ki ga poznaš 3 mesece, ker vama je pač spodletelo? Kot prvo, bi jo on itak pobrisal (dok rečeš keks :lol: ), ti bi pa ostala sama...kaj pa pol, a, a, a? Grem stavt, da bi šla osebno treščt tega ministra, za tole pametovanje! :vragec:

Nisem proti splavu, vem pa, da bi ga šla svinjsko težko delat. Upam, da mi ga tud ne bo treba it nikol, ker bi me preganjalo celo življenje. Ampak, da en bednik, k pojma nima o tem, kakšne posledice so lahko, in razmišlja na beden krščanski način....mamico mu! :vragec:

Fak, kok je folk še vedno primitiven. Grem stavit, da če bi moški tudi rojevali, ne bi NIKOLI imeli te debate... :vragec:

Še vedno nism vsega povedala, ampak ok, dost... :o|o:

V takih primerih ko se sprejema nova zakonodaja, mislim da nimamo pravice gledati enostransko, se pravi samo iz svojega zornega kota.

Pravica vsake ženske je, da sama upravlja s svojim telesom in ne neka komisija. Če smo pri tem, kako povečati rodnost, je veliko variant, od brezplačnih vrtcev, ali pa vsaj minimalen znesek za vse, brezplačna šola, pa vsaj osnovna, če ne že več.... Še bi lahko naštevala. Povečati ugodnosti za družine z več otroki. Še in še je variant. Ta okrog splava je pa resnično najslabša varianta, kar jih je prišlo na dan.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Guest sstane
Še vedno nism vsega povedala, ampak ok, dost... :o|o:

Najprej vsakemu državljanu 200 evrov mesečne dividende na Delnico Države, potem so pa lahko tudi splavi plačljivi.

Je tako ali ne, porkodindo :vragec:

ZAKON KARME je treba spoštovat!

Zato sem proti splavu. Vsak dobi otroka takrat, ko je za to poskrbljeno in v okoliščinah ki so mu določene :vio: .

Kako bi se počutili čakajoč na inkarnacijo in že tik pred tem da se udejanjiš, te splavijo in moraš potem spet čakat na tebi primerne starše s tebi primernim življenjem, da boš lahko v skladu s tvojo karmo odživel življenje na tem planetu. :inocent:

ZATO SEM STROGO PROTI SPLAVOM.

KAKŠNI BODO ŽE OTROCI, KI SO ROJENI S CARSKIM REZOM, SAJ JIM JE ROJSTNI DAN URA IN MINUTA UMETNO DOLOČEN.

točno veš čakajoč na inkernacijo in točno to vlogo si si izbral... lekcijo staršem....

a potem si tudi proti carskim rezom?

ma a nimam ene teme o splavu že, pa ena je bila zaklenjena

evo druga tema kjer upoštevam nasvet..(kmal mi bo tem zmanjkal)

Kako bi se počutili čakajoč na inkarnacijo in že tik pred tem da se udejanjiš, te splavijo in moraš potem spet čakat na tebi primerne starše s tebi primernim življenjem, da boš lahko v skladu s tvojo karmo odživel življenje na tem planetu. :inocent:

Jp, v protislovju si....potem si je duša že izbrala to, da bo splavljena, mati pa to, da bo splavila. NEDA? :inocent:

Evo, pa imamo spet nekaj da se lahko krešejo mnenja. Upam vsaj da v dobro slovenk in slovencev.

sam opomnim, da sem pred leti bila prisiljena umaknit tole/taksno temo. Tolk so se namrec kresala mnenja (in tko). :o|o:

Hvala Tini, ki je podala link na ze obstojeco temo, vseen pa tole pustim, ker je bolj specificna (ona pa govori o splavu splosno).

Tko da vas prosim da ohranite mirno kri.

Ce se pa slucajno pojavijo kaksne fotke in taksno, bom brez razlag in utemeljitev najprej pobrisala, pol pa zaprla temo, ce ne bo zaleglo. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Še dobro da si opozorila, k sem glih hotel uletet z neumestnimi :vragec:

x:o)x x:Dx x:px

Duša si je gotovo izbrala življenje!

vcasih pa dusha pol ko si je ze izbrala zivljenje, si premisli. ze na porodu umre, recimo. in podobno.

plus, tud hitlerjeva pa bin ladnova dusha si je zbrala lajf.

aja: dobrodosel! x:)x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest mačona

Zato sem proti splavu. Vsak dobi otroka takrat, ko je za to poskrbljeno in v okoliščinah ki so mu določene :vio: .

ZATO SEM STROGO PROTI SPLAVOM.

KAKŠNI BODO ŽE OTROCI, KI SO ROJENI S CARSKIM REZOM, SAJ JIM JE ROJSTNI DAN URA IN MINUTA UMETNO DOLOČEN.

xrolleyesx

skoz samo filozofiranje, duhovnost, hipijevstvo, nič pa realnega gledanja na stvari. živimo v 21. stoletju, žal mora vsak najprej poskrbeti za lastno materialno varnost. država ne, zakoni ne ... vsak sam ... se bojevati ... kdor ima pomoč, si lahko izbira ... če se mu že zgodi, da zanosi kljub zaščiti. ima finančno in čustveno podporo ... in mogoče kljub nezrelosti prevzame odgovornost, se zresni ... ni blema, če ma dnar od nekje in nekoga, ki mu stoji čustveno ob strani.

kaj pa mrtvorojenci ... pohabljenci, ki so to zaradi mater, ki so se drogirale med nosečnostjo ... kaj vse še ... vsaka duša se inkarnira točno v tistem momentu točno v tisto telo, kakor je prav in se rodi staršem, ki so točno pravi zanj ... tudi to, da ti ppredčasno vazemjo življenje s splavom, ma svoj namen ...

nič ni samo črno ali samo belo. strogo je zelo ostra beseda.

jaz sem rojena s carskim rezom. in sem točno to, kar moram biti. hotela sem ostati v maminem trebuhu dlje, kot je bil določen rok ... strah pred bolečino, pomanjkanjem ljubezni ... to je pa moja naloga ... da se tega osvobodim. dan rojstva gor ali dol ... :8):

Nisem proti carskim rezom, ampak omenjam da je že to proti zakonom karme.

skratka, pol bi naj jaz zgnila v materinem trebuhu, ker se je tako odločila "Narava", "Bog". xrolleyesx sem srečna, da so me spravili na svet. želela sem si živeti.

hmmm?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...