Skoči na vsebino

Splav

Robida

Recommended Posts

• Komentarji 187
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Ne se jezat, lia, saj vidš, da s tega ne bo nč, pa še drobni-nič bo odfrčal, zgleda...... x;)x Sem pa ga poslušal nek dan, je zame sicer izrazito prekonzervativen in pro-cerkveno usmerjen, pa vendar ima tu in tam tud point, seveda ne v tej zadevi, čeprav men recimo omejitev, da bi bili neplačljivi recimo 3-5 splavov pa ni čist mim, halo, malo bolj pa je le treba bit odgovoren. .......Smešno pa je, da se sklicuje na neko žensko k je mela čez 30 splavov, k da so takšne za vsakim vogalom.... :o|o:

Upajmo... :vragec: x:Dx

Ga že nekaj časa žagajo, ampak se mi zdi da je žaga mal skrhana... x:Dx

Bi jo bilo treba nabrusit... x;)x x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

:palec: :palec: :palec: :palec: jesssssssss

z žebljico na glavico, kratko in jedrnato....to je to

Draga Lia! xsrcx xsrcx xsrcx

Kaj ne vidiš, da Marsa dobi kar ošpice, če pri Pikovem postu kdo klikne na gumbeg "Citiraj" in prilima cele 3 roke! Ko so lani na en moj post to naredili kar trije zapovrstjo, jim je take napela, jih prav skurcala, da je že tisočkrat napisala, kako se ne citira celega posta, v kolikor je na isti strani. Da tratijo dragocen prostor in to.

Veš kaj meni ni dišalo v redu pri njenem "drugem pogledu". Na eni strani išče sočutje z posiljevalci, pedofili in še kom, da ne bom napisal, kdo je to, tu pa je skočila v luft, kako je kakšna bejba, ki je zanosila in ni naredila splava, poskusila rešiti svoj problem na račun nekega trgovca ali kaj in zamolčala, da je noseča. Blazota. Jasno, da so tudi take. Kje pa je bil posluh trgovca, ki je zaposloval, kaj je gledal?

Razpravljati o tem, kako je treba zaščititi trgovce pred bejbami, ki zamolčijo nosečnost, ko govorimo "o plačevanju splava kot ukrep za povečanje slovenske rodnosti,", je meni mimo.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

kaj naj jaz zdaj citiram enga desetga pa napisem dragi xx, a ves da Piko... xsingx

kaksne mas ti. to si kao Lii odgovarjal. x:o)x

"Razpravljati o tem, kako je treba zaščititi trgovce pred bejbami, ki zamolčijo nosečnost, ko govorimo "o plačevanju splava kot ukrep za povečanje slovenske rodnosti,", je meni mimo.".

Nisem "RAZPRAVLJALA o tem", povedala sem samo, v enem kratkem postu, kako je tud s tem. ce govorimo o tem, ni noben vidik mimo, kajti tko kot so zarad kraje robe po sluzbah moral poostrit ukrepe, tko je tud jasno, da se pocutjo nategnjene, ce bejba pride delat za 2 mesca, pol jo morjo pa xx mescev financirat.

jaz nisem avtomaticno na strani nekoga.

in zgolj, ker BO mamica, ne pomeni, da lohk goljufa in na finto meche.

In celo pravis (mas podmukle ti, mi kao v usta nekaj polozis, zdaj ze kao na veliko razpravljam), da jaz pravim, da je treba trgovce zascitit - HALO!!! :angry: - ce sem rekla zgolj da valjda da bodo hotl trgovci tud sebe zascitt, pri cemer jaz vidim mal razlike. x!x Lisac!

Ne vem zakaj dam pol jaz teb kak palc, ce dobim, ko ti ga dajo drugi, ospice. xrolleyesx

marsa gor, marsa dol, a ne piko. :o|o:

in seveda: urednistvo - nujno italic,da se ve, dA poudarjas, namigujes.... x:o)x

ejjjejjej piko - in Lii si to pisal! eh ja... x:o)x x:px xcivx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

To sem danes dobil na email:

Kavcija!

Po novem zakonu, ki ga pripravlja naša vlada, bodo moški, ko bodo

hoteli seksati, morali položiti kavcijo v višini 100.000 sit. Če bo

ženska zanosila, bo ta denar morebiti porabila za splav, če pa ne, se

bo kavcija vrnila.... kot v trgovini, ko vrneš steklenice...

Possible—but highly unlikely.

To sem danes dobil na email:

Kavcija!

Po novem zakonu, ki ga pripravlja naša vlada, bodo moški, ko bodo

hoteli seksati, morali položiti kavcijo v višini 100.000 sit. Če bo

ženska zanosila, bo ta denar morebiti porabila za splav, če pa ne, se

bo kavcija vrnila.... kot v trgovini, ko vrneš steklenice...

Ni tolk nemogoče da jim kaj takega res pride na misel... x:Dx x:Dx :vragec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

no js pa po eni strani tud belcebubov point štekam......sam ogabna mi je ideja da kao plačljivost zaradi večje rodnosti :sick: je pač dejstvo da če smo navajeni da mamo neki zastonj je pol kriza če nam to hočjo vzet x:o)x

mogoč bi res lohk uvedli plačljivost...dva zastonj, naprej pa plačaš.....tko je pr umetnem oplojevanju, dva posega sta zastonj, naprej plačaš sam.....sam pol nej ne peljejo hinvšne in tega o večji rodnosti......ampak naj se pošteno pove da se pač mora še od nekod nakapljat neki gnarja a ne.......ker to je res, pismo, ne more se ti nevemkokrat ponesrečit......punce, še polnoletne niso pa po tri splave za sabo :xx!: pa tega niti ni tok malo.....folk bi mogu mal bolj študirat in če si tok odrasu da se greš igrice tkole, bod tud tolk pol da odgovornost prevzameš....makar finančno....tud dedc, k nč hudega sluteč se zanese na bejbo da je zaščitena, pa ga ona izigra more pol odgovornost prevzet....predvsem finančno....bi mogl za babe tud počas kej v tej smeri :o|o:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Sploh ne bom komentirala. :xx!:

Samo toliko povem, da sem proti temu, da o tem odločajo moški, ker je problem neželjene nosečnosti v levjem deležu izključno na ženskih ramenih.

Pa en "tehničen" popravek - zavarovalnica plača 4 postopke umetne oploditve, ne le 2.

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

no js pa po eni strani tud belcebubov point štekam......sam ogabna mi je ideja da kao plačljivost zaradi večje rodnosti :sick: je pač dejstvo da če smo navajeni da mamo neki zastonj je pol kriza če nam to hočjo vzet x:o)x

mogoč bi res lohk uvedli plačljivost...dva zastonj, naprej pa plačaš.....tko je pr umetnem oplojevanju, dva posega sta zastonj, naprej plačaš sam.....sam pol nej ne peljejo hinvšne in tega o večji rodnosti......ampak naj se pošteno pove da se pač mora še od nekod nakapljat neki gnarja a ne.......ker to je res, pismo, ne more se ti nevemkokrat ponesrečit......punce, še polnoletne niso pa po tri splave za sabo :xx!: pa tega niti ni tok malo.....folk bi mogu mal bolj študirat in če si tok odrasu da se greš igrice tkole, bod tud tolk pol da odgovornost prevzameš....makar finančno....tud dedc, k nč hudega sluteč se zanese na bejbo da je zaščitena, pa ga ona izigra more pol odgovornost prevzet....predvsem finančno....bi mogl za babe tud počas kej v tej smeri :o|o:

:palec: :palec: :palec:

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

no, če je blo tole men namenjen.... dokler bomo imeli odločitev, po kateri zaradi lastne volje prekinemo drugo življenje za samoumnevne, potem smo res na psu :xx!:

No, ni bilo namenjeno samo tebi, temveč tudi tebi. In ne gre za samoumevnost prekinitve življenja, kadarkoli se nam zazdi, temveč takrat, ko je taka situacija, ko bi ta prekinitev naredila več koristi kot škode. Strah nas je smrti in ne vemo za nesmrtnost duše, to je problem, ki nam povzroča še dodatne probleme.

V kontekstu večje rodnosti res ni posrečen. Se mi pa ne zdi tako ogabno, da bi nasprotoval lastnim načelom samo zaradi tega, ker se en element ujema ideološko z nekom drugim.

To vidimo v Sloveniji - samo žal nobena stvar ni zastonj - vse to plačamo drugi.

To bi bil lahko vmesni korak. V končni fazi pa bi morali vse, kar ni zdravljenje narediti samoplačniško.

Tu bi lahko država liberalizirala postopke za posvojitve iz tujine. Pa namesto splava bi lahko promovirali posvojitev.

Takih primerov je relativno malo. Večino splavov opravijo ženske, ki že imajo otroke, pa zanosijo. Gre za polnoletne in zrele ženske, ki jim je očitno škoda denarja za kontracepcijo. Take naj kar plačujejo splave.

mah ni vse tok simpl a veš.....sj pravim, načeloma se strinjam s tabo, štekam kj bi rad povedu.....sam ne morš tko gledat...ozko....s tem zastonj veš kaj sm misla...valda nekdo to plača, sam smo pač navajeni da če greš delat splav, ti konkretno tist moment ne plačaš nč......u bistvu je zaston,zate, tedi, valda pa nekdo to plača.....tud to da bi moglo bit vse kar ni zdravljenje samoplačniško je mal ozko.....sori.....veš kok je življenjskih zgodb in situacij, bede in stisk....posvojitev, seveda, sam pr nas se pač zatika.....in u bistvu ne morš prsilit ženske da more donosit in dat pol otroka v posvojitev.....pač....in dragi moj dečko, teh primerov z mladoletnicami ni tako malo...verjemi.....seveda so tud polnoletne in zrele ženske, ne vem zakaj bi jim moglo bit škoda gnarja za kontracepcijo, ta je u bistvu tud brezplačna a ne....tud sterilizacija je brezplačna......pa ne se zdej obesit na to spet na nekdo to plača x:px

pač ja, po eni strani bi blo smiselno uvest plačljivost, sam ne pa striktno v vseh primerih.....je spet caka, kako določit, v katerem primeru a ne x;)x

Bora

xrolleyesx ah daj statistika......lepo te prosim :o|o: statistika je eno, real lajf pa drugo.......okol sebe pogledam mal pa se ne rabim na statistiko zanašat...to je tko kt če vzameš sto ljudi nardiš anketo.....od teh sto ljudi je 20 rudarjev......8 jih je za, 12 proti....in pol dobiš ven da je xy % rudarjev v sloveniji takega mnenja :eek: dej no....mal bolj realn in izvirn bot, če že morš, ne pa s statistiko :sick:

drgač pa plačujemo ogromno stvari s keterimi se nib lih strinjali a ne....in raj plačujem zato da loh ena k je res v stiski nardi splav, kt pa zato da se oni voluharji tam v vladi redijo....

Bora

Življenje je najpomebnejša skrivnost vesolja. Ne postavljajmo se v vlogo razsodnikov in tvorcev te mojstrovine.

Prej ali slej se nevešč alkimizem zgrne v škodo neveščih izvajalcev.

Ženska ima zagotovo svobodo odločanja o sebi. Pa pozna odgovornost svoje svobode?

Le redka resnično!

AMEN

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Raelijanci se imate zelo radi s temi ultra nestrpneži - univerzalno življenje, ki tako na veliko lažejo.

:eek: Glede na izjave, ki jih podajaš v zvezi z ostalimi verskimi skupnostmi in nasplošno drugače mislečimi si ti največji nestrpnež in s tem tudi soodgovoren za vojne in slabo stanje, ki ogroža človeštvo.

Vabim te k prebiranju tudi drugačne literature in informacij od tiste, ki so ti jo vsisilili.

Moč in ljubezen človeka je v temu da ne samo tolerira drugačnost anpak jo maksimalno celo spodbuja.

www.rael.org

Vidiš, kako spet lažeš. Največji nestrpnež tukaj si ti, pa še lažeš po vrhu. Nikakor pa ne boš meni podtikal odgovornosti za voje in slabo stanje. KAr sam prevzemi nase odgovornost.

Jaz to literaturo že berem. Meni so vsilili le razne komunajzerske neumnosti.

Ti si eden tistih, ki to drugačnost zatirate. Če bi ti cenil in spoštoval drugačnost, bi cenil in spoštoval kristjane in Katoliško Cerkev.

:eek: xsrcx :2src:

Kristjane in Kristusa spoštujem in cenim zato ne nakladaj (ne laži) ne govori o stvareh , ki ne poznaš.

Želim ti mir v srcu in življenju xsrcx

www.rael.org

Malo preštudirajte zgodovino Romunije in poiskus njihovega bivšega predsednika Nicolae Causescu, da bi povečal rodnost v svoji državi. Prepoved splava in vse posledice, ki so nastale pri tej prepovedi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ceau%C5%9Fescu

Citirano:

The 1966 decree

In 1966, the regime decreed a ban on contraception and abortion on demand, and introduced other policies to increase birth rate and fertility rate - including a special tax amounting to between ten and twenty percent on the incomes of men and women who remained childless after the age of twenty-five, whether married or single. Abortion was permitted only in cases where the woman in question was over forty-two, or already the mother of four (later five) children. Mothers of at least five children would be entitled to significant benefits, while mothers of at least ten children were declared heroine mothers receiving a gold medal, a free car, free transportation on trains, etc.; few women ever sought this status, the average Romanian family having two to three children (see Demographics of Romania).[1] Furthermore, a considerable number of women either died or were maimed during clandestine abortions.[2]

The government also targeted rising divorce rates and made divorce much more difficult - it was decreed that a marriage could be dissolved only in exceptional cases. By the late 1960s, the population began to swell, accompanied by rising poverty and increased homelessness (street children) in the urban areas. In turn, a new problem was created by uncontrollable child abandonment, which swelled the orphanage population and facilitated a rampant AIDS epidemic in the late 1980s - created by the regime's refusal to acknowledge the existence of the disease, and its unwillingness to allow for any HIV test to be carried out.[citation needed]

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

artem: proti Belcebubu nimaš šans. On je mojster za odkrivanje lažnivcev. Pa še bogaboječ kristjan je, ki hodi vsako nedeljo in kadar je treba k maši, zato po krščanskem defaultu ne more in ne sme lagati. Če torej reče, da si lažnivec, in da on ni, potem je to res. Vsakršni argumenti so odveč. x:Dx x:Dx x:Dx

artem: proti Belcebubu nimaš šans. On je mojster za odkrivanje lažnivcev. Pa še bogaboječ kristjan je, ki hodi vsako nedeljo in kadar je treba k maši, zato po krščanskem defaultu ne more in ne sme lagati. Če torej reče, da si lažnivec, in da on ni, potem je to res. Vsakršni argumenti so odveč. x:Dx x:Dx x:Dx

Kaj je to argument? :eek: x:Dx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Evo še moj rilc pr skednu - ujnk ujnk ( sem pujs namreč ) ujnk ujnk

Splav mora bit legalen in zastonjski. Ne dobesedno. To je zafrknjeno, kolko splavov 1, 2, 3, 4, 5 ? kolko napak pustimo punci ali ženski ? pravjo vaja dela mojstra ampak kakšnega x:o)x

mimogrede trditev, da Cerkve nima nič zraven je lažna. Trenutna oblast je cerkveno usmerjena in se naskrivaj po straniščih lupčka s Cerkvenimi vrhovniki ah kje naskrivaj, kar na parkirišču pred parlamentom (homiči) :vragec: ( upam, da sem koga razkuru, ne pozabt na sarkazem detektor x:px )

Brez podpisa

kje naskrivaj, kar na parkirišču pred parlamentom (homiči) :vragec: (

Odločno zanikam to trditev. Po parkiriščih pa že ne, saj si lahko privoščijo garaže. x^x

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...