Marsa 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Vedno se vse zgodi tako kot se mora. In ce si tu, je tako moralo biti. In ce te (se?) 'ni', itak (se?) v materialnem svetu ne obstajas in je tako ze prav.se bos ze zmanifestiral, ko bo cas Pravi, kajti zdaj ocitno ni bil - ce se nisi.To je tud zakon karme. ne vzkali vsako seme. niti ne zraste v rozho vsako seme, pa tudi ce vzkali. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Duša si je gotovo izbrala življenje! Kako veš kaj si je izbrala duša nerojenega?Malo ti šepa argumentacija... Ali bolj slabo razumeš kaj je karma. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 se moram razburjati ... ker čim kje vidim besedno zvezo "strogo proti" mi dvigne pritisk .. pa če se me tiče ali ne. a sem jaz sama odločno strogo proti kakšni stvari? ne vem. pretežko vprašanje zame.pa argumentiraj malo bolj konkretno, realno ... vem, da ti gledaš z vidika zakonov narave in karme ... kaj pa kakšen zgoraj opisan primer? zanositev po nesreči kljub kontracepciji (nikakor iz malomarnosti), doma slabe finančne razmere, čustvena labilnost, nezrelost ... in ne mi o kakšni reji ali posvojitvi ... lahko je za kakšno 16-letno dekle vseeno prevelik šok, donositi otroka in ga spraviti na svet. je to njena dolžnost? mislim, da ne. vsak se odloči po svoje. ti se ne bi, jaz se recimo v določenih okoliščinah bi odločila za splav. s posledicami ali brez. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 po zakonih karme ... že verjetno ... ampak jaz sem glede tega egoist in realist. tako. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 tako sem mislila ... splav bi šla delat iz čistega egoizma. kar si mislil več, pa je mojemu dojemanju in vedenju že preveč. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Joj, lubica, poznam ogromno folka, ki jim je med seksom počil kondom ali pa, da je bila punca zaščitena s tabletkami, pa je vseeno zanosila. Tko, da mi ne s temi forami pametovat, da naj se ljudje zaščitijo. Ker, ne boš verjela, ampak nobena zaščita ni 100%! Bemu, me to razpizdi! Me prov zanima, kaj bi ti nardila, če bi se ti zgodil, da bi zanosila, kljub temu, da bi jemala tabletke, s partnerjem bi bla pa na primer 3 mesece...kaj a bi rodila in se oženla z nekom, ki ga poznaš 3 mesece, ker vama je pač spodletelo? Kot prvo, bi jo on itak pobrisal (dok rečeš keks ), ti bi pa ostala sama...kaj pa pol, a, a, a? Grem stavt, da bi šla osebno treščt tega ministra, za tole pametovanje! Nisem proti splavu, vem pa, da bi ga šla svinjsko težko delat. Upam, da mi ga tud ne bo treba it nikol, ker bi me preganjalo celo življenje. Ampak, da en bednik, k pojma nima o tem, kakšne posledice so lahko, in razmišlja na beden krščanski način....mamico mu! Fak, kok je folk še vedno primitiven. Grem stavit, da če bi moški tudi rojevali, ne bi NIKOLI imeli te debate... Še vedno nism vsega povedala, ampak ok, dost... Oprosti, ker sem te razjezila, to vsekakor ni bil moj namen...povedala sem pač svoje mnenje. Vem, da so primeri, ko poči kondom - če se to zgodi lahko dekle gre v roku 24ih ur v lekarno in dobi tabletke in prepreči morebitno zanositev, če pa je tabletke, pa naj uporablja še kondome zraven ali pa naj pazijo...pa to niti niso vse možnosti zaščite.Da ti odgovorim na tvoje vprašanje kaj bi jaz naredila, če bi zanosila...sigurno nebi splavila, pa čeprav bi ostala sama z otrokom, kajti splav pomeni zame, da bi nekoga ubila, ker zarodek raste v meni in kar raste je živo....Ali ni tako? Sigurno pa ne razmišljam na krščanski način, ker nisem verna. Če pa si malo prispevke na to temo prebereš, pa lahko prebereš, da splav naredi veliko več žensk med 30. in 39. letom, ki že imajo otroke in jih ne želijo več imeti, kot pa najstnic. Taka ženska, ki pa že ima otroke in ve, da jih ne želi več imeti, pa se lahko odloči za poseg s katerim si bo zagotovila, da ne bo več zanosila in da nebo rabla več splavljat. Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Je rekel drobnič (dobesedno drobnič) da so postavili pet čudovitih ciljev... ma, ko da bi pravljico poslušal Ampak kaj bi delal temu tipu, ga sam slišim se začnem kar trest... :xx!: Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Fak, kok je folk še vedno primitiven. Grem stavit, da če bi moški tudi rojevali, ne bi NIKOLI imeli te debate... To je pa res če bi lahko tudi mi rojevali bi se podvojila rodnost to bi bila rešitev ja sicer pa krena... Taka ženska, ki pa že ima otroke in ve, da jih ne želi več imeti, pa se lahko odloči za poseg s katerim si bo zagotovila, da ne bo več zanosila in da nebo rabla več splavljat. sem prepričan da veliko več žensk ki gredo narest splav med 30 pa 39im letom bo še imelo otroke kot pa tiste, ki gredo opravit poseg, da ga sploh ne morejo imet več, kaj pa če pr 32 noče imet pa mrbit pr 35 spremeni vero pa si zaželi še enega... c c c, vsak otrok šteje... sploh pa je statistika dost zgovorna , število novih otrok pada zelo podobno kot pada število novih stanovanj... , ni težko videt zakaj, zakaj nebi pol splava kar prepovedali če so že taki mački 5000 otrok več na leto bi se pa že poznalo rabli bi jih sicer še nekaj več me zanima kako jih bodo dobili, sicer pa narboljš da vsa javna uprava začne delat otroke tko bodo končno rešili kak oprijemljiv problem.... ' ni več navad takih pa želja... vprašat se je ali si sploh želimo otroke? In če je odgovor da, zakaj jih nimamo, so to objektivni razlogi, al so to bolj subjektivni, ala otrok more imet vsako stvar k si zmisli, hkrati pa moremo imet čudovito hišo in avto, ter vse najnovejše napravice,... potrošništvo ubija rodnost... tk je to Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 ma kaj sploh silijo rojevat... zemlja je že tko preobremenjena z ljudmi... daj na abciso leta od kristusa dalje in na ordinato št. svetovnega prebivalstva in poglej kakšno logaritemsko skalo moraš vzet, da je vse skupaj vsaj malo pregledno... v zadnjih sto letih... boom... flower power... pralni stroj v vsako hišo... kar neki hodimo po pisarnah, kupujemo pampers... vse skupaj je smešno... in oni rešujejo Slovenijo... svet se bo pa podru Če bote mel otroke al pa ne... nič ne bo za vam ostal... ne slovenija, ne svet, ne otroc... nastali smo iz zvezd in vrnemo se tja... če pa že morate nekam uploudati svoja čustva posvojite kakšnega otroka... na kupe jih je in to lačnih Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 ma kaj sploh silijo rojevat... zemlja je že tko preobremenjena z ljudmi... daj na abciso leta od kristusa dalje in na ordinato št. svetovnega prebivalstva in poglej kakšno logaritemsko skalo moraš vzet, da je vse skupaj vsaj malo pregledno... v zadnjih sto letih... boom... flower power... pralni stroj v vsako hišo... kar neki hodimo po pisarnah, kupujemo pampers... vse skupaj je smešno... in oni rešujejo Slovenijo... svet se bo pa podru Če bote mel otroke al pa ne... nič ne bo za vam ostal... ne slovenija, ne svet, ne otroc... nastali smo iz zvezd in vrnemo se tja... če pa že morate nekam uploudati svoja čustva posvojite kakšnega otroka... na kupe jih je in to lačnih kero razmišljanje.. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 hehe... mogoče je zvenela moralka ampak ni hotla bit... hec je pa v tem, da resnično stojim za temi besedami in jih z levo roko zagovarjam Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sheboom 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 z levo roko ni več pametno zagovarjat -->ni več prepovedana. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sheboom 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 jest osebno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 hehe... mogoče je zvenela moralka ampak ni hotla bit... hec je pa v tem, da resnično stojim za temi besedami in jih z levo roko zagovarjam še dobro , da ni tvoja mami takole mislila za kaj bi bili prikrajšani toliko pameti inu lepote na kupu Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 mene ni blo zravn, pa bog mi je priča , da se res nea s tem po frisi mažem pa res no, mene tui niso planirali Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Lia... ne zezi ne... sem mislil, da se boste ženske malo bolj bunle, zdej ne vem, a je cmok v grlu al kaj... no, sej mate otroke... evo profila... ženska pri štiridesetih, z otrokom, po verjetnosti samohranilka, ko veste da ni gradov v oblakih in že npr. razmišljate bolj s trezno glavo, niti ne toliko individualno kot celostno... vas sprašujem... kako je z otroci Jaz ne vem zakaj drobniča te stvari sprašujejo Jaz bi z veseljem slišal mnenje npr. Vesne Godine... antropologinja itd.... to bi blo zanimivo Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 poslušaj Nimbus, pusti ti antropologe, ti meni razloži kot moški zakaj ne prevzameš odgovornosti za spočetje Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 moški lahko pozneje še vedno pobere šila in kopita, ženska pa mal težje... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Duša si izbere življenje saj drugače ne more očistiti svoje karme in se ne more vrniti k Bogu če ni dovolj očistila svoje karme.Toliko vem o karmi, če se motim me podučiVeliko sprašanje pa je če ni večja napaka biti egoist kot pa to da nekdo naredi splav. Ko bi mi to vedeli bi nam bilo življenje prelahko Z veseljem, ampak ne v tej temi.Če bi rad debatiral o karmi imaš druge teme.Tu se ne debatira o karmi, niti o splavu kot takem.Ampak o Drobničevem predlogu o samoplačništvu splava iz nemedicinskih razlogov.Torej - o karmi drugje, če si za to... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Oprosti, ker sem te razjezila, to vsekakor ni bil moj namen...povedala sem pač svoje mnenje. Vem, da so primeri, ko poči kondom - če se to zgodi lahko dekle gre v roku 24ih ur v lekarno in dobi tabletke in prepreči morebitno zanositev, če pa je tabletke, pa naj uporablja še kondome zraven ali pa naj pazijo...pa to niti niso vse možnosti zaščite.Da ti odgovorim na tvoje vprašanje kaj bi jaz naredila, če bi zanosila...sigurno nebi splavila, pa čeprav bi ostala sama z otrokom, kajti splav pomeni zame, da bi nekoga ubila, ker zarodek raste v meni in kar raste je živo....Ali ni tako? Sigurno pa ne razmišljam na krščanski način, ker nisem verna. Če pa si malo prispevke na to temo prebereš, pa lahko prebereš, da splav naredi veliko več žensk med 30. in 39. letom, ki že imajo otroke in jih ne želijo več imeti, kot pa najstnic. Taka ženska, ki pa že ima otroke in ve, da jih ne želi več imeti, pa se lahko odloči za poseg s katerim si bo zagotovila, da ne bo več zanosila in da nebo rabla več splavljat.Ah, ja, bi te rada videla, ja...da bi obdržala. Kaj pa, če bi bla stara 16, doma gnili odnosi, tip, s katerim si zanosila, bi pobegnil, ne bi imela svojih prihodkov...kaj pa pol, a? Tolk primerov je nemogočih, da se ti sanja ne. In če imaš tak lajf, da ti po večini ni nič manjkalo in si bila deležna ljubezni in podpore, verjamem, da tako razmišljaš...v nasprotnem primeru pa ne bi. Men bi se srce trgalo, če bi morala narest splav. Res. To mi je nekaj zelo groznega. Ampak, če se bi mi to zdej zgodilo, kljub zaščiti...ne vem, sem skor ziher, da bi splavila...težko rečem. Ampak, po moje bi. Upam, da mi NIKOLI ne bo treba zvedet, kaj bi v tem primeru naredila. In žal mi je vseh punc, ki so to dale skoz, ker vem, da jih je večina zgubila del srca in tiste otroške nedolžnosti, ki jo ima vsak v sebi. Ja, obstaja tabletka, ki jo lahko vzameš po tem, če je zaščita odpovedala, vendar tud ta ni 100%. Kaj boš pa na to rekla? A boš to do poroke devica? Če bote mel otroke al pa ne... nič ne bo za vam ostal... ne slovenija, ne svet, ne otroc... nastali smo iz zvezd in vrnemo se tja... če pa že morate nekam uploudati svoja čustva posvojite kakšnega otroka... na kupe jih je in to lačnih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 20. november 2006 Prijavi Deli 20. november 2006 Najbolj mi je všeč , da je to ''kao'' za dvig rodnosti. Najbrž, ja Bull Shit! Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 20. november 2006 Prijavi Deli 20. november 2006 poslušaj Nimbus, pusti ti antropologe, ti meni razloži kot moški zakaj ne prevzameš odgovornosti za spočetje Prvo kot prvo obstaja med ljudmi neka skupna zavest iz katere se formira tudi skupna morala, ki je nosilka nekih skupnih percepcij, t.j. vrednot. Ta kao "vrednota" je večinska in v demokraciji izbira oblast in v demokraciji je oblast. Ti samo poglej kako se lotevajo povečati nataliteto... ne gredo na pozitivno spodbudo, t.j. s korenčkom temveč z negativno, s palico. Eno je bil predlog, da bodo obdavčili vse samske in zdaj s temi splavi in še drugi ukrepi. Vedo kaj potrebujejo mladi za razmoževanje... pozitivno klimo, razmišljanje itd. ... ne pa rožljanje z nekimi ukrepi na vsakem področju človeškega življenja. No, in kar se libida tiče, ki človeka prežema in določa od glave do pet in mu predstavlja živalsko plat biti kot kontrapol duhonosti, duši, sam po sebi predstavlja izvrsten instrument za manipulacijo ljudskih množic. Ko moški dobi otroka izgubi del svoje moškosti, divjosti... se poženšči. Zakaj? Že npr. šef mu lahko v službi skače po glavi in bo tiho, ker ve da je služba pomembna, da mora plačat alimente za prve grehe , pa obroke, položnice, pufe, zastave... jao, jao... razumeš... moraš se "pigati" ko smreka v neurju, ne moreš imeti svojega mnenja ne glede na karkoli. Zakaj je tako? Ravno zato, ker deluje celotna družba po principu "palice" in ne sožitja ("korenčka")... te koleričnosti se pa jaz prostovoljno ne grem Ok tole sem zlo na hitro napisal, ne vem sploh če dela, ampak moram it in tebe sprašujem in se že veseim odgovora: Zakaj imajo ljudje sploh otroke? Kaj je tisti osnovni vlek, tisto glavno gonilo? Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 20. november 2006 Prijavi Deli 20. november 2006 Ti samo poglej kako se lotevajo povečati nataliteto... ne gredo na pozitivno spodbudo, t.j. s korenčkom temveč z negativno, s palico. Eno je bil predlog, da bodo obdavčili vse samske in zdaj s temi splavi in še drugi ukrepi. Vedo kaj potrebujejo mladi za razmoževanje... pozitivno klimo, razmišljanje itd. ... ne pa rožljanje z nekimi ukrepi na vsakem področju človeškega življenja. in vsega se lotevajo na isti način Pusiji! Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 20. november 2006 Prijavi Deli 20. november 2006 Prvo kot prvo obstaja med ljudmi neka skupna zavest iz katere se formira tudi skupna morala, ki je nosilka nekih skupnih percepcij, t.j. vrednot. Ta kao "vrednota" je večinska in v demokraciji izbira oblast in v demokraciji je oblast. Ti samo poglej kako se lotevajo povečati nataliteto... ne gredo na pozitivno spodbudo, t.j. s korenčkom temveč z negativno, s palico. Eno je bil predlog, da bodo obdavčili vse samske in zdaj s temi splavi in še drugi ukrepi. Vedo kaj potrebujejo mladi za razmoževanje... pozitivno klimo, razmišljanje itd. ... ne pa rožljanje z nekimi ukrepi na vsakem področju človeškega življenja. No, in kar se libida tiče, ki človeka prežema in določa od glave do pet in mu predstavlja živalsko plat biti kot kontrapol duhonosti, duši, sam po sebi predstavlja izvrsten instrument za manipulacijo ljudskih množic. Ko moški dobi otroka izgubi del svoje moškosti, divjosti... se poženšči. Zakaj? Že npr. šef mu lahko v službi skače po glavi in bo tiho, ker ve da je služba pomembna, da mora plačat alimente za prve grehe , pa obroke, položnice, pufe, zastave... jao, jao... razumeš... moraš se "pigati" ko smreka v neurju, ne moreš imeti svojega mnenja ne glede na karkoli. Zakaj je tako? Ravno zato, ker deluje celotna družba po principu "palice" in ne sožitja ("korenčka")... te koleričnosti se pa jaz prostovoljno ne grem Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 20. november 2006 Prijavi Deli 20. november 2006 Ah, ja, bi te rada videla, ja...da bi obdržala. Kaj pa, če bi bla stara 16, doma gnili odnosi, tip, s katerim si zanosila, bi pobegnil, ne bi imela svojih prihodkov...kaj pa pol, a? Tolk primerov je nemogočih, da se ti sanja ne. In če imaš tak lajf, da ti po večini ni nič manjkalo in si bila deležna ljubezni in podpore, verjamem, da tako razmišljaš...v nasprotnem primeru pa ne bi. Men bi se srce trgalo, če bi morala narest splav. Res. To mi je nekaj zelo groznega. Ampak, če se bi mi to zdej zgodilo, kljub zaščiti...ne vem, sem skor ziher, da bi splavila...težko rečem. Ampak, po moje bi. Upam, da mi NIKOLI ne bo treba zvedet, kaj bi v tem primeru naredila. In žal mi je vseh punc, ki so to dale skoz, ker vem, da jih je večina zgubila del srca in tiste otroške nedolžnosti, ki jo ima vsak v sebi. Ja, obstaja tabletka, ki jo lahko vzameš po tem, če je zaščita odpovedala, vendar tud ta ni 100%. Kaj boš pa na to rekla? A boš to do poroke devica? Veš pikica moj lajf je vse prej kot tak kot si ga ti opisala, pa čeprav je bil takšen sem že v srednji šoli vedela, da nebi šla splavit, če bi slučajno zanosila. Vem, da je veliko punc takšnih, da res ne morejo drugače, kot da to storijo, pa čeprav s teškim srcem. Poznam pa tudi kr nekaj mladih punc, ki imajo odnose brez zaščite in imajo pri svojih 17ih ali 18ih za sabo že dva splava. Ne vem mogoče bi mogli ta zakon sprejeti tako, da bi se plačal drugi splav ali pa tretji, ker se mi zdi, da se nekomu tolikokrat tudi ne ponesreči. Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.