Skoči na vsebino

Splav

Robida

Recommended Posts

Če je pa to že druga stvar potem lahko pričakujemo, da nam bodo v prihodnosti zaračunavali zrak...
Zdi se, da gre svet točno v to smer.
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 187
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

saj vodo zhe.

prides v oshtarijo, reces a lohk dobim vodo, pa ti jo prinesejo v plastiki in zaracunajo.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa a spet blokiraš al kaj??? :vragec: ... x:Dx x;)x x:px

.... joj tole s splavi mi je vedno muka, vsakič na novo pogrevana tema, če hočemo malce ljudi odvrnit od resničnih problemov. Rajš, kot da vzame tistih 80 jurjev tisti, ki se odloči za splav, naj rajše dajo ženskam, ki se odločijo otroka obdržati v našem današnjem blagostanju + naj gredo malce pogledat na kliniko za zdravljenje neplodnosti, čakalne vrste in koliko postopkov je lahko deležna ženska v enem letu, ponavadi le enega in če zadane na loteriji celo dva postopka. Naj najdejo način, da bode te ženske, ki si res silno želijo otroke, pridejo do teh, ne pa lovit, kot čarovnice, tiste, ki ga ne želijo. Kaj pa človekova svobodna volja??? Zakaj se pa vrli fari ne zavzamejo bolj za te opcije, pa še brezmadežno spočetje v bistvu simulira, tehnično gledano.

Tele Drobničeve nebuloze že presegajo meje dobrega okusa in pa strpnosti ljudstva, ki ga je **izvolilo**, predvsem pa gre zahvala vsemu, njegovi asistentki, sekretarki, tajnici, karkoli že je ga. Petri Tomažičevi, ki je hkrati tudi zelo dejavna kot tajnica oz. članica sinode katoliške cerkve v tesni povezavi z g. I. Štuhecem, ki mi je drugače zelo fejst dečko.... tako, da za tole zadevo ne stoji sam Drobnič in ne Ministrstvo za delo in družino. Se mi je zdelo, da vedno poudarjamo, kako je pri nas država ločena od cerkve, pa očitno ni. Kdo potem koga nateguje???

.....background tele zadeve smrdi do neba in upam, da tudi Bog tole vse vidi in da samo spoved ne bo zadosti za odpustek vseh grehov.

Držim pesti, da interpelacija uspe :palec: + s časom je treba iti naprej in ne nazaj.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

http://ser8.imgdump.net/images/11212006/s8_3a14acb1fa3e512.jpg

Ker dons zgleda strežniki kar po vrsti štrajkajo, objavljam še jaz članek v ONI od danes.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Cosma :palec:

Oj Elohim, vse je OK, saj stekam, si komaj uletel, pa se se nisi cist udomacil, pa dolocenih stvari (se) ne ves.

Thanx vsem, ki ste uletel razlozit, pojasnjevat, mirit. x:Xx :palec:

Jp, tko je to: redko kaj brisem.

Najbrz te je zmotilo, ko sem tam *zagrozila*, da bom zbrisala, ce kaj ne bo kul.

S tem jasno nisem mislila komentarjev kot so tvoji.

Mislila sem razno antipropagando, v smislu, da ce bi govorili o operaciji kolena, da bi nekdo postnil 20 povecanih fotk krvave operacije kolena. Tko nekak.

In potem pa seveda se razne srditosti, ki letijo na boge zhenske, ki so se morda le odlocile za splav ali tiste, ki se odlocajo ali se se bodo...

sicer pa sem proti taksnim nekim dolocitvam, ki so v bistvu grozhnja za obstoj duha in srca.... kajti, nekaj drugega je reci: ti si prasec in cefur, morda, kot pa, 18-letni puncki v stiski rect: :att: karmicno je frka, ce to pa to. torej lohk prec neha. se it lajf.

tko da, tu mi ni vsec nic tako dokoncnega.

VSEC. Kar pa se ne pomeni nujno da bom kaj brisala. kot receno, zlo redko to pocnem.

prvic, ker ne morem imet vpogleda v vse, vsega pa pac ne javite na urednistvo, potem pa, kot in kar opazim, drugic pa - potem pravzaprav lohk zaprem forum. x:)x

*

oprosti ker bom *osebna*, sam ne morem da ne bi, ker je hipna ugotovitev: glej kok je hecnno, kako se sami odlocimo, da nam bo slo nekaj na zivce oz. ko nam nekaj ali nekdo ni vsec, cist drugace reagiramo na tisto.

A si opazil, da edino meni nisi nic odgovoril, edino mene si spregledal v komentarjih. xDDx

Niti na dobrodoslico se nisi odzval, pravzaprav me sploh nisi opazil. x:)x

a vendarle. x:o)x ko 1 uro nisi mogel gor, ko si klel in ko si se jezil, pa le SI pomislil name, shteknil da obstajam in celo post si mi namenil.

a ni zanimivo! xDDx x:Xx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

oprosti ker bom *osebna*, sam ne morem da ne bi, ker je hipna ugotovitev: glej kok je hecnno, kako se sami odlocimo, da nam bo slo nekaj na zivce oz. ko nam nekaj ali nekdo ni vsec, cist drugace reagiramo na tisto.

A si opazil, da edino meni nisi nic odgovoril, edino mene si spregledal v komentarjih. xDDx

Niti na dobrodoslico se nisi odzval, pravzaprav me sploh nisi opazil. x:)x

a vendarle. x:o)x ko 1 uro nisi mogel gor, ko si klel in ko si se jezil, pa le SI pomislil name, shteknil da obstajam in celo post si mi namenil.

a ni zanimivo! xDDx x:Xx

To je tko kt v službi, dokler je vse tiho, veš da je ok, sej takrat k je kej narobe jo takoj dobiš po glavi xDDx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

ja tko kot povsod. x:)x

mislila pa sem tud na to, da ce ti je nekdo zoprn, da njegovo mnenje drugace beres, vidis, dojemas. trapast.

jaz ne delam tega oz. se temu kot se le da izogibam.

lohk mi nekdo po @ kemiji ne dela, ce pa napise dobr post, mi je to vseen vsekakor dober post. xyesx :palec:

pa ne glede al je v rachkah al pa v bushu al pa v vampih. no ok, priznam, v vampih se dozhivotno skregam. x:px xDDx

Picasso

ma kaj sploh silijo rojevat... zemlja je že tko preobremenjena z ljudmi... daj na abciso leta od kristusa dalje in na ordinato št. svetovnega prebivalstva in poglej kakšno logaritemsko skalo moraš vzet,

:) kake fajn ideje... :D ja sej okrog leta 0 je bilo kok 50M ljudi :D danes jih je 130x tolk :P hehe :D... :) vsake tolko se igram z idejo, da morda bodo čez čas preživeli samo geni tistih ljudi ki si zagotovijo več otrok, ki vzgojijo v njih ljubeče starše, ki jih bodo imeli spet veliko... morda res nas bo čez nekaj let samo še miljon Slovencev, ampak počasi bo vedno več takih, ki bi radi več otrok, nvem :D vsaj tko se mi zdi... :) pa enkrat vmes se bo zgodil revolt in se bo pokojnine nehalo plačevat...

evo še ena ideja :D znižat pokojnine tistim, ki imajo malo otrok, js osebno bi imel prec kakega več, če bi mi rekli da me čaka 10% več pokojnine, tako ali tako mi jo bo plačeval moj otrok, s svojimi davčnimi prispevki;)...

:P še dobr, nisem Drobnič, vsaj gospoda Janša pa Bajuk nista jezna name, k mečem neplodne ideje na neplodna tla... ni čudno da ni plodnosti iz tega...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Meni tudi :D...

:) hehe :P še ena plodna ideja ;) če bi imeli vsi forumovci letos po enega otroka vsak, v naslednjem letu bi rešili problem rodnosti za leto 2007 ;)... tolk da se boste zavedali kako majhen je v bistvu problem :)... oziroma kako mala je slovenija in velik LNF :P...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

O tem kakšni geni gredo naprej raje ne bi... x;)x Si raje zažvižgam Money, money, money... must be funny x:Dx

Po mojem je res najbolje posvojit kakšnega otroka... saj dobiš itak tako malega, da ga naučiš svojega pogleda, svojih manir, navad itd. bla bla bla. vse kar paše zraven :palec: Če pa že moraš potešiti svoj ego in pustiti "žive" sledi na zemlji, pol bo pa že najboljš, da se izprazniš v semenski banki x:Dx ... denar brez obveznosti... (OK... mal sem dobre volje x:px ) x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Evo, pa imamo spet nekaj da se lahko krešejo mnenja. Upam vsaj da v dobro slovenk in slovencev.

Minister Drobnič je po moje tukaj udaril popolnoma mimo, kajti s takim zakonom se lahko zgodi da bodo dekleta in žene poiskale mazače. Kam bomo prišli....v srednji vek.....

Kaj mislite, ali bi bil čas da bi se vzeli skupaj?

xsrcx

naj se plača splav....

oziroma naj ga plačajo dedci....

al pa dečve če jim gumica smrdi...

DA O BITJU KI GA NOSIJO NE GOVORIM KAK "DUH" IMA...

O tem kakšni geni gredo naprej raje ne bi... x;)x Si raje zažvižgam Money, money, money... must be funny x:Dx

Po mojem je res najbolje posvojit kakšnega otroka... saj dobiš itak tako malega, da ga naučiš svojega pogleda, svojih manir, navad

xrainbowx

A lahko malo spet vskočim x:Dx tale scena je bolj iz filma kot iz RL-ja v Sloveniji. Na leto so 2-4 posvojitve, čakajočih parov pa nekaj čez 200. Upanje je v mednarodnih posvojitvah, po zadnjih podatkih je nekje 37 otrok prišlo v k nam po tej poti. Je pa ta pot kar težavna in kar draga za povprečen slovenski žep nekje okoli 20.000$ ...pa ni tole trenutno tema, da ne razpredam. Recimo toisto Ministrstvo bi lahko uredilo to z več posvojitvami in ne neskončnimi podaljševanji rejništev. In na koncu otrok ni nikjer...starši **ne pridejo k sebi** tudi po 20 letih ne, alkoholizem, droge, razne psihične bolezni in niso sposobni imeti otroka, kot roditelji in vzgojitelji. Otrok, ki je preživel v reji od 10-20 let, po možnosti več rejniških družin, bi se po mojem vendarle boljše počutil kot posvojenec, vedel bi kdo sta ata in mama, urejeno bi bilo vse pravno-formalno. Saj rejnik recimo ne more podpisati v bolnici za nujen zdravniški poseg ali pa dovoljenje za na šolski izlet itd.... Lahko mu CSD izda trenutno dovoljenje za eno situacijo. Otroci so zbegani saj stalno čakajo da se bo moral vrniti itd...itd.... spet druga tema....

Nino x:Dx :palec: neplodne ideje

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

A lahko malo spet vskočim x:Dx tale scena je bolj iz filma kot iz RL-ja v Sloveniji. Na leto so 2-4 posvojitve, čakajočih parov pa nekaj čez 200. Upanje je v mednarodnih posvojitvah, po zadnjih podatkih je nekje 37 otrok prišlo v k nam po tej poti. Je pa ta pot kar težavna in kar draga za povprečen slovenski žep nekje okoli 20.000$ ...pa ni tole trenutno tema, da ne razpredam. Recimo toisto Ministrstvo bi lahko uredilo to z več posvojitvami in ne neskončnimi podaljševanji rejništev. In na koncu otrok ni nikjer...starši **ne pridejo k sebi** tudi po 20 letih ne, alkoholizem, droge, razne psihične bolezni in niso sposobni imeti otroka, kot roditelji in vzgojitelji. Otrok, ki je preživel v reji od 10-20 let, po možnosti več rejniških družin, bi se po mojem vendarle boljše počutil kot posvojenec, vedel bi kdo sta ata in mama, urejeno bi bilo vse pravno-formalno. Saj rejnik recimo ne more podpisati v bolnici za nujen zdravniški poseg ali pa dovoljenje za na šolski izlet itd.... Lahko mu CSD izda trenutno dovoljenje za eno situacijo. Otroci so zbegani saj stalno čakajo da se bo moral vrniti itd...itd.... spet druga tema....

Nino x:Dx :palec: neplodne ideje

ta mesec je v si. umrlo precej mladih ...

in na tem forumu jih je kar nekaj,,,

ki lahko razložijo čemu njih tragična smrt,,,

in čemu splavi in zdajšnji zakon o splavih,,,

KLIČEM NJIH,,,

:eek: ker še nikol nisem slišala za kako vsoto gre pri plačanem splavu po predlogu ministra, sem danes ob gledanju Preverjenega na POP TV obnemela - 80 jurjev! Da ne rečem da so po mnenju povprašali kar 3 priznane slovenske ginekologe in en kup predstavnic ženskega spola v državnem zboru - skupen odgovor je bil katastrofa :palec:

+ pod predlog spada da naj bi oseba otroka donosila, država pa bi poskrbela, da bi ga bilo zato lažje oddati v posvojitev :sori: fak

Zdej pa deklce, hitr nazaj v klasične bombažne hlačke, široke cunje pa ne pozabte se pokrit in zadekat okoli trebuha in bokov - da ne boste rodnosti zmanjševale ko boste velike. Pa upoštevejte ta nasvet tut poleti, če vam bo vroče da nebi slučajno v tangice skočile al pa v prekratke majčke pa trebuščke ven kazale xnckrivx x:o)x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Mislim, da je vsakdo hvaležen za življenje, verjetno bi bil tudi ti, seveda pa obsojam posiljevalca, verjetno ne misliš da ga podpiram.

Mah, ne vem, če je res vsakdo hvaležen za življenje. xnckrivx

Sicer pa ne trdim, da podpiraš posiljevalca. Kar se mene tiče, jaz že ne bi bil hvaležen mami, če bi me rodila kot sina posiljevalca in ne bi splavila zaradi nekih kvazi-religioznih prepričanj.

Possible—but highly unlikely.

ta mesec je v si. umrlo precej mladih ...

in na tem forumu jih je kar nekaj,,,

ki lahko razložijo čemu njih tragična smrt,,,

in čemu splavi in zdajšnji zakon o splavih,,,

KLIČEM NJIH,,,

ne štekam, kaj ima zdej to s splavi?? saj ne govorimo o mortaliteti in samomorilnosti. Zvezani manjka ti en ključni point, to recimo, da si ženska.

Pa če sva že pri temu, tehnično gledano je moški tisti, ki odda svoje spermiče in je zgodba končana. Ženska odda svoje telo, svoje celice, svojo kri, izpadajo lasje, zobje in še kaj...itd.... to je samo biološko gledano, sociološko pa menda ima otrok z materjo nepretrgano vez, oče je pa lahko kdorkoli v smislu očetovske figure.... pa to je spet druga tema pa ne bi o tem.

no ali po dva forumovca enega, hihi x:o)x

xg:Dx :palec:

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...