crocuta 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 Hojla Crocuta A si ti tele recepte sprobal kdaj tudi sam, ker so eni res hudi. Tudi jaz brskam po kulinaričnih straneh, sploh če hočem kej posebnega pripravit, tko, iz ljubezni, za dušo, gušt in moje najdražje včasih in tale stran receptov in tud še precej ostalih je pravi balzam. Zdej iščem en simpl recept za nadspecialno prekmursko gibanico....tak recept...za telebane kt sem jst, da piše vse kar rabim vedeti in tudi to, zakaj moram posamezno fazo narediti in kaj se bo zgodilo, če je ne bom ali jo bom zajebal. Daj prosim, poišči še tiste enostavne in najboljše recepte za ribe...saj veš, dobro pečeno ali kuhano ribo pokvari vsak dodatek, ki ni sol /obvezno Stanetova/. Pa kak recept za brodet, un, taprav, v kotličku, v katerega potem, ko je prazen, potisneš še glavo in ga poližeš na visoki sijaj. Pa kakega za škampe, takega, ki zahteva obed zgoraj brez, ker če ješ škampe in ti ne kaplja buzara od komolcev in z brade na prsa, pol, mislm, pol nisi jedu škampe, a veš. Jao, men že slina na tipkovnico kaplja, ma kaj kaplja, lije. butl caw butl ves da sem sprobal recepte drugače ne bi bili tle gor kar se pa tiče brodeta ce neznas dobro skuhati brodet pa tud če imas še taprav recep in napačne začimbe ti dober brodet nebo uspel verjemi to je pa zate da se ne boš matral HOBOTNICA PO DOMAČE Sestavine za 4 osebe 1,5 kg hobotnice1 kom pekoči feferon2 žlici olivnega oljapeteršilj1 dcl malvazija Priprava V lonec na pritisk damo olivno olje, hobotnico, feferon, cel peteršilj in vino. Ko zavre,kuhamo še cca 20 min in ohladimo v lastnem soku.Zraven ponudimo opečen bel kruh. Vinomalvazija Opozorilo uporadi sveze hobotnice čene jih boš zvecil in kuhav v nedogled kaj bos postregel zraven je pa tvoja volja in okus samo ne pozabi na pravilne začimbe. Dodajanje stvari je pa tvoj problem naprimer lahko dodas tudi paradiždnik sveži ali v konzervi in..... Dober tek naj ti tekne MEŠANA BUZARA Sestavine za 2 os0,5 kg škampov 0,5 kg različnih školjk,0,2 kg škarpenin file,0,05 L olivno olje0,1 kg čebula0,2 L pelati2 veliki žlici sesekljanega česna,peteršilj0,2 l belega vina,0,2 l ribje osnove ali juhelimonadrobtine, sol, poper Priprava Na vročem olju prpražimo čebulo, nato popečemo škampe in školjke, dodamo česen,vino, peteršilj in pelate. Vse skupaj še malo pustimo, da se poduši in zalijemo še z z ribjo osnovo ali juho.Ko imamo omako gotovo dodamo še škarpeno, Vse skupaj 3-4 minute prevremo, začinimo po okusu, zgostimo z drobtinami in serviramo Ali pa to če ti je ljubše vedno uživaj v dobri hrani in jej jo z občutkom in okusom Naj ti tekne bult Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 tule se pa mal ne strinjam... sveže hobotnice namreč... hobotnice so namreč ena redkih stvrai,ki jih je čist dobro zamrznit, so potem še nekako bolj okusne in hitreje se skuhajo... Jaz pa bi prosila, če veš, kako se naredi pasteta iz SVEŽIh postrvi...recimo takšna, kot jo imajo pri Javorniku... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 jp, tko je tud po mojih izkusnjah, da je pa pr hoboti pa dobrodoslo in zazeleno ce je zmrznjena, tud bolj hrustljava pa taka je in ni gumijasta. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 Aha. Al pa sveža postrv. Sploh ni dobra, kajti namreč delovanje enih encimov /gnilobni al kakšni že...to bi vedel kak biolog rajtam/ cca 9 ur po smrti ribe pri dost sobni temperaturi s svojim delovanjem izboljšujejo kvaliteto mesa in je riba pravzaprav najbolj kvalitetna šele po tem času, kasneje pa se začne slabšati /gnije/. To sem nekje prebral, ne me za jezik držat. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 24. november 2006 Avtor Prijavi Deli 24. november 2006 Aha. Al pa sveža postrv. Sploh ni dobra, kajti namreč delovanje enih encimov /gnilobni al kakšni že...to bi vedel kak biolog rajtam/ cca 9 ur po smrti ribe pri dost sobni temperaturi s svojim delovanjem izboljšujejo kvaliteto mesa in je riba pravzaprav najbolj kvalitetna šele po tem času, kasneje pa se začne slabšati /gnije/. To sem nekje prebral, ne me za jezik držat. ah n o ja mogoče mas pa prav Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 28. november 2006 Avtor Prijavi Deli 28. november 2006 TUNA PO BORDOJSKO_ THON A LA BORDELAISE Z 6 oseb POTREBUJEMO: Debel kos tune tezak 750g1 velika na kolesce zrezana čebula2 š'alotki zrezani na kolesca6 velikih olupljenih razsemenjenih in na cetrtine narezanih paradižnikov2 dcl močne omake1dcl belega vina200g gob zrezanih na listein prepraženih25 surovega masla5 cl olja kuhamo 30 min Priprava Vzamemo pol olja in pol surovega masla in popečemo tunino po vseh straneha.Pridenemo vse dodatke razen gob,solimo, pokrijemo in počasi pečemo do mehkega.Pečeno meso predenemo na plošč, preostali sok pa malo ukuhamo in mu primešamo gobe.S tem polijemo meso ma plošči in ga potresemo s sesekljanim peteršiljem. Dober tek Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 27. september 2007 Prijavi Deli 27. september 2007 S prijatelji pripravljamo tradicionalni ribiški piknik pri meni v Peroju in ravnokar mi je en poslal recept za glavno jed: "Še en recept za pripravo ribjih jedi. Preizkusili ga bomo na naslednjem fish pikniku. Hobotnica na srpski način Sastojci 1 malo prase (do 15 kg ) 1 veća hobotnica (cca 2 kg ) krompir Priprema Dok se prasence vrti na ražnju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova, a prase ispečeno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mačkama i kerovima, da ne zajebavaju dok mezimo. Prase servirati uz hladno pivo. Lp Bojan" njami O tekoči problematiki se bomo pa še dogovarjali Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.