Skoči na vsebino

ŠE MALO RIBIC


Recommended Posts

Hojla Crocuta

 

A si ti tele recepte sprobal kdaj tudi sam, ker so eni res hudi.

 

Tudi jaz brskam po kulinaričnih straneh, sploh če hočem kej posebnega pripravit, tko, iz ljubezni, za dušo, gušt in moje najdražje včasih in tale stran receptov in tud še precej ostalih je pravi balzam.

 

Zdej iščem en simpl recept za nadspecialno prekmursko gibanico....tak recept...za telebane kt sem jst, da piše vse kar rabim vedeti in tudi to, zakaj moram posamezno fazo narediti in kaj se bo zgodilo, če je ne bom ali jo bom zajebal.

 

Daj prosim, poišči še tiste enostavne in najboljše recepte za ribe...saj veš, dobro pečeno ali kuhano ribo pokvari vsak dodatek, ki ni sol /obvezno Stanetova/. Pa kak recept za brodet, un, taprav, v kotličku, v katerega potem, ko je prazen, potisneš še glavo in ga poližeš na visoki sijaj. Pa kakega za škampe, takega, ki zahteva obed zgoraj brez, ker če ješ škampe in ti ne kaplja buzara od komolcev in z brade na prsa, pol, mislm, pol nisi jedu škampe, a veš. Jao, men že slina na tipkovnico kaplja, ma kaj kaplja, lije.

 

butl x:Dx

 

caw butl

 

ves da sem sprobal recepte drugače ne bi bili tle gor kar se pa tiče brodeta ce neznas dobro skuhati brodet pa tud če imas še taprav recep in napačne začimbe ti dober brodet nebo uspel verjemi

 

to je pa zate da se ne boš matral

 

HOBOTNICA PO DOMAČE

 

Sestavine za 4 osebe

 

1,5 kg hobotnice

1 kom pekoči feferon

2 žlici olivnega olja

peteršilj

1 dcl malvazija

 

Priprava

 

V lonec na pritisk damo olivno olje, hobotnico, feferon, cel peteršilj in vino. Ko zavre,

kuhamo še cca 20 min in ohladimo v lastnem soku.Zraven ponudimo opečen bel kruh.

 

Vino

malvazija

 

Opozorilo uporadi sveze hobotnice čene jih boš zvecil in kuhav v nedogled

 

kaj bos postregel zraven je pa tvoja volja in okus samo ne pozabi na pravilne začimbe.

 

Dodajanje stvari je pa tvoj problem naprimer lahko dodas tudi paradiždnik sveži ali v konzervi in.....

 

 

Dober tek naj ti tekne

 

MEŠANA BUZARA

 

 

Sestavine za 2 os

0,5 kg škampov

 

0,5 kg različnih školjk,

0,2 kg škarpenin file,

0,05 L olivno olje

0,1 kg čebula

0,2 L pelati

2 veliki žlici sesekljanega česna,

peteršilj

0,2 l belega vina,

0,2 l ribje osnove ali juhe

limona

drobtine, sol, poper

 

Priprava

 

Na vročem olju prpražimo čebulo, nato popečemo škampe in školjke, dodamo česen,vino, peteršilj in pelate. Vse skupaj še malo pustimo, da se poduši in zalijemo še z z ribjo osnovo ali juho.Ko imamo omako gotovo dodamo še škarpeno, Vse skupaj 3-4 minute prevremo, začinimo po okusu, zgostimo z drobtinami in serviramo

 

 

 

Ali pa to če ti je ljubše vedno uživaj v dobri hrani in jej jo z občutkom in okusom

 

Naj ti tekne bult

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tule se pa mal ne strinjam...

 

sveže hobotnice namreč... :o|o: hobotnice so namreč ena redkih stvrai,ki jih je čist dobro zamrznit, so potem še nekako bolj okusne in hitreje se skuhajo...

 

Jaz pa bi prosila, če veš, kako se naredi pasteta iz SVEŽIh postrvi...recimo takšna, kot jo imajo pri Javorniku...

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jp, tko je tud po mojih izkusnjah, da je pa pr hoboti pa dobrodoslo in zazeleno ce je zmrznjena, tud bolj hrustljava pa taka je in ni gumijasta.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aha. Al pa sveža postrv. Sploh ni dobra, kajti namreč delovanje enih encimov /gnilobni al kakšni že...to bi vedel kak biolog rajtam/ cca 9 ur po smrti ribe pri dost sobni temperaturi s svojim delovanjem izboljšujejo kvaliteto mesa in je riba pravzaprav najbolj kvalitetna šele po tem času, kasneje pa se začne slabšati /gnije/. To sem nekje prebral, ne me za jezik držat.
Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aha. Al pa sveža postrv. Sploh ni dobra, kajti namreč delovanje enih encimov /gnilobni al kakšni že...to bi vedel kak biolog rajtam/ cca 9 ur po smrti ribe pri dost sobni temperaturi s svojim delovanjem izboljšujejo kvaliteto mesa in je riba pravzaprav najbolj kvalitetna šele po tem času, kasneje pa se začne slabšati /gnije/. To sem nekje prebral, ne me za jezik držat.

 

 

ah n o ja mogoče mas pa prav

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

TUNA PO BORDOJSKO_ THON A LA BORDELAISE

 

 

Z 6 oseb

 

 

POTREBUJEMO:

 

Debel kos tune tezak 750g

1 velika na kolesce zrezana čebula

2 š'alotki zrezani na kolesca

6 velikih olupljenih razsemenjenih in

na cetrtine narezanih paradižnikov

2 dcl močne omake

1dcl belega vina

200g gob zrezanih na liste

in prepraženih

25 surovega masla

5 cl olja

 

 

kuhamo 30 min

 

Priprava

 

Vzamemo pol olja in pol surovega masla in popečemo tunino po vseh straneha.Pridenemo vse dodatke razen gob,

solimo, pokrijemo in počasi pečemo do mehkega.Pečeno meso predenemo na plošč, preostali sok pa malo ukuhamo in mu primešamo gobe.S tem polijemo meso ma plošči in ga potresemo s sesekljanim peteršiljem.

 

 

Dober tek

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 9 months later...

S prijatelji pripravljamo tradicionalni ribiški piknik pri meni v Peroju in ravnokar mi je en poslal recept za glavno jed:

 

"Še en recept za pripravo ribjih jedi. Preizkusili ga bomo na naslednjem fish pikniku.

 

 

 

Hobotnica na srpski način

 

 

 

Sastojci

 

1 malo prase (do 15 kg )

 

1 veća hobotnica (cca 2 kg )

 

krompir

 

Priprema

 

Dok se prasence vrti na ražnju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova, a prase ispečeno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mačkama i kerovima, da ne zajebavaju dok mezimo. Prase servirati uz hladno pivo.

 

 

 

 

 

Lp

 

Bojan"

 

njami :yumy: x:px xyesx :2src:

 

O tekoči problematiki se bomo pa še dogovarjali xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...