pokowc 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 ko greste na pot ....... skopirajte si osebno izkaznico ali temu primerni dokument; Ja....tisto plastiko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 Pa eno kopijo pustite doma, za vsak slučaj. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 A to je zato, da ti ostane vsaj kopija brez originala, pa še eno kopijo lahko zgubiš. Brezskrben dopust, super. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 Za nasvet, kdo mi lahko svetuje kakšen kamp v Dalmaciji, varianta kulturen, ne ravno robinzonstvo. Zraven so namreč štirje otročki(od 1-7 let). Istro izvzamemo, od Reke navzdol (Kvarner)- do Zadra. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 Eni (z otroci) hvalijo Martinščico na Cresu. Kamp. Sama ga ne poznam.Drugi prijatelji so tudi zelo pohvalili (znani) kamp na Krku (imena pa se zdajle ne morem spomniti) - baje pa je super za majhne otroke. Je pa na Pagu v redu kamp v Novalji - zelo je velik, dokaj kulturen, z lepo plažo in z več možnostmi obiska drugih krajev in plaž (recimo Zrče - lepa peščena plaža, vendar često piha, je pa zelo lepo... pa Caska - to je stari zaliv, kjer je tudi lepa obala pa prijetno okolje).V tem kampu - v Novalji- smo nekajkrat tudi sami bili, pa mi je bilo vedno všeč - pa tudi primerno je za majhne otroke (ni skal itd).Tudi morje je čisto in ravno prav toplo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 Še en nasvet, ki ga verjetno poznate: na potovanju, počitnicah gotovino spravite na različne konce, malo tu, malo tam - in ne pozabite kam. Citiraj strelka Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 29. julij 2002 Prijavi Deli 29. julij 2002 Hvala Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 19. februar 2003 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2003 hej,ko greste kam na izlet..za dalj časa,pojdite na ptt in jih obvestite,da naj priporočena pisma malo dlje zadržijo na pošti, naj jih ne pošiljajo nazaj; zarad dopusta.. P°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 22. februar 2003 Prijavi Deli 22. februar 2003 Za nasvet,kdo mi lahko svetuje kakšen kamp v Dalmaciji,varianta kulturen,ne ravno robinzonstvo.Zraven so namreč štirje otročki(od 1-7 let).Istro izvzamemo,od Reke navzdol(Kvarner)-do Zadra.Hodim v Bijar (Cres, pred Osorjem noter v zalivčku, sredi borovcev..se ne vidi iz ceste- pri Osorju je namreč še eden, ki je skorajda na cesti- ampak ta je že na Lošinju). Je majhen, zelo primeren za otroke (moji so od "dojenčka" preživljali počitnice tu-ni prometa, ne morejo se zgubit,veliko družbe, primerna plaža za otroke v samem campu, najoddaljenejši del campa je par minut hoda do morja .. torej ni treba "iti na plažo" ker si že kar "tu"), še posebno lepo je pred 10.7. in po 20.8., ko ni več gužve in postane enkratno.. Čisto morje.. Možnost biti naturist- par minut hoda iz campa bolj na samo.. Prednost (mali otroci) je tudi ne prevelika oddaljenost (200 km iz Ljubljane- cca 3,5 do 4 ure s trajektom vred, pri idealnih pogojih, ki se jih najde, če greš ob kaki "butasti" uri..) in dobra povezava s trajekti, ki danes sploh niso več problem..Oddajajo tudi opremljene prikolice- na prikolico je cena se mi zdi 235 KN na dan, kar je skoraj ceneje kot če si s šotorom (naši znanci hodijo že več let v te prikolice in so zadovoljni, tudi s samo prikolico)http://www.jadranka.hr/hrv/index.php?k=kampovi&s=bijar Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 27. september 2003 Prijavi Deli 27. september 2003 Hitro se najesti škodi želodcu, a hitro se obogateti škodi življenju.... Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 22. december 2003 Prijavi Deli 22. december 2003 Vstajati ob šestih, jesti ob desetih, večerjati ob šestih,leči od desetih- pomagajo človeku živeti desetkrat deset let. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. januar 2004 Prijavi Deli 28. januar 2004 Fino je imeti metlico v avtu - sploh zdaj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 28. januar 2004 Prijavi Deli 28. januar 2004 v primeru kraje osebnih dokumentov 12.1.2004 1. ostanite mirni! shit happen!2. zelo na hitro poglejte okoli sebe, da vam denarnica ni padla kam na tla, pod sedež, v žepe in preverite kaj dela vaš otrok ali domači ljubljenček3. vzemite mobitel (jaz in mobi imava odnos: till death do us part!) v katerem ste kdaj prej shranili tel št. banke4. predno kličete policijo, kličite banko in prekličite kartice 5. pokličite policijo, povejte kaj in kje se je zgodilo, mogoče bodo prišli do vas na lokacijo, drugače vas bodo napotili na najbližjo pol. postajo6. kličite domače, jih obvestite o kraji, če mogoče kdo najde, pa kliče domov8. kličite prijateljico/prijatelja/partnerja..... da pride do vas in preglejta smetnjake bljižnih 5 ulic, če je lopov tako fer, da je vzel gotovino, dokumente pa zavrgel9. na policiji zaprosite za takojšen zapisnik, v zapisnik dajte vse kar vam je bilo ukradeno (tudi žetone LPP-ja, če veste število), to traja približno 1 uro, če ste res prijazni10. prosite prijateljico/prijatelja/partnerja da vas povabi na kavo, saj bi jo/ga vi, pa ste brez vsega11. naredite več kopij zapisnika o kraji (priloga banki, upravni enoti, ...)12. vzemite pisalo in: zdaj pa v akcijo: OSEBNI DOKUMENTI: osebne dokumente ste dolžni preklicati v 8ih dneh (ne glede na to kaj pravijo policisti)to so: osebna izkaznica, vozniško dovoljenje, potni listker naša država spoznava internet so naredili e-upravo, in nekatere obrazce dobite že na netu:http://upravneenote.gov.si/upravneenote/tu tudi najdete delovni čas vseh poslovalnic, telefone, kontakte...če kakega obrazca ne najdete tu, ga dobite na sami poslovalnici na info okencu, in ja, vsak dokument potrebuje svoj obrazec 13. pojdite se fotografirati (čas: cca pol ure v centru lj, 4 slike cca 1.200,00 sit) osebno na upravni enoti: Vozniško dovoljenje: potrebujete 2 slike, eno vam vzamejo takoj in naredijo potrdilo o opravljenem avto. izpitu, drugo potrebujete, ko pridete čez en teden po roza vozniški izpitcena: 6.200,00 sit (nikar ne upajte, da vam ga bodo dali po znižani ceni:3.200,00sit, razen če vam v zapisniku piše da so vas pretepli, ko ste se borili za svoje dokumente, ker samo to oni smatrajo, da ste vzorno in skrbno delali z dokumenti, torej kraja iz torbice sem ne spada!) Prometno dovoljenje:: izdali vam ga bodo direktno na upravni enoti (v Lj je to isto okence kot za vozniško dovoljenje), cena: 6.600,00 sit Osebna izkaznica: na okencu dobite odrezek o izgubi/kraji Uradni list: dokumente s sliko morate preklicati v uradnem listu (http://www.uradni-list.si) tel: 01 425 14 19 za preklic potrebujete odrezke pri osebni iz. in potrdilo o vozniškem izpitu (cena: 2.000,00 sit /kom!)dajo vam potrdilo o preklicu, preklici so objavljeni vsak petek, če do srede v tekočem tednu oddate vlogo za preklic ...čakate na petek... v ponedeljek (po objavi v UL RS) zopet osebno na občino, s potrdilom od UL dvignete vozniško, in osebno izkaznico (cena: 4.500,00 sit), ki vam jo na željo pošljejo na dom ali jo osebno prevzamete čez 10 dni na upravni enoti Zdravstvena izkaznica:Na ZZZS (miklošiščeva, lj) najprej na blagajno izpolnit obrazec in plačati (2.000,00sit) z listkom do prve prijazne gospe ki vam uredi, kartico dobite po PTT v roku 14 dniČe imate dodatno zavarovanje, morate potrdilo o tem prevzeti na svoji zavarovlnici. BANČNE KARTICE: sem uporabnica SKB storitev (NLB sem prav grdo zavrgla!) zato spodaj velja le za SKB:preklic kartic: (24h)maestro: 01 583 41 83 (na svoji poslovalnici uredite, vam pošljejo na dom) POZOR: predno uporabite kartico, kličite svojo referentko, da vam odblokira račun!!!!! ker v nasprotnem primeru vam bankomat požre kartico in ponovi vajo! (lastna izkušnja)master card: 01 251 26 52 ta vam v roku 1 tedna avtomatično pošlje izjavo o kraji in za izdelavo nove, izpolnete pošljete (ptt, fax) in v roku 1 tedna dobite novoker ste brez kartic, bankomata ne morete uporabljati, denar lahko dvignete izključno na svoji enoti banke z (tu je keč) osebnim dokumentom, meni je ostal edino potni list! vsaj nekaj! v primeru kraje še ostalih kartic: knjižnica, videoteka,........ prekličite in računajte da vam bodo novo tudi zaračunali! ZAVAROVALNA POLICA za avto (seveda je bila v ukradeni prometni) Zavarovalnica triglav, Verovškova: izključno in samo oni, duplikat zelene karte dobite takoj (1.000,00sit) duplikat kasko police opravlja IZKLJUČNO oseba na okencu št. 33, ki dela od8.00 in 15.30 in nihče ne ve kaj ona dela, ker imajo vsi dovolj svojega dela, ampak okence 33 je edino pristojno za izdajo duplikata, če gospa na okencu št.33 zboli,..............jeb.. ga, čakate na njeno ozdravitev!!! (cene še ne vem, ker čakam......) tako, nasmejte se in uživajte, vse kar bi zapravili za novoletne praznike in zimske razprodaje, boste "pametno" vložili v nove dokumente. in še nekaj: ne pustite, da bi vam kdo solil pamet v stilu: kva pa nosiš toliko s seboj?! v istem trenutku zahtevajte njegovo denarnico in jo "zaplenite" z besedami: "now you go!!!!!" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ajda- 28. januar 2004 Prijavi Deli 28. januar 2004 Mari, super nasveti! zadnjič sem zgubila denarnico z vsemimi možnimi dokumenti in bila čisto panična... Pa sem že v trenutku vedela, da jo bom dobila nazaj, kar vedela sem in jo naslednji dan tudi dobila Je pa to res nekaj dokaj groznega... Prej sem rala nekaj o kampih. Sicer ste o tem pisali že dooolgo nazaj pa vseeno. Lep kamp je na Pagu v vasici Šimuni, prbl. 10km iz Novalje proti mestu Pag. Krasen kamp, čudovita plaža kot iz kartice, krasno urejeno, z domišljijo (to mi je bilo najbolj všeč) LP Ajda Citiraj Live and let live! Life is beautiful!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 29. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 29. januar 2004 hj, na fotokopiranje dokumentov nisi pozabla? iz kje si to prepisala?(sam mene zanima) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. januar 2004 Prijavi Deli 29. januar 2004 Wow, Mari, tole je pa zelo kul od tebe, da si se tako potrudila in najlepsa hvala, ko si upostevala namig. Tocno taki nasveti (in podani na tak nacin - ful infotov, napotki - in ne npr. en link in ciao, zdaj pa sam hodi gledat, kaj sploh je tako koristnega tam :o|o:) so seveda predvsem zazeleni v tej temi... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 30. januar 2004 Prijavi Deli 30. januar 2004 Eni (z otroci) hvalijo Martinsˇcˇico na Cresu. Kamp. Sama ga ne poznam.Drugi prijatelji so tudi zelo pohvalili (znani) kamp na Krku (imena pa se zdajle ne morem spomniti) - baje pa je super za majhne otroke.Baska, najbrz...? predvidevam. kamp Bunculuka. fino za troke, vendar bolje izven sezone ( superdren, vsaj lani). tako pravijo moji prijatelji, ki so starsi. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 30. januar 2004 Prijavi Deli 30. januar 2004 Murter je lepo - za otroke pesˇcˇena plazˇa in plitvo morje dalecˇ od obale,Zadar- Borik tut baje fajn. Cˇekiraj malo. Direktor ma ti si faca bobnar, stalno nekaj hrvate grajas, sem totalno presenecena, da hodis na murter.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. januar 2004 Prijavi Deli 30. januar 2004 Sedaj, ko smo v Italiji, pardon v Evropi, bo lažje v Sabbiadoru letovat, kot v Istri Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 30. januar 2004 Prijavi Deli 30. januar 2004 dalmatinci niso hrvati...glih tko kot istrijani tut ne 666 zlobijeu...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. januar 2004 Prijavi Deli 30. januar 2004 dalmatinci niso hrvati...glih tko kot istrijani tut ne 666 zlobijeu...tralala Komu ti to praviš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 30. januar 2004 Prijavi Deli 30. januar 2004 heheobstoja zagrebshki vic na dalmatince:SHTA SU BILI DALMATINCI ZA ONO VRIJEME, DOK SU ZAGORCI BILI JOSH JAMSKI LJUDI? SHKOLJKE 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 30. januar 2004 Prijavi Deli 30. januar 2004 Nihče ni prestar in prepameten, da ne bi mogel ubogati dobrega nasveta. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.