Skoči na vsebino

Lepotne operacije in korekcije

Marsa

Recommended Posts

Kaj si mislite o tem? O lepotnih operacijah?

Ali se vam zdi super, ker se zdaj lahko popravljajo nevšečne napakice?

Ali ste odločno proti?

Ali pa se vam zdi itak "mimo" in o tem pač ne razmišljate?

Ali bi se sami podvrgli takemu posegu in v katerem primeru?

Ali pa ste se morda celo že?

Marsa

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Osebno sem PROTI.

Imam (pre)velik nos, povešene veke, majhne prsi, široke boke,... ampak to sem JAZ in tudi take malenkosti me delajo to, kar sem in na misel mi ne pride, da bi se dala "popraviti"...

Vsekakor pa je lepotna kirurgija koristna in celo potrebna pri odpravljanju iznakaženosti kot posledice nesreč ali prirojenih napak.

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

... da ne bo kdo rekel, da "samo vržem kost", sama pa nič se ne izjasnim...

Sem PROTI lepotnim operacijam - razen res izjemoma.

Se pa še enkrat malo bolj razpišem o tem, samo se mi ne da zdaj (so oz. bodo, v to sem več kot prepričana, kar klobase).

Tako zaenkrat samo toliko.

Marsa

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

glejte:

umetnost je v tem, da se Izrazi.

Morda popačeno, morda presimetrično, morda prepopolno..

Jest sem za to, da se popravi tisto zakar ti ne znese˝˝, da se sprijazneš, da je nekaj Grdo za kar je narava te obdarila. Pa ne samo to, znanje, Uk je v tem, da tale zadeva sploh obstaja(operacija).

Sej, če bi bile vse te operacije Zlo poceni bi vsi tekli k popravilu:)

pokowc

V izjemnih primerih DA.

Ko sem bila v puberteti, sem si močno želela, da bi zbrala denar in si dala operirati brazgotino na obrazu. Denarja nisem nikoli zbrala...

Kasneje mi je ena kozmetičarka predlagala, da mi kožo na tej brazgotini zbrusi in da brazgotina izginila. Zastonj.

Nisem pustila. To sem jaz, z brazgotino vred in danes je sploh več ne vidim, čeprav je še.

Načeloma sem proti, ker pa sem kar precej nečimeren ne vem kako bom prenašal staranje, zato nikoli ne veš. Drugače pa sem s svojo fizično podobo čisto zadovoljen, sploh pa bi lahko vse pomankljivosti odparvil na drugačen način, ampak očitno ni krize ker se tega ne lotim.

andrej

Osebno sem proti.Včasih so rekli, da je popravljat za Bogom grdo.Sicer pa se mi ne zdi pravično,da se bogate in lepe ženske nategujejo na vse pretege, si izsesajo še zadnji lastni odvečni kg,ljudje prizadeti od nesreč pa tega denarja nimajo in ostajo v svoji nesreči iznakaženi.Mogoče me zato te operacije tako motijo.Na cesti srečujem deklico od majhnega, zdaj je že dekle, z ogromno temno vijoličasto polovico obraza, druga je bela. Vsakič me zaboli srce in si predstavljam, kaj tako dekle podoživlja.Nima fanta, nihče se ne meni zanjo, vsak jo pušča v svoji nesreči samo.Vem,da bo dekle dozorelo bolj kot vsaka puhla lepotička, vendar želim si, da bi zadela na lotu in bi ji lahko pomagala, čeprav je osebno ne poznam.Mogoče pa bom potem gledala na te stvari drugače.Sprašujem pa se,kako drage bi bile operacije,ki bi lahko popravile človekovo dušo?

Nisem nita za,niti proti.V končni fazi se vsak zase odloča kako bo izgledal in kako se sam pri sebi najbolje počuti.Je pa res, da osebno

raje vidim orlovski nos,kot pa kasneje operativno prirezanega.Verjamem,da ti narava podari neko zunanjo podobo,čeprav se morda na prvi pogled zdi malce nesimetrična ali kakorkoli že,sem na koncu vedno opazil, da to "neskladje" izraža lepoto izven okvirov splošnega mnenja okolice o telesni estetiki.Žal pa imam občutek da umetni svet,ki ga ustvarja okolje(lepotna tekmovanja,filmi,...),vsiljuje podobo o lepoti in "simetriji"telesa in na ta način pademo pod ta vpliv in seveda želimo biti čim manj izstopajoči.

Ne obsojam,ampak variante -lifting,itd.-se mi zdijo daleč od estetike;napet obraz,ki se stalno razteza v nasmeh in pa zguban vrat,hm,hm,hm

Se pa strinjam z lepotno operacijo ali korekcijo kot posledico nesreče.

Glej naprej, če se le da,...

Najprej sem se hotela razburjat in dret, (nekatere stvari me res totalno vznemirijo in razkurijo, čeprav sem drugače zelo miroljubna oseba..), potem pa sem se odločila, da vam raje povem tole:

Jaz sem resnično vesela, da se staram. Vedno lepša se zdim sama sebi. Zrela lepota. Moja neomajna in neminljiva duša se zrcali na mojem obrazu. Gubice povejo kaj počnem sama s sabo, roke povejo kaj delam, drža pove, kako se nosim in kaj mi je naloženo na ramena. Tu in tam kak siv las (taki močni in kljubovalni so) zdaj zgledajo še kot prameni, ko bodo vsi sivi ali beli, takrat se mi zdi, da se človek nekako fizično razsvetli... Moje telo je samo kočija, s katero potuje moj duh skozi izkušnje, skozi stoletja, skozi neskončnost... Dobro je, da lepo skrbim zanj (za svoje telo)- ga umivam, oblačim, zdravim, poslušam kaj mi govori, tako mi bo dolgo in dobro služilo. Sprejemam vse njegove posebnosti, všeč sta mi njegova melodija in vonj. Rada ga imam, še rajši pa imam tisto, kar je v njem...

Ja Alena, se strinjam s tabo.Popek vrtnice je lep, vendar je vrtnica najlepša tik pred odcveti, tako je tudi z nami.Všeč mi je,da si si všeč taka kot si.Čeprav te ne poznam, vem,da si prijetna in lepa.

tole mi je tako všeč, ko se le dotaknemo drug drugega, pa je dan takoj lepši.

Lepotne operacije- zdi se mi v redu, da je tako razvita ta smer zaradi raznih nesreč. Drugače pa nimam določenega mnenja, ker se mi zdi da je to stvar posameznika. Če se bo počutil bolj samozavestnejšega, lepšega, prav. Vendar se taki ne zavedajo, la lepota sije od znotraj. Razen, če te kaj ful moti, ampak to je spet nesprejemanje samega sebe.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

• 1 year later...

Mhm.... jaz osebno se do zdaj ne bi odločila za lepotno operacijo, kdor je lep, je pač lep.....Se hecam, sem kakršna sem, sebi sem všeč taka kot sem čeprav bi kot kreatorka verjetno karkoli drugače narisala, ampak moje telo je del mene in je embalaža mojega bistva, ki ga pa lahko na srečo sama neškodljivo po potrebi korigiram... Jupi

:hepko:

Kar se pa drugih tiče, mogoče v določenih momentih lahko vpliva na samozavest - nekateri se zaradi svojega izgleda ne poberejo psihično in so polni kompleksov. Mogoče je to neka bližnjica do poz. spremeb v življenju, čeprav ne odpravi problema (slaba samopodoba) , se pravi zvisi tudi tlele ta zadeva...

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

EH, JANIA, NE PRETIRAVAJ, FUL POUDARJAŠ KR NAPREJ TELE SVINJSKE˝ ZADEVE, ZIHR NEKI ŠTIMA´ČIST PO SVOJEM OBSTOJU ,TI SI ZIHR ČIST COOL, SAM TOLE POUDARJANJE PA NI KAJ TEHTNO? PA NAJ BO SIMBOL, AL PA MITOLOGIJA, TAK AL PA TAK V LJUDSKI FRAZI DOJETA x^x

Vidiš tudi to je del mene... hi hi, ta igrivi, po dizajnu mi jih sicer dosti komentira zakaj se ne ukvarjam z manekenstvom, ampak jaz nisem za tisti svet, jaz raje prodajam kaj drugega kot sebe, sicer pa tudi to ni merilo, okusi so različni, bi se zagotovo dalo kaj skorigirati, ni dileme, ampak glavno je kaj ti izžarevaš, takrat vsaka embalaža zbledi x:Dx xcivx
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

hm v bistvu kriza, nimam večjih napak... tako da če bi že začel delat korekcije bi moral popravljat pravzaprav vse.... hehe, sicer pa nebi mogu živet s sabo če bi kaj popravljal....
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Trenutno je v Ameriki popularno "oblikovanje" prstov na nogah. Za en prstek je potrebno odšteti 2000$. Razlog za take korekcije je obutev - poleti sandale, odprti čeveljci, ...

xrolleyesx

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif

Slikice nimam - sem ravno včeraj gledala reportažo o tem po tv.

Gospa je imela malo daljša kazaalca in sredinca od palca, kar jo je zelo motilo in se ji ni zdelo estetsko nositi odprtih čevljev. Potem so ji prste "skrajšali" tako, da so delček kosti v sredini prstka odrezali ven. Vse v lokalni narkozi. Menda se potem kost spet zaraste na tistem delu. kakšna dva meseca potem še nosiš povoje oz oporo.

Takole nekako 4 prsti 8000$.

xrolleyesx

Lansko leto je bilo moderno imeti silikonske vsadke v zadnjici - ženske so želele imeti zadnjico kot J. Lo ...

Letos je modna muha imeti tako lepe prste na nogah kot manekenke ...

Me zanima kaj bodo Američani pogruntali prihodnje leto ...

:o|o:

:vragec:

pa poglejmo na zadevo z ekonomskega stalishcha:

1.: zaradi teh >idej< imajo nekateri delo in s tem tudi kruh

2.: zmanjshuje se brezposelnostž

3.: manj socjalnih nemirou

4.: drzhavna blagajna se polni

5.: operacije plachujejo bogati

6.: zhivijo v demokraciji, kjer jih nihche ne sili pocheti kakrkoli

7.: nimajo na oblasti biushih komunistou

:vragec: bi tudi v slo uvedel take ideje

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

:vragec:

pa poglejmo na zadevo z ekonomskega stalishcha:

1.: zaradi teh >idej< imajo nekateri delo in s tem tudi kruh

2.: zmanjshuje se brezposelnostž

3.: manj socjalnih nemirou

4.: drzhavna blagajna se polni

5.: operacije plachujejo bogati

6.: zhivijo v demokraciji, kjer jih nihche ne sili pocheti kakrkoli

7.: nimajo na oblasti biushih komunistou

:vragec:  bi tudi v slo uvedel take ideje

x:o)x

x:Dx

Človek bi rekel, hvala bogu, da obstaja plastična kirurgija.. in s tem posredno lepotna.. Da ne govorim o ožganinah, obsevanjih.. vso to "bolezensko " kožo je treba nadomestit.. Ah, kaj bi dolgovezila.. Sigurno so zadeve, ki jim lepotni kirurg potem olajša življenje..

Ravnanje nosu, filanje ustnic.. povečanje prs, zadnjice.. samo lepotno , .. sori , zame so tu puhli ljudje .. Res. Poznam osebico, ki si je pri 30 letih dla povečati oprsje. Že prej sem ji zavidala.. sedaj ji pa nič.. Izgubila je še tiste "pike", ki jih je imela.. beda..

ženske naj bi bile vse "nategnjene" , moški zraven pa vsi "ohlapni" ,... :xx!: ne, ne.. So pa res nore.. da se nimajo rade zaradi same sebe.. enostavno morajo ugajati xrolleyesx ...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...