Guest Astral` 22. november 2006 Prijavi Deli 22. november 2006 Mladi hrvaški fizik Marin Soljačić meni, da bi lahko v dveh letih razvili prototip za brezžičen prenos električnega toka. Soljačić upa, da mu bo s sodelavci na ameriškem inštitutu MIT svoje odkritje uspelo dokazati tudi v praksi. Čeprav zamisel temelji na že dobro znanem pojavu elektromagnetne indukcije in resonance, je njegov izum izviren, saj oddajnik toka ne bi "seval". Oddajnik bi v prostoru ustvaril posebno elektromagnetno polje, iz katerega bi se lahko napajale naprave, ki bi imele nameščen poseben prejemnik frekvenc, ki bi "resonirale" na isti frekvenci kot elektromagnetno polje, neizkoriščen tok pa bi avtomatsko absorbiral oddajnik. Mladi znanstvenik je prepričan, da bi po uspešno prestanem preizkusu kmalu sledila hitra komercializacija tovrstnih naprav. V sobi bi namreč lahko imeli samo en takšen oddajnik, iz katerega bi se napajale vse naprave t. i. zabavne elektronike. Za zdaj je predviden prenos le nekaj deset vatov moči, čeprav bi se v teoriji lahko prenašalo tudi močnejši tok. Soljačić še meni, da bi bilo delovanje oddajnika omejeno na pet metrov od naprave ter da tovrsten tok ni škodljiv za zdravje. Soljačić je za hrvaški Dnevnik še pojasnil, da bi lahko izum po priljubljenosti kmalu dohitel brezžični internet. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 22. november 2006 Prijavi Deli 22. november 2006 Na papir (pa tudi v delojočo realnost) je podobno idejo spravil že Nikola Tesla ampak Edisonu in ameriškim oblastem ni bilo všeč, pa so z enim požarom zadevo utišal Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 22. november 2006 Prijavi Deli 22. november 2006 hehe sem pa že slišal, da je podobno idejo uporabil en tipo pr nas, in ogreval vodo na račun bližnje bazne postaje... ... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Astral` 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Na papir (pa tudi v delojočo realnost) je podobno idejo spravil že Nikola Tesla ampak Edisonu in ameriškim oblastem ni bilo všeč, pa so z enim požarom zadevo utišal jes,baje da mu je uspelo do razdalje 500m. V glavnem še več sevanja v zraku. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Ko je on experimentiral je bilo sevanja bistveno manj v zraku kot danes.Bil je veliko pred svojim časom, danes ponovno odkrivajo zadeve, ki jih je Tesla že obdelal Žal ne obstaja popoln arhiv njegovega dela :xx!: iz prve roke vem da so se obveščevalne službe borile za njegovo dokumentacijo v 50 letih prejšnjega stoletja.Žal je spominska hiša Nikole Tesle v Beogradu danes zelo slabo varovana in dokumentacija ter izdelki kar izginjajo :xx!: Žalostna zgodba človeka, ki ga zaradi njegove naprednosti nikoli niso razumeli Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 Kaj pa izgube Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 možno je, sam kako jim bo ratal, kvantna fizika je s Pointingovim vektorjem dokazala, da 90% energije teče okoli vodnikov in samo 10 po vodnikih.... zamenjamo vodnik in to je to..... z vodniki samo usmerjamo energijo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Ja sej v tem je keč, da mora bit usmerjena da vemo kam vtikač porint Zaenkrat so izgube prevelike in je to bolj pravljica. Bolj realno bi blo, da Saharo pokrijemo s fotovoltaiko in centralno napajamo svet preko superprevodnikov. Vseeno manj izgub in dovolj energije za celo kuglo, tehnično ivezdljivo... Zakaj to ne naredimo... zato, ker se raje vojskujemo, pa naftni lobi itd. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
opat 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Nikola Tesla je to patentiral že v prejšnjem tisočletju.Zanima me v katerem tisočletju živi ta mladi hrvaški entuzijast?Ostalo si preberite na netu. AMEN Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Kakorkoli... in cetudi jih je ze miljon to ugotovilo, izdelalo.. whatever... cim se prizemlji tisto kar je cloveku ali clovestvu v pomoc, v zdravje je to seveda dobro! nikakrsnega smisla pa nima zdaj govoriti o tem da je nekja bilo in bla bla.. ker dejasnko od tega sedaj nimamo nic kajne; razen ,ce to kdo pac uporabi zgodovino za sedanji trenutek, sedanjosti v pomoc. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.