Kabalist 22. november 2006 Prijavi Deli 22. november 2006 Danes je zaživela spletna stran moje knjige, katere dobršen del temelji na dejanskem osebnostnem razvoju in sledi zakonitostim samorazvoja. Vitezi & Čarovniki: Indigo otroci glede samorazvoja temelji na kabalistični misli. Izmišljeni jeziki paralelnega sveta pa temeljijo na semitskih korenih (hebrejščina, staroegiptovski in arabski jeziki...). ta paralelni svet ima svojo zgodovino, svoje fizikalne zakonitosti (katere so izpeljane iz teorije strun in enotne teorije polja) in svoje junake. Stran je trenutno še v globoki "alfa" fazi, saj še niso končane slike, besedila ipd. Je pa gor dovolj informacij za prve vtise o tem, za kaj se sploh gre. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Ma, ko da bi brala plagiat Gospodarja prstanov Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 A je daleč od plagiata. Vilini, škrati, zmaji ipd. so mitološka bitja, katera niso nikogaršnji monopol. Pri gradnji vsakega alternativnega sveta veljajo določene zakonitosti, če naj svet deluje vsaj približno verodostojno. Svet se mora pokoravati določenim jasno definiranim fizikalnim zakonom. Ker je v roman vgrajena tudi znanstveno-fantastična nota, mora vse biti logično. Nadalje morajo biti prebivalci dovolj logični in morajo delovati domače, saj se bralec oz. bralka ne more potopiti v domišljijski svet, če v njem ne prepoznava domačih občutkov. Ti prebivalci govorijo svoje jezike in tukaj sem se zgledoval delno po esperantu (enostavnost slovnice, sestavljanje besed) in delno po semitskih jezikih (uporabil sem semitske korene, katere sem s posebno metodo permutacije preoblikoval v vilinščino). Mitologija in religija paralelnega sveta ne temelji na gnostičnem principu dobro: zlo, temveč na Kabali in še nekaterih duhovnih izročilih. Obdržal sem lastnosti, kakršne imajo pravljična bitja v vseh fantazijskih knjigah - to je vsem, ki so prebrali nekaj fantazijskih knjig (zvrst epska ali herojska fantazija oz. poznajo pravilnik katere od edicij namiznih D&D iger), domače in poznano. Zvrsti fantazije in znanstvene fantastike so vsaj v angloameriški literarni teoriji dobro razdelane in definirane in tukaj nisem izumljal tople vode. Roman (serija) je zmes epske fantazije in alternativne zgodovine ter alternativnega paralelnega sveta s primesjo trilerja in tudi space opere. Od tod omemba različnih knjig modrosti, kronik ipd. Za realno podajanje zgodbe moraš najprej ustvariti peskovnik, šele nato se lahko v njem igraš. Vsak drug pristop je neresen in tega je na slovenskem knjižnem trgu kar nekaj. Mimogrede - Gospodar prstanov takisto ni originalen. Je pa Tolkien postavil pravila epske fantazije - vzami v roke kakšno knjigo, ki se ukvarja s teorijo fantazije in znanstvene fantastike (napr. Writing Fantasy & Science fiction od Lise Tuttle). Tam na kratko in razumljivo vse piše. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 kaj si zdej užaljen želel si mnenje, pa sem ga povedala - svojega. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 Nisem užaljen. Podal sem samo dodatno razlago, oziroma dodatne informacije za lažje branje. Ravno tvoj prispevek me je prisilil k razmisleku, da na strani objavim tudi nekaj splošnega o fantastiki in znanstveni fantastiki. Pri nas o tem ni bog ve koliko literature in ne bi škodilo podati nekaj informacij. Mnenje, katerega podajaš, je precej logično, kajti pri nas povprečni(-a) bralec (-ka) pozna Gospodar prstanov in podobno, kar je pač del popularne popkulture. Prodajne številke naših knjigarn in število izposoj v knjižnicah so zgovorni pokazatelji. Logično je, da novo delo ljudje primerjate z znanim. Na strani imaš tudi celotno 1. poglavje (ki je po mojem mnenju ni ravno preveč fantastično), uradni Dodatek 1 (ta je nov in je bil pravkar naložen) in kmalu bo dodana še kratka zgodba. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 kaj si zdej užaljen želel si mnenje, pa sem ga povedala - svojega. Tud men tole ne potegne. Si pa približno predstavljam, kakšen profil ljudi bo to bral. Bom pa v tej temi prav pozoren na morebiten Anarhistov komentar lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 Malce knjige sem že poslal v žrela najzahtevnejših ljubiteljev te literarne zvrsti in sem bil deležen kar konstruktivnih kritik. Tukaj sem objavil link, ker velik del zgodbe temelji na osebnostni rasti. Tukaj ste drugačna publika in na stvari gledate drugače. Še tako "raztrgajoča" kritika je dobrodošla - tako strani, kot gor objavljenih PDF besedil. Vem, da sem zagriznil v kislo jabolko, v kakršnega pri nas, kolikor vem, še nihče ni ugriznil. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 Se trudim. Kmalu bom objavil kratko zgodbo v PDF formatu. Ko bom objavil prvi roman (to bo kmalu) razmišljam, da omogočim tudi drugim, da pišejo zgodbe v okviru tega sveta. Svet oživijo ljudje, ki v njem sodelujejo. Kmalu bo objavljen tudi slovar vilinščine (računalniški program) s precej bogatimi opcijami. Ravno sedaj ga končujem in preizkušam. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 Kabalist, si pa res vložil nekaj dela. Že če vsa zemljepisna imena nosijo nek pomen....Konkretno zastavljeno. Tudi Mahabharata ima svoj ezoteričen pomen z vsemi imeni junakov in krajev. Je pa res, da sem bolj za preproste stvari in nimam volje, da bi se poglabljal v kabalistično mistiko, ki mi ni tako blizu. Na prvi pogled spominja na fantazijski roman z vsemi zemljevidi na začetku ali pa na koncu knjige. Podpiram tako vrsto kreativnosti. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 25. november 2006 Prijavi Deli 25. november 2006 Tud men tole ne potegne. Si pa približno predstavljam, kakšen profil ljudi bo to bral. Bom pa v tej temi prav pozoren na morebiten Anarhistov komentar lalala Em, glede na kaj te zanima moj komentar? Drugače pa čestitke Kabalistu, zna biti zanimivo za nekoga, ki se spozna na te reči. Vso čast ti. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 25. november 2006 Avtor Prijavi Deli 25. november 2006 da bi se poglabljal v kabalistično mistikoZa branje in razumevanje knjige ni potrebno poglabljanja v kabalistično mistiko. Itak nisem vpletel samo kabalističnega mita, temveč so notri komaj opazne primesi budizma, staroegiptovskega mita, zahodnega hermetizma ipd. Spremna besedila, dodatki ipd. so za bralce in bralke, ki želijo še kaj več. Vsekakor pa je s tem precej dela in tudi stroškov (saj si takšne stvari ne upam objaviti s piratskimi orodji). Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 25. november 2006 Prijavi Deli 25. november 2006 Sm samo na brzino preletela...mene take stvari itak zanimajo...nekaj me je pa zmotilo.....domišljija kul, ampak stran pa TAKOOOOOOOOOOO pusta! A se da to kej olepšat, Kabalist? V povezavi z besedilom, seveda. Drugače pa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 25. november 2006 Avtor Prijavi Deli 25. november 2006 Obliko bom sčasoma dodelal. Najprej sem hotel dati gor predvsem informacijo. Slike ipd. šele pride. Dal sem prednost vsebini. Ravno danes sem dal še nepopoln slovar Vilinščine. Kmalu bodo gor še nekatere vsebine, ki so za ljubitelje precej zanimive (bolj pisani zemljevidi ipd.). Dodal bom še način gradnje templjev za prehod med sevtovi, pa izgled talismanov, princip magije in še in še... Šele pootem bo čas za dodatno oblikovanje. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 25. november 2006 Prijavi Deli 25. november 2006 No, prav. Pol pridem pa spet pogledat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 25. november 2006 Avtor Prijavi Deli 25. november 2006 Skoraj vsak dan je kaj novega... Enostavno se lahko naročiš na redno prejemanje novic ipd. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 veliko truda in dela si vložil v tole, čestitam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 26. november 2006 Avtor Prijavi Deli 26. november 2006 Objavil sem dejansko ssamo okostje in zdaj moram dopolnjevati vsebino, dodelati obliko in dodati nekatere tehnične opcije. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
veela 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 (popravljeno) O super Kabalist, fajn si se lotil, samo dalje,.Tudi sama pisem en roman malo sem ga ustavila ker imam se druge stvari, ampak si me kar opomnil kak je fajn ko ustvarjas... Ampak se mi pa res zdi prav grdo od tistih ki imate takoj neke negativne pripombe ala Cookie- plagiat- sploh nisi prebrala cele knjige, pa ze takoj neko negativno mnenje, clovek se trudi nekaj ustvarja, ce ni po tvojem okusu se ne pomeni da je zanic! Je res zanimivo da ponavadi ravno tisti, ki sami nic kaj ne ustvarjajo vedno imajo kaj "pametnega" za povedat! Ce bi se sami lotili cesa bi videli, da pravzaprav ni tako enostavno in da je treba vlozit nekaj truda, morda bi takrat malo podprli tudi ostale, ki se trudijo!Cisto tak- to pa je moje mnenje!! Popravljeno 26. november 2006 -> veela Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 27. november 2006 Avtor Prijavi Deli 27. november 2006 Veela, hvala za spodbudo. Povprečni ljudje pač ne vedo, da je epska fantazija ena od zvrsti fanatzije in Gospodar prstanov je pravzaprav prototip tega, kako takšna literatura izgleda. Potem pa ni daleč od tega, da je VSA epska literatura plagiat svojega najbolj znanega predstavnika. Nepoznavalci pač pozanjo samo najbolj popularne izdelke in vse, kar je v isti zvrsti, je že cenenei posnetek. Vilini, orki, troli ipd. so obstajali že pred Tolkienom in če sem pošten, je Tolkien prav nesramno kradel ideje iz Niblunškega prstana. Tam je bil Midgard - Srednji svet, tam je čarobni prstan in tudi tam je prstan izkvaril nosilca. Aolkienu je uspelo tuje in lastne ideje spojiti v privlačno zgodbo, ki je postala najznačilnejši predstavnik svoje zvrsti. A ker je tudi sam jemal iz mitologije (predvsem germanske), ne more imeti copyrighta nad pravljičnimi bitji te mitologije. Sam sem recimo naredil pravo herezijo, ker moji Vilinci govorijo semitsko in pišejo s simbolnio abecedo in ne z runami. In moji Vilini so podvrženi zakonom materije - večno življenje pač prinaša posledice, katerim ni moč uiti.Vsekakor nadaljuj s svojim pisanjem. Včaih pride do ustvarjalne krize, ne veš, kako naprej, a je treba pustiti, da ideje same najdejo pot. To sam dobro vem, kajti to, kar je na internetu, je nastajalo veliko let, predvsem kot gradnja osnovne ideje v logično celoto. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 moje knjige, Vitezi & Čarovniki: Indigo otroci bravoto kar sem preletela mi je všeč kakšen profil ljudi bo to bral. lalala glede na to da mi je gospodar prstanov si predstavljam da bi mi tudi tole lahko bilo všečkakšen profil sem torej?? seveda je pa vse odvisno od sposobnosti pisatelja koliko naredi zgodbo zanimivo in berljivo mnogim se zgodi da padejo v lastno zanko teženja na koncu je stvar dobro zastavljena ampak neužitna Kabalist želim ti da ti uspeko bo na papirju povej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 27. november 2006 Avtor Prijavi Deli 27. november 2006 Lenka1975, poskusna poglavja so gor. Lahko si jih prebereš, shraniš k sebi in kasneje v miru pomalicaš... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Kabalist, morda bi lahko objavil povezavo na tvojo stran tudi na forumu Prizme, Društva ljubiteljev znastvene fantastike in fantazije. Lahko bodo zelo dobro sprejeli tvojo ustvarjalnost. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 28. november 2006 Avtor Prijavi Deli 28. november 2006 Alan_New, to sem že storil in sem tudi član društva Prizma. Kljub vsemu hvala za namig. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Včaih pride do ustvarjalne krize, ne veš, kako naprej, a je treba pustiti, da ideje same najdejo pot. Tretjina A4 strani na dan. Bi lahko rekli ustvarjalna kriza. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 29. november 2006 Avtor Prijavi Deli 29. november 2006 Ustvarjalna kriza je 0,0 A4 strani na dan Vaih je kriza, ker ima dan 24 ur in ne potrebnih 26 ali 28. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.