Skoči na vsebino

Zelenjavne jedi


Recommended Posts

GRATINIRANA CVETAČA(standarni recept)lahka priprava

 

 

Sestavine za 4 osebe

 

1 cvetača, približno 1 kg

1 dcl mleka

0.5 dcl sladke smetane

1 jajčni rumenjak

10 dag naribanega ementalca

muškatni orešek

sol in poper po okusu

 

 

Priprava

 

Cvetačo skuhamo v osoljenem kropu, na srednjem ognju naj vre 15 - 20 minut. Kuhano cvetačo previdno prestavimo v plitev pekač.

V manjši posodi zmešamo mleko, smetano in rumenjak ter počasi segrevamo, da rumenjak zakrkne (zavreti ne sme!). Vmešamo nariban ementalec in mešamo, da se sir povsem raztopi. V omako naribamo malo muškatnega oreška, dodamo poper in rahlo osolimo.

Cvetačo prelijemo z omako in 5 minut gratiniramo pod špiralo.

 

Zelim Vam dober tek

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 84
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Premalo slana hrana redi in povzroča bolezni :eek:

Se strinjaš, ali ne :8):

 

 

ce jo pojes v zmernih količinah ne redi drugace pa ja redi

 

ce ciljas na recept zgoraj je ta hrana za 4 ljudi in ni preveč redilna ce ves koliko je vsaka hrana energijsko nabita.

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
ce ciljas na recept zgoraj je ta hrana za 4 ljudi in ni preveč redilna ce ves koliko je vsaka hrana energijsko nabita.

Na nič ne ciljam, danes sva na Piki izmenjala v živo nekaj besed na to temo s priznanim slovenskim dietologom.

Ti mi povej, priporočaš čim bolj, ali čim manj slano hrano, sredinski odgovor ne velja :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Na nič ne ciljam, danes sva na Piki izmenjala v živo nekaj besed na to temo s priznanim slovenskim dietologom.

Ti mi povej, priporočaš čim bolj, ali čim manj slano hrano, sredinski odgovor ne velja :8):

 

 

 

odvisno kero sol uporabljas in od osebe odvisno

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
odvisno kero sol uporabljas in od osebe odvisno

Ne izmotavaj se, to so finese. Kaj ti priporočaš, na zgornjo, ali na spodnjo mejo okusa :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Misliš, cel svet je na tvoji strani, debeluhov in bolnikov je pa vsak dan več :8):

 

 

stane pol mi pa nekaj povej a tud v svinsko zamascene stvari lahko das tvojo sol

 

 

da so pa debeli so pa sami mkrivi kaj pa to papcajo

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
da so pa debeli so pa sami mkrivi kaj pa to papcajo

Niso, papcajo preveč, ker jim hrano ti premalo soliš :sori:

 

stane pol mi pa nekaj povej a tud v svinsko zamascene stvari lahko das tvojo sol

Svinjska mast se brez soli sploh ne presnavlja.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Niso, papcajo preveč, ker jim hrano ti premalo soliš :sori:

 

 

ne se izmikat pa odgovori lepo na vsa vprasanja

 

 

kar se pa tiče da jim jest premal solim je pa to njihova stvar kok si solijo jest za svoj okus vem koliko bom solil

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
kar se pa tiče da jim jest premal solim je pa to njihova stvar kok si solijo jest za svoj okus vem koliko bom solil

Nisem mislil tebe dobesedno, pač pa splošno prepričanje, podkrepljeno s Pravilnikom o soli.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

GOBOVA OMLETA

 

Sestavine za 2 osebi

 

olivno olje,

500 g gob,

peteršilj,

moka,

Marsala,

4 jajca

sol,

črni poper,

50 g masla.

 

Priprava

 

Na olivnem olju za pet minut popražimo tanko narezane gobe in drobno sesekljan peteršilj. Dodamo še žlico moke in kuhamo nadaljno minuto, nakar vmešamo še dve žlici Marsale in kuhamo še eno minuto. Nadev pustimo, da se ohladi. Jajca stepemo, jim dodamo četrt žličke soli in sveže nariban poper. Na koncu še vmešamo ohlajen gobji nadev. Maslo stopimo v ponvi in ko se prične peniti vlijemo pripravljena stepena jajca. Najprej popečemo eno stran omlete, jo obrnemo in še drugo stran do zlato rumene barve.

 

ZELIM VAM DOBER TEK

 

 

Opombe:

 

Marsala je sladko italijansko vino. Lahko ga nadomestimo tudi s kakšnim drugim likerjem, kot na primer višnjevim. Tudi maslo lahko nadomestimo z navadnim rastlinskim oljem. Sicer pa omleto v Italiji na jedilnih listih spoznamo pod imenom "frittata".

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
ne prevec veliko

 

ravno prav pa si izracunja pa boš videl da je ravno prav x:o)x x:o)x x:o)x

Jaz vem, da je ravno prav kalorij, soli pa najmanj polovico premalo, česar ti ne veš x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz vem, da je ravno prav kalorij, soli pa polovico premalo, česar ti ne veš x;)x

 

 

ajde stane k si tko pameten pa povej koliko soli gre v ta recept k sem ga napisu oziroma koliko solim sem dal notri k sem jo naredu pa da te vidim.

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
ajde stane k si tko pameten pa povej koliko soli gre v ta recept k sem ga napisu oziroma koliko solim sem dal notri k sem jo naredu pa da te vidim.

Jaz bi je dal noter, ampak pod 65°C in to zdrave, ene pol epruvetke, okoli 4 do 5 gr, koliko pa ti?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz bi je dal noter, ampak pod 65°C in to zdrave, ene pol epruvetke, okoli 4 do 5 gr, koliko pa ti?

 

 

ej stane ce preberes recep ti točno pise kolikok sem dal notri soli še prebereš ne pa kr ves kok sem dal noter soli jaaaaaaaoooooooooooooo stane

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...