crocuta 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 GRATINIRANA CVETAČA(standarni recept)lahka priprava Sestavine za 4 osebe 1 cvetača, približno 1 kg 1 dcl mleka 0.5 dcl sladke smetane 1 jajčni rumenjak 10 dag naribanega ementalca muškatni orešek sol in poper po okusu Priprava Cvetačo skuhamo v osoljenem kropu, na srednjem ognju naj vre 15 - 20 minut. Kuhano cvetačo previdno prestavimo v plitev pekač. V manjši posodi zmešamo mleko, smetano in rumenjak ter počasi segrevamo, da rumenjak zakrkne (zavreti ne sme!). Vmešamo nariban ementalec in mešamo, da se sir povsem raztopi. V omako naribamo malo muškatnega oreška, dodamo poper in rahlo osolimo. Cvetačo prelijemo z omako in 5 minut gratiniramo pod špiralo. Zelim Vam dober tek Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Zelim Vam dober tekPremalo slana hrana redi in povzroča bolezni Se strinjaš, ali ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 Premalo slana hrana redi in povzroča bolezni Se strinjaš, ali ne ce jo pojes v zmernih količinah ne redi drugace pa ja redi ce ciljas na recept zgoraj je ta hrana za 4 ljudi in ni preveč redilna ce ves koliko je vsaka hrana energijsko nabita. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 ce ciljas na recept zgoraj je ta hrana za 4 ljudi in ni preveč redilna ce ves koliko je vsaka hrana energijsko nabita.Na nič ne ciljam, danes sva na Piki izmenjala v živo nekaj besed na to temo s priznanim slovenskim dietologom.Ti mi povej, priporočaš čim bolj, ali čim manj slano hrano, sredinski odgovor ne velja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 Na nič ne ciljam, danes sva na Piki izmenjala v živo nekaj besed na to temo s priznanim slovenskim dietologom.Ti mi povej, priporočaš čim bolj, ali čim manj slano hrano, sredinski odgovor ne velja odvisno kero sol uporabljas in od osebe odvisno Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 odvisno kero sol uporabljas in od osebe odvisnoNe izmotavaj se, to so finese. Kaj ti priporočaš, na zgornjo, ali na spodnjo mejo okusa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 Ne izmotavaj se, to so finese. Kaj ti priporočaš, na zgornjo, ali na spodnjo mejo okusa spodno saj po medicinsko in gostinsko Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 spodno saj po medicinsko in gostinskoTi osebno, se tega pravila držiš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 ja stane Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 ja staneZakaj pa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 Zakaj pa zato ker vem da je tako boljse Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 zato ker vem da je tako boljse Misliš, cel svet je na tvoji strani, debeluhov in bolnikov je pa vsak dan več Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 Misliš, cel svet je na tvoji strani, debeluhov in bolnikov je pa vsak dan več stane pol mi pa nekaj povej a tud v svinsko zamascene stvari lahko das tvojo sol da so pa debeli so pa sami mkrivi kaj pa to papcajo Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 da so pa debeli so pa sami mkrivi kaj pa to papcajoNiso, papcajo preveč, ker jim hrano ti premalo soliš stane pol mi pa nekaj povej a tud v svinsko zamascene stvari lahko das tvojo solSvinjska mast se brez soli sploh ne presnavlja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 Niso, papcajo preveč, ker jim hrano ti premalo soliš ne se izmikat pa odgovori lepo na vsa vprasanja kar se pa tiče da jim jest premal solim je pa to njihova stvar kok si solijo jest za svoj okus vem koliko bom solil Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 kar se pa tiče da jim jest premal solim je pa to njihova stvar kok si solijo jest za svoj okus vem koliko bom solilNisem mislil tebe dobesedno, pač pa splošno prepričanje, podkrepljeno s Pravilnikom o soli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 Nisem mislil tebe dobesedno, pač pa splošno prepričanje, podkrepljeno s Pravilnikom o soli. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 23. november 2006 Avtor Prijavi Deli 23. november 2006 GOBOVA OMLETA Sestavine za 2 osebi olivno olje,500 g gob,peteršilj,moka,Marsala,4 jajcasol,črni poper,50 g masla. Priprava Na olivnem olju za pet minut popražimo tanko narezane gobe in drobno sesekljan peteršilj. Dodamo še žlico moke in kuhamo nadaljno minuto, nakar vmešamo še dve žlici Marsale in kuhamo še eno minuto. Nadev pustimo, da se ohladi. Jajca stepemo, jim dodamo četrt žličke soli in sveže nariban poper. Na koncu še vmešamo ohlajen gobji nadev. Maslo stopimo v ponvi in ko se prične peniti vlijemo pripravljena stepena jajca. Najprej popečemo eno stran omlete, jo obrnemo in še drugo stran do zlato rumene barve. ZELIM VAM DOBER TEK Opombe: Marsala je sladko italijansko vino. Lahko ga nadomestimo tudi s kakšnim drugim likerjem, kot na primer višnjevim. Tudi maslo lahko nadomestimo z navadnim rastlinskim oljem. Sicer pa omleto v Italiji na jedilnih listih spoznamo pod imenom "frittata". -------------------------------------------------------------------------------- Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 ZELIM VAM DOBER TEKKoliko je to približno kalorij? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 24. november 2006 Avtor Prijavi Deli 24. november 2006 ne prevec veliko ravno prav pa si izracunja pa boš videl da je ravno prav Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 ne prevec veliko ravno prav pa si izracunja pa boš videl da je ravno prav Jaz vem, da je ravno prav kalorij, soli pa najmanj polovico premalo, česar ti ne veš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 24. november 2006 Avtor Prijavi Deli 24. november 2006 Jaz vem, da je ravno prav kalorij, soli pa polovico premalo, česar ti ne veš ajde stane k si tko pameten pa povej koliko soli gre v ta recept k sem ga napisu oziroma koliko solim sem dal notri k sem jo naredu pa da te vidim. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 ajde stane k si tko pameten pa povej koliko soli gre v ta recept k sem ga napisu oziroma koliko solim sem dal notri k sem jo naredu pa da te vidim.Jaz bi je dal noter, ampak pod 65°C in to zdrave, ene pol epruvetke, okoli 4 do 5 gr, koliko pa ti? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 24. november 2006 Avtor Prijavi Deli 24. november 2006 Jaz bi je dal noter, ampak pod 65°C in to zdrave, ene pol epruvetke, okoli 4 do 5 gr, koliko pa ti? ej stane ce preberes recep ti točno pise kolikok sem dal notri soli še prebereš ne pa kr ves kok sem dal noter soli jaaaaaaaoooooooooooooo stane Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.