Skoči na vsebino

Zelenjavne jedi


Recommended Posts

  • Komentarji 84
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sstane
Stane slišal, samo grumpi niso zelenjava, ali je sedaj po novem, to kaj drugače?

x:Dx

Ni, pač pa očitno ti misliš, da so zelenjavne jedi lahko pripravljene samo z rastlinskimi olji, ali celo brez njih.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cvetačni narastek

 

 

3/4 kg cvetače

slan krop dag margarine

3 dag moke

1/8litra mleka

2 jajci

2 žlici naribanega sira

1 žlica kisle smetane

1 žlica drobnjaka

ali peteršilja

1žlica drobtin

1 žlička navadne soli (ne une stanetove)

 

 

 

Priprava

 

Oprano cvetačo razdelimo na večje cvetove in skuhamo v slanem kropu,ki smo mu prilili mleka(da ostane bela).

Kuhano preložimo v namazano skledo za narastek,polijemo z besamel omako in potrosimo z naribanim serom. Pečemo jo 20-30 minv pečici, ogreti na 200 stopinj. Pečen narastek čim prej serviramo.

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Teb Crocuta kljub obsežnem kuharskem znanju, očitno ni noben povedal da jajca ne sodijo v zelenjavno jed x^x

mislim, če bi te jedi delal za veliko večino vegetarjancev v RS jih zagotovo nobeden ne bi jedel

 

 

 

porny mogoče je tvoje znanje o kulinariki premalo razsvetljeno kar vidim da je res zakaj pa ne bi jajca pasala k zelenjavi aja pa kaj ti misliš da samo vegeterjanci jejo zelenjavo porny najprej sprobaj recept po ga pa komentirej.

 

 

lp crocuta

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

porny mogoče je tvoje znanje o kulinariki premalo razsvetljeno kar vidim da je res zakaj pa ne bi jajca pasala k zelenjavi aja pa kaj ti misliš da samo vegeterjanci jejo zelenjavo porny najprej sprobaj recept po ga pa komentirej.

lp crocuta

vegeterjanci že...vegani pa ne ;) sej veš eni poleg zelenjave jejo pe jajca, mleko, mlečne izdelke in ribe..dugi sam zelenjavo pa mlečne izdelke, tretji sam zelenjavo x:o)x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tem definicijam itak ni ne začetka ne konca ... Ena moja prijateljica se ima za vegetarianko, ki od mesa je samo hrenovke in kokete.

 

Druga pa pršut.

 

Tu mač.

 

Drugače pa, kot je že nekdo rekel, v Crocutinih receptih tudi jaz pogrešam osebno noto. Neke copy-paste se mi zdi brezveze brat, takšne recepte lahko tudi drugje najdem.

 

Več bi mi pomagalo, če bi npr. pri ribah napisal, da je ploščo pred pečenjem ribe treba potresti z moko, da se riba ne prime.

 

Ali kaj podobnega.

 

Skratka, da se vidi, da je stvar že tudi sam skuhal, kateri so problematični deli postopka in tu pa tam še kakšen nasvet zraven.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Drugače pa, kot je že nekdo rekel, v Crocutinih receptih tudi jaz pogrešam osebno noto. Neke copy-paste se mi zdi brezveze brat, takšne recepte lahko tudi drugje najdem.

 

Skratka, da se vidi, da je stvar že tudi sam skuhal, kateri so problematični deli postopka in tu pa tam še kakšen nasvet zraven.

 

:palec:

 

 

Tu se pa popolnoma strinjam, saj so važne drobnarije, ki jih v recetih ni, vseeno pa je od njih važen okus in zadovoljstvo. Tega pa v teh receptih ni in ni.

 

lp

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:palec:

Tu se pa popolnoma strinjam, saj so važne drobnarije, ki jih v recetih ni, vseeno pa je od njih važen okus in zadovoljstvo. Tega pa v teh receptih ni in ni.

 

lp

 

 

kaj ti bojo drobnareje ce pa kuhat be znas in drobnarije je treba vedeti kako in kdaj jih primešaaš jaoooo

 

Tem definicijam itak ni ne začetka ne konca ... Ena moja prijateljica se ima za vegetarianko, ki od mesa je samo hrenovke in kokete.

 

Druga pa pršut.

 

Tu mač.

 

Drugače pa, kot je že nekdo rekel, v Crocutinih receptih tudi jaz pogrešam osebno noto. Neke copy-paste se mi zdi brezveze brat, takšne recepte lahko tudi drugje najdem.

 

Več bi mi pomagalo, če bi npr. pri ribah napisal, da je ploščo pred pečenjem ribe treba potresti z moko, da se riba ne prime.

 

Ali kaj podobnega.

 

Skratka, da se vidi, da je stvar že tudi sam skuhal, kateri so problematični deli postopka in tu pa tam še kakšen nasvet zraven.

ej kar se tiče copy paste sem ponosem da lahko kopiram ker se mi vseh receptov res ne da pisati pa jih svoje recepte dol jemljem. pogrešas osebno noto ves težko vem kaj ti ne veš zato ne napišem sploh pa ne vem kaj se pizdite preden ne prašate.

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj se pa ti naenkrat tako ogroženega počutiš???

 

Da SVOJE recepte copy pastaš se mi zdi malo dvomljivo - na enem forumu (oz. tam, kjer so originalno objavljeni "tvoji" recepti) si povsem pismen, poznaš slovnična pravila, na drugem pa niti koherentnega stavka ne spraviš skupaj.

 

Zraven tega, kolikor je meni znano, poklicni kuharji dobre recepte ljubosumno čuvajo zase in glede na to, da je Kaval odlična gostilna, dvomim, da bi tam zaposleni svoje recepte tako velikodušno postali po netu. Aja. Pa jedi, za katere recepte ti tukaj postaš, v Kavalu ni na meniju. Tako da ni ravno posrečeno, da jih označiš za "naše" in pri tem misliš Kaval.

 

Pa še ena malo čudna stvar - ko te nekdo vpraša za recept, vedno rabiš par dni, da ga najdeš. Če jaz vprašam mojo babico, ki blazno dobro kuha, za kakšen recept, mi zna takoj odgovorit.

 

Glede osebne note, pa vidim, da se ti še sanja ne, kaj naj bi to pomenilo.

 

No, zdaj pa čakam tvoj reply, kjer boš v enem stavku 16-krat napisal Girly in jaooo, vmes pa praktično nič, kar bi imelo smisel.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj se pa ti naenkrat tako ogroženega počutiš???

 

Da SVOJE recepte copy pastaš se mi zdi malo dvomljivo - na enem forumu (oz. tam, kjer so originalno objavljeni "tvoji" recepti) si povsem pismen, poznaš slovnična pravila, na drugem pa niti koherentnega stavka ne spraviš skupaj.

 

Zraven tega, kolikor je meni znano, poklicni kuharji dobre recepte ljubosumno čuvajo zase in glede na to, da je Kaval odlična gostilna, dvomim, da bi tam zaposleni svoje recepte tako velikodušno postali po netu. Aja. Pa jedi, za katere recepte ti tukaj postaš, v Kavalu ni na meniju. Tako da ni ravno posrečeno, da jih označiš za "naše" in pri tem misliš Kaval.

 

Pa še ena malo čudna stvar - ko te nekdo vpraša za recept, vedno rabiš par dni, da ga najdeš. Če jaz vprašam mojo babico, ki blazno dobro kuha, za kakšen recept, mi zna takoj odgovorit.

 

Glede osebne note, pa vidim, da se ti še sanja ne, kaj naj bi to pomenilo.

 

No, zdaj pa čakam tvoj reply, kjer boš v enem stavku 16-krat napisal Girly in jaooo, vmes pa praktično nič, kar bi imelo smisel.

 

 

girly ti ves kaj pišeš kdo je rekel da izdajam najboljše recepte čist preprosti so in nič posebnega. Logično da ti ne bom povedal recepte ki jih mamo v Kavalu saj nisem nor nc kar bi imelo smisla zate k nekatere stvari ne kapiraš al pa ne vem če jih sploh dojameš ej pa ti znaš brati kaj sem napisal nazaj očitno slabo dojemaš stavri zato sorry

ne poglablaj se v stvari v katerih nimaš pojma.Mal preštuderi pol pa piši neumnosti.Girly tvoja pripomba na cakanje receptov jest delam nimam tok časa k ti da se tako na veliko posvečas temi k nimaš blage veze girly NEKATERI DELAMO.

 

 

lp crocuta

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pripomba na cakanje receptov jest delam nimam tok časa k ti da se tako na veliko posvečas temi k nimaš blage veze girly NEKATERI DELAMO.

lp crocuta

 

jaoooo crocuta, xrolleyesx

veš sestavni del hrane, ki jo pripravi dober kuhar je tudi ščepec ljubezni in njegovega veselja do dela.

Temu rečemo tudi osebna nota, ali pa, da že po okusu hrane vemo, kateri kuhar dela.

 

Zato tudi jaz ne verjamem, da delaš v omenjeni restavraciji, kjer še nisem naletel na toliko zagrenjenosti in neprijaznosti.

 

x:)x x:Dx x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaoooo crocuta, xrolleyesx

veš sestavni del hrane, ki jo pripravi dober kuhar je tudi ščepec ljubezni in njegovega veselja do dela.

Temu rečemo tudi osebna nota, ali pa, da že po okusu hrane vemo, kateri kuhar dela.

 

Zato tudi jaz ne verjamem, da delaš v omenjeni restavraciji, kjer še nisem naletel na toliko zagrenjenosti in neprijaznosti.

 

x:)x x:Dx x:)x

 

 

pacl ne gre za neprijaznost ampak za to da nekdo modruje ali se dela pametnega v neki stvari k nima pojma.Kar se tiče ljubezni do hrane mas prav sam ne pa da nekdo omeni da so recepti bad k jih se probu ni ali pa nima pojma o kuhanju. jaooooo pacl ti bi bil kao edini in edinstverni kuhar k videm da se ful na kuhanje spoznas.Kaksno je pa tvoje mišlenje o meni in mojem kuhanju in receptih pa kje delam je pa to čisto tvoj problem.Problmatika je v tem da nekdo kritizera recepte ali osebo tako kot ti pa se skuhati ne zna ali pa ne praša kako se to naredi lahko je puvati in biti pameten probaj kaj težkega skuhati k nisi kuhar pa me zanima kakšna bo tvoja osebna nota ali tvoj pridih v kuhinji.Ti samo poskusiš pa veš keri kuhar dela jaoo pacl zalosten sem da teke bedarije pišeeš ampak to je tvoj problem. Vidim da je tvoj pridih ali osebna nota v kuhinji čisto zgresena.Vesel pa sem da si boljši kuhar od mene in te še kdaj prosil za pomoč pa da vidim kaki mojster si k videm da ste večinoma vsi fleksibilni in odlični kuharji a ko dobite malo težji recept pa ste izgubljeni.

 

 

lp crocuta

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:C: no zdaj bo pa še ta edini kuhar pobegnil...

 

****

 

no jst sem ti hvaležna za vsakršen namig in recepturo , ki si jo napisal....

preden te do konca preženejo, če boš pri volji , bi te prosila za recept za lazanje

 

hvala x:)x

 

***

pa tam pri cvetači, ali celo flikneš v krop ali jo razdeliš na cvetove x?x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

girly ti ves kaj pišeš kdo je rekel da izdajam najboljše recepte čist preprosti so in nič posebnega. Logično da ti ne bom povedal recepte ki jih mamo v Kavalu saj nisem nor nc kar bi imelo smisla zate k nekatere stvari ne kapiraš al pa ne vem če jih sploh dojameš ej pa ti znaš brati kaj sem napisal nazaj očitno slabo dojemaš stavri zato sorry

ne poglablaj se v stvari v katerih nimaš pojma.Mal preštuderi pol pa piši neumnosti.Girly tvoja pripomba na cakanje receptov jest delam nimam tok časa k ti da se tako na veliko posvečas temi k nimaš blage veze girly NEKATERI DELAMO.

lp crocuta

 

Samo 3x v celem postu napisal Girly. Čestitke! xbendx

 

Kakorkoli, še zmeraj sem mnenja, da so "tvoji" recepti copy-paste neke kuharske knjige.

 

Nobeden te ni vprašal za step-by-step varianto, bože nedaj, da jo napišeš - s svojo sposobnostjo izražanja. Saj ne bi vedeli, kje se eno navodilo konča in naslednje začne.

 

Bobnarju in Lii, ki smatrata Crocutine kuharske recepte za kvalitetne, bom za novo leto poslala kuharsko knjigo ali pa par www-jev, kjer si bosta lahko recepture prebrala v identični obliki, kot so objavljene tukaj.

 

Kaj si pa o receptih misli Sstane, mi je pa jasno že iz preteklih postov ... x;)x

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pacl ne gre za neprijaznost ampak za to da nekdo modruje ali se dela pametnega v neki stvari k nima pojma.Kar se tiče ljubezni do hrane mas prav sam ne pa da nekdo omeni da so recepti bad k jih se probu ni ali pa nima pojma o kuhanju. jaooooo pacl ti bi bil kao edini in edinstverni kuhar k videm da se ful na kuhanje spoznas.Kaksno je pa tvoje mišlenje o meni in mojem kuhanju in receptih pa kje delam je pa to čisto tvoj problem.Problmatika je v tem da nekdo kritizera recepte ali osebo tako kot ti pa se skuhati ne zna ali pa ne praša kako se to naredi lahko je puvati in biti pameten probaj kaj težkega skuhati k nisi kuhar pa me zanima kakšna bo tvoja osebna nota ali tvoj pridih v kuhinji.Ti samo poskusiš pa veš keri kuhar dela jaoo pacl zalosten sem da teke bedarije pišeeš ampak to je tvoj problem. Vidim da je tvoj pridih ali osebna nota v kuhinji čisto zgresena.Vesel pa sem da si boljši kuhar od mene in te še kdaj prosil za pomoč pa da vidim kaki mojster si k videm da ste večinoma vsi fleksibilni in odlični kuharji a ko dobite malo težji recept pa ste izgubljeni.

lp crocuta

 

Ja, imaš pa res prav!

Življenje me je zaneslo v druge in ne kuharske vode, vseeno pa za domače rad kaj dobrega občasno pripravim in jih na tak način malo razvajam.

Seveda se zaradi tega nimam za genija z loncem v roki.

Spoštujem pa ljudi, ki imajo radi svoje delo in ga znajo približati tudi neposvečenim.

 

Veliko uspeha in uživaj v svojem delu še naprej! x:)x xDDx

 

 

lp pacl

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, imaš pa res prav!

Življenje me je zaneslo v druge in ne kuharske vode, vseeno pa za domače rad kaj dobrega občasno pripravim in jih na tak način malo razvajam.

Seveda se zaradi tega nimam za genija z loncem v roki.

Spoštujem pa ljudi, ki imajo radi svoje delo in ga znajo približati tudi neposvečenim.Veliko uspeha in uživaj v svojem delu še naprej! x:)x xDDx

lp pacl

 

:palec:

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

raje ne girly nima smila ker se boš počutila definitivno glupo se bolj kot si.

lp crocuta

 

Hvala. x:Dx :palec: (V bistvu se itak ne zavedaš, kaj si pravkar izjavil.)

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Joj joj nehite se kregat x:Dx a sem vam sploh povedala da sem naredila gratinirano cvetačo takrat - malo po tem ko je bil recept objavljen pa me prov ne zanima drugega kot to da je blo mmm-mm-m dobro x!x in če kdo hoče mojo osebno noto / alora za zgled x^x lahko kar takoj povem, da zraven paše še kuhan por (skupaj s cvetačo ga skuhate in pogratinirate) in na koncu lepo cvetačino glavico ven poberete, not vsujete kuhane polžke ali kake druge testenine, lepo premešate in daste še za par minut v pečico :yumy: ko bog vam rečem :palec:

 

Zdej se grem pa javit v temo Kaj smo danes jedli x;)x... še vedno na ZDRAVI dieti x^x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...