eternity 18. december 2006 Prijavi Deli 18. december 2006 Z vami bom delila en preprost recept. Paradižnik ali dva narežemo na kolute, ki jih razporedimo po krožniku. Na vsak kolut damo rezino feta sira ali mozarelle, na vsak sirček damo listič sveže bazilike, če pa je nimamo, jo lahko nadomestimo s posušeno baziliko. Na koncu vse skupaj pokapamo z olivnim oljem in pojemo s kakšnim kosom dobrega črnega, zrnatega kruha. Simple and very delicious!Pa dober tek v sezoni paradižnikov...Kje je smeško, ki se oblizuje? Citiraj Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile. Coelho Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš. Gustave Chevallier Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 16. januar 2007 Prijavi Deli 16. januar 2007 Crocuta ali pa kdo drug ... Mi lahko napišete recept za lečo po francosko? ... sem jo ta teden jedla, pa je bilo takooooo dobro. saj bi znala tudi sama spravit to skupaj, glede na to da sem videla, kaj je notri, ampak vseeno me zanima točen recept. Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 17. januar 2007 Prijavi Deli 17. januar 2007 Evo recept za kremno juho iz brstičnega ohrovta s celimi brstiči Vzameš perje od te rastline, mislm, od brstičnega ohrovta, ki ga itak noben ne je, ker je jako, kaj pa vem, žilavo /perje mislim/ in ene par na kocke zrezanih krompirjev, ter skuhaš, a ne prekuhaš, na prepraženi čebuli. Dodaš začimbe, lahko po okusu, lahko po receptu /mojem/, ki pravi, da je česen zelo priporočljiv, pa šetraj in majaron pravtako, pa košček stebla luštreka /maaajhen košček, tko, en cm na uč/, pa nič drugega. Sol in poper, ja, soljeno mora biti tudi.Ko je krompir kuhan al dente /ene 15 min/, vse skupaj zmiksaš s paličnim mešalnikom, dodaš brstični ohrovt /sedaj brstiče, ne perje/, lovorov list, deci mleka in kuhaš ene 10-15 min če so brstiči sveži, če pa so bili zmrznjeni, pa nekje do 10 min, da dobijo poln okus in so še čvrsti, ko ugrizneš vanje.Evo, to je to. Lahko dodaš še prepražene kruhove kocke, ko je zadeva že na krožniku in svež peteršilj /sedaj ga je še vedno dovolj na vrtu/ in žličko ali žlico kisle smetane...za cir in okus. Dober tek Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. januar 2007 Prijavi Deli 17. januar 2007 Perje? Bolj ko razmišljam, manj mi je jasno, kater del brstičnega ohrovta bi lahko to bil. A to so tisti listi, ki iz stebla rastejo??? Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 17. januar 2007 Prijavi Deli 17. januar 2007 Perje? Bolj ko razmišljam, manj mi je jasno, kater del brstičnega ohrovta bi lahko to bil. A to so tisti listi, ki iz stebla rastejo??? aha Mi Gorenjci smo šparovni, pa vse ponucamo Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. januar 2007 Prijavi Deli 17. januar 2007 aha Mi Gorenjci smo šparovni, pa vse ponucamo Pa se to sploh da kje dobit, razen če si ohrovt sam posadiš? Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 17. januar 2007 Prijavi Deli 17. januar 2007 Pa se to sploh da kje dobit, razen če si ohrovt sam posadiš? Nak, mislm da ne.Pravzaprav, saj to ni tolk važn, če se ga ne da dobit. Uporabiš navaden ohrovt, pa je.Blj pomembno je, da če ga že imaš posajenega, da to perje porabiš, ker ga je škoda /Škote smo spodil na Škotsko, ker so bli premal šparovni/, mislm, vsebuje silno koristne zadeve a ne. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. januar 2007 Prijavi Deli 17. januar 2007 Meni je ohrovt - tako navaden kot brstični - ful dober. Da pa bi se to listje jedlo, še pa nisem slišala. Mogoče zato, ker sem s štajerskega konca in je tam bolj pomembno, s čem stvari poplakneš, kot kaj si pred tem jedel ... Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 17. januar 2007 Prijavi Deli 17. januar 2007 Meni je ohrovt - tako navaden kot brstični - ful dober. Da pa bi se to listje jedlo, še pa nisem slišala. Mogoče zato, ker sem s štajerskega konca in je tam bolj pomembno, s čem stvari poplakneš, kot kaj si pred tem jedel ... Tud jst še nisem slišal, da bi kdo jedel to perje. Razen mene in mojih. Ja, poplakniti je pa treba. A si morš mislt, kolk sitn bi blo, če bi se ti kremna juha po rebrih obesla, a ne. Moja rebra najblj spuca teran. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
eternity 21. februar 2007 Prijavi Deli 21. februar 2007 Danes sem prvič naredila namaz iz avokada. Čisto preprost recept, namaz je zelo hitro narejen in okusen. Avokado pretlačiš z vilico, dodaš na drobno sesekljan strok česna, dva ščepca soli in limonin sok po občutku. Citiraj Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile. Coelho Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš. Gustave Chevallier Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.