Skoči na vsebino

Zelenjavne jedi


Recommended Posts

Z vami bom delila en preprost recept.

Paradižnik ali dva narežemo na kolute, ki jih razporedimo po krožniku. Na vsak kolut damo rezino feta sira ali mozarelle, na vsak sirček damo listič sveže bazilike, če pa je nimamo, jo lahko nadomestimo s posušeno baziliko. Na koncu vse skupaj pokapamo z olivnim oljem in pojemo s kakšnim kosom dobrega črnega, zrnatega kruha. Simple and very delicious!

Pa dober tek :flowerface: v sezoni paradižnikov...

Kje je smeško, ki se oblizuje?

Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile. Coelho

 

Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš. Gustave Chevallier

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...
  • Komentarji 84
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Crocuta ali pa kdo drug ... x:Dx

 

Mi lahko napišete recept za lečo po francosko? ... sem jo ta teden jedla, pa je bilo takooooo dobro. saj bi znala tudi sama spravit to skupaj, glede na to da sem videla, kaj je notri, ampak vseeno me zanima točen recept. x:Dx x:px :yumy: :yumy: :yumy:

... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ...

 

http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo recept za kremno juho iz brstičnega ohrovta s celimi brstiči x:Dx

 

Vzameš perje od te rastline, mislm, od brstičnega ohrovta, ki ga itak noben ne je, ker je jako, kaj pa vem, žilavo /perje mislim/ in ene par na kocke zrezanih krompirjev, ter skuhaš, a ne prekuhaš, na prepraženi čebuli. Dodaš začimbe, lahko po okusu, lahko po receptu /mojem/, ki pravi, da je česen zelo priporočljiv, pa šetraj in majaron pravtako, pa košček stebla luštreka /maaajhen košček, tko, en cm na uč/, pa nič drugega. Sol in poper, ja, soljeno mora biti tudi.

Ko je krompir kuhan al dente /ene 15 min/, vse skupaj zmiksaš s paličnim mešalnikom, dodaš brstični ohrovt /sedaj brstiče, ne perje/, lovorov list, deci mleka in kuhaš ene 10-15 min če so brstiči sveži, če pa so bili zmrznjeni, pa nekje do 10 min, da dobijo poln okus in so še čvrsti, ko ugrizneš vanje.

Evo, to je to. Lahko dodaš še prepražene kruhove kocke, ko je zadeva že na krožniku in svež peteršilj /sedaj ga je še vedno dovolj na vrtu/ in žličko ali žlico kisle smetane...za cir in okus.

 

Dober tek

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: :eek: Perje? Bolj ko razmišljam, manj mi je jasno, kater del brstičnega ohrovta bi lahko to bil. A to so tisti listi, ki iz stebla rastejo???

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: :eek: Perje? Bolj ko razmišljam, manj mi je jasno, kater del brstičnega ohrovta bi lahko to bil. A to so tisti listi, ki iz stebla rastejo???

 

aha xyesx x:Dx

 

Mi Gorenjci smo šparovni, pa vse ponucamo

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aha xyesx x:Dx

 

Mi Gorenjci smo šparovni, pa vse ponucamo

 

 

x:Dx x:Dx x:Dx

 

Pa se to sploh da kje dobit, razen če si ohrovt sam posadiš?

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx x:Dx x:Dx

 

Pa se to sploh da kje dobit, razen če si ohrovt sam posadiš?

 

Nak, mislm da ne.

Pravzaprav, saj to ni tolk važn, če se ga ne da dobit. Uporabiš navaden ohrovt, pa je.

Blj pomembno je, da če ga že imaš posajenega, da to perje porabiš, ker ga je škoda /Škote smo spodil na Škotsko, ker so bli premal šparovni/, mislm, vsebuje silno koristne zadeve a ne.

x:Dx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx x:Dx x:Dx

 

Meni je ohrovt - tako navaden kot brstični - ful dober. Da pa bi se to listje jedlo, še pa nisem slišala. Mogoče zato, ker sem s štajerskega konca in je tam bolj pomembno, s čem stvari poplakneš, kot kaj si pred tem jedel ... x;)x

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx x:Dx x:Dx

 

Meni je ohrovt - tako navaden kot brstični - ful dober. Da pa bi se to listje jedlo, še pa nisem slišala. Mogoče zato, ker sem s štajerskega konca in je tam bolj pomembno, s čem stvari poplakneš, kot kaj si pred tem jedel ... x;)x

 

Tud jst še nisem slišal, da bi kdo jedel to perje. Razen mene in mojih. x:Dx

 

Ja, poplakniti je pa treba. A si morš mislt, kolk sitn bi blo, če bi se ti kremna juha po rebrih obesla, a ne. Moja rebra najblj spuca teran.

x:Dx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...
Danes sem prvič naredila namaz iz avokada. Čisto preprost recept, namaz je zelo hitro narejen in okusen. Avokado pretlačiš z vilico, dodaš na drobno sesekljan strok česna, dva ščepca soli in limonin sok po občutku. :flowers:

Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile. Coelho

 

Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš. Gustave Chevallier

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...