Skoči na vsebino

Znanost, zdravniki, kemiki, genetiki

Elohim

Recommended Posts

a daj!

pomislim, da koncno tema, ki je (nekako x;)x) se nimamo, grem koncno not pogledat, kaj si sploh napisal, zdaj pa tole.

perke? xnckrivx

zbrisancija? x?x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Hojla Elohim

Zdej, jst o znanosti nimam veze, ne ostre ne blage, ampak dojemam jo pa tako nekako kot druge energije; denar, štrom, veter, atomska energija. Ali je zelo koristna ali zelo škodljiva je odvisno od...nas. In je odvisno od zornega kota takisto. Men je všeč.

butlx:Dx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Meni se pa to zdi super tema.

Pred lokalnimi volitvami sem bil na soočenju kandidatov za župane.

Ko je bilo v diskusiji jasno, da se ljudje s kakšno potezo dotedanjega župana ne strinjajo, je le ta dejal:

Strokovnjak ta in ta je podal mnenje v katerem je predlagal to in to. Takratni župan je tako argumentiral večkrat in pri različnih vprašanjih.

Kriv, v kolikor je nekdo kriv, torej po mnenju tega človeka ne more biti župan. Kriv je strokovnjak.

Nekdo drug, tudi kandidat za župana, je ob tem izjavil, da se mu tako argumentiranje zdi bedasto.Citat: "Jaz lahko, če to želim in plačam, pridobim o isti stvari popolnoma nasprotno strokovno mnenje.

x?x Tukaj bi lahko naredili eno anketo x!x

Kaj mislite kdo je bil izvoljen:

1.dosedanji župan x?x ali

2.njegov protikandidat x?x

Pravilen odgovor bom objavil po 1. Decembru.

Zdaj lahko malo ugibate.

Vedno znova se govori o pomenu znanja...

Kaj pa je z modrostjo?

Je bolj pomembna modrost ali znanje?

Kakšna je sploh razlika med tema dvema kategotijama?

Tkole bi ti povedu: Znanost v teh energijah :palec: to je tut men všeč, ne pa v genetiki, ali če hočeš pri Aidsu, raku, prehrani, kaj vem še kje ... nore krave , ptičja gripa, da ne govorim o vojnah in orožjih, itd...

Znanstveniki in znanost je prinesla človeštvu napredek, dejansko, ampak naredila mu je tudi ogromno gorja in mu ga celo načrtno dela v takih obsegih, da mislim da znanost že škoduje človeštvu. <potem pa zračunaš kolk časa morš enga inženerja šolat, polti pa še s strupi in drugimi stvarmi škoduje. Zakaj pa znanstveniki recimo ne priznajo da je vegetarijanstvo prava stvar, ali pa najdejo zdravilo za raka, od česa bi pa pol živel, zakaj bi se pa pol bojeval, zavajal ljudi in ščasoma bi znanstveniki morda postal nepotrebni, ker bi ljudje najdel v sebi energije za katere danes govorijo, da so nedokazljive.

Oprost Butl ampak znanost in zdravstvo in mediji nas imajo za totalne butle. x;)x

Kaj pa vem Elohim

Meni se bere tale tvoj predzadnji stavek približno tako romantično iluzorno kot tisti na koncu večine pravljic "In potem sta živela srečno do konca življenja". Pri prejšnjih sem pa pomislil na to, da mešaš jabolka in hruške.

Znanje, kar znanost je, je zagotovo ogromen potencial. Na vseh področjih. Zdej al se bo to znanje uporabilo ali zlorabilo, ni odvisno od znanosti same /no ja, mislm, ja, sej za zlorabit nekaj potrebuješ tudi eno znanje/, ampak od nas. Če sem jaz tisti, ki ima dostop do njega, denar in moč in željo ter namen ga uporabiti za dobrobit Zemlje inu njenega življa, potem bo to uporaba znanja. Če pa je moja želja in namen pridobiti še več denarja, moč zaradi moči same in še več oblasti, obenem me pa ne briga, ali za menoj še raste trava, potem bom znanje zlorabil.

Znanje samo niti ne škoduje niti ne koristi. To naredimo šele ljudje z njegovo uporabo. Simpl. A je potem znanje koristno ali ni? Ja je, ko ga koristno uporabimo. Ne ni, ko ga zlorabimo. A bi nam bilo bolje brez znanja? Ne, ker nas ne bi bilo. A bi bilo bolje Zemlji? Kaj pa vem, verjetno bi živela manj stresno in s tem dlje časa. Saj veš, stres ubija.

x:Dx

butl xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

men je tud vsec tema, ce je odvisno od mojga obcutka sam res, pol ne vidim problema. x;)x xDDx

razlika, Mura?

Jaz jo vidim nekako tkole:

medtem ko je modrost lahko tud nekak notranja sam, je znanje pridobljeno.

ampak nisem cist ziher. x:o)x

morda sem bla prehitra. x:)x

Ko si govoril o medicini, Elohim.

ena zanimiva zgodbica SF obstaja (mislim da je izsla v eni Soltovi izdaji, Od Bradburyja do Vonneguta, rdec tak zvezcic), ki je ful duhovita in zanimiva, govori pa v bistvu o tem, kako so si zdravniki oz. medicinska stroka sami izmisljali bolezni, da so lohk zdravila prepdisoval sploh. xDDx

(al nekaj tacga, je kakih 25 let od tega kar sem brala to x:)x)...

To je vse dvorezen mec: napredek je potreben, je fajn, kot je rekel moj frend: "zoprno je, ko je onesnazeno vse pa zasiceno, pa sevanja pa vse, sam tv je pa tud dobr gledat pa met net pa z avtom se furat." x:)x

na vseh podrocjih pa je tko, da ce se zacne manipulirat z mocjo, da ne prinasa nic dobrega to.

In itak je point sam clovekova vest, kot povsod.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

kaj pa moja anketa?

saj sploh ni anketa, pac pa A:B vprasanje. :o|o:

ki ga odgovoris po tem, ko podrobno preberes vprasanje, tko da torej ni anketa (nekaj lustnega, kjer obkrozas nekaj), pac pa je test. al kaj. x:o)x

men pa testi ne disijo. taki.

ne maram hipoteticnih nekih uporabnih nalog.

daj povej, kater zhupan, da mi bo loohk sel na zivce in bom prec vedla, kerga (ne) volit. x:o)x x:Dx x;)x x:px

hecam se.

glej, tle mors itak upostevat glas ljudstva, ki pa se obraca po vetru...

tako da, v bistvu je vse na strani 2., samo njegovi argumenti so v bistvu nerelevantni tule...

da lohk dobi prec strokovnjaka. to je brez veze, ker je point v tem, da zhupan ne da je osebno kriv, ker je on zaj* pac pa je imel moznost izbire: tako ne more bit kriv strokovnjak (ki v tem primeru, ce je zaj*, pac to ni xDDx).. pac pa on, ki je IZBRAL tocno tega (brezveznega strookvnjaka)...

tko nekak, sam lohk da sem bla spet prehitra, plus, saj ves, *uporabne naloge* (xrolleyesx). x:Dx

Picasso

Moje mnenje je, da znanstveniki, ki raziskujejo kaj novega, nimajo slabih, ampak dobre namene.

Na žalost pa se vedno po končanem raziskovanju in delu najde nekdo, ki ta spoznanja in dosežke zlorabi - uporabi v zle namene, za profit itd.

Zaradi podobnega razočaranja imamo Nobelove nagrade - Nobel ni želel, da bi se njegova odkritja uporabljala za uničevanje. Pa se.

Kar poznam raziskovalcev in drugih iščočih umov, jim na kraj pameti ne pride, da bi se dalo te reči zlorabljat. So pa vedno sproti presenečeni, kako drugače nekateri razmišljajo, kako povsem drugje je njihov fokus...

Znanstveniki in raziskovalci so po večini idealisti, njihova vrednota in gonilo je želja po znanju. To ni nič slabega.

kaj pa človeštvo naredi z njihovimi dognanji je pa druga zgodba...

Namigovanje na zle namene zdravnikov je pa moja šibka točka... To enostavno ni res. Pa vem, da vas ne bom uspela prepričat. xrolleyesx

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

Znanstveniki in raziskovalci so po večini idealisti, njihova vrednota in gonilo je želja po znanju. To ni nič slabega.

kaj pa človeštvo naredi z njihovimi dognanji je pa druga zgodba...

Ja, mam mešane občutke zlasti, ko sem prebral, da so Rusi pogruntal, kako se z informirano svetlobo določenih frekvenc preprogramira DNK. Med poskusi so npr. z obsevanjem spremenili embrio deževnika v embrio žabe. Glede na to, da daje DNK "komande" tudi vedenju, kmalu "ne bodo potrebne" nobene tehnike osebnostne rasti več, saj te bodo lahko naprogramirali v osebo, kakršna si boš želel biti.

Če bo to znanje res zelooooo dostopno - ali ne bo lajf pravzaprav manj zanimiv, ker bodo po svet hodil sami popolneži?

Če ne bo zelo dostopno - bomo kdaj resnično vedeli, v kakšni meri ga bodo (oz. ga že) uporabljajo v raznih vojnah?

Se mi zdi - znanost ja, dokler se ne gre igrat boga.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Ja, mam mešane občutke zlasti, ko sem prebral, da so Rusi pogruntal, kako se z informirano svetlobo določenih frekvenc preprogramira DNK. Med poskusi so npr. z obsevanjem spremenili embrio deževnika v embrio žabe. Glede na to, da daje DNK "komande" tudi vedenju, kmalu "ne bodo potrebne" nobene tehnike osebnostne rasti več, saj te bodo lahko naprogramirali v osebo, kakršna si boš želel biti.

Če bo to znanje res zelooooo dostopno - ali ne bo lajf pravzaprav manj zanimiv, ker bodo po svet hodil sami popolneži?

Če ne bo zelo dostopno - bomo kdaj resnično vedeli, v kakšni meri ga bodo (oz. ga že) uporabljajo v raznih vojnah?

Se mi zdi - znanost ja, dokler se ne gre igrat boga.

lalala

Vidiš, to je ena takih reči, ki sem jih opisovala (sicer konkretne zadeve ne poznam, je pa silno zanimiva in upam, da jo bom uspela kje poiskat)...

Ljudje, ki so tehniko razvijali, najbrž niso imeli v mislih spreminjanje človeške DNA v tem smislu. Je pa to (realna?) bojazen pri vseh preiskavah DNA - ali jo bodo zlorabljali za namene, kakršne opisuješ, pri ljudeh?

Vsekakor to ni "drive" ljudi, ki vsa življenja posvetijo raziskovanju teh reči. Navadno jih žene kakšna grozljiva genetska bolezen, ki bi jo želeli znati zdravit ali pa vsaj pravočasno odkrivat, da se ne bi rojevali hudo prizadeti, neznosno trpeči otroci. To je njihov smoter. Taki cilji lahko človeka zadosti ženejo, da se ves preda garaškemu delu.

Pohlep, želja po hitrem zaslužku ne da takega elana, na žalost pa daje idejo, da se da delo drugih zlorabiti v namene, ki si jih tisti niso niti zamislit znali.

Realno - do tolikšnega znanja, da bi znali prek DNA programirat vedenje ljudi, smo oddaljeni še par svetlobnih let.

Zaenkrat zakonodaje po vsem svetu precej strogo bdijo nad delom genetikov. Tovrstnih manipulacij ne dopuščajo. Je pač jasna razlika v teži argumentov "ne želim terminalno bolnega otroka, pa nosim gen za to bolezen" ali pa "na vsak način hočem modrookega otroka, ker so mi modrooki otroci bolj všeč".

Se pa da ljudi fino programirat, kar s pridom več tisoč let izkoriščajo razne inštitucije. Brez vpliva na DNK.

Ampak to je druga debata.

A ja: to sem sama že večkrat debatirala - kaj je "igranje boga"? Če nekoga oživljaš, ko doživi srčni zastoj, je zame tudi do neke mere igranje boga. Če se ne vmešaš, ta človek umre.

Bog ti je dal razum, da znaš ukrepat. Ni torej želel, da to narediš?

Upajmo le, da nam je vsem poleg razuma dal tudi ustrezno veliko gmoto morale in uvidevnosti...

Guest sstane
Upajmo le, da nam je vsem poleg razuma dal tudi ustrezno veliko gmoto morale in uvidevnosti...

No, pa mi povej, se je jodiranje soli iz dobrega namena po odpravi golšavosti spremenilo v popolno nasprotje namenoma, ali slučajno?

No, pa mi povej, se je jodiranje soli iz dobrega namena po odpravi golšavosti spremenilo v popolno nasprotje namenoma, ali slučajno?

:palec:

Se priključujem s temle vprašanjem:

Se je masovno cepljenje prebivalstva proti nalezljivim boleznim po tem ko so le te bile že izkoreninjene zgodilo slučajno ali namenoma?

Se vztrajanje na obveznem, torej prisilnem cepljenju otrok proti otroškim boleznim v Sloveniji, potem ko so vse demokratične evropske države dovolile, da o cepljenju odločajo starši.. Se je to zgodilo, se to dogaja v Sloveniji slučajno ali namenoma?

freia, lahko ti navedem kup "strokovnih" mnenj, ki govorijo v prid obveznemu cepljenju.

In lahko ti navedem najmanj 20 knjig, ki so jih napisali neodvisni zdravniki, nasprotniki cepljenja.

Kaj zdaj?

In tukaj smo pri temi!

Stroka pravi, da je cepljenje proti otroškim boleznim zelo koristno. V Sloveniji se stroka zavzema, da bi vsa ta cepljenja še naprej bila obvezna...

Stroka pravi, da so cepljenja v principu škodljiva in kot taka nepopravljiv poseg v imunski sistem otroka. Da je še prav posebaj vprašljivo z moralnega vidika in z vidika človekovih pravic, če država izvaja takšne posege proti volji staršev.

Stroka pravi eno in stroka pravi drugo.

Lahko imaš na kjižni polici take in drugačne knjige.

Lahko vse prebereš.

Pridobi si boš znanje o vseh teh argumentih.

Ko se odločaš o tem katerim od argumentov boš v svojem življenju dal prednost, rabiš modrost. Znanje samo ne zadostuje.

saj sploh ni anketa, pac pa A:B vprasanje. :o|o:

ki ga odgovoris po tem, ko podrobno preberes vprasanje, tko da torej ni anketa (nekaj lustnega, kjer obkrozas nekaj), pac pa je test. al kaj. x:o)x

men pa testi ne disijo. taki.

ne maram hipoteticnih nekih uporabnih nalog.

daj povej, kater zhupan, da mi bo loohk sel na zivce in bom prec vedla, kerga (ne) volit. x:o)x x:Dx x;)x x:px

hecam se.

glej, tle mors itak upostevat glas ljudstva, ki pa se obraca po vetru...

tako da, v bistvu je vse na strani 2., samo njegovi argumenti so v bistvu nerelevantni tule...

da lohk dobi prec strokovnjaka. to je brez veze, ker je point v tem, da zhupan ne da je osebno kriv, ker je on zaj* pac pa je imel moznost izbire: tako ne more bit kriv strokovnjak (ki v tem primeru, ce je zaj*, pac to ni xDDx).. pac pa on, ki je IZBRAL tocno tega (brezveznega <ne>strookvnjaka)...

tko nekak, sam lohk da sem bla spet prehitra, plus, saj ves, *uporabne naloge* (xrolleyesx). x:Dx

Zadnjič sva bila z mojo ljubo v Bukovnici. Ko sva šla skozi bukov gozd je zapihal veter in "zasnežilo" je namadoma v čudovitih barvah vse polno listov. Kar gosto je bilo v zraku vse od te rdečerjave, tople barve.

Na poti domov sem vprašal- povej, kakšna je razlika med drevesi in gozdom. Pa se je razvil lep pogovor.

Kaj je tisto kar naredi skupino dreves za gozd...

Nekdo je lahko strokovnjak 1a in zmore čudovito opisati vsakega od dreves. Analizirati do zadnje potankosti. Vsako posebaj. Gozda kot takega, nove kvalitete, ki nastane iz SKUPNOSTI teh dreves pa sploh ne vidi.

Jaz imenujem bolj izolirano znanje ene stroke- strokovnost. To je zelo pomembna stvar.

Poskusi združiti spoznanja večih strok rodijo modrost. Modrost rodi tudi življenje. Modrost rodi povezanost z naravo.

Modrost je kot kompas, ali vodilo, ki se nam pomaga znajti v džungli vseh mogočih parcijalnih znanj in spoznanj.

Modrost bi rabila slovenska vlada, če bi hotela rešiti spor med Ambrušani in družino Strojan.

Modrost rabi predsednik občine, če hoče pravilno brati mnenja strokovbjakov.

x8Dx Dodajam mnenje za zivljenje- Vse stvari, ki jih +moramo+ pocet v zivljenju in niso v skladu z naso naravo so prisila in pranje mozganov, naj bo to sola, sluzba, davki, vse to je vkaluplanje v sistem in po moje posledicno vmesavanje v nas DNA.

Sicer pa je ta svet itak MATRICA, vprasanje je, a je mozno pobegniti iz te omejenosti. Vecji ko je pritisk na ljudi, boljse so moznosti za samospoznanje, saj te ta svet ne more zadovoljit, je iluzija, ceprav resnicna. Tako da vsa KEMIJA pase pod to vladavino in znanstvenik ni drugega kot orodje kapitala. Katero TABLETKO bi vzeli, modro ali rdeco x?x

roza tabletko bi prosim :vragec:

Js največ boga najdem prav v znanosti :), da bi se znanstveniki igrali boga se mi zdi prav smešno, torej, če bi mi pa kdo ponudil tabletko npr roza... da bi v hipu lahko spremenil vse ljudi za par korakov višje v kaka bolj duhovno sočutna bitja... bi jo prec vzel... :) vprašanje znanosti je v tem za kaj si prizadeva, če si prizadevaš iz deževnika narest žabico je to neverjetno, nisi pa bog, tudi se ne igraš boga, si pionir, si otrok ki pokuka čez ograjo, da vidi kaj je na drugi strani, kaj je možno, hell yeah valda se ljudje zgražajo, me zanima koliko bi se vas zgražalo nad znanostjo če bi slučajno imeli levkemijo in bi potrebovali presaditev kostnega mozga... potem pa bi se pojavila ena fina tehnologija, ki bi vzela par vaših celic sklonirala eno kost in pridobila par dragocenih kostnih celic, ki bi vam rešile življenje... ;)

:) tole z žabico me ful matra :P deževnika v žabo, a imate kaj več o tem?

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

xrolleyesx

Mura, očitno ne govoriva o istih rečeh.

In modrost temelji na znanju, znanje so tudi življenske izkušnje.

Na žalost pa so se zadnje čase prav razbohotili ljudje, ki modrujejo brez trohice znanja v podporo.

Jaz si drznem solit pamet le tam, kjer sem usposobljena. Kjer nisem, nimam teh "jajc". Ker je to nespoštljivo in arogantno, da ne rečem samovšečno.

Danes pa ima že vsak zaradi dveh prebranih bombastičnih člankov občutek, da se spozna in se "usaja".

O cepljenju sem svoje mnenje na tem forumu že povedala. naj 20 zdravnikov trobi drugače, milijone jih še vedno razume pomen cepljenja.

In cepiva so povzročila, da teh bolezni ni. In ne, niso bila uvedena po izkoreninjenju, komaj čakajo zavarovalnice take denarje dajat, če ni treba, daj daj.

Lahko pa je "s polno ritjo srat", ker naši otroci ne umirajo za davico, ker se ob vsaki globji poškodbi lepo cepimo proti tetanusu, da ne umiramo v mukah ob polni zavesti.

Se opravičujem za nekoliko trd ton, pač ne maram, da mi nekdo žuga in me provocira.

xsrcx

Stane, mislim, da oba veva iz kakšnega namena se je sol začela jodirat? Si pa mojster, kako ti uspe to skoraj povsod vpeljat v temo. x;)x :palec:

Guest sstane
Stane, mislim, da oba veva iz kakšnega namena se je sol začela jodirat? Si pa mojster, kako ti uspe to skoraj povsod vpeljat v temo. x;)x :palec:

Zakaj se je pričela jodirati kamena sol s 3mg/kg res veva oba, zakaj se pa danes v Ameriki jodira že s 30mg/kg, pri nas pa zadnjih šest let s 15mg/kg, pa sam bog ne ve. :o|o:

Mislim, da zaradi izsledkov, da ljudje v povprečju še vedno premalo joda dobijo... Nekaj sem nekoč poslušala o tem, točnejših podatkov pa ne znam iz glave povedat.

Guest sstane
Mislim, da zaradi izsledkov, da ljudje v povprečju še vedno premalo joda dobijo... Nekaj sem nekoč poslušala o tem, točnejših podatkov pa ne znam iz glave povedat.

Kaj si ti pri nas do pred šestimi leti še videla kakšno golšavo osebo?

xrolleyesx

Mura, očitno ne govoriva o istih rečeh.

In modrost temelji na znanju, znanje so tudi življenske izkušnje.

Z mojim prispevkom nisem želel nagovoriti samo tebe.

Pa vendar...

Ja prav imaš. Tako je. Obstajajo pa tudi ljudje, ki imajo na nekem področju neko izolirano znanje, ki ga pa ne znajo strniti v celoto.

To, da so otroške bolezni skoraj izginile zaradi cepljenja pa preprosto ni res.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...