Skoči na vsebino

Znanost, zdravniki, kemiki, genetiki

Elohim

Recommended Posts

Stane: različno, od 20 do 75, reciva. Večinoma ženske.

Zakaj?

Mura: argumenti bi tudi mene zanimali. Saj verjamem v čudeže, vseeno pa dvomim v čudežno izginotje otroških bolezni kar tako.

Pa o cepljenju imamo drugo temo, se mi zdi. Malce smo zašli, ni res? :8):

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Zakaj?

Ne zamenjuj golšavosti z boleznimi ščitnice, ki jih je danes več, kot je bilo kadarkoli golšavih ljudi. Da je več bolezni ščitnice med ženskami, je pa lahko razlog tudi nosečnost, kajti ženske po navadi mislijo, da morajo takrat uživati manj, ne pa več soli.

Pa tudi več neslanih shujševalnih kur dajejo ženske več skozi, kot moški.

Jaz se spomnim iz rosne mladosti nekaj ljudi, ki so pa res imeli golše skoraj do popka in to je golšavost, ne pa zaradi bolezni otekla ščitnica.

Stane, v bistvu je "golša" slovenski izraz za vidno povečano ščitnico. Pa sem tudi kar hudo velike videla (no, do popka pa res ne x;)x )

A tako praviš glede soli v nosečnosti... :o|o: No, saj se mi je zdelo, mi kar hudo slane stvari pašejo. x:Dx x:px

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

Guest sstane
Stane, v bistvu je "golša" slovenski izraz za vidno povečano ščitnico. Pa sem tudi kar hudo velike videla (no, do popka pa res ne x;)x )

Da, današnja mladina sploh nima predstave, kakšna je bila resnična golšavost in vsak otekel vrat razlagajo za golšavost. Takšno "golšavost" pa lahko danes opaziš skoraj na vsakem drugem ženskem vratu, ki pa je posledica prejodirane, ne pa premalo jodirane soli.

A tako praviš glede soli v nosečnosti... :o|o: No, saj se mi je zdelo, mi kar hudo slane stvari pašejo. x:Dx x:px

Seveda, za dva :palec:

Zakaj?

Mura: argumenti bi tudi mene zanimali. Saj verjamem v čudeže, vseeno pa dvomim v čudežno izginotje otroških bolezni kar tako.

Pa o cepljenju imamo drugo temo, se mi zdi. Malce smo zašli, ni res? :8):

Se bom javil z argumenti.

Cepljenje sem pa zukaj vzel samo kot primer.

Kajti dejansko gre za primer slepe znanosti, ki zaradi poglobljenega ukvarjanja z vsakim drevesom posebaj ne vidi gozda kot celota.

Jodirana sol je dejansko en primer

Drugi je cepljenje.

In kot že rečeno. Bom še postregel z argumenti. Pa kar v temi o cepljenju potem. Tukej sem to navedel zgolj kot primer.

tudi znanost je prinesla veliko dobrega... je pa res da za zdrav človeški odnos znanost ne more narediti veliko - to lahko naredimo samo ljudje..

a je kdo pomislil, da bi združili znanje in sposobnosti in res naredili roza tabletke?

veliko je takih ki jih rabimo .....

vsaka stvar, tehnika, produkti narave in ljudi se lahko uporabijo "koristno" ali pa "na druge načine"

Mislim, da zaradi izsledkov, da ljudje v povprečju še vedno premalo joda dobijo... Nekaj sem nekoč poslušala o tem, točnejših podatkov pa ne znam iz glave povedat.

Veš kako je s tem - joda imaš načeloma v pestri prehrani dovolj. Dejstvo pa je, da si "pestre prehrane" marsikdo, marsikje ne more privoščiti in da je zemlja na nekaterih področjih po pitanju joda siromašna (npr. na Koroškem). Zato iz gole previdnosti sol joduirajo. Ne delajo pa to, tako kot pravi Stane, namerno, da bi sfukali folk, ampak - v to sem prepričan - v najboljši veri. Konkretno pa vem, da je nekaterih zdravstvenih težav, ki jih ta hip še ne morejo pojasniti, osumljena tudi sol , takšna kot pač je (zaenkrat je le eden mogočih osumljencev). In tudi v tej smeri vršijo raziskave.

hopsasa

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Zakaj se je pričela jodirati kamena sol s 3mg/kg res veva oba, zakaj se pa danes v Ameriki jodira že s 30mg/kg, pri nas pa zadnjih šest let s 15mg/kg, pa sam bog ne ve. :o|o:

Ja, jest dobim premal joda, pa jem raznovrstno hrano,... pa večina slovencev tud, kar se vidi skoraj na vseh področjih. Enkrat sem zasledila, sicer res da ne vem iz katerega vira, da so slovenski dijaki najslabši ravno v matematiki glede na povprečje iz drugih držav in mislim, da to sploh ni naključje. In ni nobeno naključje, da se mi stanje vidno izboljša, ko obiščem morje, ali pa že bazen s slano vodo,... zato stalno rinem v to,.... Nič drugega me ne napolni tolk z energijo predvsem duševno, mentalno s tem pa tudi fizično.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

Guest sstane
Ja, jest dobim premal joda, pa jem raznovrstno hrano,... pa večina slovencev tud, kar se vidi skoraj na vseh področjih. Enkrat sem zasledila, sicer res da ne vem iz katerega vira, da so slovenski dijaki najslabši ravno v matematiki glede na povprečje iz drugih držav in mislim, da to sploh ni naključje. In ni nobeno naključje, da se mi stanje vidno izboljša, ko obiščem morje, ali pa že bazen s slano vodo,... zato stalno rinem v to,.... Nič drugega me ne napolni tolk z energijo predvsem duševno, mentalno s tem pa tudi fizično.

Morje je polno zdrave soli, ne le joda.

x:)x NI roza tabletk, je samo MODRA ali RDECA in pa vsaj 5 ogledov filma Matrix, ker pol vemo, kaksni so osnovni in stranski ucinki tablet.

x:Dx roza tabletka je tista bolj ljubezniva ;) ki ti malo odpre pogled na stvari... ni čist rdeča da te zabriše ven iz električnega omrežja... ampak taka navadna... good pill ;) mama's little helper... al kako bi se reklo...

glede soli pa to kar se dogaja s tole soljo je čista katastrofa, ne strinjam se čisto s stanetom da bilo treba pojesti ogromno soli je pa vsekakor sol izredno pomemben mineral in začimbica ki deluje v našem organizmu, za pravo ravnovesje nujno potrebna in zato vse povsem neslane diete delujejo dokaj "neslano" če mene kdo vpraša, prav tako nekaj pretirano jodirat, pa vsa ta toplotna obdelava soli..... ;) me zanima če je kdo dokazal najprej da je refinirana sol bolj zdrava kot nerefinirana? :D sem skoraj zihr da ne, k je že po okusu opazit razliko, pa ni naš okus nvem kaj mar ne?... vglavnem brez soli ste kot morska riba v sladki vodi...

samo kaj ima to z znanostjo :D veliko mi oče pravi o tem kako farmacevtske firme delajo raziskave in razni inštituti za zdravje, kako vsako leto dodajo kak dan na teden telovadbe ;) hehe :D ala pred leti 1 dan na teden pomaga super duper, pol kao 3 dni češ to pa res še bolj pomaga, sedaj so pristali na 7 dni na teden je fajn migat... znanost je pač vsaj statistično zamudna stvar in ji tako kot statistiki ne gre preveč zaupat, predvsem, ker je za očitne stvari dokazat potrebno nezanemarljivo dosti časa in politične volje, najbolj hecno je pa kako to da ljudje še vedno kadijo... :xx!: uh da sploh ne začnem s tem... Bob i have cancer...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Guest sstane
Glede na to, koliko usranih rek se zliva v morje, v tole sploh ne dvomim. x:o)x

lalala

Na gnoju rastejo najlepše rožice x:Dx

to pa to ja... slovensko morje je tako čisto, zanč mi je moj zdravnik razlagal kako odsvetujejo vse ribe pri nas ujete ker so bojda polne težkih kovin.... hmm... nč zgleda da bo treba enkrat na leto lepo it na jadranje v širni ocean pa nekje bogu pod nosom nabrat malo slane vode za čez dolgo leto....
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Guest sstane
to pa to ja... slovensko morje je tako čisto, zanč mi je moj zdravnik razlagal kako odsvetujejo vse ribe pri nas ujete ker so bojda polne težkih kovin.... hmm... nč zgleda da bo treba enkrat na leto lepo it na jadranje v širni ocean pa nekje bogu pod nosom nabrat malo slane vode za čez dolgo leto....

Nino, Nino x:Dx

Na gnoju rastejo najlepše rožice x:Dx

:eek: :eek: :eek: Jaz vem predvsem za halucinogene gobe. Imenujejo se govnarji. Problem je le to, k ne vem, kolk je treba požret x:Dx x:Dx x:Dx . Kakšnih posebno čednih rožic pa na gnoju res še nisem videl rasti.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

:eek: :eek: :eek: Jaz vem predvsem za halucinogene gobe. Imenujejo se govnarji. Problem je le to, k ne vem, kolk je treba požret x:Dx x:Dx x:Dx . Kakšnih posebno čednih rožic pa na gnoju res še nisem videl rasti.

lalala

x:Dx

si me spolnil na eno zgodbico

ko smo v srednji šoli šli na maturanca je imela ena sošolka na domačem gnoju posajeno travco

in je ni blo doma da bi nadzor držala

pridemo pa nazaj so ji jo pa vso koze pojedle x:Dx

to je blo enga vrešanja x;)x

sam je pa baje najboljš na gnoju rastla

:eek: :eek: :eek: Jaz vem predvsem za halucinogene gobe. Imenujejo se govnarji. Problem je le to, k ne vem, kolk je treba požret

ma, nosko x:o)x , to po feelingu. kot vse v laifu.. x:Dx x:Dx

x:Dx x:Dx x:Dx . Kakšnih posebno čednih rožic pa na gnoju res še nisem videl rasti.

lalala

sstane, najbrž ni tok svalil. jaz tud mislim, da je gnoj dobra podlaga za rast.. v normalnih koncentracijah, pa to..

http://waltm.net/mermaid.gif

Guest sstane
Kakšnih posebno čednih rožic pa na gnoju res še nisem videl rasti.

lalala

Kaj, da ne, bolj je usrana, lepša je, ko odraste x:Dx

• 2 years later...

Zanimiv prispevek, ki govori o sodobni znanosti:

"..na cem temelji zdravljenje cloveka: na tem, kar je slo cez neke znanstvene filtre... gradbenistvo, standardi za pripravo hrane, itn.." a "znanost kljub temu propada"!

(10:10) Sodobna znanost v službi kapitala? Morda se zdi odgovor kot na dlani, pa vendar je bolj kompleksen kot se zdi na prvi pogled. Prisluhnite zanimivemu razmišljanju prof. dr. Igorja Jermana in spoznajte globlje vzroke, nastale posledice in možne rešitve za nastalo stanje, ki vse preveč prevladuje v znanstveni srenji.

• 3 years later...

Vdihnimo navdih - Znanje in modrost

(39:57) Razum in posledično razumsko znanje, sta prevladujoča elementa spoznavanja sveta. Po drugi strani, pa je danes že nedvoumno jasno, da ima naš spoznavni pristop jasne meje in da z razumskim pogledom na svet ne moremo zaobjeti vse širine in pestrosti, ki jo življenje izraža. O razliki med razumsko pridobljenim znanjem in intuitivno modrostjo, je v sklopu dogodka Vdihnimo navdih spregovoril Igor Kononenko.

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...