Skoči na vsebino

Povojni poboji

bela vrtnica

Recommended Posts

Zadnje čase se veliko piše o povojnih pobojih. Npr. v Lescah, v okolici Škofjeloškega gradu,... Kočevski rog pa je daleč najbolj odmeven. Jaz se spomnim ene zgodbe, katero sem slišala od starejših ljudi, kako so po vojni vojaki gnali sama mlada in svetlolasa dekleta v spodnjem perilu po cesti, samo ena od njih je bila starejša in potem jih nikoli več nihče ni videl. Domnevajo, da so končala v eni takih jam, kakršnih se čedalje več in več in več pojavlja.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

Deli na socialnih omrežjih

Tale tema res ne sodi sem,... No sej jo bo marsa pobrisala, ko bo videla, da sta dve enaki.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

:eek: :onfire: xsmx

Ah, bela vrtnica se bi spet prepirala rada, nas delila ipd. Kot da nismo te teme že 100x in najmanj v 10 temah predebatiral......no, res, pr zlati ribici še ne. xcivx x:Dx

Najbolj, da zdej odpre še en temo......kaj mislite o prisegi domobrancev hitlerju x:px .......pa črni roki x;)x .......pa družnem pobijanju slovencev od okupacijskih in domobranskih sil.....pa tko......pa bo spet veselo. :vragec: x:Dx

Raj tu pišem, k bo marsa brisala, pa da se kje ne razplamti.....hahahaha......BELA vrtnica xsrcx x;)x xcivx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Tale tema res ne sodi sem,... No sej jo bo marsa pobrisala, ko bo videla, da sta dve enaki.

a res? v kerem forumu pa je se ena? (*zdajle sem sele vidla)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Vsi storilci morajo biti poiskani, privedeni pred sodišče, sojeni in kaznovani. Šele potem se bomo pogovarjali o ostalih stvareh povezanih s tem.

AMEN

Seveda se mora krivce poiskati samo med rdečkarji, kajti kakršne koli smrti povzročene iz verskih razlogov so upravičene!

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...