bela vrtnica 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 Zadnje čase se veliko piše o povojnih pobojih. Npr. v Lescah, v okolici Škofjeloškega gradu,... Kočevski rog pa je daleč najbolj odmeven. Jaz se spomnim ene zgodbe, katero sem slišala od starejših ljudi, kako so po vojni vojaki gnali sama mlada in svetlolasa dekleta v spodnjem perilu po cesti, samo ena od njih je bila starejša in potem jih nikoli več nihče ni videl. Domnevajo, da so končala v eni takih jam, kakršnih se čedalje več in več in več pojavlja. Citiraj Non-cooperation with evil is a sacred duty.Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary. Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.Mahatma Gandhi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 Pa kaj zdaj hočeš s tem?Spet tisto semslišladajeonarekladajetistavidelakostaonidvegovorili... Kaj ti veš o povojnih pobojih?In od kod?Grobišča, jame, brezna...Jih hočeš videt?Hočeš slišat o tem od tistih ki so to res videli in doživeli?Pridi sem dol, lahko ti jih nekaj pokažem, ne samo v Rogu... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bela vrtnica 29. november 2006 Avtor Prijavi Deli 29. november 2006 Tule je nekaj malega napisanega. http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenij...127_3084891.php Citiraj Non-cooperation with evil is a sacred duty.Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary. Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.Mahatma Gandhi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 6. december 2006 Prijavi Deli 6. december 2006 Tule je nekaj malega napisanega. http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenij...127_3084891.php o tem je že precej več napisanega , je pa prav, da se to raziskuje, da se bo to poglavje lahko enkrat dokončno zaprlo in da ljudje ne bodopostavljali bajte na kosteh , pa ne gre samo za povojne poboje, tut vmes so se dogajali, z ene strane so zelo raziskani, z druge strani jebila pa tema do leta 1990 , pa eni bi jo še zdej najraje videli, izbrisani ali kako sicer je pa Alef lepo napisal Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 6. december 2006 Prijavi Deli 6. december 2006 Tole se mi ne zdi glih-..kaj pa vem ....poglej , bela vrtnica, skozi se govori o POvojnih pobojih...ki so jih valjda opravili komunisti, partizani, novi oblastniki, zmagovalci itd, kakor koli jim pač rečeš ...kaj pa če bi priključila še MEDvojne poboje...pa povedala, kako so civilisti -tudi mlada dekleta, matere in otroci, pa stare mame pa starčki,potovali na URH,recimo in kako jih je tam nekje pokopanih cca 500 ...to je bilo delo zelo bogaboječih in za kristusa zapriseženih belogardistov...pa recmo Kozlarjeva gošča, tam na barju, pa cel kup mini grobišč v raznih hgostah, pa tudi cela gora neznanih grobov po hostah, za kar so vsekakor odgovorni -ponavljam - z kristusom prevzeti slovenski fantje in možje- vodili so jih pa v glavnem slovenski duhovniki, ki so včasih tudi malce sodelovali z kakšnim nožem za svinje klat .... Osebno bi se kar distanciral glede obsojanja enih ali drugih, ker gorje so počeli oboji...Vidiš- meni so partizani pobili 4 moške v družini po mamini strani, belogardisti in italjani pa dve ženski in enega moškega...torej...in kaj je potem prav...razcepljena družina, če mene vprašaš- povsem odbito , povsem zmedeno, povsem podvrženo nekakšnim zblojenim idealom oz. svojim skritim živalskim nagibom...vidiš- moja teta -partizanka, je svojega očeta -mojga dedka likvidirala, potem , ko so ga že ujeli...in kaj naj si mislim pol jaz o vsem tem...vem pa tudi, da jo je on eno leto prej ranil...torej- vržem čez ramo, ne zrem nazaj, in pač grem naprej, ker tole ni v moji domeni - svojo žlahto obsojat ali pa razumet...kar je bilo je bilo ...pa nikoli se ponovilo, iskreno upam.... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 6. december 2006 Prijavi Deli 6. december 2006 Zepo Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 9. december 2006 Prijavi Deli 9. december 2006 Tole se mi ne zdi glih-..kaj pa vem ....poglej , bela vrtnica, skozi se govori o POvojnih pobojih...ki so jih valjda opravili komunisti, partizani, novi oblastniki, zmagovalci itd, kakor koli jim pač rečeš ...kaj pa če bi priključila še MEDvojne poboje...pa povedala, kako so civilisti -tudi mlada dekleta, matere in otroci, pa stare mame pa starčki,potovali na URH,recimo in kako jih je tam nekje pokopanih cca 500 ...Tole tvoje pisanje je mal zavajujoče. Deluje, kot da so z likvidacijami civilnega prebivalstva začeli domobranci, potem pa so se pač partizani maščevali. Pa temu še zdaleč ni tako. Z likvidacijami civilnega prebivalstva so začeli komunisti, ki so uzrupirali oblast nad OF (oziroma Protiimperialistično fronto, ki se je po napadu nemčije na SZ preimenovala v OF). Likvidacije so potekale povsem v duhu komunistične revolucije, večinoma komunističnih voditeljev se je šolala v Rusiji. Usmerjeno so bile proti vidnejšim politikom in članom Ljudske stranke, ki je zmagala na zadnjih demokratičnih volitvah pred vojno v dravski banovini; proti duhovnikom; proti "kulakom" in njihimi sinovi (tudi otrokom, za kulake pa so imeli vse kolikor toliko premožne kmete); ter proti oficirjem razpadle jugoslovanske vojske, ki so za vstop v partizane postavili pogoj, da se jim prizna čine, ki so jih imeli. Skratka, za komuniste je bila vojna zgolj prilika, da pridejo na oblast, in temu cilju so podredili vse, to pa je bil tudi razlog za bratomorno morijo. Za komuniste nobena cena ni bila previsoka za izvedbo komunizma, verjeli so, da je to zgodovinska nujnost, da je vsa prekomunistična zgodovina zgolj uvod v komunizem. Resda so gorje počeli oboji. Tudi v BIH so v zadnji moriji vse tri strani počele gorje, ampak ve se pa tudi, kdo je začel z nasiljem in je tudi povzročil največ gorja. Kakšno sliko bi na primer dobil, če bi opisoval samo, koliko srbov so pobili bošnjaki, ter vsakega posebej najbolj živo opisoval, nič pa ne bi povedal, kaj so počeli srbi? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 9. december 2006 Prijavi Deli 9. december 2006 Tole tvoje pisanje je mal zavajujoče. Deluje, kot da so z likvidacijami civilnega prebivalstva začeli domobranci, potem pa so se pač partizani maščevali. Pa temu še zdaleč ni tako. Z likvidacijami civilnega prebivalstva so začeli komunisti, ki so uzrupirali oblast nad OF (oziroma Protiimperialistično fronto, ki se je po napadu nemčije na SZ preimenovala v OF). Likvidacije so potekale povsem v duhu komunistične revolucije, večinoma komunističnih voditeljev se je šolala v Rusiji. Usmerjeno so bile proti vidnejšim politikom in članom Ljudske stranke, ki je zmagala na zadnjih demokratičnih volitvah pred vojno v dravski banovini; proti duhovnikom; proti "kulakom" in njihimi sinovi (tudi otrokom, za kulake pa so imeli vse kolikor toliko premožne kmete); ter proti oficirjem razpadle jugoslovanske vojske, ki so za vstop v partizane postavili pogoj, da se jim prizna čine, ki so jih imeli. Skratka, za komuniste je bila vojna zgolj prilika, da pridejo na oblast, in temu cilju so podredili vse, to pa je bil tudi razlog za bratomorno morijo. Za komuniste nobena cena ni bila previsoka za izvedbo komunizma, verjeli so, da je to zgodovinska nujnost, da je vsa prekomunistična zgodovina zgolj uvod v komunizem. Resda so gorje počeli oboji. Tudi v BIH so v zadnji moriji vse tri strani počele gorje, ampak ve se pa tudi, kdo je začel z nasiljem in je tudi povzročil največ gorja. Kakšno sliko bi na primer dobil, če bi opisoval samo, koliko srbov so pobili bošnjaki, ter vsakega posebej najbolj živo opisoval, nič pa ne bi povedal, kaj so počeli srbi? Mojster emanuel- resnično ne vem kva si tle začel politizirati- tole zgodovino poznamo vsi-gledaš več kot subjektivno, najbrž bi moral človek molčati o tistih ,ki so jih pobili belogardisti...in kao razlog/ olajševalne okoliščine / navajaš , da so prvi začeli komunisti...ne vem kako nisi dojel smisla tistega pisanja- drugi odstavek tistega mojega posta ti pove, da me en drek briga tole tle...le dodal sem, da bi že med poboji lahko uvrstili tudi medvojne ne samo povojne, ker umor je zame skoraj umoru isti...brez nekakšnih opravičil...sam dojet je treba, emanuel, kaj sem sploh hotel povedati...-da so vsi poboji več ali manj neopravičljivi in taki kot si ti , zaradi mene lahko lajate v luno in vse svetnike vlačite po razpelih in objokujete pobite belogardiste, meni je to ravno...sem napisal, da so pri moji družini se dobesedno pobili med sabo in mislim , da imam nekakšno mini osebno pravico svoje presoje, čeprav ne ustreza tvoji...mi je žal...mi je pa tudi vseeno, če jokaš dalje za temi belimi svetniki, ki niso bili nič boljši od rdečih...da se razumemo...t5ko da sem povedal le svojo zgodbo in se tudi napisano distanciral glede opredeljevanja..ker navsezadnje tisto ni bila fuzbal tekma...imam pa v rezultatu kar precej- tričetrt familije po mami v grobu zaradi takšnihle prav in ne prav...zato raje kvačkaj komu drugemu, jaz bom bolj slab odzivnik....pa faj se imej...pa boš videl, da se ne izplača... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 9. december 2006 Prijavi Deli 9. december 2006 Predvsem se tole zgodovino premalo pozna, in še zdaleč ni res, da pač tole vsi poznamo. Po tvojem pisanju itak sklepam, da ti ni jasno, kakšne so bile razsežnosti povojnih pobojev,po vojni je bilo v sloveniji več žrtev, kot med vojno. Dolgoletno enoumje je pač ustvarilo svoje, prav tako dolgo letna enostranska prikazovanja in črno-beli prikaz. Prav tako nikogar ne opravičujem, sem le malo bolj kritičen do komunističneh liderjev. Vsekakor pa je zaradi takih, ki "lajajo v luno", danes le malo več znanega kot pred 15imi in več leti. Bolj objektiven pogled na zgodovino, kot ga je učilo komunistično enoumje, pa je po moje le potreba ene mal bolj civilizirane družbe. Malo si poglej svoj odgovor Beli vrtnici. Ko pišeš o medvojnih pobojih, omenjaš zgol žrtve domobrancev, kar pa zlo popači realno sliko. Ko pa omenim, da so bile tudi medvojne (ne sam povojne) žrtve komunistične revolucije, in da so komunisti začeli s političnimi likvidacijami civilistov, se pa totalno razburiš, in ker tega ne moreš zanikati, začneš z osebnimi napadi name. Kar se mene tiče, mi je vseen, kaj misliš, ampak potrud se bit objektiven, če že pišeš tukaj. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 9. december 2006 Prijavi Deli 9. december 2006 Predvsem se tole zgodovino premalo pozna, in še zdaleč ni res, da pač tole vsi poznamo. Po tvojem pisanju itak sklepam, da ti ni jasno, kakšne so bile razsežnosti povojnih pobojev,po vojni je bilo v sloveniji več žrtev, kot med vojno. Dolgoletno enoumje je pač ustvarilo svoje, prav tako dolgo letna enostranska prikazovanja in črno-beli prikaz. Prav tako nikogar ne opravičujem, sem le malo bolj kritičen do komunističneh liderjev. Vsekakor pa je zaradi takih, ki "lajajo v luno", danes le malo več znanega kot pred 15imi in več leti. Bolj objektiven pogled na zgodovino, kot ga je učilo komunistično enoumje, pa je po moje le potreba ene mal bolj civilizirane družbe. Malo si poglej svoj odgovor Beli vrtnici. Ko pišeš o medvojnih pobojih, omenjaš zgol žrtve domobrancev, kar pa zlo popači realno sliko. Ko pa omenim, da so bile tudi medvojne (ne sam povojne) žrtve komunistične revolucije, in da so komunisti začeli s političnimi likvidacijami civilistov, se pa totalno razburiš, in ker tega ne moreš zanikati, začneš z osebnimi napadi name. Kar se mene tiče, mi je vseen, kaj misliš, ampak potrud se bit objektiven, če že pišeš tukaj. Temu rečeš objektivni pisanje ???'To je vsekakor pri tebi nemogoče, glede na tvojo religijsko usmerjenost, tako kot razlaga tvoje zgodovine, po tvojih notah...pa še enkrat ti povem, ker očitno še nisi dojel...ne zanima me...čeprav sem /recmo/ osebno prizadet od obeh strani...napisal sem pa le zaradi obeh pogledov na stvar...ker eni in drugi so bili isto sranje...-pa kje si opazil da sem se "total" razburil...sem ti že parkrat ponovil - mi je vseeno...očitno se ti poistovetiš sem in tja s tvojo slikco tam na levi strani- zato ne govori o objektivnosti, ki jo pri tebi tako ni pričakovati.... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 9. december 2006 Prijavi Deli 9. december 2006 ja, da se bolj izjasnim- na k...mi grejo in rdeči in beli, pa še cerkveni pa talevi, ker nihče ne sprejema teh resnic resnično objektivnio, temveč jih vsak prikaže v svoj prav ...in to ni to...potlej je bolje molčati, kot govoriti neresnice ali v najboljšem primeru polresnice...tudi zgodovino si vsak prilagaja po svoje- vsak je odkril nekakšne nove vire itd...bla,bla,bla....pa tko naprej, sam , da je njegovi strani in prepričanju ustreženo....toliko o tem... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 9. december 2006 Prijavi Deli 9. december 2006 ne sodi, da ne boš sojen preteklost je preteklost....treba je samo odpustiti in iti naprej..pa seveda poskrbeti, da se to ne bo več dogajalo... emanuel zepo je napisal samo svoje stališče in dejanko kako je to bilo in ni kazal z prstom kdo je kogatu nima NOBEN pravice obsojat, ker NOBEN NE VE kaj je bilo takrat Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
panx 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 komaj čakam da bom 50 let starejši in da mi ne bo treba več poslušat tega bulšita o tabelih pa tačrnih, pastirčkih partizanih, domobrancih....toliko hrupa se je dvigovalo iz kočevja da so po 15 letih ugotovili da so ustaše zamenjal s četniki sama izkopavanja bi si pa tudi skoraj zaslužile svojo temo, ko se v čast pokojnikom, sodna medicina vozi s 20tonskim bagrom po skeletih ker jim je šinilo na misel da arheologi za tovrstna izkopavanja niso dovolj usposobljeni Citiraj TRIAL BY FIRE!http://www.unicycle.si/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Povojni poboji čedalje bolj dokazujejo zločinskost komunizma. Kamor koli greš po Sloveniji najdeš množično grobišče. Nažalost bi se strinjov.Sploh ko sem prebral knjigo Alberta Svetine(bil je tut ključna priča Ribičiču) ki je bil član OF,KPS in na koncu OZNE in po debatiranju ljudi ki so te čase živeli.Albert je to sijajno opisal v svoji knjigi Od osvobodilnega boja do banditizma, kjer je bil kot tesni sodelovc Matija Mačka(vodja medvojne Slovenske OZNE) in kjer lepo opiše kako Ozna prevzame nadzor nad KPS za dosego svojih ciljev,kako se je v ofenzivah vodilno partizansko vodstvo skrivalo po bunkerjih med tem ko so partizanske enote ostale na samem prez povelniškega kadra,opisal je ljudi kot so Kardelj, Tito,Kidrič,Đilas, itd.Tut dobr napiše kako je bil Ribičič kot predstojnik za KNOJ glavni pri teh likvidacijah oziroma organizator le teh.Kar se tiče povojnih in medvojnih pobojev priča dejstvo da je umrlo več Slovencev v boju med sabo;rdeči-beli, kot pa v boju partizanov proti okupatorju kar je očitni dokaz namena KP da prevzame oblast v Sloveniji oziroma Jugoslaviji.Bi se strinjov da so komunisti nardili več gorja kot dobrega in da so oni polili bencin na seno, drugi pa vžgali.Če bi se vključno borili proti okupatorju in ne proti vsakemu ki je z okupatorjem popil kavico, bi bila slika malo drugačna.Bi še nekej dodal od Balkanskega lonca.Ustaši in enote SS-Hanđar(muslimanske enote v elitnih nemških enotah SS) so med drugo svetovno vojno pobile okoli 300.000 srbov v bosni in okolici, kar je blo tlišče za naslednjo v 90h, do koder jo je oblast umetno tlačila z svojo propagando.Ironično je to da študiram arheologijo in da se bom slej al prej našel na kakšnem prizorišču. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
panx 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Pojavlaj se edina vprašanje v zvezi z leškim grobiščem, kjer se za izkopavanja odločila sodna medicina, ali se hočejo določeni dokazi potvort ali pa zgolj zaradi biznisa. da o vrtičkarstvu z otroškimi grablicami nebi izgubljal besed. Daleč od tega da bi zagovarjal povojne poboje, ampak kot si opisal bosanske razmere, se mi zdi, da se vse preveč vsa ta poprava krivic uporabla za politično podpihovane javnosti. V državi ne bo nič bolj mirno, če bomo s prstom kazali na že zdavnaj preminule likvidatorje, njihove sinove in vnuke. Na žalost je trenutno v državi obdobje podpihovanja k sto in eni nestrpnosti;pa naj bodo to domobranci ali cigani. Citiraj TRIAL BY FIRE!http://www.unicycle.si/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Pojavlaj se edina vprašanje v zvezi z leškim grobiščem, kjer se za izkopavanja odločila sodna medicina, ali se hočejo določeni dokazi potvort ali pa zgolj zaradi biznisa. da o vrtičkarstvu z otroškimi grablicami nebi izgubljal besed. Kakšen biznis.V tem ni dnarja.Je ga dlih tok da se pokrijejo stroški ki jih itak financira država.Kar se vrtičkarstva tiče nažalost drugače ne gre če hočeš rekonstruirati dogodke in dobiti vse ostanke.Bager bi uniču vse dokaze dogotka. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Tole se mi ne zdi glih-..kaj pa vem ....poglej , bela vrtnica, skozi se govori o POvojnih pobojih...ki so jih valjda opravili komunisti, partizani, novi oblastniki, zmagovalci itd, kakor koli jim pač rečeš ...kaj pa če bi priključila še MEDvojne poboje...pa povedala, kako so civilisti -tudi mlada dekleta, matere in otroci, pa stare mame pa starčki,potovali na URH,recimo in kako jih je tam nekje pokopanih cca 500 ...to je bilo delo zelo bogaboječih in za kristusa zapriseženih belogardistov...pa recmo Kozlarjeva gošča, tam na barju, pa cel kup mini grobišč v raznih hgostah, pa tudi cela gora neznanih grobov po hostah, za kar so vsekakor odgovorni -ponavljam - z kristusom prevzeti slovenski fantje in možje- vodili so jih pa v glavnem slovenski duhovniki, ki so včasih tudi malce sodelovali z kakšnim nožem za svinje klat .... Osebno bi se kar distanciral glede obsojanja enih ali drugih, ker gorje so počeli oboji...Vidiš- meni so partizani pobili 4 moške v družini po mamini strani, belogardisti in italjani pa dve ženski in enega moškega...torej...in kaj je potem prav...razcepljena družina, če mene vprašaš- povsem odbito , povsem zmedeno, povsem podvrženo nekakšnim zblojenim idealom oz. svojim skritim živalskim nagibom...vidiš- moja teta -partizanka, je svojega očeta -mojga dedka likvidirala, potem , ko so ga že ujeli...in kaj naj si mislim pol jaz o vsem tem...vem pa tudi, da jo je on eno leto prej ranil...torej- vržem čez ramo, ne zrem nazaj, in pač grem naprej, ker tole ni v moji domeni - svojo žlahto obsojat ali pa razumet...kar je bilo je bilo ...pa nikoli se ponovilo, iskreno upam.... ne sodi, da ne boš sojen preteklost je preteklost....treba je samo odpustiti in iti naprej..pa seveda poskrbeti, da se to ne bo več dogajalo... emanuel zepo je napisal samo svoje stališče in dejanko kako je to bilo in ni kazal z prstom kdo je kogatu nima NOBEN pravice obsojat, ker NOBEN NE VE kaj je bilo takrat ... se vse preveč vsa ta poprava krivic uporabla za politično podpihovane javnosti. V državi ne bo nič bolj mirno, če bomo s prstom kazali na že zdavnaj preminule likvidatorje, njihove sinove in vnuke. Na žalost je trenutno v državi obdobje podpihovanja k sto in eni nestrpnosti;pa naj bodo to domobranci ali cigani. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Daleč od tega da bi zagovarjal povojne poboje, ampak kot si opisal bosanske razmere, se mi zdi, da se vse preveč vsa ta poprava krivic uporabla za politično podpihovane javnosti. V državi ne bo nič bolj mirno, če bomo s prstom kazali na že zdavnaj preminule likvidatorje, njihove sinove in vnuke. Ni blo sploh potrebno to tok podpihovat, ker skoraj vsak prebivalec mel neko žlahto ki so mu jo ubili v tej vojni bodisi, ustaši,muslimani, srbi.Tako da da "folklora" je verjetn živela v vseh družinah in ko je počilo ni bilo potrebno veliko.Sam sm po materi musliman in ona prihaja in CAzina točneje in velike kladuše.In v pogovoru z babico ki je tam med vojno živela mi je povedala marsikaj od čistk muslimanov srbskih vasi in naseljevanja njih potem po vojni v te prazne bajte do ne vem ti kva.Ljudje tega ne pozabijo in v 90 se je zgodil de-ja-vu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cevap 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Sem bral revijo,katero pišejo Argentinski zdomci El fortin,tam se omenja številka 70000 pobitih ljudi...Največ naj bi bilo pobitih ustašev na področju Pliberka...Celotna Slovenija je prekrita z množičnimi grobišči,to se je zgodil,tega ne more nihče zanikat,vendar je pa potrebno pogledati tudi iz druge strani,zakaj se je to zgodilo...Obsojam poboje civilistov,domobranci,ki so delovali kot takratna slovenska vojska vse do 5.maja 1945 pa so verjetno dobro vedeli kaj se bo zgodilo če jih partizani dobijo v roke...Angleži so tukaj odigrali bistveno vlogo,ko so jih začeli vračati iz Avstrije nazaj v Slovenijo,nato so jih partizani razvozili po različnih področjih Slovenije,od teharjev pa na dalje....ter po hitrem postopku sodili.Obsojanje samo ene strani,nima smisla,kajti tudi domobranci so morili v imenu cerkve"za pet kristosovih ran naj pogine partizan"je bilo njihovo geslo.Samo na področju Iga je takratni poveljnik Peter Skalar-Frakl v enem tednu umoril kompletnih 36 slovenskih družin...,z navzočnostjo presvetega Gregorij Rožmana.Dogajale so se svinjarije,ki se ne bi smele sploh zgoditi.Ampak tega deljenja na rdeče pa bele še danes ni konec,kajti če samo pogledamo našo politiko,če podpreš Janšo al pa ostale si belček,če pa lds al pa združeno listo si pa rdeč....Potrebna bo zamenjava generacij,da se bo to nehalo deliti in širiti slepo sovraštvo že med tko majhen narod. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Dogajale so se svinjarije,ki se ne bi smele sploh zgoditi.Ampak tega deljenja na rdeče pa bele še danes ni konec,kajti če samo pogledamo našo politiko,če podpreš Janšo al pa ostale si belček,če pa lds al pa združeno listo si pa rdeč....Potrebna bo zamenjava generacij,da se bo to nehalo deliti in širiti slepo sovraštvo že med tko majhen narod. ceprav: menjava generacij da se bo nehal... saj vmes bo pa ta generacija nove nepremostljive razlike nasla pa zacela utrjevat. ker smo taksni pac ljudje, zal... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Evo nekej dejstev iz Albert Svetinove knjige Od osvobodilnega boja do banditizma http://shrani.si/files/save0002p1vn.jpg http://shrani.si/files/save0003p1vr.jpg http://shrani.si/files/save0004p1vu.jpg http://shrani.si/files/save0005p1vv.jpg http://shrani.si/files/save0006p1vy.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
panx 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 tenx za obširen sken Citiraj TRIAL BY FIRE!http://www.unicycle.si/ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Indigo, hvala za text! (*sicer pa je take blazote od textov fajn mal pomanjsat najprej - mal, tok da se se vedno lohk bere normalno, a tolk, da gre v normalen ekran) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 kaj je kapitalizem?kaj je socializem?kaj je komunizem?kaj je nacizem?kaj je fašizem?kaj je budizem?kaj je neo,,,,izem ubijajo-mo ljudje,,,ljudi,,,ZA IZEM,,,in lastno preživetje... ki je lahko tudi - - - prostovoljno v smrt- - - ker ubijalec greši- - - in umorjeni ni nič kriv,.-,.- Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Indigo, hvala za text! (*sicer pa je take blazote od textov fajn mal pomanjsat najprej - mal, tok da se se vedno lohk bere normalno, a tolk, da gre v normalen ekran) Pa sej se da.Mal poskrolaš na desno paj uredu.Men je fajn daj mal večja zadeva.Drgač bi dal manjšo brez problemov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.