Lara Joy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Ko bo pa guma počla,bo pa Ebor tud uredu,kajneda? Potem greva pa midva na drink,ve pa se posvetite menjavi Kaj pa ti veš, kaj jaz vse znam!!! Zdele si mi pa stopu na žul! PRVA STVAR BO, ko kupim avto, da preučim vse kaj je v mašini in kaj storit če mi kej zariba pol se uležem še pod avtoček, da vidim kakšno ma kej podvozje in kaj se tam nahaja...in se naučim menat gume... to pa sigurn...bod prepričan, ker jest hočem bit samostojna in neodvisna od moške roke! Že prav, že prav.... sem te mislil povabit na probno vožnjo sez C4... pa te ne bom Ekhmm.. katera guma je bila tu mišljena??? packi Citiraj ENJOY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Kaj pa ti veš, kaj jaz vse znam!!! Zdele si mi pa stopu na žul! pol se uležem in se naučim menat gume... ! packiTo vidiš,to rabmo moški,samoinicijativnost Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lara Joy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Alf, pejt za novinarja....ker obvladaš jemanje pikantnosti iz konteksta Citiraj ENJOY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Kaj pa ti veš, kaj jaz vse znam!!! Zdele si mi pa stopu na žul! PRVA STVAR BO, ko kupim avto, da preučim vse kaj je v mašini in kaj storit če mi kej zariba pol se uležem še pod avtoček, da vidim kakšno ma kej podvozje in kaj se tam nahaja...in se naučim menat gume... Bah, ene 20 let si prepozna.... pred 20 leti sem jaz tudi šraufal po mašini.... zdaj je pa tako vse zapakirano, da tudi svečk ne najdem več.... in vse vodi/nadzira računalnik. Nazadnje, ko se mi je avto pokvaril je pisalo na display-u "Check the engine" in se je ustavil..... jasno, enđin lahko čekiraš samo če se z računalnikom priklopiš.... haloooo.... no tolk.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 No, ker se nihče od fantov ni zjasnil in izkašljal, kaj je VANOS, se bom pa jz.... Vanos je Variable Nockenwellen Stellung. To je BMW-jev izzum in ime in sicer je to naprava za variabilno nastavitev odmične gredi. (in zdej me bodo vsi tipi tukej gor začel ignorirat.... to ponavad nardijo kakšni, k jim gre v nos, da kakšno stvar več vem... ker sm pač ženski spol in blond, pa jim ne gre v račun...) Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 No, ker se nihče od fantov ni zjasnil in izkašljal, kaj je VANOS, se bom pa jz.... Vanos je Variable Nockenwellen Stellung. To je BMW-jev izzum in ime in sicer je to naprava za variabilno nastavitev odmične gredi. (in zdej me bodo vsi tipi tukej gor začel ignorirat.... to ponavad nardijo kakšni, k jim gre v nos, da kakšno stvar več vem... ker sm pač ženski spol in blond, pa jim ne gre v račun...) Hmm zakaj se pa to rabi? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2006 Tina, pih, obvladatorji. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Tina, pih, obvladatorji. Če nebi iskal novih oblik, jih nebi našel..... Aja Marsa, kaj ti misliš o variabilni nastavitvi odmične gredi? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2006 Aja Marsa, kaj ti misliš o variabilni nastavitvi odmične gredi? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Hmm zakaj se pa to rabi? Da odmična gred malce prej ali pa malce kasneje odpre sesalne ventile (enojni vanos samo na eni odmični gredi)... z letom 96 pa so prišli ven modeli z dvojnim vanosom- se pravi z variabilno nastavitvijo sesalne in izpušne odmične gredi. S tem, ko se odpiranje prilagaja, se pravi da mal prej odpre al zapre ventile (odvisno od same nastavitve vžiga in potrebi količini vbrizgavanja goriva) se doseže to, da se izkoristek motorja poveča pri enaki ali pa celo manjši porabi benza. Aja, pa še tole...Ta isti sistem je mogoče bolj znan pri Hondi. VTEC (Variabler ventiltrieb) ali pa VVTI = Variable Valve Timing, Intelligent, kjer je sistem podoben, ni pa isti. Pri hondi se zamik dogaja direktno na ventilih preko elektronsko vodenih nihajnih ročic, pri Vanosu pa se to prenaša preko odmičnih gredi. na grobo razloženo Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2006 Da odmična gred malce prej ali pa malce kasneje odpre sesalne ventile (enojni vanos samo na eni odmični gredi)... z letom 96 pa so prišli ven modeli z dvojnim vanosom- se pravi z variabilno nastavitvijo sesalne in izpušne odmične gredi. S tem, ko se odpiranje prilagaja, se pravi da mal prej odpre al zapre ventile (odvisno od same nastavitve vžiga in potrebi količini vbrizgavanja goriva) se doseže to, da se izkoristek motorja poveča pri enaki ali pa celo manjši porabi benza. Aja, pa še tole...Ta isti sistem je mogoče bolj znan pri Hondi. VTEC (Variabler ventiltrieb) ali pa VVTI = Variable Valve Timing, Intelligent, kjer je sistem podoben, ni pa isti. Pri hondi se zamik dogaja direktno na ventilih preko elektronsko vodenih nihajnih ročic, pri Vanosu pa se to prenaša preko odmičnih gredi. na grobo razloženo Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Zdej bom pa tih, ker drugač Bobnar pa Alf ne bosta hotla več komentirat tle not. Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Hvala za razlago, moram priznat, da sem bil prepričan, da je to že vse elektronsko (računalniško) rešeno.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Na risbi se vidi vanos naprava. To sta ti dve zadevci na vsakem verižniku. Zgleda kot podaljšek zobnika. No ta napravica pri določenih obratih z pomočjo elektromagnetnega ventila nastavlja odpiralni in zapiralni čas odmične gredi. Na sliki je dvojni vanos... Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Aha (prikimam pametno, itak mi ni nč jasno)... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Aha (prikimam pametno, itak mi ni nč jasno)...LOL no pa da razložim še od Honde varianto... Na sliki je Honda in njen VVTI sistem. Nastavitev variabilnega časa odpiranja in zapiranja ventilov pri tem modelu dogaja direkt na ventilih s pomočjo nihajnih ročic (na fotkici obarvano zeleno in rdeče) ter prav tako z pomočjo elktromagnetnih ventilov. Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2006 Madonca Tina, razturas! (*men tud nc jasno, no ok, zdaj vidim pac, sam se vseen ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Madonca Tina, razturas! (*men tud nc jasno, no ok, zdaj vidim pac, sam se vseen )ma sej bom nehala, da nau kdo hotu, da mu pridem avto popravt!!!! Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 LOL no pa da razložim še od Honde varianto... Na sliki je Honda in njen VVTI sistem. Nastavitev variabilnega časa odpiranja in zapiranja ventilov pri tem modelu dogaja direkt na ventilih s pomočjo nihajnih ročic (na fotkici obarvano zeleno in rdeče) ter prav tako z pomočjo elktromagnetnih ventilov. Hja jaz bi to rešil z koračnimi elektromotorčki, jasno računalniško vodenimi, digitalno seve preko optičnih vlaken recimo......... samo.... ej se res ne zastopim prav nič na to..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2006 ma sej bom nehala, da nau kdo hotu, da mu pridem avto popravt!!!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Tinal, a ti mogoče to pobiraš iz www.howstuffworks.com ?Ali je to res vse v tvoji glavi Če je, se ti klanjam Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 ma sej bom nehala, da nau kdo hotu, da mu pridem avto popravt!!!! Ma ne Tina saj si carica... sam, ko se pa nič ne zastopim na to... in ne morem kaj dosti komentirat... takorekoč ti nisem dorasel sogovornik... mogoče bo kdo drug kaj povedal.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 Tinal, a ti mogoče to pobiraš iz www.howstuffworks.com ?Ali je to res vse v tvoji glavi Če je, se ti klanjam ja pa kwa ti mislš, da se mi da pol še prevajat iz angleščine? no way Sej že tko nobenmu ni jasn, k napišem v slovenščini... Ma ne Tina saj si carica... sam, ko se pa nič ne zastopim na to... in ne morem kaj dosti komentirat... takorekoč ti nisem dorasel sogovornik... mogoče bo kdo drug kaj povedal....ni panike, ni kej za komentirat... sam k se je šlo neki za VANOS.... pač razložim. sam mam Cliota, pa ne bi mogla v živo pokazat, kje pa kaj to dogaja v mašini. Nej Bobnar svojga BMWja prpele, pa bom demonstrirala! Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 ja pa kwa ti mislš, da se mi da pol še prevajat iz angleščine? no way Sej že tko nobenmu ni jasn, k napišem v slovenščini... no, sej ni treba prevajat, glavno prebereš, pol pa po svojih besedah povzameš...mi pa ni jasno, da tkole obvladaš avtomobilizem, pol pa cliota kupiš Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 30. januar 2006 Prijavi Deli 30. januar 2006 no, sej ni treba prevajat, glavno prebereš, pol pa po svojih besedah povzameš...mi pa ni jasno, da tkole obvladaš avtomobilizem, pol pa cliota kupiš ja kaj vozm, ma pa veze s tem, kok keša mam, oz. kok sm ga prpravljena dat za nakup avta zaenkrat mam še faks za plačevat, tko da mi ni do tega da vzdržujem BMWja.... (clio je bil pa itak ljubezen pa prvi pogled ... je na ogled v mojem blogu.... lepota moja mala črna ) Sam Cashy, je pa mal nizka tale... kaj hočeš povedat? Da Clio ni avto!!?? Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.