Skoči na vsebino

Jekleni konjički

Marsa

Recommended Posts

aja vidis pa res... sploh nisem pomislila (trapast da nisem x:o)x)... pa nikol nisem kaksne tele gare blazotne se vozila niti not sedela (mislim na voznikovem placu)...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 2,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Posted Images

Pri nas je pa mladina sesula cliota, ki so ga imeli (imam 3 mulce in je eden od njih naredil totalko ko je bil na cesti led) in sedaj prevzemajo moj 9 let star avto, jaz dobim pa novega x^x - (no, ja vzela bom kredit :sori: in če bo posreči ga ne bom ravno čisto sama odplačevala).

To bo tanova Toyota Yaris - Mali Veliki. Se že veselim... upam, da ga dobim v roku 14 dni....

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

kul ja,. xDDx

mi je všeč.

sam cena :o|o:

pa zakaj ni 150 KM Mjet?

x:px

Ja cena :inocent: Ampak poglej konkurente kot so ibiza 1.9 tdi 130KM,škoda,polo......koliko so cene? x;)x

167KM s čipom x:Dx

150 pa jeseni pride x;)x

oni hamer.... a zdaj ga ma vec folka, sem pa tja je kakega vidt...

vcas ga je mel sam slivnik a ne...

vem k smo ga srecal na korculi, ful hudo, bi sel kar kak fichkich lohk spodaj skor. :)

Zelo,zelo grda nepremičnina! x:Dx Estetika grdega :inocent:

Pri nas je pa mladina sesula cliota, ki so ga imeli (imam 3 mulce in je eden od njih naredil totalko ko je bil na cesti led) in sedaj prevzemajo moj 9 let star avto, jaz dobim pa novega x^x - (no, ja vzela bom kredit :sori: in če bo posreči ga ne bom ravno čisto sama odplačevala).

To bo tanova Toyota Yaris - Mali Veliki. Se že veselim... upam, da ga dobim v roku 14 dni....

glej, da mal pokomentiraš, kako se je voziti v njem, kako ti je všeč... x:px ker je pri nas tud v planih čez par mesecev x;)x poleg novega punta x:Dx

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

sam kje je fora da so pol 120, 130 in 150 KM? (okej taprvi je 8v)

butasto, taljani pač x:o)x

glede cene, sej, sam pol raje vzamem Stilo Mjet...

Samo elektronika in velikost turbine x;)x

Stilo?Mogoče trivratnega x?x Ne, prevelik in preškatlast je zame x:Dx

Leti pa k sneta skira x:Dx

a vis, men je pa vsec stilo! x^x

najprej mi je bil predelfinskega videza, pol pa sem postekala da uh kaksna mora bit ziher vidljivost pa vse...

in se mi zdi hud!

dbest izbira za femili scene. xokx

vis fiat je kar inovativen... xyesx

to mi je vsec... da se drzis nekega... hm, svojega stosa...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

a vis, men je pa vsec stilo! x^x

najprej mi je bil predelfinskega videza, pol pa sem postekala da uh kaksna mora bit ziher vidljivost pa vse...

in se mi zdi hud!

dbest izbira za femili scene. xokx

vis fiat je kar inovativen... xyesx

to mi je vsec... da se drzis nekega... hm, svojega stosa...

Meni je pa stilo nekako korak proti Nemcem(oblikovno),novi punto pa mi spet požene kri po žilah.Spredaj je kot kakšen mini aston martin x:Dx hudo!!! :vragec:

Po mojem mnenju je najlepši v svojem razredu x;)x

pol sem pa mogoc punta dons vidla, je bil en majhen, pa predno sem uspela postekat, ga ni blo vec, sam ni blo nic 'znanega' (starega)...

a je ful drugacen al kaj?

morda zato, alf, ker je schumy not sedel (prot D). ;) :)

Picasso

glej, da mal pokomentiraš, kako se je voziti v njem, kako ti je všeč... x:px ker je pri nas tud v planih čez par mesecev x;)x poleg novega punta x:Dx

SURE x^x

Sicer mi je videt zelo vredu, kabina ful velika, prtljažnik po želji tud, oprema O.K.... (stella)

Ti napišem... Zelo rada vozim in imam rada avtomobile, tako da se že veselim nove "igračke".

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Piđo je padel iz izbora... novi navdih (!) Seat Ibiza :2src:

http://www.avto.net/tr/5958391_12_1_2006_mvc-017spSIZE.jpg

Ali pa nova ritka Renault Megana x;)x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

pojma nimaš...

xrolleyesx x:o)x

iz pisarne gledam nove Puntiće, črn je zmagovaln x8Dx

to bo mladež vesela xDDx

hehehee, alf, pa ti si obermodel, a tvoja alfetina pa ni škatlasta, heeehehe, to pa je izjava tedna x:o)x x:Dx xcivx

modeli

Ha,ha,še vedno ne razumeš filozofije alfista! x;)x

Alfa 145 je mogoče škatla,ampak klinaste oblike in daljnega 1993 ko je nastala je bila konkurent tipotu,golfu 2-3,renault 19,poeugotu 306.............,pa mi povej kateri so bili škatle tedaj!! x?x x;)x

Če pa bi imel fiata,bi to definitivno bil coupe 2.0 20v turbo,puntota GT,pa novega punta seveda xDDx

Videla sem novega punta. V city parku stoji x:o)x

Jao, je grd x:o)x Ja, spet sem površinska, ampak je res hudo grd x:o)x

Če imaš tak okus tudi za moške,se mi smiliš! x:Dx :eek:

Ko boste obrnili volan naslednje generacije vozil Alfa Romeo, se bodo z njim obrnila tudi vsa štiri kolesa.

Danes je tako, da zavoljo globalizacije uničujejo duše avtomobilskih znamk. Šlo je tako daleč, da imamo lahko praktično isti avto, le karoserija je malo drugače ustrojena, vse drugače pa le povečuje stroške. Žalostno, ampak resnično.

Edina rešitev je, da trgu ponudiš nekaj novega, nekaj česar drugi nimajo, nekaj s čimer izstopaš. Pri Alfi Romeo so se odločili, da trgu ponudijo štirikolesno krmiljenje. Na prvi pogled gre za novost, če nebi tehnični sladokusci izbrskali s prahom pokrite članke, ki nam govorijo, da je Alfa štirikolesno krmiljenje že imela pred več kot 10 leti v svojem izredno lepo sprejetem konceptu Proteo.

Fiatov razvojni center (CRF) je zopet zadel terno in razvil resnični tehnični biser po sistemu »fly-by-wire« in verjetno postavlja nove standarde kar se tiče lege in vodljivosti. Upam, da bodo tokrat bolj unovčili svojo iznajdbo, ker se marsikdo ne zaveda za kaj vse se lahko zahvalimo razvojnemu centru koncerna in so vsakršne kritike odveč in povsem neutemeljene. Testna Alfa 147 je prestala vse teste in verjetno bo novi sistem na voljo že v novi 159.

CRF je pred kratkim patentiral več iznajdb povezanih s štirikolesnim krmiljenjem.

Dve patenta z elektronskim krmiljenjem sta že dovolj preizkušena, da čakata samo še na blagoslov višjih inštanc, medtem ko je tretji patent povezav s samostojnim krmiljenjem, ki bo na voljo v manjšem obsegu v prihajajočih modelih.

Glavna ideja štirikolesnega krmiljenja je, da bi se udobje in manevriranje kontroliralo povsem ločeno, kar zahteva, da se zadnja kolesa obračajo in omogoča aktivno kontrolo krmiljenja.

Sistem je bil prvič predstavljen javnosti v konceptu Visconti, ki je v svojem drobovju skrival precej draguljčkov, ki jih lahko pričakujemo pri novih modelih.

Polek štirikolesnega krmiljenja je skrival še štirikolesni pogon, ki se zopet vrača kot opcija v celi paleti novih modelov. Za osnovo so vzeli štirikolesni pogon Crosswagona, ki je bil ravno v teh dneh predstavljen tudi pri nas in je že na voljo pri pooblaščenih prodajalcih. Pogon je bil seveda prirejen večji moči in navoru, ker so v koncept vgradili 3,2-litrski V6 JTS motor, ki mu pri dihanju pomagata dve turbini in zelo podoben motor naj bi krasil 159 GTA.

Koncepta verjetno ne bomo videli v seriji, je pa že znano, da bo večina tehničnih novosti na voljo v serijskih modelih. Verjetno že top-izvedenki naslednice GTV (Breri) in 159, ki bosta uradno predstavljena na ženevskem avtomobilskem salonu. Tako naj bi v simbiozi štrikolesni pogon (s tremi Thorsen diferenciali, ki moč razporejajo 43% na prednji kolesni par, 57% pa na zadnji) in štirikolesno krmiljenje, ki bosta v povezavi z brutalnim 3.2 V6 biturbo motorjem v izvedenki GTA, gotovo postavljala nova merila.

Štirikolesno krmiljenje prinaša boljšo stabilnost v zavojih, ker se zadnja kolesa prilagajajo isti poti kot prednja, kot ugoden stranski učinek je večja agilnost pri parkirnih manevrih.

Alfa je način rzmišljanja! x^x

Ko boste obrnili volan naslednje generacije vozil Alfa Romeo, se bodo z njim obrnila tudi vsa štiri kolesa.

Danes je tako, da zavoljo globalizacije uničujejo duše avtomobilskih znamk. Šlo je tako daleč, da imamo lahko praktično isti avto, le karoserija je malo drugače ustrojena, vse drugače pa le povečuje stroške. Žalostno, ampak resnično.

Edina rešitev je, da trgu ponudiš nekaj novega, nekaj česar drugi nimajo, nekaj s čimer izstopaš. Pri Alfi Romeo so se odločili, da trgu ponudijo štirikolesno krmiljenje. Na prvi pogled gre za novost, če nebi tehnični sladokusci izbrskali s prahom pokrite članke, ki nam govorijo, da je Alfa štirikolesno krmiljenje že imela pred več kot 10 leti v svojem izredno lepo sprejetem konceptu Proteo.

Fiatov razvojni center (CRF) je zopet zadel terno in razvil resnični tehnični biser po sistemu »fly-by-wire« in verjetno postavlja nove standarde kar se tiče lege in vodljivosti. Upam, da bodo tokrat bolj unovčili svojo iznajdbo, ker se marsikdo ne zaveda za kaj vse se lahko zahvalimo razvojnemu centru koncerna in so vsakršne kritike odveč in povsem neutemeljene. Testna Alfa 147 je prestala vse teste in verjetno bo novi sistem na voljo že v novi 159.

CRF je pred kratkim patentiral več iznajdb povezanih s štirikolesnim krmiljenjem.

Dve patenta z elektronskim krmiljenjem sta že dovolj preizkušena, da čakata samo še na blagoslov višjih inštanc, medtem ko je tretji patent povezav s samostojnim krmiljenjem, ki bo na voljo v manjšem obsegu v prihajajočih modelih.

Glavna ideja štirikolesnega krmiljenja je, da bi se udobje in manevriranje kontroliralo povsem ločeno, kar zahteva, da se zadnja kolesa obračajo in omogoča aktivno kontrolo krmiljenja.

Sistem je bil prvič predstavljen javnosti v konceptu Visconti, ki je v svojem drobovju skrival precej draguljčkov, ki jih lahko pričakujemo pri novih modelih.

Polek štirikolesnega krmiljenja je skrival še štirikolesni pogon, ki se zopet vrača kot opcija v celi paleti novih modelov. Za osnovo so vzeli štirikolesni pogon Crosswagona, ki je bil ravno v teh dneh predstavljen tudi pri nas in je že na voljo pri pooblaščenih prodajalcih. Pogon je bil seveda prirejen večji moči in navoru, ker so v koncept vgradili 3,2-litrski V6 JTS motor, ki mu pri dihanju pomagata dve turbini in zelo podoben motor naj bi krasil 159 GTA.

Koncepta verjetno ne bomo videli v seriji, je pa že znano, da bo večina tehničnih novosti na voljo v serijskih modelih. Verjetno že top-izvedenki naslednice GTV (Breri) in 159, ki bosta uradno predstavljena na ženevskem avtomobilskem salonu. Tako naj bi v simbiozi štrikolesni pogon (s tremi Thorsen diferenciali, ki moč razporejajo 43% na prednji kolesni par, 57% pa na zadnji) in štirikolesno krmiljenje, ki bosta v povezavi z brutalnim 3.2 V6 biturbo motorjem v izvedenki GTA, gotovo postavljala nova merila.

Štirikolesno krmiljenje prinaša boljšo stabilnost v zavojih, ker se zadnja kolesa prilagajajo isti poti kot prednja, kot ugoden stranski učinek je večja agilnost pri parkirnih manevrih.

Alfa je način rzmišljanja! x^x

Vse lepo in prav, cena bo pa ... ufffffff x;)x

Nekoga moraš imeti rad,

pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...

Ivan Minatti (1924)

x:px mmmm jaz sem zvesta ALFAM... trenutno se furam z 8 let staro 146, bordo rdečo... ko sem kupila tole in sem staro (prejšnjo) alfo 33 1.5 IE(mišje sivo- črno) zadnjič peljala, sem se celo pot cmerila, ker sem se tako navezala nanjo...ko sem jo parkirala stopila zadnjič iz nje me je folk gledal, kot da sem z lune padla :mezik: in vem, da bo tudi s to enako.... med vožnjo se nekako kar zlijem z njo... ful zaupam avtu, zaupam sebi kot voznici in zaupam mojim angelčkom, ki pazijo name... ful se rada vozim in če se le da, sem na cesti x;)x in če sem sama v avtu tudi rada stopim na GAAASSSS, vijuuu pa me več ni :shsh: pa ne okol govort

z ljubeznijo,

pjotra

Morigenos

“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau

štirikolesno krmiljenje. Na prvi pogled gre za novost, če nebi tehnični

Honda Prelude AWS (All-Wheel-drive System) je imela to serijsko leta 1988.

Jo je imel sosed do pred kratkim v lasti...

Ko das pa v vzratno in navijes volan, se pa zadnja kolesa obracajo v nasprotni smeri kot prva, ce se ne motim.

x:px mmmm jaz sem zvesta ALFAM... trenutno se furam z 8 let staro 146, bordo rdečo... ko sem kupila tole in sem staro (prejšnjo) alfo 33 1.5 IE(mišje sivo- črno) zadnjič peljala, sem se celo pot cmerila, ker sem se tako navezala nanjo...ko sem jo parkirala stopila zadnjič iz nje me je folk gledal, kot da sem z lune padla :mezik: in vem, da bo tudi s to enako.... med vožnjo se nekako kar zlijem z njo... ful zaupam avtu, zaupam sebi kot voznici in zaupam mojim angelčkom, ki pazijo name... ful se rada vozim in če se le da, sem na cesti x;)x in če sem sama v avtu tudi rada stopim na GAAASSSS, vijuuu pa me več ni :shsh: pa ne okol govort

z ljubeznijo,

pjotra

AMEN! x8Dx x:Dx xcheersx

a dej...

lej lej, tega sploh nisem vido...

ej, kaj ti misliš da sn jaz neki butl da mi to prodajaš k vsaka domaćica ve?

c-c-c-c

mogoče ne razumem, samo definitivno pa živim v koraku s časom ali malo pred njim, za razliko od tebe x;)x

neke kripe mi tu prodajaš, jao ej, si bedn xrolleyesx

Jao,jao,spet buče vališ,pa tudi te kripe imajo več življenja,estetike,znanja in zgodovine v sebi kot pa ti! :xx!:

Ne nisi butl,si pa lolek x:Dx x^x ,no kar je zelo blizu x:Dx

Ti živiš v koraku s časom xsmx ,zdej si pa še humorist?

Honda Prelude AWS (All-Wheel-drive System) je imela to serijsko leta 1988.

Jo je imel sosed do pred kratkim v lasti...

Ko das pa v vzratno in navijes volan, se pa zadnja kolesa obracajo v nasprotni smeri kot prva, ce se ne motim.

Dodge stealth je bil prvi pri štirikolesnem krmiljenjem,potem mazda 929,pa mitshubishi GT 3000 VR4,potem alfa,nazadnje 98 leta in ne 88 pa honda!

Vendar pa nobeden današnji avto nima tega sistema,alfa pa ga spet uvaja.

Ne vem, zakaj je potrebno kricati ali kaj naj bi ze pomenil tisti klicaj.

Samo napisal sem, kaj in kateri letnik je vozil moj sosed.

Nikjer nisem napisal, da je to prvi in edini sistem na svetu...

No, sicer pa besedni zaklad (vecinoma dveh avtorjev) in ostalo v tej temi ze zdavnaj presega moje okvirje, se umikam iz te teme...

tole je zdej cist mimgrede

mene pa nekej zanima, a slucajno kdo ve kako je s tem.....

Decembra enkrat sem pustila avto na plocniku pred enim lokalom, sedaj sem pa dobla poloznico domov.... mene zanima, a bi mi mogu redar pustit kako obvestilo o redarsvu al pa kej?! ker jest nisem nic dobla, niti slikce niti nic, in kako nej jest zdej vem da je pa to res bil moj avto itd....

aja pa ce gre to se skos, da spisem ugovor, da avta nisem jest vozila tist dan :D

Uspeh je drznim zagotovljen!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...