klarus 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 tega mam js tud, ne piki Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 Ne vem. K sva jih pa tok dobile, da.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 da nimama več pojma kaj je kaj no za kameno strelo vem, pa puščavsko rožo pa una od zepota in kuglce( ) vse ostalo pa pozabla Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 eh...a re sni nč? Men je ful lep...take hude barve so...mavričen se mi zdi. Mavričnih sicer še nisem videl, so pa nekateri bariti na UV svetlobi fluorescentni. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 No, eto, slikca...je to to? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 No, eto, slikca...je to to? Po tejle slikci res ne morem vedeti. Dejansko je teža tisti faktor, po katerem barit ločimo od podobnih mineralov, saj se sam barit pojavlja v okoli 200 kristalnih oblikah, lahko nastane kot kapnik, je drobnozrnat ...Poleg tega so barve na fotki pogosto varljive. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 Eh, pol pa nč. Nosko, hvala za odgovore. Zlat si. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 No, eto, slikca...je to to? Pika, žal te moram razočarat, barit sicer verjetno imaš, samo je brezbarven, rjavkasto rumenkasto moten..-majhni kristali ..tole kar si pa dala -slikica -je čisto lep primerek halkopirita....100% -zihr... značilen mavrični odsev..halkopirit. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 Pika, žal te moram razočarat, barit sicer verjetno imaš, samo je brezbarven, rjavkasto rumenkasto moten..-majhni kristali ..tole kar si pa dala -slikica -je čisto lep primerek halkopirita....100% -zihr... značilen mavrični odsev..halkopirit. Tudi jaz sem pomislil na halkopirit, a me je motila močna modra barva. Običajno je bolj na vijolo. To je tista zavajajoča barva fotk, ki sem jo omenil v prejšnjem postu.Dejstvo pa je, da je barit sicer lahko moder (tako literatura), a ne vem, kakšna je njegova modrina; modrega namreč še nisem v živo videl. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Branko_G 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 Njegovo "nick name" je težec. Če je torej težek k svina u buče, je zihr barit.Ponavadi grem povsod brez avanturina in kamene strele. Imaš pa v svojih košaricah v avtu par kil raznoraznega ostalega kamenja. Citiraj Branko G Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 Tudi jaz sem pomislil na halkopirit, a me je motila močna modra barva. Običajno je bolj na vijolo. To je tista zavajajoča barva fotk, ki sem jo omenil v prejšnjem postu.Dejstvo pa je, da je barit sicer lahko moder (tako literatura), a ne vem, kakšna je njegova modrina; modrega namreč še nisem v živo videl. lalala ja, na tisti fotki je izgledalo kot azurit, je pa zihr halkopirit.Imaš pa prav glede fotk- včasih je nemogoče, lahko fališ do furnamenta ....rcimo tle- živo modro je videti, v resnici je pa pošteno vijolični pa še kakšen odsev....če ne bi poznal izvora, zanesljivo ne bi vedel...Modr barit ni glih moder, nekakšno modro osenčenje je v brezbarvnih kristalih, tko da ni ravno moder...ajmo- nežno modrikast pridihec...kva pa vem kako bi rekel ???V glavnem -pikica ima halkopirit- in barit tudi, le določiti ga mora....pravi barit iz vrečke ven dat... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 O, madona...prec grem brskat po vrečki. Hvala, fanta. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 še kr jih maš v vrečki treba jih je lepo raspostavit naokol Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 ...morm plac narest primeren... Eto, to je pol barit, če se ne motim? No, pol bi pa še to...za kaj je potem dober tale halkopirit? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 ...morm plac narest primeren... Eto, to je pol barit, če se ne motim? No, pol bi pa še to...za kaj je potem dober tale halkopirit? Poglej na strani 137 in 138 Pretnerjeve "Male enciklopedije zdravilnih kamnov", pa boš zvedla.Če pa zamenjaš ikonco z eno normalno in prisežeš, da je to za vedno, pa opis objavim tule. Namesto lalala tokrat: Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 8. december 2006 Prijavi Deli 8. december 2006 Poglej na strani 137 in 138 Pretnerjeve "Male enciklopedije zdravilnih kamnov", pa boš zvedla.Če pa zamenjaš ikonco z eno normalno in prisežeš, da je to za vedno, pa opis objavim tule. Namesto lalala tokrat: To je pa že izsiljevanje. E, neču! Nosko, si nism misnla, da si tok površinski tip, da ne znaš notranje lepote vidt! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 9. december 2006 Prijavi Deli 9. december 2006 ...morm plac narest primeren... Eto, to je pol barit, če se ne motim? No, pol bi pa še to...za kaj je potem dober tale halkopirit? ali na listku piše fluorit,barit-ker tole izgleda kot fluorit,na njem pa je lahko tudi barit.... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 9. december 2006 Prijavi Deli 9. december 2006 ali na listku piše fluorit,barit-ker tole izgleda kot fluorit,na njem pa je lahko tudi barit.... Ja, to piše... Ker je zdej fluorit? Ta zelen? Ta modro vijoličen pa halkopirit? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 10. december 2006 Prijavi Deli 10. december 2006 ni fluorit bel. aja. iz wikipedije: Pojavlja se v beli, rumeni, roza, zeleni, modri, viola in črni barvi, redko je tudi brezbarven. Trdota je na 4. stopnji po Mohsovi trdotni lestvici. Fluorit se topi v žveplovi (VI) kislini, ...ipd ... pa tudi rjav in škrlaten je lahko. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 ...morm plac narest primeren... Eto, to je pol barit, če se ne motim? No, pol bi pa še to...za kaj je potem dober tale halkopirit? 6. HALKOPIRIT Tetragonalni CuFeS2Pogoste primesi: Au, Ag, Pb, As, MnTrdota: 3,5–4Gostota: 4,1–4,3 g/cm3Element: ogenj-voda Halkopirit (bakrov kršec) kristalizira v obliki disfenoida, ki je na videz podoben kocki, redkeje pa tudi oktaedra ali tetraedra. Pojavlja se tudi v žilnih rudiščih in kot oprh. Je medeninasto rumene barve, z zelenkastim odtenkom, komaj vidne razkolnosti in školjkastega loma. Na svežih prelomih je kovinskega sijaja z zelenkastimi odsevi, na površini pa zaradi oksidacije sčasoma prehaja v modro galico, azurit, malahit, bakrove okside in limonit. Topen je v dušikovi kislini in zlatotopki. Je najpomembnejša bakrova ruda. Primerke, primerne za okrasne kamne, pogosto spolirajo. Izvor imena: Njegovo ime izhaja iz grščine, kjer pomeni beseda halkos baker, pyros pa ogenj. Nahajališča: Francija, Nemčija, Švedska, Italija, Norveška, Finska, Srbija in Črna gora, ZDA, Kanada, Zaire, Čile, Rusija, Kazahstan, Uzbekistan. Slovenija: Sovodenj, Pasjek pri Litiji, Močilno, Svibno, Podkum ... Možnosti zamenjave: Podobni so mu pirit, od katerega je mehkejši in bolj izrazito rumen, zlato, od katerega je bolj krhek in lomljiv ter pirotin, ki je bolj rjavkaste barve. Ponaredki: Halkopirita ne ponarejajo. Tradicionalna uporaba: Ni jasna, saj so ga zamenjevali s piritom, od 10. stoletja naprej pa so ga kopali predvsem kot bakrovo rudo. Nedvomno so ga uporabljali za izdelavo zaščitnih amuletov, kasneje, ko so ugotovili, da vsebuje velik del bakra, pa je ponekod veljal tudi za kamen plodnosti. Uporaba danes: Velja za kamen plodnosti in prvobitne življenske sile. Zaradi rumene barve ima zaščitno funkcijo, vzpodbuja pa tudi kreativnost in notranjo moč, da zastavljene načrte izpeljemo tudi v praksi. Položen na pleksus pomirja in krepi živčni sistem. Deluje pa tudi razstrupljajoče in položen na prizadeto mesto pomaga pri revmatičnih težvah. Kot ročni kamen krepi energijske pretoke v telesu, zato ga uporabljamo tudi pri anemiji. Pri uporabi v stiku s kožo lahko pride do kemijske reakcije z znojem in pri pretirani uporabi celo do vnetij. Večje primerke halkopirita lahko uporabimo tudi kot zaščito pred škodljivimi sevanji vodnih tokov in geoloških prelomnic. Astrološke povezave: Energijske kvalitete, značilne za halkopirit, povezujemo z astrološkimi kombinacijami rak – strelec, škorpijon – strelec, oven – ribi in strelec – rak. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 O, kok si priden. Hvala. Samo, plodnosti ne nucam trenutno, anemična nisem, bi mi pa prišel prav pri izpeljavi ciljev. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 O, kok si priden. Hvala. Samo, plodnosti ne nucam trenutno, anemična nisem, bi mi pa prišel prav pri izpeljavi ciljev. Če 'uš zd'j, k' je halkopiritov text objavljen spet žirafo gor dala, te frderbam. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Če 'uš zd'j, k' je halkopiritov text objavljen spet žirafo gor dala, te frderbam. lalala Sej nism zato zamenjala slikce. A ti dam kakšno jebačko gor, za pol ure, medtem, k grem pod tuš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Jaz nosim safirne uhane že 7 let in sem zaljubljena v njih, pa še spominsko vrednost imajo Full so lepe barve, nekaj takega, samo da so gladki http://img244.imageshack.us/img244/1255/safirpl9.png Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Uporaba danes: Velja za kamen plodnosti in prvobitne življenske sile. Zaradi rumene barve ima zaščitno funkcijo, vzpodbuja pa tudi kreativnost in notranjo moč, da zastavljene načrte izpeljemo tudi v praksi. Položen na pleksus pomirja in krepi živčni sistem. Deluje pa tudi razstrupljajoče in položen na prizadeto mesto pomaga pri revmatičnih težvah. Kot ročni kamen krepi energijske pretoke v telesu, zato ga uporabljamo tudi pri anemiji. Pri uporabi v stiku s kožo lahko pride do kemijske reakcije z znojem in pri pretirani uporabi celo do vnetij. Večje primerke halkopirita lahko uporabimo tudi kot zaščito pred škodljivimi sevanji vodnih tokov in geoloških prelomnic.haha, mogoče sem pa zato danes visoko nosečnost sanjala. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.