Skoči na vsebino

RESNO...

topla voda

Recommended Posts

zanima me, kakšna nej bi bla fora astrologije. Zakaj naj bi horoskopi držali? S čim vse je to povezano?

A ljudje verjamejo v to, ker nimajo druzga al je to natančna ˝znanost˝. Se da to kako dokazat?

Prisrčen pozdrav vsem

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 75
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Jao! Na pravem forumu se to spraviš vprašat :sori:

Tu so vso obsedeni s tem x;)x (no, par se nas najde, ki o tem ne vemo nič x:Dx )

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

zanima me, kakšna nej bi bla fora astrologije. Zakaj naj bi horoskopi držali? S čim vse je to povezano?

A ljudje verjamejo v to, ker nimajo druzga al je to natančna ˝znanost˝. Se da to kako dokazat?

Prisrčen pozdrav vsem

...to je bullshit... ne si belit glave s tem... :8): :palec:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Prisrčen pozdrav vsem

Nekaj o ...

Ali astrologija dela?

Kaj je astrologija?

kako zanesljivi so horoskopi

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif

xrolleyesx xrolleyesx :inocent:

dvojček, asc. rak, luna v devici

če to ni horor za živet xrolleyesx

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

...astrologija absolutno ne deluje 100%... ce nekdo verjame v to potem lahko recem zgolj to, da se clovek ne posluzuje svobodne volje 0%... :8):

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Nema veze... astrologija je larifari in pred časom, pred kameno dobo... med drugimi cvetkami predpostavlja, da je zemlja središče nečesa, tistega kar je verjetno. Že če samo pogledaš konstelacije, so te konstelacije tako vidne samo iz našega zornega kota, v resnici so pa zvezde v konstelaciji lahko v čisto drugih galaksija in oddaljene druga od druge še pa još (z zvezdinega zornega kota določene konstelacije ne bi niti pod razno našel še kakšno drugo zvezdo, ki tvori npr. malega medveda). Poleg tega, da si za ozvezdje npr. malega psa, lahko predstavljaš, da je to velika miš, ali pa podmornica x:Dx Edina možna razlaga bi bila, da bi konstelacija vplivala na življenje človeka preko edine, doslej znane sile, ki deluje na veliko razdaljo in sicer gravitacijo. Ampak, ker se le ta spreminja s kvadratom razdalje in ker so zvezde tako daleč od nas, je takšna gravitacija zanemarljiva. Spet drugi point proti vplivu gravitacije je, da astrologija zelo spoštuje tudi koordinate kjer se je človek (na zemlji) rodil. In na take razdalje seveda ni razlike med gravitacijsko silo med eno superoddaljeno zvezdo in prostorom lets say v evropi in ameriki. Potem imamo pa še vrtenje zemeljske osi, kao precesija, s katero bi se moral vrteti tudi horoskop, pa se ne... ker je vse skupaj očitno čisto brez haska. Torej, z vsem spoštovanje, vem in verjamem, da obstajajo energije, ki jih znanost še ne pozna oz. jih ne zna meriti in uporabljati, ampak astrologije ni med njimi.

Aja, ... to je samo moje skromno mnenje

x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

...astrologija absolutno ne deluje 100%... ce nekdo verjame v to potem lahko recem zgolj to, da se clovek ne posluzuje svobodne volje 0%... :8):

ojla,

svobodne volje imaš na razpolago za 5%.

Pogosteje jo srečam bolj mi je všeč.... ni bila ljubezen na prvi pogled... a občutek imam , da se zajubljam.... v astrologijo mislim..... ne v kakšnega astrologa.... :) :) :) :)

Lp

potem se je loti.Zanimiva je x:)x

Tudi astrologi,vsaj tiste katere poznam,niso od muh x:Dx

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

ojla,

svobodne volje imaš na razpolago za 5%.

...ali lahko utemeljis kako si prisla do te exaktne informacije??? x:Dx

Frank Zappa

Prisrčen pozdrav vsem

Verjeti ali ne verjeti je cisto subjektivna stvar vsakega posameznika.

Ce si zelimo oblikovati svoje mnenje, moramo sami raziskovati to temo. Ali bos verjel, kar ti bo rekel nekdo drug?

Kako naj clovek kaj takega razisce? Najprej se verjetno opredeli, kaj za njega pomeni, da astrologija drzi. Kaj pricakuje od astrologije? Kar pricakujes, to ne bos nikoli 100 procentno dobil. Ker...

- ce zelis napoved dogodkov, to ne bo slo v nulo, ker so dogodki le mali odstotek manifestirane celote. Clovek se deli na custveno, snovno, razumsko in ognjeno naravo, tako na grobo, kje je se vse ostalo. Ali pa na telesno, custveno in duhovno. Vse to zajema tudi astrologija. Ogromno tega se ne zavedas in tako polno stvari procesira v nezavednem stanju, brez tvoje vednosti. V karti je poleg osebne sfere tudi druzbena in kolektivna in se vse neznano.

- astroloski jezik je simbolni in ne dobesedni, torej nas izziva, da iscemo prave razlage. Poleg tega se med seboj prepleta ogromno simbolov, kar otezuje njihovo tolmacenje. Tu ni problem astroloska karta, temvec clovek, ki se vedno lahko razume majhen del univerzalnih zakonov in energij.

- potem astroloska karta zajema vec nivojev, veliko nivojev, torej tudi ko se razvijas, se bolj zavedas, se vedno veljajo isti kazalci, vendar na novem nivoju.

- potem, astroloska karta kaze ves potencial, ki dejansko obstaja in bo obstajal, celo clovesko zivljenje, pa se ga ne izcrpa, saj predvideva vse stopnje od male zemeljske zavesti otroka do razsvetljenih stanj. Seveda kot mapa.

- ce isces v astrologiji, kaj drzi, bos nasel tisto, cesar se ze zavedas ali si ze skusil, potem pa naletis na, ponavadi veliko stvari, ko si mislis, to pa ne drzi - tu bi ti rekla, drzi, ampak se ne ves, se nisi skusil, se ne zavedas, te se caka. Clovek je rojen v casu in prostoru, da postopoma dojema in zivi en trenutek, eno sliko.

- astrologija je zelo stara veda, v njej je zbranih ogromno kozmicnih zakonov, tvoja karta je vec, kot si ti sedaj, zatorej namesto, da si jo podredis in zelis uporabljati za svoje namene, se vedno ozke, raje isci v njej, kar se ne ves o sebi in kako jo lahko uporabljas za svoje prepoznavanje, kaj ona tebe lahko nauci

- toliko uporab astrologije je, kot je ljudi, a astrologija je vseeno ena, ce nekaj ne najdemo, ni pomankljiva astrologija, smo kiksnili mi

- gre bolj za to, kaj mi lahko potegnemo iz nje in ko se poglabljamo vanjo, smo prisiljeni k vecjemu zavedanju in k hitrejsi rasti, je pospesevalec razvoja - lahko.

Se bi lahko pisala, pa vidim, da sem mogoce spet premalo jasna, a glavni problem danasnjega gledanja na astrologijo je materializem in korist.

Ce jo hocemo izrabit - zlorabit, nam ne bo dala nic, ali pa nekaj malega in nekaj zavajajocega, vendar ne astrologija, ampak se mi zapletemo v nase lastne umske spekulacije.

Mi interpretiramo nebesno sliko, torej vse napake ali netocnosti lahko pripisemo sami sebi. Smo le mali ucenci spoznavanja zivljenja in astrologije.

Samson, o procentih nase svobodne volje bi se pa dalo razglabljati. Ali si preprican, da jo imas vec kot 0, no ja 1, ali 2 ali 3 procente?

Jaz ne bi, kajti svobodna volja je cista uglasenost z visjo voljo, torej v nevednosti upor in kao uporabljanje svobodne volje, potem pa le prostovoljni pristanek, z izbiro, na visjo voljo.

Ali mislis ti, ali nekdo tebe misli, ali se ti odlocis, ali nekdo tebe doloci? Tu ne mislim druge osebe, ampak tvoj program, tvojo pogojenost. Ali delujemo iz pogojenosti (tu ni svobodne volje) ali iz ciste volje? In ce se ne zavedamo pogojenosti, se ne pomeni, da je ni.

Le vzpodbudil si me, pa je fajn tema. :palec:

Besede imajo vrednost.

Kar pa je v besedah vrednega, je misel v njih.

Misel nekaj zasleduje, toda stvari, katere zasleduje, ni mogoce preliti v besede in predati potomcem.

astrologiji 100% zaupam ...astrologi pa so druga plat medalje.

Ne zaupam kar povprek in podolž pa še kako. x:)x

:palec: Bravo Čveka, se strinjam s tabo. Ni vse zlato kar se sveti, hahahaa. x;)x

Mi interpretiramo nebesno sliko, torej vse napake ali netocnosti lahko pripisemo sami sebi. Smo le mali ucenci spoznavanja zivljenja in astrologije.

:palec: :palec: Drži, dober svetovno znan astrolog trdi, da je astrologija božji načrt, kdor ga razume prav, kdor ga pa ne, naj mu ga drugi razložijo. x;)x

dober svetovno znan astrolog trdi, da je astrologija božji načrt, kdor ga razume prav, kdor ga pa ne, naj mu ga drugi razložijo

Hudo tole. x8Dx xDDx :palec:

... in se ena taka tema, aloha, Toplavoda (x:px xDDx).

thanx Tina! x:Xx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

- ce zelis napoved dogodkov, to ne bo slo v nulo, ker so dogodki le mali odstotek manifestirane celote. Clovek se deli na custveno, snovno, razumsko in ognjeno naravo, tako na grobo, kje je se vse ostalo. Ali pa na telesno, custveno in duhovno. Vse to zajema tudi astrologija. Ogromno tega se ne zavedas in tako polno stvari procesira v nezavednem stanju, brez tvoje vednosti. V karti je poleg osebne sfere tudi druzbena in kolektivna in se vse neznano.

- astroloski jezik je simbolni in ne dobesedni, torej nas izziva, da iscemo prave razlage. Poleg tega se med seboj prepleta ogromno simbolov, kar otezuje njihovo tolmacenje. Tu ni problem astroloska karta, temvec clovek, ki se vedno lahko razume majhen del univerzalnih zakonov in energij.

- potem astroloska karta zajema vec nivojev, veliko nivojev, torej tudi ko se razvijas, se bolj zavedas, se vedno veljajo isti kazalci, vendar na novem nivoju.

- potem, astroloska karta kaze ves potencial, ki dejansko obstaja in bo obstajal, celo clovesko zivljenje, pa se ga ne izcrpa, saj predvideva vse stopnje od male zemeljske zavesti otroka do razsvetljenih stanj. Seveda kot mapa.

- ce isces v astrologiji, kaj drzi, bos nasel tisto, cesar se ze zavedas ali si ze skusil, potem pa naletis na, ponavadi veliko stvari, ko si mislis, to pa ne drzi - tu bi ti rekla, drzi, ampak se ne ves, se nisi skusil, se ne zavedas, te se caka. Clovek je rojen v casu in prostoru, da postopoma dojema in zivi en trenutek, eno sliko.

- astrologija je zelo stara veda, v njej je zbranih ogromno kozmicnih zakonov, tvoja karta je vec, kot si ti sedaj, zatorej namesto, da si jo podredis in zelis uporabljati za svoje namene, se vedno ozke, raje isci v njej, kar se ne ves o sebi in kako jo lahko uporabljas za svoje prepoznavanje, kaj ona tebe lahko nauci

- toliko uporab astrologije je, kot je ljudi, a astrologija je vseeno ena, ce nekaj ne najdemo, ni pomankljiva astrologija, smo kiksnili mi

- gre bolj za to, kaj mi lahko potegnemo iz nje in ko se poglabljamo vanjo, smo prisiljeni k vecjemu zavedanju in k hitrejsi rasti, je pospesevalec razvoja - lahko.

...to kar verjames je resnica... in ce ti je to v vzpodbudo, da nimas svobodne volje pac pa se vse na tak ali drugacen nacin manifestira na osnovi simbolov, pac verjemi... sicer pa je v astrologiji itak tako, da tam najdes vse kar hoces najti... simbole se da interpretirat na mnogo moznih nacinov in ni vrag, da ne bo vsaj eden pravilen(in zato se da zgodovino tako lepo obrazloziti z astrologijo)... ce pa priznavas tako siroko simboliko iz tega sledi, da imamo vsi vse potenciale v vecji ali manjsi meri... in ne vem zakaj bi blo potem mogoce zanikati svobodno voljo... ne verjamem, da je vse vnaprej zapisano, ne...

Frank Zappa

Jaz ne bi, kajti svobodna volja je cista uglasenost z visjo voljo, torej v nevednosti upor in kao uporabljanje svobodne volje, potem pa le prostovoljni pristanek, z izbiro, na visjo voljo.

..OK, ampak ali je vpliv zvezd visja volja... ali so to le priloznosti za rast-lekcije, da zacnes delovati v skladu z visjo voljo... ce nekdo sam pri sebi razcisti te lekcije ne potrebuje vpliva teles, da zacne delovati v skladu z visjo voljo... x:Ix

Frank Zappa

no, js pa mislim da se da prek astrologije predvsem bolj razumet določene stvari v življenju....ki se ti dogajajo.....je pa zgrešeno v tem iskat opravičilo za svoja dejanja v smislu ne morm si pomagat, planeti pač x;)x je pa dejstvo ko se enkrat začneš s tem mal bolj pečat, začneš na lajf drgač gledat :vio:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

..OK, ampak ali je vpliv zvezd visja volja... ali so to le priloznosti za rast-lekcije, da zacnes delovati v skladu z visjo voljo... ce nekdo sam pri sebi razcisti te lekcije ne potrebuje vpliva teles, da zacne delovati v skladu z visjo voljo... x:Ix
:palec: Ampak ne vem, zakaj si tako skepticen? Ni vse razumsko, ves?

Samson, to so razmisljanja, ker je mogoce zanimivo, kaj je to svobodna volja in kaj to komu pomeni.

Ves tisti dolg sestavek pa je bil namenjen pojasnilu, da na astrologijo ne moremo gledati dogmaticno, ne da mislimo, da ona (kdo?) vse doloca in potem se iz nje da kar tako vse popolno videti, ampak mi lahko odkrivamo, kaj stoji za tem nasim danasnjim stanjem. Astrologija pa je sredstvo, zelo dobro sredstvo, vendar od nas zahteva ogromno truda.

Ej, ne kregam se s tabo, vse to je do zdajsnji izkupicek vsega mojega - kriticnega - opazovanja in ukvarjanja z astrologijo.

Todika je zelo lepo in preprosto povedala najvecji point - da lahko z njeno pomocjo bolje razumemo sebe, druge, in na drugacen nacin razumemo kaj in zakaj se nam kaj dogaja. :palec:

Besede imajo vrednost.

Kar pa je v besedah vrednega, je misel v njih.

Misel nekaj zasleduje, toda stvari, katere zasleduje, ni mogoce preliti v besede in predati potomcem.

..tudi jaz se ne kregam... imava pac razlicni mnenji... jaz s tem lahko zivim... :palec:

Frank Zappa

...ali lahko utemeljis kako si prisla do te exaktne informacije??? x:Dx

V primeru,da smo del božjega oz.božanskega načrta, se bojim,da svobodne volje ni niti 5% x:Dx (brez orbisov)

Ob proučevanju astrologije,posebej karmične,bi lahko povedala

popolnoma enako.Kar je v neki karti zapisano,s tem se bomo soočali .Hočeš,nočeš.

Če ne v tej potem pa v naslednji inkarnaciji.

Mislim,da je svobodna volja skrita v človekovem odzivu, na trenutno situacijo .

To pa je tudi vse. :8):

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Mislim,da je svobodna volja skrita v človekovem odzivu, na trenutno situacijo .

jaz tudi tako mislim. :palec:

v korakih, ki jih delamo.

pot pa pac je...

ze pridem v oni MB... x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...