Skoči na vsebino

Mladi in duhovnost

orientalka

Recommended Posts

Vse oblike duhovitniške vzgoje so propadle kot lanski sneg. POznam tri matere, ki so se šle duhovnost pri vzgoji in otroci vseh treh so končali v zavodih.

Jaz pa vem za nekaj podobnega. Otroci so pristali v bolnici, saj jih je mati silila na PRESNOJEDSKO prehrano že od vsega začetka. Dokler so še živeli pri babici, ki jim poturila še drugo hrano je bilo OK, pol ko so se preselili pa katastrofa.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 104
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Dragi Kabalist z tem se absolutno ne strinjam, a se pol ti tud greš kabale

Saj te ne silim, da se strinjaš. Konec koncev, posledice za svoje početje itak moraš požreti - hočeš ali nočeš. Vsak petek imam možnost opazovati posledice sodobne vzgoje. Zakaj mi pred recimo 20 leti nismo bili tako agresivni? Nismo se napijali do kozlanja. Nasilja je bilo dejansko manj, čeprav nas je bilo več. zakaj? Preprosto. Namesto računalnikom, blagovnim znamkam in nastopaštvu smo se raje predajali lovu za puncami. Seks je še vedno najboljši regulator nasilja. A kako bo podhranjen razvajenec seksal? Medicinske raziskave kažejo na velike zdravstvene težave teh generacij (neplodnost, zamaščanost, podhranjenost, slaba psihofizična kondicija...). Malce je treba vzeti v roke kakšno poljubnoznanstveno literaturo.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

oja, pa se je napijal do nezavesti... pa tud agresivnost je bila, pa neodgovornost tud... ja pa posilstva so se tud dogajala, pa dej no Kabalist - mogoče smo za stanje otrok sedaj krivi tudi mi, ki smo bili najtniki pred 20 leti... in da so bili za naše početje malce tud odgovorni naši starši, a? če se jaz nisem opijala in povzročala kravala in če se nisi ti, to pomeni da je bilo vse ok - se ti ne zdi?

A lahko ti kdaj priznaš vsaj sebi, da ni vse kar ti vidiš in misliš sveta resnica, ki je rešitev za cel svet?

Ti poznaš tri matere - a je to primerljivo, da lahko rečeš tako je in amen?????

oja, pa se je napijal do nezavesti... pa tud agresivnost je bila, pa neodgovornost tud... ja pa posilstva so se tud dogajala, pa dej no Kabalist - mogoče smo za stanje otrok sedaj krivi tudi mi, ki smo bili najtniki pred 20 leti... in da so bili za naše početje malce tud odgovorni naši starši, a? če se jaz nisem opijala in povzročala kravala in če se nisi ti, to pomeni da je bilo vse ok - se ti ne zdi?

A lahko ti kdaj priznaš vsaj sebi, da ni vse kar ti vidiš in misliš sveta resnica, ki je rešitev za cel svet?

Ti poznaš tri matere - a je to primerljivo, da lahko rečeš tako je in amen?????

xsrcx ŽIVIJO KSENIJA x!x Ja res ,mislim ,kako se hitro najde pametna duša pa vse izobrne. Jaz vem samo to ,da nikomur ne privoščim ,stvari ,ki sem jih doživljala ,pa se nisem nikoli šla duhovnosti. Pač živim v prepričanju ,da človek naj bo dober in prijazen do soljudi. Vse moje prepričanje izhaja iz lastnih izkušenj in se ne smatram ,da sem nek duhovnež. Opazujem svet in ljudi ter se učim . Kabalist je napisal ,da nihče nima želje po destrukciji ,jaz pa menim ,da človek verjetno ni imel priložnosti spoznati destruktivega človeka ,ali pa zlobneža in podobno,malce je stvari pomešal ,so dobri in so slabi .Ne verjamem pa ,da so izključno mame krive ,da jim otrok krene po stranpoteh. Ker je veliko drugih dejavnikov ,ki vplivajo na odločitve posameznika. Veš Ksenija hvala za podporo ,verjamem ,da razumeš.

Aha Kabalist tebi pa sporočam ,da sem prebrala ogromno literature,pa ne bi o tem sedaj in tukaj . Sem pa sama ogromno stvari spoznala skozi življenje samo ,ki je pa najboljši učitelj na tem svetu . To je pač tvoja mnenje pa ga zadrži ,samo verjemi redkogdo bi preživel v vsem tem kaosu ,katerega sem preživela in ostala normalna. NeŽELI SI KAJ TAKEGA DOŽIVET,SPLOH PA KER NE POZNAŠ CELE ZGODBE ,KAJ ŠELE NA KAKŠEN NAČIN SMO OTROKA TRETIRALI. Za podrobnosti tukaj enostavno ni prostora. Kajti vsega se ne da povedati ,že tko se najdejo pametni ,ki ne počnejo drugega kot preslikavati in obsojati. Pa ni važno otroke ali starše . In zakaj vsi vedno iščemo grešne kozle zaradi tujih neumnosti,ko bi pa bilo veliko lepše vsaj poskušati razumeti in pomagati z pametnim nasvetom . Saj ohrabrujoča beseda nič ne stane, naredi pa veliko za človeškp dušo, saj zato smo vendar tukaj ,da se razumemo in ne da obsojamo drug drugega.

Opa sem se kar tukaj olajšala, se kar prileže Ksenija zelo lepo si to povedala x!x

Jaz pa vem za nekaj podobnega. Otroci so pristali v bolnici, saj jih je mati silila na PRESNOJEDSKO prehrano že od vsega začetka. Dokler so še živeli pri babici, ki jim poturila še drugo hrano je bilo OK, pol ko so se preselili pa katastrofa.

ŽE ,ŽE samo to mora da je ekstremni slučaj, nihče nikogar ne sme siliti ,da naj bo vegeterjanec ,če to sam ne želi . Prvič slišim ,kaj takega. No ja ljudje smo res čudni . Hrana pod prisilo so zame tuje stvari. Moj moto je : Jej ,ko si lačen ,pij ,ko si žejen in se ljubi ,ko si na to pripravljen. Konec x!x

UŽIVAJ x!x

MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV

• 9 months later...
torej teoretičnega znanja o tem je velik

ja, teorije je povsod polno. Veliko je duhovnežev in duhovnic, ki svojo duhovnost črpajo zgolj iz knjig in pri ukvarjanju z duhovnostjo ostanejo bolj ali manj pri knjigah. Gre za teoretično znanje, umsko špekulacijo. Ampak to znanje je prazno, zgolj špekulacija. Potem pa pravijo, kako se ukvarjajo z duhovnostjo ali jo poznajo. To je tako, kot bi prebral priročnik o seksu in potem govoril, kako fino seksam.

Ampak tako ne gre. Bolje en korak prakse, kot pa deset knjižnih polic filozofije.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

ja, teorije je povsod polno. Veliko je duhovnežev in duhovnic, ki svojo duhovnost črpajo zgolj iz knjig in pri ukvarjanju z duhovnostjo ostanejo bolj ali manj pri knjigah. Gre za teoretično znanje, umsko špekulacijo. Ampak to znanje je prazno, zgolj špekulacija. Potem pa pravijo, kako se ukvarjajo z duhovnostjo ali jo poznajo. To je tako, kot bi prebral priročnik o seksu in potem govoril, kako fino seksam.

Ampak tako ne gre. Bolje en korak prakse, kot pa deset knjižnih polic filozofije.

O Kabalist

Sicer imaš prav, znanje, ki se ne izvaja v praksi, je le kup podatkov, vendar, lahko pogledaš tudi z drugega zornega kota.

Vsekakor je dobro, da mladi osvajajo znanje. Kako težak je prehod iz teorije v prakso, pa verjetno sam dobro veš. Bodo že enkrat, ko bo nuja.

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Vsekakor je dobro, da mladi osvajajo znanje. Kako težak je prehod iz teorije v prakso, pa verjetno sam dobro veš

Veš, jaz kljub temu zagovarjam zlasti praktično delo na sebi. Vse preveč je tega intelektualnega masturbiranja, silnih filozofij, a izza njih je za ništrc prakse in zlasti osebnih izkušenj. Na tem forumu je cel kup ljudekov, katerih vsa duhovnost se napaja iz knjig. POlni so lepih filozofij, a vsaj jaz takoj izza njih ne najdem nobene izkušnje. Ne vem, čemu tako reklamiraš bralno značko?

Veš, jaz kljub temu zagovarjam zlasti praktično delo na sebi. Vse preveč je tega intelektualnega masturbiranja, silnih filozofij, a izza njih je za ništrc prakse in zlasti osebnih izkušenj. Na tem forumu je cel kup ljudekov, katerih vsa duhovnost se napaja iz knjig. POlni so lepih filozofij, a vsaj jaz takoj izza njih ne najdem nobene izkušnje. Ne vem, čemu tako reklamiraš bralno značko?

Nisi me zastopu, Kabalist al pa nisi hotu al pa nisi zmogu, to ti veš. Lahko pa, da si že pozabu, pa se ne spomniš več.

Jst se zavedam, kako enostavno se je nekaj naučit in kako težko je to spravt v vsakodnevno živetje. Zato ne obsojam tistih, ki vejo, pa tega še ne zmorejo udejanit.

In pri tebi pogrešam to zavedanje. Pravzaprav, začuden sem nad tvojim prezirom do njih, ki veje iz kar nekaj tvojih postov /duhovitneži, duhovičenje...pa tko/, glede na znanje in izkušnje, ki jih izkazuješ. V katero tvojo nezaceljeno rano dregajo s svojim pisanjem, da si tako nestrpen, boš itak moral sam ugotoviti. A ti dam tvoj nasvet; bodi pozoren.

butl xsrcx

Pravzaprav, začuden sem nad tvojim prezirom do njih, ki veje iz kar nekaj tvojih postov /duhovitneži, duhovičenje...pa tko/, glede na znanje in izkušnje, ki jih izkazuješ.

Veš, rad uporabljam ironične izraze. Saj mi je vseeno glede tega pehanja za bralno značko. Trdim samo, da brez prakse ne gre. Pravzaprav se prijetno zabavam, ko berem poste, kateri so posledica obnove prebrane knjige. Večkrat več njih. A izza obnove je večkrat ništrc prakse. Ne vem, zakaj ne bi smel ljudi tudi z ironijo spodbujati, naj odložijo knjige in poskusijo prakticirati prebrano. Ampak osebna praksa potem odstrani potrebo po še novih knjigah. Nadalje večkrat odstrani potrebo po delavnicah tega ali onega. Skratka, moje ironično zbadanje bralnih duhovnežev je slabo za posel. Človek z določeno izkušnjo takoj spregleda praznino besednjaka, s katerim se kiti kar veliko ljudi, ki se baje ukvarjajo z duhovnostjo in jo tudi tržijo. Človek z izkušnjo je slab za posel. Kupi si knjigo, predvsem takšno, v kateri ni samo nakladanja z množico vzhodnjaško zvenečih izrazov, temveč predvsem praktični napotki, nakar na osnovi teh napotkov pridobi določeno izkušnjo. Naenkrat opazi, da drugega sploh ne potrebuje. Čemu prebrati deset knjig o lepotah nebes, če jih sam doživi?

• 3 weeks later...

mladi in duhovnost...odvisno kolk mladi in kolk so dali skozi v življenju! zdaj če se pogovarjaš s kakšno razvajeno 20 letno deklino, ki je v življenju imela vse na zlatem krožniku prinešeno, ko ji starši pomenijo sam plačevanje njenih "obveznosti" .... no v tem primeru ne moremo govoriti o tem da ima ta punca kaj pojma o duhovnosti in poznavanju same sebe...

če pa se pogovarjaš s deklilco, ki je dala dosti skozi pri svojih rosnih 20 letih, in ve kaj je življenje, in ve kaj želi v življenju dosečt, in je pripravljena za to narediti marsikaj, in se marsičemu odpovedati, ko ve da življenje ni lahko, amapak je vsakodnevno učenje in spoznanje... to pa je že nekaj duhovnosti

tako da mislim, da smo mladi kar se duhovnosti tiče zelo različni, sama sem drugi primer, ki je zgoraj napisani! in tako sem se začela bolj podrobno zanimat o tej tematiki, ker sem prepričana, da se vse zgodi z namenom, in da lahk marsikaj dosežem v lifu, ker so me starši (mama) tega tud naučili! no pa teta malo pomaga pri tem! treba je začet pri sebi!

življenje je takšno kot si ga narediš! :)

Vsekakor niso mladi zgolj na dveh polih lestvice. Pravzaprav je večina nekako zlata sredina, čeprav tisti, ki gredo v ekstreme, to počno zelo konkretno. Duhovnost je, kot sem že nekajkrat omenil, izmuzljiv pojem. Vsekakor pa je res, da se najprej začne s kakšno knjigo, predavanjem ali podobnim. Nekdo ostane pri knjigah, nekdo pa želi stvari praktično izkusiti. Prava dogodivščina se začne s prakso. Vaja dela mojstra, mojster pa vajo, bi lahko rekel. Vsekakor pa se mi zdi, da je pri vzgoji najpomembnejša starševska intuicija, komunikacija in manj prebrane knjige o vzgoji.

jaz mislim da bi morali starši pustiti otrokom da hodijo pred nijimi ne pa za njimi, kajti ko otrok hodi pred tabo ga lahko opazuješ in mu stem pomagaš najti njegovo pravo pot ampak samo pomagaš ,ne smeš mu je pokazati, ampak večina staršev hodi pred otroki in jih ima v svoji senci , tako jih sploh ne vidijo, kako naj jim pol sploh pomagajo. duhovnost je beseda ki je jaz sploh ne maram kajti ko se nekdo imenuje da je duhoven, samo kaže kako aroganten je in ima ostale ljudi za manjevredne, svoje življenje si moramo narediti tako da je vsak naš trenutek kot obred živeti moramo obred, ne pa da to delamo samo čez vikend in potem se ti čisto lahko zmeša, kajti ločevati duhovnost od materialnega sveta je največja napaka. vsega mora biti v ravnovesju, če ne te vrže v eno stran ali v drugo in kot sem že rekla se ti zmeša, še bolj si bolan.

torej mladi in duhovnost, upam da se trudijo živeti tako da vidijo vsak trenutek kot obred da poslušajo samo sebe in svoje čute, kot moj prijatelj pravi neverjami ničesar ampak poslušaj svoje čute, te ti nikoli ne lažejo. in da ne prakticirajo tako imenovane duhovnosti enkrat na teden.

opazila sem da so mladi veliko bolj dovzetni za življenje in resnico, kot pa starejši ki so že zelo klonirani in imajo tako velik ego, da ne vidijo ali nočejo sprejeti rešitve, čeprav jo imajo pred nosom.

jaz mislim da bi morali nekatere mame enostavno zapreti,kajti one nosijo odgovornost cele generacije in kaj bo postalo iz njih.kakorkoli ženska ima moč, ki je nihče nima in to nekatere tako dobro izkoriščajo in manipulirajo z njo da jih je lahko samo sram.

mama ki piše da je njena hčerka pri šestnajstih začela uživati drogo je samo ona kriva in nihče drug,ona je delala samo to kar se je njej zdelo dobro in drugim ali družbi,iz svoje hčerke je naredila lutko, ni pa pomislila kaj je dobro za hčerko. a ste pomislili da ona dela to za vas da je mogoče sploh ne veseli kar je delala,če je človek dober v nečem še ne pomeni da ga to veseli. ona je delala vse to vam na uslugo , da bi bili vi lahko ponosni na najo, da bi jo vi imeli radi in da se nebi jezili nanjo vi ste jo poslali v vse te inštitucije ona je igrala vašo igro.pri šestnajstih je pa spoznala da vi to delate zato da bi družba videla kako lepo dobro družino imatevidela je vse tisto pretvarjanje,dobre družine.ne verjamem da je v vaši famili bilo vse lepo in prav mogoče za vas ker si zatiskate uči pred resnico.ona pa da vam je bila po godu se je pa morala naprezati zelo naprezati,verjetno ji je postalo dolgčas igrati vašo igro zato se je začela zatekati k drugim iluzijam, kjer je mogoče bila sama za trenutek stran od staršev,ki vedno nekaj pričakujejo od nje ona bi pa rada imela samo mir mir in mir.niti malo ne razumete hčerke,kakšen pritisk delate na njo z vašo odlično familijo. da je družina srečna more priti do konfliktov kajti vsak ima svoje sanje vsak živi drugo življenje. če je samo dobro se nekdo sigurno pretvarja in slej al prej se bo zgodilo neizbežno vse skupaj se poruši. dobo in slabo morata biti v ravnovesju.

jaz mislim da bi morali starši pustiti otrokom da hodijo pred nijimi ne pa za njimi, kajti ko otrok hodi pred tabo ga lahko opazuješ in mu stem pomagaš najti njegovo pravo pot ampak samo pomagaš ,ne smeš mu je pokazati, ampak večina staršev hodi pred otroki in jih ima v svoji senci , tako jih sploh ne vidijo, kako naj jim pol sploh pomagajo. duhovnost je beseda ki je jaz sploh ne maram kajti ko se nekdo imenuje da je duhoven, samo kaže kako aroganten je in ima ostale ljudi za manjevredne, svoje življenje si moramo narediti tako da je vsak naš trenutek kot obred živeti moramo obred, ne pa da to delamo samo čez vikend in potem se ti čisto lahko zmeša, kajti ločevati duhovnost od materialnega sveta je največja napaka. vsega mora biti v ravnovesju, če ne te vrže v eno stran ali v drugo in kot sem že rekla se ti zmeša, še bolj si bolan.

torej mladi in duhovnost, upam da se trudijo živeti tako da vidijo vsak trenutek kot obred da poslušajo samo sebe in svoje čute, kot moj prijatelj pravi neverjami ničesar ampak poslušaj svoje čute, te ti nikoli ne lažejo. in da ne prakticirajo tako imenovane duhovnosti enkrat na teden.

opazila sem da so mladi veliko bolj dovzetni za življenje in resnico, kot pa starejši ki so že zelo klonirani in imajo tako velik ego, da ne vidijo ali nočejo sprejeti rešitve, čeprav jo imajo pred nosom.

jaz mislim da bi morali nekatere mame enostavno zapreti,kajti one nosijo odgovornost cele generacije in kaj bo postalo iz njih.kakorkoli ženska ima moč, ki je nihče nima in to nekatere tako dobro izkoriščajo in manipulirajo z njo da jih je lahko samo sram.

mama ki piše da je njena hčerka pri šestnajstih začela uživati drogo je samo ona kriva in nihče drug,ona je delala samo to kar se je njej zdelo dobro in drugim ali družbi,iz svoje hčerke je naredila lutko, ni pa pomislila kaj je dobro za hčerko. a ste pomislili da ona dela to za vas da je mogoče sploh ne veseli kar je delala,če je človek dober v nečem še ne pomeni da ga to veseli. ona je delala vse to vam na uslugo , da bi bili vi lahko ponosni na najo, da bi jo vi imeli radi in da se nebi jezili nanjo vi ste jo poslali v vse te inštitucije ona je igrala vašo igro.pri šestnajstih je pa spoznala da vi to delate zato da bi družba videla kako lepo dobro družino imatevidela je vse tisto pretvarjanje,dobre družine.ne verjamem da je v vaši famili bilo vse lepo in prav mogoče za vas ker si zatiskate uči pred resnico.ona pa da vam je bila po godu se je pa morala naprezati zelo naprezati,verjetno ji je postalo dolgčas igrati vašo igro zato se je začela zatekati k drugim iluzijam, kjer je mogoče bila sama za trenutek stran od staršev,ki vedno nekaj pričakujejo od nje ona bi pa rada imela samo mir mir in mir.niti malo ne razumete hčerke,kakšen pritisk delate na njo z vašo odlično familijo. da je družina srečna more priti do konfliktov kajti vsak ima svoje sanje vsak živi drugo življenje. če je samo dobro se nekdo sigurno pretvarja in slej al prej se bo zgodilo neizbežno vse skupaj se poruši. dobo in slabo morata biti v ravnovesju.

Kaj pa če se mama ni zavedala svoje "krivde" in je bila tudi sama žrtev nekoga?Ponavadi je tako.Ne obstajajo zlobne osebe,zla bitja v telesih mam... xrolleyesx ,ampak ranjena srca,ki imajo tudi svoja ozadja,...žal se tega ne zavedajo.No,zdi se mi,da je to tvoja zgodba,drugače pa,če ni, ni rečeno,da je mama "zmeraj" "kriva".Krivca prepozna samo druga "krivica" int e dve se prepoznata in ustvarita skupni ples.

Vsekakor pa se mi zdi, da je pri vzgoji najpomembnejša starševska intuicija, komunikacija in manj prebrane knjige o vzgoji.

O Kabalist

Zdej, tole je jako klizav teren, mislm, tale intuitivna vzgoja. Ker, kva si ti al pa kdorkol sploh predstavlja pod tem pojmom, a ne, mislm, intuicija? Ker, ponavad čist tko, podzavestno, vsak od nas v danih situacijah reagira tko kt je naučen. Tud pri vzgoji. Če si pojem intuicija uporabu v tem smislu, pol si brcnu v temo. Zakaj? Ker reagiranje po priučenih vzorcih, pa čeprav podzavestno in z občutkom, kako je to pa res dobr, lahko da ni dobr, pravzaprav, lahko je čist narobe in tud pod razno ne dobr za otroka /al pa za nas/.

Če pod intuicijo razumeš kej druzga, pol razlož prosim, kaj naj bi to blo in kako do tega pridet.

Zelo splošno razširjeno mnenje je, da mame kr vejo, kva je dobr za otroka. Pa ne vejo. Tud pod razno ne. Tist kar one vejo, je to, kar so se naučile, kar so njihove mame delale, k so ble mejhne, kar so jim vbijali v glavo. Če je to to, kar je za otroka najbolš, pol bojo delale dobr, če so pa ble naučene drgač, bojo delale drgač in lahko, da je za otrokov razvoj slabo, čeprav bojo delale z najbolšimi nameni in v svetem prepričanju, da delajo prav.

Zato se men zdi zanikanje pomena znanja v knjigah najmanj neodgovorno, kar se tiče vzgoje otrok.

butl xsrcx

Kaj pa če se mama ni zavedala svoje "krivde" in je bila tudi sama žrtev nekoga?Ponavadi je tako.Ne obstajajo zlobne osebe,zla bitja v telesih mam... xrolleyesx ,ampak ranjena srca,ki imajo tudi svoja ozadja,...žal se tega ne zavedajo.No,zdi se mi,da je to tvoja zgodba,drugače pa,če ni, ni rečeno,da je mama "zmeraj" "kriva".Krivca prepozna samo druga "krivica" int e dve se prepoznata in ustvarita skupni ples.

Mmmm, tole je tud jebena tema, mislm, okol krivde in zlobe. Jst verjamem, da pravzaprav vse mame /skor vse/ hočjo svojim mladičem vse najboljše. In se tud trudjo z najboljšimi nameni kokr vejo in znajo. Problem je v tem, da vse ne vejo, kva je za mladiče najbolš. In delajo kar pač delajo /kokr so ble naučene/.

butl xsrcx

tale intuitivna vzgoja

Intuicija je pri materah močnejša, kot pri očetih. Tisočletja zgodovine pač ni noč zatreti v nekaj letih. Žal pa matere vse prevečkrat ravnajo tako, kot so prebrale in manj po občutku. Je to posledica tega, da so z otroki manj, kot so bile včasih ali pač bolj zaupajo knjigam? Najbrž bo kar oboje. Potem so tu še očetje, ki morajo odigrati svojo vlogo. Današnja permisivna vzgoja, kjer se govori samo o pravicah, pa najbrž ni najboljša. naloga staršev je vzgajati in usmerjati, ne pa zgolj dopuščati in zasipavati z materialnimi dobrinami. Otroci so zmedeni ob vsej tej poplavi dobrin in enostavno jih nobena stvar več ne more razveseliti. Kako boš razveselil otroka s plišasto igračo, če pa že ima mali milijon njih? Kako bo zadovoljen z električnim avtomobičkom, če pa že ima Playstation 3, računalnik in napredni mobilnik?

Intuicija je pri materah močnejša, kot pri očetih. Tisočletja zgodovine pač ni noč zatreti v nekaj letih. Žal pa matere vse prevečkrat ravnajo tako, kot so prebrale in manj po občutku. Je to posledica tega, da so z otroki manj, kot so bile včasih ali pač bolj zaupajo knjigam? Najbrž bo kar oboje. Potem so tu še očetje, ki morajo odigrati svojo vlogo. Današnja permisivna vzgoja, kjer se govori samo o pravicah, pa najbrž ni najboljša. naloga staršev je vzgajati in usmerjati, ne pa zgolj dopuščati in zasipavati z materialnimi dobrinami. Otroci so zmedeni ob vsej tej poplavi dobrin in enostavno jih nobena stvar več ne more razveseliti. Kako boš razveselil otroka s plišasto igračo, če pa že ima mali milijon njih? Kako bo zadovoljen z električnim avtomobičkom, če pa že ima Playstation 3, računalnik in napredni mobilnik?

Ojla Kabalist

Men se zdi, da ti tole mal preveč poenostavljaš.

Matere vse prevečkrat ravnajo tko, kt so ble naučene in občutki, ki jih majo, so v tesni povezavi z naučenimi vzorci.

Jst v knjigah nisem nikjer zasledil, da bi se favorizirala permisivna vzgoja, nasprotno, zelo dobr so opisane pasti in posledice take vzgoje. Zakaj se permisivna vzgoja tolk prakticira dons? Iz več razlogov. Otrok bo mel vse, za kar sem bil jst prikrajšan, kt otrok, je vodilo tistih, ki so živel v revščini, pa ne le materialni, tud v pomanjkanju pristnih odnosov /pomanjkanje ljubezni - ker so starši izhajal iz družin, kjer je bil otrok le poceni delovna sila, kjer se čustva niso izkazovala, kjer so bili vpleteni alkohol, nasilje, gospodar-suženj relacije... pa tko/. Starši, ki izhajajo iz takih družin, v današnjem cajtu lahko nadomestijo materialno pomanjkanje svojim otrokom, ne morjo, zmorejo, znajo pa nadomestit lastnega pomanjkanja ljubezni, ker jih tega noben ni nauču, ker tega pomanjkanja tud porajtajo ne, se ga ne zavedajo, pa tko. Drug razlog prakticiranja permisivne vzgoje je v pomanjkanju cajta in na tak način kupujejo otroško "ljubezen", plus, kar je zelo pomembno, tudi ti starši imajo v svojih vzorcih manjko ljubezni, ker tudi oni izhajajo iz družin, v katerih se ljubezen ni izkazovala na način, da bi se otroka spoštoval kt osebnost, se ga sprejemal tacga kt je, pa tko in zato je pol za te starše način izražanja ljubezni v materialnem dajanju...pa tko.

Zato jst na intuitivno vzgojo ne dam kej dost in se ne zanašam nanjo. A veš, Kabalist, tud vzgoja otrok je pač, kaj, del življenja. Tko kt maš probleme z vzorci, ki si jih pridobival od otroštva naprej, v vsakdanjem življenju, tko te ti isti vzorci jebejo tud v vzgoji svojih otrok. Tko kt se morš za dvig kvalitete vsakdana dajat s temi vzorci, posegat vase, spreminjat in sprejemat sebe, se učit in naučeno uporabljat v vsakdanu, tko to velja tud za vzgojo, tud ta je del vsakdana. In mislt al pa verjet, da je odnos do svojih otroh izvzet iz vpliva teh vzorcev in da če te v vsem jebejo v glavo, v vzgoji te pa ne bojo in boš kr intuitivno znal vzgajat prav, je iluzija.

Tko kt se morš soočat s svojimi bolečinami, ranami, strahovi, slepimi pegami, napačnimi prepričanji in se učit in naučeno spravljat v živetje zdele in ta trenutek, da bo tvoje življenje lepše, boljše, blj polno, z več ljubezni, z več samospoštovanja, samoljubezni, z boljšo samopodobo, tko to čist enak velja za vzgojo svojih otrok, ker je tud ta enako podvržena tvojim strahovom, deficitu ljubezni, slabi samopodobi, napačnim prepričanjem, neznanju, nepoznavanju dinamike, mehanizmov, zakonitosti odnosov...pa tko.

Mej se fest.

butl xsrcx

Res je Butl, napisal sem skrajno poenostavljeno. Tvoje pisanje je odlično dopolnilo, kar sem sam napisal. Saj ne trdim, da se v knjigah favorizira permisivna vzgoja, a je kljub temu precej prisotna. Opazil sem, da se to vzgojo gredo ljudje, ki mislijo, da so duhovni. Pred dnevi me je neka ženska napadla, kako si drznem v knjigi indigo otroke predstavljati kot matrice zla. Zatrdila mi je, da je njen otrok indigo. Tudi sebe ima za duhovno napredno. Pa sem malce vrtal in ugotovil, da gre za razvajeno kroto, potrebno trde roke. Mulc zna sanjsko dobro manipulirati z vsemi domačimi okoli sebe (dedek, babica, mati). Ker mu je vse dovoljeno, ima ves čas težave v šoli in med vrstniki, kateri nočejo "doumeti", da je indigo nadčlovek. No, to je zgolj primer, ki ni pravilo. Izvirni greh današnje vzgoje je podkupovanje otrok in predvsem preobilica materialnega. En leseni vlakec je koristen, a deset njih otroka zmede.

To je zgodba mnogih otrok,ker starši niso zreli da bi bili starši.res je večina mam je tudi žrtev nekoga.ampak mame imajo tisto moč da spremenijo svet..one morajo priznati krivdo in stopiti naprej, ne pa da se smilijo samemu sabi in pravijo,pri meni je to delovalo, če sem jaz vse to preživela bodo pa tudi moji otroci ali pa prav obratno vse bom naredila da moji otroci ne bodo tako trpeli kot jaz.otrok je najbolj sveta stvar na svetu z njimi je treba tudi tako ravnati oni so naši voditelji sveta oni bodo vladali svetu ko nas ne bo, zato morajo biti sposobni vsega,naučiti jih moramo da odgovarjajo sami zase, ne pa da krivdo valijo na starše. apmak v vsem tem je gledanje skozi oči te mame. zato pravim ko imaš otroka moraš biti realen, ne smeš si zatiskati oči, tega pa moj otrok že nebi počel, kar drugi počnejo.saj ga jaz tega nisem naučila. pozabljajo da ima otrok svojo osebnost, ki je popolnoima drugača od njene.imej otroka pred sabo ne za sabo. opazuj ga.in mu pomagaj zrasti v to kar si on želi ne pa v to kar družba pričakujeali kar si ti zeliš.

poglej ne moreš svoje krivde večno prenašati na starše.otroka moraš naučiti da je odgovoren zase. in to mame pozabljajo, ona iz svoje ljubezni odgovarjajo za svoje otroke še pri tridesetih ali se čutijo odgovorne. otroka je treba brcniti v svet čim začne sexsati da prevzame svoja dejanja na svoja ramena.zato je tudi toliko mam nesrečnih, vse svoje življenje posvečajo otrokom na koncu jih pa otroci ne cenijo, ker jih mame tega enostavno ne naučijo.pusti otroku da razišče svet okoli sebe.da se razvije v svojo osebnost, ne da je napol mama na pol oče.

lepo da vi priznate krivdo za svoja dejanja, zdaj jih lahko tudi popravite in obenem vi rastete duhovno in vaši otroci.mama, ženska, hčerka te lahko spremenijo svet.

veliko mam je tudi posesivnih in se izgovarjajo na tako rekoč materino ljubezen, ta bolezen je bolana in samo škoduje.

To je zgodba mnogih otrok,ker starši niso zreli da bi bili starši.

Nisem vsega bral, komentiram samo ta stavek.

Zdi se mi, da če bi vsi potencialni starši čakali, da bi dozoreli za otroke, na svetu ne bi bilo več otrok. xnckrivx

Intuicija je pri materah močnejša, kot pri očetih. Tisočletja zgodovine pač ni noč zatreti v nekaj letih.

Mislim, da gre tukaj za instinkte in ne intuicijo.

Possible—but highly unlikely.

instinkte in ne intuicijo.

Kakor kdaj. Instinkti so refleksni, intuicija je uvid mimo umskih špekulacij.

Nisem vsega bral, komentiram samo ta stavek.

Zdi se mi, da če bi vsi potencialni starši čakali, da bi dozoreli za otroke, na svetu ne bi bilo več otrok. xnckrivx

torej kaj predlagaš ti da si zakrijemo oči in pač delamo otroke naprej.veliko ljudi se zaveda da je nekaj narobe ampak pač potpirajo to igro kajti politika namreč rabijo prav take ljudi, taki ljudje jim omogočajo da sploh obstajajo. delaj otroke delaj rabimo več lačnih ust .več sužnjev.sam sex je postal črna magija.

pravim samo premisli predno imaš otrok ali si zrel da ga imaš. ampak se tukaj spet ujamemo , saj vsak misli da je zrel.začarani krog.jaz mislim da ko človek naredi napako jo mora enostavno popraviti in se ne izgovarjati na druge, neglede na okoliščine.ta trenutek je tvoje življenje odgovornost samo tebe in nikogar drugega.vse kaj delaš moraš delati z to odgovornostjo.če danes spregledaš napako jo popravi ne pa da za to kriviš druge, čeprav so jo drugi naredili. bodi pozitiven in vzami stvari v svoje roke.

danes se preveč mater in očetov obremenjuje z vprašanjem pravilnosti vzgoje. Vzgoja ni samo razumsko početje, temveč mora vsebovati ravnotežje med čustvi, razumom in čuti. Otrok mora odraščati v okolju, kjer sta strogost in milost v ravnotežju.

• 2 weeks later...

BRAVO! BRAVOOO!

RAVNO ZARADI TAKŠNIH RAZMIŠLJANJ JE TAKO V NAŠI DRUŽBI. DAJMO ZAPRET STARŠE GOLJUFOV MORILCEV ALI PA DAJMO PREVERIT ,KAJ JE NJIHOV DEDEK NAREDIL TAKŠNEGA ,DA SO ZARADI NJIH ONI SEDAJ TAKŠNI. MISLIM TEORIJA PA TAKA ! TOREJ ČE JE NEKDO KLEPTOMAN ,ALI SE DROGIRA POTEM JE KRIVEC ZA TO NJEGOVA MAMA ALI PA OČE . POTEMTAKEM VSI KI VARAJO ŽENE ALI OBRATNO SE LAHKO ZGOVARJAJO NA NESREČNO OTROŠTVO.

Vsi ki so ubili ali pa storili težko kriminalno dejanje zato je treba na odgovornost poklicati starše ali skrbnike? Ne še boljše ,dajmo zapreti vse starše. Mislim saj to je hujš ,ko lov na čarovnice. VESELA SEM SAMO ENE STVARI ,DA BODO NEKOČ TUDI TI PAMETNI IN UČENI TEORETIKI NAŠLI V SVOJI PRAKSI PRI SVOJIH LASTNIH OTROCIH ŠOKANTNE EDINSTVENE NEPRIČAKOVANE OBTOŽBE .

SRČICA MLADA DEJSTVO JE, DA VSAK SAM OdGOVARJA ZA SVOJA DEJANJA NE GLEDE NA TO KJE IN KAKO ODRAŠČA. VSAK SAM!!!!! tudi jaz sem odgovorna zase ,pa ti tud.Nihče nima pravice samo obsojati,naša je dolžnost razumeti. Ker pa danes nikjer ne v šolah ne v medijih nihče nikogar več ne uči ,kaj je to morala in zaupanje ,da o poštenju ne govorim,zato danes mladi vedo samo to ,da imajo pravice ,kje so dolžnosti kje je spoštovanje ,če pa omeniš dobrodelnost je pa to smešno!!! Primer ,ki sem ga včeraj videla na TVju,ko so novinarji vzpodjuli ljudi ,da kupijo koledar,ter z tem prispevajo dva eura za njih.Nekateri so se samo smejali. Za crknit.!!!!

Še to nikjer nisem pisala ,da smo družina brez konfliktov. Smo družina z normalnimi konfliktnimi situacijami naša je smola bila prav ta ,da se je v naše gnezdo umešalo preveč stupenih dušebrižnikov ,ki so poskrbeli na svojstven način ,ter z takšnimi komentarji ,kot so tvoji skoraj uničili mlado deklico .

Hvala bogu danes je ona srečna in zadovoljna ,pa ne zaradi tega ,ker je spoznala ,da smo jo omejevali ali pa zato ,ker se je morala naprezati zaradi nas staršev ,pač pa zato ,ker je spoznala ,da je pomembno poslušati sebe in najti svojo pot. Kajti otrociniso naša last ,mi jih samo usmerjamo v pravi smeri,katero pot si bodo izbrali ,je pa popolnoma njihova odločitev. Starši smo tukaj zato ,da jih ljubimo in jim pomagamo ,da bodo postali dobri ljudje............. DOBRI V SRCU............ NEKATERI DA ........NEKATERI NE...........

PRAKSA JE ENO -----------TEORIJA PA SAJ VEŠ. DOBER ČLOVEK NE MOREŠ POSTATI ŽE ČE SI PREBRALA DOBRO KNJIGO. PA RAZMISLI.!!!!!!

MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...