Skoči na vsebino

Berljivost

El Nino

Recommended Posts

:inocent:, zadnje čase preberem veliko knjig, ki me kar potegnejo, pa niso posebno zanimive ala harry potter, bolj finančne narave ali pa duhovne kakor kdaj :D... :) zanima me kako gledate na knjige, so vam le zabava, ali morda tudi sredstvo s katerim si širite obzorja, raziskujete kotičke, ki vas zanimajo... :) Ste kdaj pomislili, da bi napisali knjigo? Ste morda začeli pa odnehali ali celo napisali in potem še izdali :D? xsrcx a je v vašem življenju še kaj kar je bolj številčno kot knjige... :) kar navajen sem da mi ponavadi visi kake 50 knjig nad glavo... :D

vaš anonimni ljubimec iz knjižnice...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 99
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

...samo 50 knjig ponavad visi nad glavo... jaz jim mam vsaj ene 3x tolk... ponavad jih itak berem tam okol 5 vzporedno... ponavad iz razl. podrocij in pol iscem paralele in kontre... fajn zabava za mozag... :palec:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Anede :P čudovito je videt kako par različnih avtorjev razmišlja isto stvar v povsem različnih stvareh... :D mene vedno, ko najdem kako tako povezavo prešine kolkiko smo si ljudje podobni... :D
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Hm...knjiga mi veliko pomeni. berem vse sorte (Harry Potter je zakon, by the way, Nino :o|o: ). Zadnje čase tud jst berem po več knjig hkrati, tega prej nikol nisem počela, od letos naprej pa ful...pa tud, prej sem VEDNO prebrala knjigo do konca, tud, če me je ful dolgočasla, zdej pa ne več...če mi ne potegne, gre neprebrana nazaj. Se mi zdi škoda zgubljat cajt. x:Ix

Trenutno berem Metulja in Sliko Doriana Graya, ki mi pa ne potegne tolk....mal se bom še pomatrala, če ne bo šlo, grem na drugo. x:px

Kul so knjige...res... :palec:

Jst sm šele letos začela brat zase. Morm prznat da je zakon. Začel se je z eno dobro knjigo,... no zdj sm kr slabe volje, k so tok težke k jih nosim iz knjižnice ... in pol se mi nardi, da me kera ne potegne in jih za brezveze nosm sem in tja. Ampak je pa velik tud dobrih x8Dx Jutri bo že čas, da grem kj iskat, k od četrtka sm že brez knjig, pa je kr dolgčas ...

..jaz pa sploh ne hodm vec v knjiznico... mam doma cca. 200 neprebranih knjig in dokler tega ne preberem...

Kul so knjige...res... :palec:

..a ti beres al kaj???... neb nkol reku... x:Dx x:Dx x;)x

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

:shsh: Mogoče mi bo pa kdo vseeno verjel. x;)x x:px

...aja, sej res... pikica bere, ja... ce imajo slikanice tudi kaj texta, kakopak... x:Dx x:Dx x;)x

Frank Zappa

:D :P ja js sem se dvakrat zaljubil v knjižnici,... :D hehe ;) morem rečt sem zelo rad hodil v knjižnico ;).... skozi srednjo šolo :P...

:) kaj pa svetujete tistim, ki rečejo "Js ne berem, ne morem, nočem ... pa taki izgovori" ko imate kako ful dobro knjigo za njih?

Jaz kar veliko berem, najraje Ruse.

Pa drame. Me vedno znova presenečajo.

Ravno iz knjižnice privlekla en kup slovenskih avtorjev, trenutno predelujem Dečke iz gline od Janje Vidmar. Vsekakor boljša od Zupanove Pomladi, ki sem je prebrala 60 strani, potem pa se odločila, da je to enostavno tu mač bedna.

In se potem spraševala isto kot Pika. Če naj vztrajam pri eni (po lastnem mnenju) zanič knjigi do konca ali ne. Prišla do naslednjih zaključkov:

1. Če vztrajam do konca, od te knjige ne bom imela ničesar razen stran vrženega časa.

2. Če ne vztrajam do konca, ne bom na najboljši možni način znala utemeljit, zakaj točno je knjiga zanič in - kar je še huje - te zanič knjige mogla primerjati s knjigami, ki so zares dobre in kvalitete teh knjig uspešno zagovarjati.

Dvorezni meč. :vragec:

3. Seveda lahko zmeraj kvalitetno knjigo prepoznam po tem, da se mi ob branju le-te ježijo dlake in se mi ponoči sanja o glavnih junakih (kar pomeni, da mi je dala misliti).

4. Kdaj pa se je to nazadnje zgodilo? xscratchx (kljub temu, da sem vmes prebrala dela, ki sem jih smatrala za kvalitetna)

:D :P ja js sem se dvakrat zaljubil v knjižnici,... :D hehe ;) morem rečt sem zelo rad hodil v knjižnico ;).... skozi srednjo šolo :P...

:) kaj pa svetujete tistim, ki rečejo "Js ne berem, ne morem, nočem ... pa taki izgovori" ko imate kako ful dobro knjigo za njih?

Meni se v knjižnici tudi en tip dopade x:Ix

Za tiste, ki ne berejo, pa je fajna knjiga Toliko knjig. Sama po sebi sicer ni ne vem kaj, ima pa fine nasvete, kaj storiti, ko te nekdo vpraša o knjigi, ki ti jo je podaril, ti pa je nisi prebral in podobno.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

:inocent:, zadnje čase preberem veliko knjig, ki me kar potegnejo, pa niso posebno zanimive ala harry potter, bolj finančne narave ali pa duhovne kakor kdaj :D... :) zanima me kako gledate na knjige, so vam le zabava, ali morda tudi sredstvo s katerim si širite obzorja, raziskujete kotičke, ki vas zanimajo... :) Ste kdaj pomislili, da bi napisali knjigo? Ste morda začeli pa odnehali ali celo napisali in potem še izdali :D? xsrcx a je v vašem življenju še kaj kar je bolj številčno kot knjige... :) kar navajen sem da mi ponavadi visi kake 50 knjig nad glavo... :D

vaš anonimni ljubimec iz knjižnice...

Včasih sem bral zgolj za zabavo, potem duhovno literaturo, ki mi je vzdrževala duhovno naravnanost, zdaj pa skoraj izključno duhovne zadeve :inocent: Mogoče mi bo pa uspelo prebrati Baudolina od Ecca, nisem pa prepričan. Res ni bolj številčnih zadev od knjig pri meni. x:Dx imam tudi jaz 50 knjig nad glavo hehe, ampak berem take, ki jih ni nujno predelati v enem mahu. Se v popolnosti strinjam z gospodom, ki je izjavil, da je televizija zelo izobraževalna zadeva, saj takoj ko jo kdo prižge, lahko greš v sobo in prebereš kakšno knjigo. x^x

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Knjiga, ja knjiga... sem tuhtal da bi nekaj napisal ampak nekako nisem pripravljen deliti vsega tega kar sem, vsemu temu kar je. Se človek včasih počuti kot da bi ga nekdo slekel.

Kar se pa literature tiče, mi gre pa dobesedno na kozlanje literatura, ki ti obljublja ne vem kaj v treh dneh itd. bla bla bla. Koliko je šunda med knjigami, da res ne more biti, zato je proces izbire najpomembnejši. Npr. po mojem mnenju je Harry Potter nekaj tako gromozansko adijo, da si s človekom, ki jo hvali o literaturi enostavno nimam nič več za povedati. Nič, zero, zipp, nada ... Branje knjig razumem, kot en del tistega iskanja resnice, ki so jo morebiti že drugi iskali, ni nujno da je podobna moji, ampak ker lahko deli svojo iskušnjo meni ni treba živeti sto življenj, da zvem nekaj (čeprav ga ni pouka od izkušnje). Ampak anyway, torej knjiga kot iskanje resnice in ne zapravljanje časa oz. kratkočasenje... za to bom imel več časa v naslednjem življenju x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Tudi meni sede Umberto Eco, Rusi malo manj so mi bolj všeč pri klasični glasbi, tam so mi :2src:

Večinoma tudi jaz take bolj religiozno duhovne knjige rad prebiram, pa za sprostitev sem oboževal Agatho Christie Doyla, priljubljeno čtivo mi je bil tudi Jules Verne in pa ena bukla od Sinkiewicza, fejst pišeta tudi Tagore in Rushdie...

nasploh opažam, da mi je z leti čedalje manj všeč ono kar bi denimo lahko sodilo v zbirko Dotik.

Agatha Christie je res :2src: Sem požiral njene knjige v srednji šoli. Nekdo je posrečeno izjavil, da je Agatha nudila več užitka moškim v postelji kot katerakoli druga ženska. Res mojstrica. Skoraj nikoli nisem pogruntal bad guya, medtem ko to v modernejših romanih niti ni težko.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Npr. po mojem mnenju je Harry Potter nekaj tako gromozansko adijo, da si s človekom, ki jo hvali o literaturi enostavno nimam nič več za povedati. Nič, zero, zipp, nada ...

Mislim, da midva ne bova več dobra prjatla. :o|o:

No, sej ne pravim, da je to literatura, samo, najbrž morš met res dobro domišljijo, da lahko kej takega bereš. :vragec: x:Dx x:px

Mislim, da midva ne bova več dobra prjatla. :o|o:

No, sej ne pravim, da je to literatura, samo, najbrž morš met res dobro domišljijo, da lahko kej takega bereš. :vragec: x:Dx x:px

Ja Piki, al pa da maš tako slabo domišljijo, da moraš ta šund brat x:px Jaz v potterju in podobni šari ne vidim nič kaj takšnega, kar bi "zalaufalo" male sive celice x;)x

Sicer pa bova še vedno dobra prijatelja x:px You'll do all the talking (refering to Potter) and I'll pretend to listen :P

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

:o|o: Don't patronize me! :vragec:

Prebrala že milijon knjig...res, tok, k jst berem...in to svašta...romane, kriminalke, leposlovje, biografije, pravljice, priročnike, new age stuff in VEM, kaj je dobro napisana knjiga. In Potter enostavno to je! Like it or not! Če boš pa še kej pametoval, boš pa :blackeye: fasu! Jasno? :vragec: x:Dx x;)x x:px

A pol prideš v soboto? Krasno, take pogumne fante mamo radi. x:px Morm mal bildat do takrat, da bojo mišice ready. x:Dx x;)x

x:Dx x:Dx x:Dx

you're incredible

Sicer pa, kaj mi bojo mišice... teh mam sam dost x:Dx x:px x;)x

Fernando Pessoa

Imam tistih za faks več kot preveč. Že itak se mi zdi, da grešim, zdaj ko berem knjige, ki jih nimam na seznamu obveznega čtiva. x:Ix

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

a si brala npr. Sartrejev Gnus?

Ne, Potterja res ne štekam... to je isto, ko hodijo tridesetletniki, kao odrasli in samostojni, v kino gledat film avtomobilčki, al kako že gre...

in potem slišiš... "ej, stari, kaj je to dober film x:Dx "

xnckrivx

Fernando Pessoa

mama knjižničarka ... uf! :inocent:

Pri meni je huje: sem sam knjižničar. :vio:

Se v popolnosti strinjam z gospodom, ki je izjavil, da je televizija zelo izobraževalna zadeva, saj takoj ko jo kdo prižge, lahko greš v sobo in prebereš kakšno knjigo. x^x

Se tudi jaz strinjam z modrim Grouchom in njegovimi marksističnimi idejami. x^x

Possible—but highly unlikely.

a si brala npr. Sartrejev Gnus?

Ne, Potterja res ne štekam... to je isto, ko hodijo tridesetletniki, kao odrasli in samostojni, v kino gledat film avtomobilčki, al kako že gre...

in potem slišiš... "ej, stari, kaj je to dober film x:Dx "

xnckrivx

Ne, ga pa bom, tebi na čast, da vidm, če bluziš 100 na uro...sm pa neki druzga od njega brala...kaj že. :inocent:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...