girly 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Ma kaki. Pri meni je še šlo branje skozi vse do takrat, ko niso nosečnice v trebuh zmlatili ali nekaj podobnega. To je preseglo vse meje. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Dobro knjigo pa po moje oceni čas... če bojo Herija bral čez dvesto let, svaka mu čast Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Joj, nimbus, dej en bit tok deep, no. Najprej Harryja preber, pol se bomo pa naprej pogovarjal. + celo zbirko 5 prijateljev. Da boš lahko primerjal in podal poročilo. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Ma kaki. Pri meni je še šlo branje skozi vse do takrat, ko niso nosečnice v trebuh zmlatili ali nekaj podobnega. To je preseglo vse meje. Štekam, če bi se mi to dogajal v živo priznam, ne bi zdržal in bi penil, kot npr. pri filmu irreversible. Ampak nisem bil v živo, sama predstava dogajanja ti pa samo odpira možnosi človeških dejanj... Tko nekak, no... Ja, Piki, bom... tebi na čast Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Ma kaki. Pri meni je še šlo branje skozi vse do takrat, ko niso nosečnice v trebuh zmlatili ali nekaj podobnega. To je preseglo vse meje. Jst se ne spomnm, do kdaj...nekje, na enem vrtu so bli, pa eni dvojčici 13-letni al kaj je blo... :xx!: Dobro knjigo pa po moje oceni čas... če bojo Herija bral čez dvesto let, svaka mu čast Takrat ga pa ne bojo..ga bojo poslušal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 + celo zbirko 5 prijateljev. Da boš lahko primerjal in podal poročilo. Ej, pet prijateljev sem pa prebral, imel celo zbirko doma in sem jo pred parim letom dobro vnovčil v promet Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Dobro knjigo pa po moje oceni čas... če bojo Herija bral čez dvesto let, svaka mu čast Kaj jaz vem. Combray še se zdaj bere (bolj po prisili učiteljev kot iz lastnega veselja), pa je po mojem mnenju povsem zanič delo. Kot huda dela upoštevam tista, ki jih folk bere, ne da bi jim to bilo treba (iz kateregakoli razloga pač). Med slovenskimi definitivno vodi Pedenjped. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Med slovenskimi definitivno vodi Pedenjped. dej kakšnega smeška zraven, da vidim tvoje čustveno razpoloženje pedenjped Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Čisto resno ti za Pedenjpeda govorim. To je slovenska klasika. Ni ga froca, ki mu ne bi brali Pedenjpeda. Če ne starši, pa v vrtcu. Še zdaj knjigo prodajajo, verjel ali ne. Bogve katero izdajo že. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Ne vem... men ga niso... jaz sem imel zajček in njegov zvonček Ampak govorimo o literaturi... kakorkoli ne o pravljicah al karkoli že pedenjped je... ne vem no... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Pod literaturo spadajo tudi stripi. Potem se samo deli na klasično, trivialno, otroško ... Ampak vem, kaj hočeš povedat. Hotela sem samo izpostavit dokaj očiten primer našega dela, ki je med Slovenci splošno znan in razširjen, ne da bi ga kdorkoli vsiljeval. Seveda je pri takih knjigah težko ocenjevat kvaliteto. Mogoče bi se jo dalo, če bi bil kakšen otroški psiholog ali kaj podobnega Drugače pa mi zdaj ne pade na pamet nobena (resna) knjiga, ki bi jo folk bral, pa ne bi bila predpisana v šoli. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Alamut na primer je bil banned kar nekaj časa Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Pa še en avtor tistega časa, ampak sem gladko pozabila, kateri. Drugače pa Alamut meni ni glih baš nekaj. So ga pa pred zelo kratkim prevedli v hrvaščino. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Meni je bil še kar všeč... že zato ker je tipično neslovenski... malo drugače Potem je pa še Martin Kojc... ki ga tudi še nisem bral, ker so vse njegove knjige nonstop izposojene... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 knjige so čiste zablode zblojenih umov , izgubljanje časa in življenja.Na tone prebranih knjig, na ure preživete z znamenitimi pisci inu prevajalci inu filozofi moje življenje tudi za gram ni boljše čista izguba časa, na eno tono prebranih knjig ostane na situ en sam biser, ki vsebuje preprosto resnico, ki jo lažže najdeš v stiku z naravo in s sočlovekom trenutno berem Na koncu poti-razmišljanja o poslednjem poglavju življenja Sherwin B . Nuland in Živa dlan Psychos nekak je treba ubiti čas... Smrt je le dogodek v zaporedju valujočih ritmov narave.Dodajamo življenje dnevom in ne dni življenju. Upanje je najvišja stopnja utemeljenega pričakovanja Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 To kapiram, ampak kaj je tisto, kar naredi knjigo, da ti je všeč?..kaj pa naredi moskega takega, da ti je vsec??? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 feelings občutke , ki jih prebudi v meni....knjiga ali ono drugo, kar omenjaš Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 ...drgac se pa do neke mere strinjam z lio... zadnje case skorajda ne berem leposlovja in mislim, da sem zato boljsi clovek... berem razne druge zadeve... od bukl o trgih VP prek sovjetskih metod sportnega treniranja in astrologije pa vse tja do knjig o takih in drugacnih metodah gibanja in knjig o zivalih......leposlovje se mi zdi res potrata casa... da bi svoj um s takimi filal z mojstri zlorabe uma?? ne hvala! :xx!: feelings občutke , ki jih prebudi v meni....knjiga ali ono drugo, kar omenjaš..tocn... a ni smesn kok precenjen je razum... na koncu koncev so najlepse stvari tiste, ki jih ne razumemo... kwa bi dal de bi bil jest Forrest Gump!!! Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 hec ja prav res, vse samo zaradi občutij.... pišemo, barvamo,muziciramo .... zelo prijetno in to pride iz glagola p r i j e t i, zanimivo ne Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Se ne strinjam z Lio, da so knjige izguba časa. Ljudje, ki ne berejo (tipičen primer na LF: Crocuta), nimajo niti približno takšne sposobnosti izražanja, kot tisti, ki berejo (recimo forumovci aktivni v določenih temah v "Duhovnosti"). Tudi, če se ti zdi, da od knjige nisi odnesel nobenega ne vem kakšnega novega spoznanja, ti je nekaj vseeno dala. Jaz v prostem času niti podrazno ne sežem po ničemer drugem, razen leposlovju (in kuharskih bukvah). Mogoče se bo to spremenilo, ko enkrat zaključim faks in mi ne bo treba na silo brati vseh "neleposlovnih" knjig, ki me ne zanimajo. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Jp....velik del izobrazbe se pridobi z branjem.....že osnove pisanja ala nebi vsen.... Pa tko, velik se naučiš, da ti mislt... Knjige so zakon! Men je bil pa Alamut všeč...glih zato, k sm razmišljala, kaj lahko en človk nardi z iluzijo...prprav druzga, da je zanj pripravljen brezpogojno umret... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Ma meni se je vlekel kot špaget. Pa še morala sem ga prebrat za faks, pa še na vsaj dveh izpitih ga imam. Jao ... Sem pa zadnjič spet v roke vzela Mikija Mustra, ki se mi je pred ohoho leti zdel zakon. Sem prebrala 1 stran, pa samo gledala in ugotavljala, kaj natanko je bilo tisto fascinantno. Mogoče pa sem samo slabo zgodbico izbrala Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Miki muster...madona, se spomnm., da sm prov prebrala vse une knjige, kjer so bli stripi o Zvitorepcu, Trdonji in Lakotniku. Ja, jebi ga, okus se nam z leti spreminja...se spomnm, da mi je bla Ronja, razbojniška hči noro dobra, k sm jo pa pol, kasnej prebrala, k sm bla starejša, pa ne več tok...alj ebla pa kera druga knjiga...sej ne vem več. Res, k tok knjig, k sm pa jst prebrala. Pa še jih bom. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Uh, to Ronjo sem pa jaz tudi brala, celo kupila sem knjigo! Zdaj se seveda itak več ne spomnim, o čem gre. Ma s knjigami je isto kot s počitnicami. Nekje žuraš celo poletje in se imaš mnaksimalno fino, se vsaj 6x tekom ene noči na friško zaljubiš in ko greš domov, se ti para srce. Potem pa se čez par let vrneš in ti sploh ni jasno, kaj pri bogu je bilo tukaj tako fajn Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Ja, kok se dojemanje reči z leti spremeni, ne?Po moje bi zdej crknla od dolzga cajta, če bi 5 prijateljev brala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.