Antoninus 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Knjige so zakon. Čeprav ima tudi Lia svoj point, pa vendar so od vseh izgub časa knjige najbolj prijetna. Zelo mi je všečno, če med prozo tiči tudi kakšen verz - npr. tako so pisani Montaignovi eseji, pa Schopenhauerjeve razprave. Antični pesniki so mi - od Juvenala pa do Virgila. Pa sploh ne znam dovolj latinsko, da bi v originalu bral. Že prevodi so super. Zanimivo, da so v antiki zaničevali rimo kot poceni glumaštvo. Se kar strinjam, pisati verze brez rim je mojstrsko. Od modernejših mi je pa Petrarka A kdo od vas mogoče ve, če je bil njegov esej De vita solitaria preveden v slovenščino? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 knjige so čiste zablode zblojenih umov , izgubljanje časa in življenja.Na tone prebranih knjig, na ure preživete z znamenitimi pisci inu prevajalci inu filozofi moje življenje tudi za gram ni boljše čista izguba časa, na eno tono prebranih knjig ostane na situ en sam biser, ki vsebuje preprosto resnico, ki jo lažže najdeš v stiku z naravo in s sočlovekom trenutno berem Na koncu poti-razmišljanja o poslednjem poglavju življenja Sherwin B . Nuland in Živa dlan Psychos nekak je treba ubiti čas... Smrt je le dogodek v zaporedju valujočih ritmov narave.Dodajamo življenje dnevom in ne dni življenju. Upanje je najvišja stopnja utemeljenega pričakovanja Sej veš kako je, eni so idealisti in stavijo vse na ideje, spet drugi so pa materialisti in verjamejo samo v tisto kar vidijo, vonjajo, se lahko dotaknjejo... zadovoljujejo čute. In spet tisto, seveda bi bilo nesmiselno meditirati in zganjati duhovnost na spljoh (ali brati knjige), če bi bil samo material tisto kar je... zganjali bi pač orgije... koga boli zdej kvantna fizika in razumevanje vesolja. Zdej po drugi strani, sicer grem rad na pir in to, ampak če bi preživljal proste popoldneve nekje za šankom in zganjal vedno ene in iste fore tisti bogi študentki za pultom bi verjetno bil še bolj dolgočasen od najdolgočasnejše knjige na svetu. Zato menim, da če ima človek vsaj po karakterju in ne vem po vsem še, vsaj na grobo začrtano pot in nasploh, da obstaja vsaj nekaj drugega, kot goli, čisti material, potem je po mojem mnenju pametno prebrati tudi kakšno drugo mnenje, ki išče po drugih policah znanja z drugimi metodami in sredstvi. Ker, konec koncev imamo časa samo nekaj, mislim, ni ga veliko... vse kar je je pa ogromno in kot je že aristotel rekel, nas ljudi druži želja po znanju. mogoče je človek kdaj razočaran, če preveč stavi na knjige, mogoče celo odrešitve... te pa ni na tem svetu, s knjigami ali brez njih. Kakorkoli obrneš, karkoli počneš je čisto brezveze... eno malo bolj ko drugo... no, zaenkrat sem tu Je pa res, da je npr. heri poter čista potrata časa Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Je pa res, da je npr. heri poter čista potrata časa Prov prosiš za batine. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Prov prosiš za batine. ne gre mi v glavo no Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 ne gre mi v glavo no Sej ti bo enkrat neki šinlo vanjo...npr moja pest. Se vidmo jutr, ne? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 15. december 2006 Avtor Prijavi Deli 15. december 2006 Prov prosiš za batine. haha harry potter ... svet se deli na ljudi in tiste ki berejo harrya potterja... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 joj si ti ena hudobija Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 POTTER JE ZAKON IN PIKA! drugače mi je Alamut tudi kar ok, tudi Ime rože Ecca mi je bil všeč, sem pa pretekla 4 leta bral precej literature o osebnostni rasti, pa sem se je kar najedel, ker je vsaka naslednja knjiga mix vseh ostalih od prejruski realisti mi pa sploh ne potegnejo, niti francoski ne...Mustrovi stripi so pa zakon, še posebej Zvitorepec...imam Delovo zbirko doma Da bi pa kdaj kaj svojega napisal? O čem le? mogoče bom kdaj kake erotične zgodbice pisal Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 15. december 2006 Avtor Prijavi Deli 15. december 2006 joj si ti ena hudobija Mwahahaha... Ja osebna rast je zelo podobna za vse miks različnih idej ki so fajn in pol vse to pa še little spice and everything nice ... pa smo tam Trdonja, Zvitorepec pa Lakotnik so dbest... mnjams.. no to so advanturice ne pa harry potter.. Pol so pa seveda knjige kot je Fizika 1,2,3,4 By Janez Strnad te pa največkrat preberem pa vsakič zvem kaj novega... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 Trdonja, Zvitorepec pa Lakotnik so dbest... mnjams.. no to so advanturice ne pa harry potter.. Pred 50. leti so ti trije kralji izhajali v četrtkovi prilogi Večera, vsa moja domišljija je živela od četrtka do četrtka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Asterrix pa Obelisk super berljivo Basolutno Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 ..heri potter... ma res kdo tak drek bere??? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. december 2006 Prijavi Deli 18. december 2006 Sej ti bo enkrat neki šinlo vanjo...npr moja pest. Se vidmo jutr, ne? Verjamem, da ti ni blo dolcajt... Asterrix pa Obelisk super berljivo Basolutno ko sem se nemško učil sem jih bral ko nor... mmmm, nur noch ein kleines Wildschweinschen und dann ins Bett Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Verjamem, da ti ni blo dolcajt... Sej sm vedla, da se boš do takrat izogibu, dokler nov mem. Ker junak. Ma, pojma nimate...to je tko, k da bi rekla, da so bikova jajca zanič, pa jih še ne bi nikol probala. No, sej sm jih, v nedeljo, ampak tko....rečmo, da je ena primerjava. Dokler niste probal, nimate kej čivkat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Joj Piki, ko bo ti poznala moj urnik Mislim, da sem bil v soboto tam okol enajstih zvečer še ves zapacan in umazan pod tovornjakom, pol sem se pa umil, šel spat in v nedeljo ponovi vajo. Da sem kao včeraj in dans lahko študiral... Vem, da je fuk... bikova jajca so lahko včas mal kisla With all though respect... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Piki, sem ga jst tud povabila na pir, pa se je lepo izgovoril... očitno me pozna pa ne bi pil pira z menoj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 đizus pa saj enkrat sam napisal, da si edin Belcebuba želi spoznat.... što se komolčite babnice...ajd lepo nazaj v vrsto Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest SheBoom 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Trdonja, Zvitorepec pa Lakotnik so dbest... mnjams.. no to so advanturice ne pa harry potter.. sicer je pa Muster legenda. In še fraza "Ej stari!" je na njegovem zelniku zraslo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Joj Piki, ko bo ti poznala moj urnik Mislim, da sem bil v soboto tam okol enajstih zvečer še ves zapacan in umazan pod tovornjakom, pol sem se pa umil, šel spat in v nedeljo ponovi vajo. Da sem kao včeraj in dans lahko študiral... Vem, da je fuk... bikova jajca so lahko včas mal kisla With all though respect... Bla, bla, dobr si naložu, sm ti skor verjela. No, sej kuuuuuuuuuul.... Piki, sem ga jst tud povabila na pir, pa se je lepo izgovoril... očitno me pozna pa ne bi pil pira z menoj Ne verjamem, če b te, bi letel na pir! đizus pa saj enkrat sam napisal, da si edin Belcebuba želi spoznat.... što se komolčite babnice...ajd lepo nazaj v vrsto Včer sm sfiniširala Časovno past od Chrichtona... Rada dost berem take zgodbe, k se v preteklosti dogajajo. Se lohk vživim v to. Kak časovni stroj bi prov sedu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Kdaj se dobiva pol Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 21. december 2006 Prijavi Deli 21. december 2006 s katero pa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 21. december 2006 Prijavi Deli 21. december 2006 no zj ko sm doma sm spet prebrala od shawa bogataš in revež pa botra njami Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 21. december 2006 Prijavi Deli 21. december 2006 Kdaj se dobiva pol s katero pa Ja, to tud mene zanima. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. december 2006 Prijavi Deli 21. december 2006 ah, ste luštne Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 22. december 2006 Prijavi Deli 22. december 2006 ah, ste luštne Spet izmikanje. Moški. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.