Skoči na vsebino

Berljivost

El Nino

Recommended Posts

Knjige so zakon. Čeprav ima tudi Lia svoj point, pa vendar so od vseh izgub časa knjige najbolj prijetna.

Zelo mi je všečno, če med prozo tiči tudi kakšen verz - npr. tako so pisani Montaignovi eseji, pa Schopenhauerjeve razprave. Antični pesniki so mi :2src: - od Juvenala pa do Virgila. Pa sploh ne znam dovolj latinsko, da bi v originalu bral. Že prevodi so super. Zanimivo, da so v antiki zaničevali rimo kot poceni glumaštvo. Se kar strinjam, pisati verze brez rim je mojstrsko. Od modernejših mi je pa Petrarka :2src: A kdo od vas mogoče ve, če je bil njegov esej De vita solitaria preveden v slovenščino?

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 99
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:o|o: knjige so čiste zablode zblojenih umov , izgubljanje časa in življenja.Na tone prebranih knjig, na ure preživete z znamenitimi pisci inu prevajalci inu filozofi xcivx xrolleyesx moje življenje tudi za gram ni boljše

čista izguba časa, na eno tono prebranih knjig ostane na situ en sam biser, ki vsebuje preprosto resnico, ki jo lažže najdeš v stiku z naravo in s sočlovekom xcivx

trenutno berem Na koncu poti-razmišljanja o poslednjem poglavju življenja Sherwin B . Nuland in Živa dlan Psychos x^x

nekak je treba ubiti čas...

Smrt je le dogodek v zaporedju valujočih ritmov narave.Dodajamo življenje dnevom in ne dni življenju.

Upanje je najvišja stopnja utemeljenega pričakovanja xrainbowx

Sej veš kako je, eni so idealisti in stavijo vse na ideje, spet drugi so pa materialisti in verjamejo samo v tisto kar vidijo, vonjajo, se lahko dotaknjejo... zadovoljujejo čute. In spet tisto, seveda bi bilo nesmiselno meditirati in zganjati duhovnost na spljoh (ali brati knjige), če bi bil samo material tisto kar je... zganjali bi pač orgije... koga boli zdej kvantna fizika in razumevanje vesolja. Zdej po drugi strani, sicer grem rad na pir in to, ampak če bi preživljal proste popoldneve nekje za šankom in zganjal vedno ene in iste fore tisti bogi študentki za pultom bi verjetno bil še bolj dolgočasen od najdolgočasnejše knjige na svetu. Zato menim, da če ima človek vsaj po karakterju in ne vem po vsem še, vsaj na grobo začrtano pot in nasploh, da obstaja vsaj nekaj drugega, kot goli, čisti material, potem je po mojem mnenju pametno prebrati tudi kakšno drugo mnenje, ki išče po drugih policah znanja z drugimi metodami in sredstvi. Ker, konec koncev imamo časa samo nekaj, mislim, ni ga veliko... vse kar je je pa ogromno in kot je že aristotel rekel, nas ljudi druži želja po znanju.

mogoče je človek kdaj razočaran, če preveč stavi na knjige, mogoče celo odrešitve... te pa ni na tem svetu, s knjigami ali brez njih. Kakorkoli obrneš, karkoli počneš je čisto brezveze... eno malo bolj ko drugo... no, zaenkrat sem tu x;)x

Je pa res, da je npr. heri poter čista potrata časa x:px x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

:vragec: :blackeye: :blackeye: Prov prosiš za batine. :vragec:

xnckrivx

x:Dx

ne gre mi v glavo no

xrolleyesx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

POTTER JE ZAKON IN PIKA! :vragec: x:Dx

drugače mi je Alamut tudi kar ok, tudi Ime rože Ecca mi je bil všeč, sem pa pretekla 4 leta bral precej literature o osebnostni rasti, pa sem se je kar najedel, ker je vsaka naslednja knjiga mix vseh ostalih od prej

ruski realisti mi pa sploh ne potegnejo, niti francoski ne...

Mustrovi stripi so pa zakon, še posebej Zvitorepec...imam Delovo zbirko doma x:px

Da bi pa kdaj kaj svojega napisal? O čem le? xnckrivx

mogoče bom kdaj kake erotične zgodbice pisal x:Dx x:px

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

x:Dx x:Dx x:Dx

joj si ti ena hudobija x:Dx x:Dx x:Dx

:vragec: :vragec: Mwahahaha... :P

Ja osebna rast je zelo podobna za vse ;) miks različnih idej ki so fajn in pol vse to ;) pa še little spice and everything nice ... pa smo tam x:Dx

:) Trdonja, Zvitorepec pa Lakotnik so dbest... :D mnjams.. no to so advanturice ne pa harry potter.. :)

Pol so pa seveda knjige kot je Fizika 1,2,3,4 By Janez Strnad te pa največkrat preberem pa vsakič zvem kaj novega...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Guest sstane
:) Trdonja, Zvitorepec pa Lakotnik so dbest... :D mnjams.. no to so advanturice ne pa harry potter.. :)

Pred 50. leti so ti trije kralji izhajali v četrtkovi prilogi Večera, vsa moja domišljija je živela od četrtka do četrtka :palec: x;)x

..heri potter... ma res kdo tak drek bere??? :o|o:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Sej ti bo enkrat neki šinlo vanjo...npr moja pest. :vragec: x:Dx x;)x

Se vidmo jutr, ne? x:px

Verjamem, da ti ni blo dolcajt... x;)x

xcivx :wOOt: Asterrix pa Obelisk super berljivo x:px

Basolutno :palec: :2src:

xsuperx xsuperx xsuperx

ko sem se nemško učil sem jih bral ko nor...

mmmm, nur noch ein kleines Wildschweinschen und dann ins Bett x:Dx

Fernando Pessoa

Verjamem, da ti ni blo dolcajt... x;)x

xsuperx xsuperx xsuperx

Sej sm vedla, da se boš do takrat izogibu, dokler nov mem. :o|o:

Ker junak. x:o)x x;)x

Ma, pojma nimate...to je tko, k da bi rekla, da so bikova jajca zanič, pa jih še ne bi nikol probala. :o|o: No, sej sm jih, v nedeljo, ampak tko....rečmo, da je ena primerjava. :o|o:

Dokler niste probal, nimate kej čivkat. :vragec:

x:Dx x:px x;)x

Joj Piki, ko bo ti poznala moj urnik x:px Mislim, da sem bil v soboto tam okol enajstih zvečer še ves zapacan in umazan pod tovornjakom, pol sem se pa umil, šel spat in v nedeljo ponovi vajo. Da sem kao včeraj in dans lahko študiral... Vem, da je fuk... bikova jajca so lahko včas mal kisla x:Dx x:px x;)x

With all though respect...

xrainbowx

Fernando Pessoa

:vragec: đizus pa saj enkrat sam napisal, da si edin Belcebuba želi spoznat....

što se komolčite babnice...ajd lepo nazaj v vrsto x:Dx x:Dx x:Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Guest SheBoom

:palec:

sicer je pa Muster legenda. In še fraza "Ej stari!" je na njegovem zelniku zraslo xDDx

x:Dx x:px x;)x

Joj Piki, ko bo ti poznala moj urnik x:px Mislim, da sem bil v soboto tam okol enajstih zvečer še ves zapacan in umazan pod tovornjakom, pol sem se pa umil, šel spat in v nedeljo ponovi vajo. Da sem kao včeraj in dans lahko študiral... Vem, da je fuk... bikova jajca so lahko včas mal kisla x:Dx x:px x;)x

With all though respect...

xrainbowx

Bla, bla, dobr si naložu, sm ti skor verjela. x;)x

No, sej kuuuuuuuuuul.... xrolleyesx

Piki, sem ga jst tud povabila na pir, pa se je lepo izgovoril... ;) očitno me pozna pa ne bi pil pira z menoj x:Dx :vragec:

Ne verjamem, če b te, bi letel na pir! xsrcx

:vragec: đizus pa saj enkrat sam napisal, da si edin Belcebuba želi spoznat....

što se komolčite babnice...ajd lepo nazaj v vrsto x:Dx x:Dx x:Dx

x:Dx :palec:

Včer sm sfiniširala Časovno past od Chrichtona... :palec:

Rada dost berem take zgodbe, k se v preteklosti dogajajo. Se lohk vživim v to. Kak časovni stroj bi prov sedu. x:px

Kdaj se dobiva pol x:Dx x:Dx x:Dx

Fernando Pessoa

x:Dx ah, ste luštne x:Dx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...