Alan_New 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 saj je Bog dolocil grehe....Greh je izmišljija človeka, ne Boga. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 evo moj naključni blog,,,http://www.lunin.net/forum/blog/onix/index.php? pa kaj mi je duši to treba blo,,,da mi kle na zemli sama sebi pove,,, se gremo gnilo jajce?,,, kdor ga dobi zmaga,,, :xx!: Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
susana 14. december 2006 Avtor Prijavi Deli 14. december 2006 Greh je izmišljija človeka, ne Boga. ? ne razumem Citiraj VSE SE ZGODI Z RAZLOGOM. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 V moji religiji ne obstajata narobe in prav.Kdo pa sem, da bi določal, kaj se sme in kaj ne? Ali misliš, da je mr. Bog določil narobe in prav, potem pa nam dal svobodno voljo. Čudne so to filozofije sodobnega sveta.Kako pa veš, kaj je prav in kaj ne? ja si mau mim klade usekal,,, tko je bog določil da bo,,, če si hotu klado napol dat ,,, kar bi blo zate prav... si jo zgrešil,,, kar je blo ZATE narobe,,, bi jo moral po tvoji ŽELJI zadet,,, da bi BLO TO PO TVOJI VOLJI,,, Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 ja si mau mim klade usekal,,, tko je bog določil da bo,,, če si hotu klado napol dat ,,, kar bi blo zate prav... si jo zgrešil,,, kar je blo ZATE narobe,,, bi jo moral po tvoji ŽELJI zadet,,, da bi BLO TO PO TVOJI VOLJI,,, Ni bog kriv,,,pač šibki TRICEPSI,,, ŽELJA razpolovit klado,,,razpolovi ŽIVLJENJE na NAROBE in PRAV,,,v tem ti dam PRAV,,saj res to ne obstaja,,, v kaj pa verjames? saj je Bog dolocil grehe.... nism se jz odlocla kaj je narobe in kaj prav... narobe so mi grehi... to je moje misljenje. Kateri bog?Krščanski? A sta se pogovarjala z Bogom o tem al kako veš, da je določil grehe? Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 ? ne razumemSaj ni tako težko. Človek je napisal t. i. verske zakone (kaj je greh in kaj ni) z izgovorom, da jih je določil Bog. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
susana 15. december 2006 Avtor Prijavi Deli 15. december 2006 ANARHIST----10 ZAPOVEDI: a tebi ni greh ce te tvoja partnerka prevara? ce ti bi jo kdo speljal?ce bi ti kdo ukradel avto, uro,...?ti ni greh, ce te tvoji otroci ne bi spostovali?ce ti kdo laze?? mislis, da nekdo ki to pocne ni kaznovan??? isto se mu vrne in jz v to verjamem... Citiraj VSE SE ZGODI Z RAZLOGOM. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 ne ni greh...kaj pa pomeni beseda greh? grešiti? proti komu? kdo je Bog? Kje je Bog? Če je v nas potem grešimo delamo zlo sebi? kaj se nam potem povrne? kdo ima zadoščenje? Bog ali tisti ki je prizadet? pa še to - kaj pa če smo res vsi eno? kaj pa potem? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
susana 15. december 2006 Avtor Prijavi Deli 15. december 2006 ne ni greh...kaj pa pomeni beseda greh? grešiti? proti komu? kdo je Bog? Kje je Bog? Če je v nas potem grešimo delamo zlo sebi? kaj se nam potem povrne? kdo ima zadoščenje? Bog ali tisti ki je prizadet?pa še to - kaj pa če smo res vsi eno? kaj pa potem? a potem ni to greh? kaj pa je narobe oz. prav? povrne se nam v drugi obliki...? ce si dober clovek, boljse zivis, bolje spis. spis s cisto vestjo. lahko si zares srecen. cutis ljubezen na drugem nivoju. lazje dihas. vse je boljse. verjames, da ti bo Bog pomagal. vidis, tudi ti si Bog napisala z veliko zacetnico. se pravi, da mu dajes nek pomen, da ga spostujes. kako to mislis, ce smo res vsi eno??! Citiraj VSE SE ZGODI Z RAZLOGOM. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 ne ni greh...kaj pa pomeni beseda greh? grešiti? proti komu? kdo je Bog? Kje je Bog? Če je v nas potem grešimo delamo zlo sebi? kaj se nam potem povrne? kdo ima zadoščenje? Bog ali tisti ki je prizadet?Greh je beseda, ki mi ni ravno po volji, ker ima pridih vcepljanja krivde. Vsako dejanje pa ima svojo posledico. pa še to - kaj pa če smo res vsi eno? kaj pa potem?Potem pa tisto, kar sem povedal zgoraj dobi smisel. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 spoštujem Boga, čeprav zame Bog ni nekaj zunaj mene nas vseh....ne sprejmem besede greh... niti obsojati, se maščevati, privoščiti slabo, niti obsojati dejanj drugih... konec koncev bom za vse kar delam narobe nekoč naredila inventuro in če obstaja drugo življenje (če je zato, ker 100 % bom če se bom v naslednjem zavedala tega - sej mogoče imam tud sedaj slikice v spominu iz prejšnjega, če ni domišljija ) bom v tem drugem življenju popravljala... jaz nihče drug in tisti, če se navežem na to knjigo, ki so si zavestno izbrali vlogo da men razjasnejo obzorja ali pa jst njim... če si prebrala knjigo in če razmišljaš o tem, da bi to lahko bilo to, potem so ta vprašanja malce nesmiselna... moram pogledat kaj si spisala na začetku aha celo odprla si to temo... o tej knjigi se je govorilo tudi v drugih temah, Knjige iz področja duhovnosti, pa mogoče še kje, verjamem pa da se je težko prebijat skozi vse to... Mogoče bi ti ustrezala tudi največji čudež an svetu in Celestinska prerokba....sem zadnjič dobila vprašaje glede naše prometne nesreče, ker nočem pač kljub vsem pripetijam it v tožbo proti fantu.. pa pravi dečva, ki je izgubila sina na prehodu - če bi ti mala umrla bi ga pa tožila - moj odgovor verjetno znan... saj je Bog dolocil grehe....kako? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 ANARHIST----10 ZAPOVEDI: a tebi ni greh ce te tvoja partnerka prevara? ce ti bi jo kdo speljal?ce bi ti kdo ukradel avto, uro,...?ti ni greh, ce te tvoji otroci ne bi spostovali?ce ti kdo laze?? mislis, da nekdo ki to pocne ni kaznovan??? isto se mu vrne in jz v to verjamem... A dest zapovedi naj bi bog napisal? Ne vem točno, ampak a ni tistih dveh plošč naredil neki stric, mislim, da je bil Mojzes? No, tako se jaz spomnim. Razen če je kdo videl boga to napisat, potem bo pač res.Glede partnerke, mislim, da nima obvez do mene, če ji grem na živce naj gre stran, to ni greh. Krasti moj avto, to je že stvar lastnine o kateri bi lahko razpravljali.Če me otroci ne spoštujejo to ni greh, se jim pač ne zdim spoštovanja vreden (in za to niso sami odgovorni, to je odvisno od mene)Laž, v bistvu vsi lažemo, sebi in drugim, ker živimo v iluziji.In mislim, da ni nihče nikoli kaznovan, prejme pa posledice svojih dejanj, kot je že rekel Antoninus. Lep pozdrav v upanju na prosvetljenje. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 saj je Bog dolocil grehe....Kaj je greh in kmaj ni, je zrastlo na zeljniku morale. A morala je posledica zgodovinskih okoliščin, je kategorija aktualne družbe. Krščanski svet ima drugačno moralnost kot recimo Hindujski svet. Torej je greh v Indiji drugačen, kot pri nas.A dest zapovedi naj bi bog napisal?Deset božjih zapovedi ima štiri vidike. Najnižji je moralno - dobesedni pomen. Nadalje je tukaj še alegoričen, metafizični in vsekakor mistični pomen. A za slehernika je pomemben predvsem moralni pomen. Zakaj tako? Moralni inhibitor je nujen, če nočemo, da se človeška družba ne spremeni v zverinjak. Kaj prinaša razpad moralnega sistema, ki se dogaja v skrajnih okoliščinah? Balkanske vojne so dobra ilustracija. Zakaj se tem 10 stavkom reče Božje zapovedi? Za odgovor je treba malce znanja iz sociologije, antropologije in etnologije... Kakšno knjigo v roke in odgovor bo jasen. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Kaj je greh in kmaj ni, je zrastlo na zeljniku morale. A morala je posledica zgodovinskih okoliščin, je kategorija aktualne družbe. Krščanski svet ima drugačno moralnost kot recimo Hindujski svet. Torej je greh v Indiji drugačen, kot pri nas. Moralni inhibitor je nujen, če nočemo, da se človeška družba ne spremeni v zverinjak. je res x!x fajn da je mnogo ver na svetu x!x In da odrasel človek lahko svobodno izbira kaj je njemu moralno in kaj mu ni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Moralni inhibitor je nujen, če nočemo, da se človeška družba ne spremeni v zverinjak. A to kar se zdaj dogaja pa ni zverinjak?Desetih zapovedi se pa v bistvu držim, pomoje bolj kot kakšen kristjan, ampak ne zaradi zapovedi samih ampak zaradi moje odločitve. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 je res fajn da je mnogo ver na svetu In da odrasel človek lahko svobodno izbira kaj je njemu moralno in kaj mu ni.Ravno zato je v svetu takšen zverinjak (kot je omenil Anarhist). Moralnost je postala tržno blago in ne nujnost vsakega družbenega bitja. In od moralnih načel vsakdo izbira samo tisto, kar mu odgovarja. Od tod zmedenost, aroganca, nasilje, narkomanija, nizka rodnost (pa ne zaradi splava), konformizem in podobno. Krščanska moralnost v hindujskem svetu nima za burek in obratno, a ljudeki to vseeno mešajo in družba se približuje nevarnemu vrelišču. Včasih je bila religija izvor morale, danes pa to ni več. Apokaliptična zver ni živalica s preveč glavami, temveč ekstremizacija sil kaosa, ki se manifestirajo v popolni demoralizaciji družbe. Prevladuje produktivnost in rezultat nad moralnostjo. To ni dobro. Še sreča, da nas je vedno manj, kar pomeni manj trpečih zaradi sedanje nemoralnosti...Še najhuje je zaradi duhovitnežev. Levo in desno pridigajo,a so izvor razkroja. Svoboda ni anarhija in pravica do vsega, temveč odgovornost. Manj duš v nebesa in več v pekel je pač naravna posledica. Stricu z rogeci sem že obljubil, da mu bom po smrti vodil obrat pranje duš v vrelem olju. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 je res x!x fajn da je mnogo ver na svetu x!x In da odrasel človek lahko svobodno izbira kaj je njemu moralno in kaj mu ni. Res izvrstno, da je toliko ver z edino pravo Resnico. Če ti ena nekaj ne dovoli, boš pa v drugi našel to isto zadevo kot predpis. Tega se je zavedal že Henrik VIII. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Svoboda ni anarhija in pravica do vsega, temveč odgovornost. Posledica svobode in odgovornosti je anarhija.Moram zamenjat ime, malokdo ga razume. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Posledica svobode in odgovornosti je anarhijaTako si bistveno spremenil pomen stavka. Ljudje si narobe razumejo svobodo. Dandanašnji ljudje mislijo, da je njihova svoboda brezmejna in si lahko dovolijo dobesedno vse. Ker pa to počne večina, imamo toliko nasilja in divjaštva. Lep primer so petki zvečer. Sužnji živijo v iluziji svobode in hiperpotrošniška miselnost jim daje lažni občutek vsemogočnosti. A to ne bo moglo trajati v nedogled. Za razvajenost, neprilagodljivost in arogantno divjaštvo so celo izumili ime - indigo otroci. A to že spdo k drugi temi. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Za razvajenost, neprilagodljivost in arogantno divjaštvo so celo izumili ime - indigo otroci. A to že spdo k drugi temi.tako ti vidiš in obsojaš... hm, zanimivo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 obsojaš...ne obsojam, samo podajam to, kar skozi okno vidim vsak petek in kar berem. Če rečem divjaštvo, ne obsojam, temveč podajam dejstvo. Ubogi cestni pometači, ko morajo pobrati toliko razbitega stekla. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 a se oni čutijo uboge?pridi k nam tam od 27 do 01.01. - boš videl kolk so pri nas !ubogi! vsako jutrono ja ne vem če se sami sebi zdijo ubogipač ni časa da bi cel šiht listje grabli al pa sneg kidal v parku....še nekaj kdo je ubog zate?drugače pa vse mečeš v en koš - in jih poimenuješ indigo... karkoli naj ti to ne povzroča slabih trenutkov in preveč ukvarjanja z drugimi...lepo nedeljo ti želim.. grem se jst zabavat s svojo dečvo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 ne vem če se sami sebi zdijo ubogiOčitno moram res vse dobesedno napisati. Meni se cestni pometači smilijo, ker je po petkovi in sobotni noči na ulicah toliko razbite steklovine, katero morajo počistiti. Cel teden pospravljajo svinjarijo za vikend divjaki. Ne pa misliti, da teh čistačev ne cenim. drugače pa vse mečeš v en koš - in jih poimenuješ indigo...Ne mečem vse v isti koš. Pravim samo, da je arogantnega divjaštva več, kot ga je bilo včasih. In žal bo tega vse več. Vsak prekleti cepec ali cepka misli, da je nekaj posebnega in to hoče pokazati celemu svetu. Pa temu ni tako. Danes je glede na skupno populacijo enak odstotek nadpovprečnih, povprečnih in podpovprečnih. Ta razmerja se niso spremenila, so se pa spremenile materialne in socialne okoliščine. te pa bistveno vplivajo na stanje duha, posebno na duha tako občutljivih ljudekov, kot so pubertetniki in pubertetnice. Sistem daj - dam razžira družine, ki so v veliko primerih silno čudaške. Imamo enega otroka, dva strica, dve teti, dva dedka, dve babici, morebiti še kakšnega pradedka in prababico in vsi ti nosijo temu osamljenemu mladiču v zlato kletko vsega preveč. Imam možnost opazovanja razlik med družino z enim osamljenim otrkom, obkrožen s trumo "ljubečih" odraslih in družino, kjer vrvi od otroškega življa. Problem pa postaja vse težji, kajti keša je več, a otrok manj. Posledice? Nihče jih še ni začel resno proučevati. A potrebno je pogledati na cesto... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 hm ,jst imam eno dečvo, prideš na obisk? boš videl kako je scrkljana in koliko je na cest in kako preživlja čas...ja vem da se ti cestariji smilijo A veš kakšno je pri nas dvakrat na leto, ko je šotor, pa ognjemet, pa novoletne zabave podjetij - boge čistilke, ko čistijo skrete za finimi damami...... men se pa otroci ki zrejo z žalostnimi očmi v prazen hladilnik ker njihov očka ne želi biti cestar in mama čestilka, raje nimajo nič... ej začaran korg je tole, pa nisem nič slabega mislila prej, ampak nikdar ni samo črno ali belo...mislim da sem v tej temi povedala svoje, mogoče še preveč... škoda da se povsod vlači ime indigo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Tako si bistveno spremenil pomen stavka. Ljudje si narobe razumejo svobodo. Dandanašnji ljudje mislijo, da je njihova svoboda brezmejna in si lahko dovolijo dobesedno vse. Ker pa to počne večina, imamo toliko nasilja in divjaštva. Lep primer so petki zvečer. Sužnji živijo v iluziji svobode in hiperpotrošniška miselnost jim daje lažni občutek vsemogočnosti. A to ne bo moglo trajati v nedogled. Za razvajenost, neprilagodljivost in arogantno divjaštvo so celo izumili ime - indigo otroci. A to že spdo k drugi temi. Mislijo, da je njihova svoboda brezmejna in da si lahko dovolijo vse. Zakaj pa ne? To je čista resnica. Ampak za dosego harmoničnega bivanja tukaj na zemlji pač ne more vsak ego igrati po svoje. Odgovornost za svoja dejanja prinesejo večjo svobodo, kot jo prinese razvrat in "arogantno divjaštvo". In odgovorno človeštvo bi se samo od sebe znajdlo v anarhiji.Glede indigo otrok pa bi ne posploševal, res je da postane večina pijančkov po parih rundah v fris malo indigo barve, a to je vse. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.