Skoči na vsebino

Bodymind

Samson23

Recommended Posts

...ker naj bi se ves stres oz. vse neg. izkusnje, ki jih v zivljenju dozivimo uskladiscile v telesu, kar je ugotovil ze prof. psihiatrije Eugene Gendlin pred desetletji, ki je skoz empirijo ugotovil, da je blo po reakcijah pacientov mogoce dolociti, ali se bo dol. osebek pozdravil ali ne... tisti, ki so se pozdravili so cutili ta custva oz. spomin nanje v telesu(ostali so jih verjetno "zakopali tako globoko" da do njih niso imeli dostopa)... najveckrat se custva oz. travme cutijo v predelu prsnega kosa, trebuha in vratu... sicer zadeva sploh ni nova... yoga je ze vec tisoc let stara veda, ki tudi posreduje ta znanja... pa feldenkrais, alexandrova tehnika, rolfing, pilates, tai chi...

...u glavnem zanima me kateri del telesa je bistven za redukcijo tega stresa oz. za ciscenje emocionalne nesnage... enkrat sem po v tem povprasal nosoroga in mi je odgovoril da trebusne misice... sam sem potem malce razmisljal in se(se posebej po tem, ko sem prebral knjigo Pelvic power) nagibam k temu, da so bistvene misice pelvisa-podrocje prve cakre... kaj o tem menite vi???

...je pa glede na moc ljubezni in glede na to da se v srcni cakri srecata zemeljska in vesoljna energija mozno tudi, da je kljuc tu...

zanimiv clanek na to temo:

http://www.brucelipton.com/article/mind-ov...the-new-biology

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Deli na socialnih omrežjih

strinjam.

----

fajna tema!

Samson23, kot si omenil tai chi in podobne tehnike... se le te ukvarjajo prav s pretokom energij (chi gung), kar pomeni, da se tudi blokirani in nepretocni energetski centri lahko pricnejo scasoma odpirati (kot trdijo razni ucitelji..). In ce se ze odpirajo, je verjetno dobro, da se energija osvobaja ali polni iz ali v dele kjer je potrebna ali pa je je prevec (meridianske poti...). Telo in nas energetski sistem to pocne sam od sebe, in ce mu to moznost povecamo, bo to storil se lazje. Probelm je, ce se energetski centri spraznijo in se zacne crpati zaloge iz pomembnejsih energetskih centrov ali celo iz vitalnih organov.

(Probelm drog, x, ipd... kjer menda obrambna zapora popusti in oseba ne cuti utrujenosti... in jasno ima veliko energije, ki pa se pravzaprav crpa iz vitalnih organov, kar verjetno ni ravno priporocljivo!?) :inocent:

Pravijo, da sta problema pravzaprav dva: ali ima energetski center prevec energije in je nepretocen ali pa premalo torej obratno.

strinjam.

----

fajna tema!

Samson23, kot si omenil tai chi in podobne tehnike... se le te ukvarjajo prav s pretokom energij (chi gung), kar pomeni, da se tudi blokirani in nepretocni energetski centri lahko pricnejo scasoma odpirati (kot trdijo razni ucitelji..). In ce se ze odpirajo, je verjetno dobro, da se energija osvobaja ali polni iz ali v dele kjer je potrebna ali pa je je prevec (meridianske poti...). Telo in nas energetski sistem to pocne sam od sebe, in ce mu to moznost povecamo, bo to storil se lazje. Probelm je, ce se energetski centri spraznijo in se zacne crpati zaloge iz pomembnejsih energetskih centrov ali celo iz vitalnih organov.

(Probelm drog, x, ipd... kjer menda obrambna zapora popusti in oseba ne cuti utrujenosti... in jasno ima veliko energije, ki pa se pravzaprav crpa iz vitalnih organov, kar verjetno ni ravno priporocljivo!?) :inocent:

Pravijo, da sta problema pravzaprav dva: ali ima energetski center prevec energije in je nepretocen ali pa premalo torej obratno.

..se strinjam ampak kje je kljuc do sproscenosti??... kateri del telesa(seveda je vedno tisti kjer se pojavlja blokada)... zanima pa me recimo, da so blokade rel. enakomerno razporejene... katero tocko sprostit, da bos mel maximalni ucinek??..men pride na misel ena, sam verjetn ta ni lih pravilna... hahah

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

pleksus po mojem.

...a to sklepas zarad povezave z dihanjem... mislim, ce je to zategnjeno gre posledicno manj zraka v pluca... in kisika v telo...???

...ja sej recimo v lezecem polozaju se mi zdi to smiselno ampak ali je to optimalno???... recimo v stojecem polozaju mislim, da so bolj pomembne misice pelvisa... saj se z njihovo sprostitvijo posledicno sprostijo tudi vse ostale vecje mis. skupine(trebusne, hrbet, ramena...)... najbolj mi tle pade na misel ples(pa nisem kdovekako dober plesalec)... samo ko tam sprostim te misice-ki jih zaradi narave dejavnosti skorajda moram-mi popolnoma sledi celo telo... ce pa delam dihalne vaje(kjer vplivam na plexus) pa se mi zdi, da ucinek ni tko holisticen... je pa vsekakor blagodejen...

Frank Zappa

...a to sklepas zarad povezave z dihanjem... mislim, ce je to zategnjeno gre posledicno manj zraka v pluca... in kisika v telo...???

...ja sej recimo v lezecem polozaju se mi zdi to smiselno ampak ali je to optimalno???... recimo v stojecem polozaju mislim, da so bolj pomembne misice pelvisa... saj se z njihovo sprostitvijo posledicno sprostijo tudi vse ostale vecje mis. skupine(trebusne, hrbet, ramena...)... najbolj mi tle pade na misel ples(pa nisem kdovekako dober plesalec)... samo ko tam sprostim te misice-ki jih zaradi narave dejavnosti skorajda moram-mi popolnoma sledi celo telo... ce pa delam dihalne vaje(kjer vplivam na plexus) pa se mi zdi, da ucinek ni tko holisticen... je pa vsekakor blagodejen...

Bingo :palec: xsuperx xsurprisex xokx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

..se strinjam ampak kje je kljuc do sproscenosti??... kateri del telesa(seveda je vedno tisti kjer se pojavlja blokada)... zanima pa me recimo, da so blokade rel. enakomerno razporejene... katero tocko sprostit, da bos mel maximalni ucinek??..men pride na misel ena, sam verjetn ta ni lih pravilna... hahah

možgane mrbit?

x:Dx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

možgane mrbit?

to je ena pot... zeeelo dolga... mene zanimajo biznice...

Frank Zappa

pleksus po mojem.

Nam je na enem zdravljenju bioenergetik na pleksus pritiskal. Tu naj bi bile shranjene navezave na druge, strahovi ...

Samo po mojem ima vsak del telesa, vsaka celica shranjena svoje zapise ... težko verjamem, da obstaja točka, ki pokriva vse.

možgane mrbit?

Vedno bolj mam filing, da gre to sorazmerno iz katerekoli strani ... sprostiš telo, se sproščajo tudi možgani - sproščaš možgane in sprosti se tudi telo.

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Vedno bolj mam filing, da gre to sorazmerno iz katerekoli strani ... sprostiš telo, se sproščajo tudi možgani - sproščaš možgane in sprosti se tudi telo.

...sej tu se strinjam... sam menim, da je mozgane najtezje sprostit... al pa je sam pr men tko(Dvojcek-skorpijon-devica)... :o|o:

Frank Zappa

... sam menim, da je mozgane najtezje sprostit...

Itak. Ampak se ne rabiš zafrkavat z nekim delom telesa, al pa kej. Samo večji napor si naložiš, al pa nekaj ritmičnega ...

Po mojem bolj smiselno, kot da hočeš samo nek del telesa sprostit. Čepronv mogoče pa to tud dela, ker vso pozornost usmeriš na eno samo stvar. :o|o: v bistvu zanimiv koncept ...

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Samo po mojem ima vsak del telesa, vsaka celica shranjena svoje zapise ... težko verjamem, da obstaja točka, ki pokriva vse.

se tud jaz k temu nagibam..

v bistvu sem bla mal prehitra, samson. xDDx

na prvo zhogo butnila ven. x:)x

kot pravi kukica, to se lohk zbira kjerkoli, mdr tud v hrbtenici.

dobr si pogruntal s plesom! xokx x^x

In tud Butl ma point.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

da, tudi mene zanima to.

sam, kaj pa ce mogoce vcasih ni point v tem da nekaj sprostimo, temvec da najprej dovedemo energijo v dele, ki so zraven, da se lahko del, ki je nesproscen sprosti? oz. kaj pa ce nesproscenost izhaja iz pomanjkanja energije?

mislim pa, da bistven problem izhaja iz razuma! (mental..) Kajti telo sledi milsim, ki lahko povzrocajo napetosti oz. nesproscenosti. Ko se sprosti razum, se scasoma morda tudi telo. Postopek zdravljenaj se vzpostavlaj ze z meditaicijo oz. ko prenehamo pozorost dajati razumu, ki je sicer najveckrat venemer v prvih bojnih linijah x:Dx xcivx ... takrat lahko postajamo pretocni za energijo in tudi subtilnejse tezje zaznvane energije... telo lahko seveda reagira... recimo na nacin, da nas zacne kaj boleti, da pricenmo kasljati, da nam energija premika telo, mece telo, ipd... in tako se pravzaprav zdravimo, zacen enetija teci, se morda odstranjajo nke blokade v auri, etc...

(povedal iz osebnih izkusenj in tega kar sem videl).

Zdej, mislm, jst se na tele zadeve ne zastopim prav nič, ampak mi je pa prišla na misel ena prispodoba s pipo in sodom, mislm, vode. Voda teče v sod skozi pipo a ne in jst sem v dilemi, na kak način čim hitreje in efektivno praznit sod, da ne bi voda čez tekla a ne. Al z žlico ga praznit, al s kanglo, al z rokami je dilema k me ful okupira cel čas. A da bi pa pipo zaprl, mi pa zgleda ne pride na misel al kaj. In tko je dost podobno s tem bodymindom. Zakaj telo filat s stresom in potem iskat kangle različne za ven ga spravljat, če lahko pipo zaprem? Pipa je pa v možganih.

in kako to izgleda prakticno?

stres je sicer posledica nasega obrambnega sistema v auri, torej nas pomocnik. in stres ima seveda razloge in je v osnovi koristen. dolgorocni stres pa povzroca veliko neprimernosti v organizmu in s tem ni koristen.

Ni pa mi jasno kaj mislis s tem, da se nekdo 'fila' s stresom?

Mislim pa, da bistven problem izhaja iz razuma! (mental..) Kajti telo sledi milsim, ki lahko povzrocajo napetosti oz. nesproscenosti. Ko se sprosti razum, se scasoma morda tudi telo.

Se strinjam, ampak vedno bolj imam filing, da se da zadeve lotit tudi iz druge strani. S sproščanjem, treniranjem telesa. Se mi zdi telo-um tako močna povezava ... in imam občutek, da s sproščanjem telesa, daš umu priložnost, da se tudi sprosti. Dovedeš, sprostiš potrebno energijo... tko nekak si predstavljam.

Butl, dober point. sam navada železna srajca. težko je pipo kar naenkrat zapret ...

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

in kako to izgleda prakticno?

stres je sicer posledica nasega obrambnega sistema v auri, torej nas pomocnik. in stres ima seveda razloge in je v osnovi koristen. dolgorocni stres pa povzroca veliko neprimernosti v organizmu in s tem ni koristen.

Ni pa mi jasno kaj mislis s tem, da se nekdo 'fila' s stresom?

xnckrivx

Mislm, free, zdej pa men ni jasno, kaj teb ni jasno.Kaj delam druzga, kt da se filam s stresom, če se mi vsakič dvigne pritisk na 200, če recimo tebe vidm /veš da ne mislm tebe a ne/, k te ne prenesem mrbit? Al pa, če ti ne upam rečt, zgin preč, pejt enmu drugmu plozat in požiram nestrpnost do tebe in se pol še delam, da si mi všeč, k bi te v resnici najrajši zadavil /veš da ne mislim tebe a ne/. Pa tko. A to ni filanje s stresom? In pol se čudm, k me boli želodec, pa glava pa še kej.x:Dx x;)x

Se strinjam, ampak vedno bolj imam filing, da se da zadeve lotit tudi iz druge strani. S sproščanjem, treniranjem telesa. Se mi zdi telo-um tako močna povezava ... in imam občutek, da s sproščanjem telesa, daš umu priložnost, da se tudi sprosti. Dovedeš, sprostiš potrebno energijo... tko nekak si predstavljam.

Butl, dober point. sam navada železna srajca. težko je pipo kar naenkrat zapret ...

Mislim, da imata oba z butlom prav. Res je um tisti tolovaj, ki pričara stres in kdor ima um, namesto da bi um imel njega, je na konju. x:Dx Je pa res, da so takšne sprostilne tehnike tudi lahko blagodejne in jih nikakor ni za zanemarjati, dokler še imamo um.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

aha.

sam kaj pa pol nardis? se senostavno umaknes, igoriras, ali zacnes rajsi sprejemat?

ampak a ves, da sm to ravno zdej razmislu (kar si napisu) x;)x

xnckrivx

Mislm, free, zdej pa men ni jasno, kaj teb ni jasno.Kaj delam druzga, kt da se filam s stresom, če se mi vsakič dvigne pritisk na 200, če recimo tebe vidm /veš da ne mislm tebe a ne/, k te ne prenesem mrbit? Al pa, če ti ne upam rečt, zgin preč, pejt enmu drugmu plozat in požiram nestrpnost do tebe in se pol še delam, da si mi všeč, k bi te v resnici najrajši zadavil /veš da ne mislim tebe a ne/. Pa tko. A to ni filanje s stresom? In pol se čudm, k me boli želodec, pa glava pa še kej.x:Dx x;)x

da.

Mislim, da imata oba z butlom prav. Res je um tisti tolovaj, ki pričara stres in kdor ima um, namesto da bi um imel njega, je na konju. x:Dx Je pa res, da so takšne sprostilne tehnike tudi lahko blagodejne in jih nikakor ni za zanemarjati, dokler še imamo um.

Zdej, mislm, jst se na tele zadeve ne zastopim prav nič, ampak mi je pa prišla na misel ena prispodoba s pipo in sodom, mislm, vode. Voda teče v sod skozi pipo a ne in jst sem v dilemi, na kak način čim hitreje in efektivno praznit sod, da ne bi voda čez tekla a ne. Al z žlico ga praznit, al s kanglo, al z rokami je dilema k me ful okupira cel čas. A da bi pa pipo zaprl, mi pa zgleda ne pride na misel al kaj. In tko je dost podobno s tem bodymindom. Zakaj telo filat s stresom in potem iskat kangle različne za ven ga spravljat, če lahko pipo zaprem? Pipa je pa v možganih.

xcivx da mi je jedanput u životu vidjet tvoje tjelo i procjenit na vlastito oko x8Dx x:o)x x;)x jeli tvoje tjelo u stvari elastično, ko tvoj mozag x:Ix

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

aha.

sam kaj pa pol nardis? se senostavno umaknes, igoriras, ali zacnes rajsi sprejemat?

ampak a ves, da sm to ravno zdej razmislu (kar si napisu) x;)x

Jst uporabljam dva načina /ok, ne, jih ne, mislm, jih ne zmerej, ker mi ne rata, vsaj ne kr takoj vsako situacijo tko na izi popenkat a ne, ampak, jih je pa vse manj, mislm, situacij, k bi se s stresom filal...kao/; en je, da poiščem vzrok, drugi pa, da izberem drugačno vedenje /ker včasih ni cajta za vzrok iskat, ampak je treba vedenje zamenjat in šele pol iskat vzrok/.

Kaj pa je umik, ignorancija, sprejemanje? Ker kar zgleda kot umik ali ignorancija je lahko sprejemanje in kar zgleda kot sprejemanje, je zlahka umik. Kakšna je pa razlika in kje je? Ta je v glavi tistga, ki se umika, ignorira, sprejema in drugi je mogoče sploh ne opazi. V umiku je strah ali napuh, v ignoranci pa napuh, v sprejemanju ga pa ni, mislm, napuha ali strahu. Tko to jst zastopim nekako.

butl xsrcx

ne razumem prvega odstavka? torej kaj pocens konkretno?

da.

seveda se strinjam, da je eno in isto, razlika pa v nas samih v koncni fazi. ceprou se lahk zdej menva sploh kaj pomeni umik... xrolleyesx bla bla...

se strinjam, da je sprejemanje izhod, kljub temu pa ni vedno primerno prakticno; oz. kljbu temu, da nekaj sprejmemo, se ne pomeni, da ni primerno umakniti se. in cetudi ne sprejmemo, je morda vcasih dobro da zajamemo malo zraka, da se kasneje ponovno srecamo...

Jst uporabljam dva načina /ok, ne, jih ne, mislm, jih ne zmerej, ker mi ne rata, vsaj ne kr takoj vsako situacijo tko na izi popenkat a ne, ampak, jih je pa vse manj, mislm, situacij, k bi se s stresom filal...kao/; en je, da poiščem vzrok, drugi pa, da izberem drugačno vedenje /ker včasih ni cajta za vzrok iskat, ampak je treba vedenje zamenjat in šele pol iskat vzrok/.

Kaj pa je umik, ignorancija, sprejemanje? Ker kar zgleda kot umik ali ignorancija je lahko sprejemanje in kar zgleda kot sprejemanje, je zlahka umik. Kakšna je pa razlika in kje je? Ta je v glavi tistga, ki se umika, ignorira, sprejema in drugi je mogoče sploh ne opazi. V umiku je strah ali napuh, v ignoranci pa napuh, v sprejemanju ga pa ni, mislm, napuha ali strahu. Tko to jst zastopim nekako.

butl xsrcx

Sprostilne tehnike so vsekakor blagodejne. Ampak z njimi je kt z drogo. Če se zanašaš samo nanje, brez njih ne boš več zdržal in vedno pogosteje jih boš potreboval. Zakaj? Ker se ti prag bolečine ful zmanjša, k spoznaš njihove blagodeti enkrat in blj k jih uporabljaš, pogosteje jih potrebuješ, da sploh funkcioniraš. Ampak, mislm, dan ima samo 24 ur in je treba tud živet mislm, ne se samo sproščat a ne x:Dx Tko da, enkrat se bo treba lotit tud pipe...rajtam.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...