Marsa 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Velikokrat čutim tudi sama, da nam nekateri vegetarijanci delajo sramoto. Dobesedno. Ko poslušam določene izmed njih me je skoraj sram, da se ponašajo s svojim vegetarijanstvom in da zaradi tega spadam mednje. Kakšen vegetarijanec je človek, ki se zaradi svoje odločitve odtuji od soljudi in jih začne nasilno napadati z neoporečnostjo svojih prepričanj? Imenovati nekoga, ki ni toliko ozaveščen kot si sam, za morilca, je milo rečeno nedopustno. Prepričana sem namreč, da večina ljudi ne bi več jedla mesa, če bi vedela kaj vse se dogaja po klavnicah. Upam, da ne bi vztrajali pri podpiranju tega zgolj zaradi svojega, v tem primeru "pervertiranega", okusa. Vedno sem menila, da bi morali biti vegetarijanci že zaradi "nekrvavega" načina prehranjevanja dobri, mirni, bistri, veseli in zgled vsem, da nam "nekrvava" hrana lahko podari notranji mir in vedrino. Tako pa jih vidim na raznih okroglih mizah kako se pričkajo, kričijo čez zagovornike uživanja mesa, se skoraj stepejo z njimi, paradirajo z raznimi plakati,... in žal se mi zdi, da bo tudi ta shod nekaj podobnega. Ko sem prebrala poziv me je namreč postalo sram, ne glede na to, da sem veganka. Ne strinjam se s takim načinom ozaveščanja ljudi. Menim, da je s tem narejene veliko škode. natancno to je bil moj point v vseh debatah ko sem se clo kregala, da bi blo prave vegije (po dushi) pravzaprav pol lohk sram, k jim takile 'reklamo' delajo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 natancno to je bil moj point v vseh debatah ko sem se clo kregala, da bi blo prave vegije (po dushi) pravzaprav pol lohk sram, k jim takile 'reklamo' delajo. Meni je včasih prav nerodno kje povedat, da sem vegan. Kar naj bi bilo v ponos, mi postaja sramota. In to ni dobro. Hvala bogu nisem edina, ki meni tako in mislim, da se bo mogoče stanje nekoč popravilo. Prihaja pa do zanimive situacije, ker ne znam zagovarjati teh ljudi, ki naj bi bili vendar boljši, nenasilni,... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. december 2006 Avtor Prijavi Deli 19. december 2006 torej alhko od tebe pricakujemo pobudo po organiziranju in sprovedbi ideje.. al kako? Ja Marsa prav na to sem mislil Zato se mi zdi bizarno naenkrat pljuvati po drugače živečih in mislečih in za to uporabiti praznike,to mi je poceni demagogija. Res pa je tudi, da vedno bolj pretiravamo v vsem pred in med vsakimi prazniki, pa ni važno ali je to božič, novo leto, prvi maj ali pa vnebovzetje. Več bi, vsaj po mojem mnenju, dosegli vkolikor bi apelirali na zmernost , tako pa..... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Ebor, popolnoma razumem kaj misliš in tudi kako si se počutil ob tistem napadu "vegetarijanca" na lastno izbiro, da boš jedel meso.Sem vegetarijanka, pa takih ljudi vseeno ne razumem. Velikokrat jem pri isti mizi s tistimi, ki jedo meso, ne gnusi se mi in mi ne smrdi, in svoje družine zaradi tega nimam za morilce,... Poleg tega obstajajo tudi ljudje, ki jedo ribe in lažejo sami sebi, da so vegetarijanci. Nikogar drugega nimam za morilca zgolj zato, ker se še ni odločil za vegetarijanski način prehranjevanja. Zavedam se, da take odločitve ne pridejo čez noč, so odraz in posledica določenega duhovnega razvoja, zato sem mnenja, da je edina pot, da se za tak način prehranjevanja odločijo tudi mesojedci, naš odličen zgled. Velikokrat čutim tudi sama, da nam nekateri vegetarijanci delajo sramoto. Dobesedno. Ko poslušam določene izmed njih me je skoraj sram, da se ponašajo s svojim vegetarijanstvom in da zaradi tega spadam mednje. Kakšen vegetarijanec je človek, ki se zaradi svoje odločitve odtuji od soljudi in jih začne nasilno napadati z neoporečnostjo svojih prepričanj? Imenovati nekoga, ki ni toliko ozaveščen kot si sam, za morilca, je milo rečeno nedopustno. Prepričana sem namreč, da večina ljudi ne bi več jedla mesa, če bi vedela kaj vse se dogaja po klavnicah. Upam, da ne bi vztrajali pri podpiranju tega zgolj zaradi svojega, v tem primeru "pervertiranega", okusa. Vedno sem menila, da bi morali biti vegetarijanci že zaradi "nekrvavega" načina prehranjevanja dobri, mirni, bistri, veseli in zgled vsem, da nam "nekrvava" hrana lahko podari notranji mir in vedrino. Tako pa jih vidim na raznih okroglih mizah kako se pričkajo, kričijo čez zagovornike uživanja mesa, se skoraj stepejo z njimi, paradirajo z raznimi plakati,... in žal se mi zdi, da bo tudi ta shod nekaj podobnega. Ko sem prebrala poziv me je namreč postalo sram, ne glede na to, da sem veganka. Ne strinjam se s takim načinom ozaveščanja ljudi. Menim, da je s tem narejene veliko škode. Določeni namreč potem uživajo meso že iz protesta, se režijo in zasmehujejo kar vse vegetarijance po vrsti,... in kdo bi jim zameril Marsa ima prav, takle shod lahko zbudi zgolj nesimpatije, doprinesel pa ne bo ničesar. Namesto, da bi bili korak bližje boljšemu svetu bomo od njega korak (upam, da ne več) dlje. Kakor je napisal že Piko: Tudi jaz se bom udeležila tistega shoda, ki bo ZA, ne proti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. december 2006 Avtor Prijavi Deli 19. december 2006 Ah ja, sej te cist razumem. sam, zdej, a res lahko govorimo da je vecina vegijev taksnih, da skozi neki tecnariji ipd...? pomoje NE! ker jih je ze tako veliko, in vecina taksnih ki o tem sploh ne govori. Tisti ki ap se oglasajo, pa so ocitno pac zelo glasni. Prav ali ne prav naj vsakdo presodi sam. daaaaa... ves da je nakaj prav, a ne znas to podati ljudem!? kakor sem te razumel? kar se shoda tice, pa se ga mogoce udelezim; pa ne zato ker verjemem v tak nacin (ceprav je vcasih tudi tak primeren; oz. za dolocene situacije so pac nekateri nacini primernejsi ane). Ali je cas gandijev minil ale ne.. ne morem soditi... torej, temvec zato, da se opozarja. Da bo morda veliko ljudi in bodo o tem govorili v medijih in tako sirili informacije o tem naicnu praznovanja bozica in vsega kar ob tem prinese... kot sem ze povedal,... ce bi za bozic bila tradicija da se uziva macke in pse,, bi bili lastniki kmalu na nogah; in se tega seveda ne bi dopuscalo, ker jih je prevec. Nasprotno, manjsine pa jasno ne bi upostevali in bi se hisne ljubljencke se naprej uzivalo. Zkaj neki so torej ppurani in ostale zivali izjeme?? Meni je včasih prav nerodno kje povedat, da sem vegan. Kar naj bi bilo v ponos, mi postaja sramota. In to ni dobro. Hvala bogu nisem edina, ki meni tako in mislim, da se bo mogoče stanje nekoč popravilo. Prihaja pa do zanimive situacije, ker ne znam zagovarjati teh ljudi, ki naj bi bili vendar boljši, nenasilni,... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 torej alhko od tebe pricakujemo pobudo po organiziranju in sprovedbi ideje.. al kako? Ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. december 2006 Avtor Prijavi Deli 19. december 2006 aja, sm milsu, glede na tvoj citat: Več bi, vsaj po mojem mnenju, dosegli vkolikor bi apelirali na zmernost , tako pa..... ... konc koncev imas morda prav. ne vem. verjamem pa, da je bilo zmernih akcij ze nesteto... odziv pa zelo majhen. Ceprav je majhen v tem primeru velik!se vedno sem mnenja, da je morda kdaj vseeno potrebna drugacna intervencija kakor le na bazi diplomacije! (primer greenpeace). otrok se tudi dere (ker ne zna drugace...), ce mu kaj ni vsec ane. Ne Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 aja, sm milsu, glede na ... žal, res nimam črednega nagona in potrebe po vodenju Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. december 2006 Avtor Prijavi Deli 19. december 2006 fajn, blagor tebi! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 saj ni nc oz. z nicimer nakazoval cesa takega.ce ma zgolj mnenje o tem, ne pomeni nujno, da mora met resitev. tko kot pri romih: no, pol pa ti povej, kaj bi z njimi, ce s tok pametna... pol naj grejo pa k teb pa tko. to je tko, kot ce bi jaz rekla, da mi je en film cist mim, pa bi ti rekel, pol pa ti boljsega nared. aja jaz moram nadnujno kao nekaj posredovat. sta se pa ze *vse zmenila*. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. december 2006 Avtor Prijavi Deli 19. december 2006 hja, ze ze, toda tisto izjavo vseeno ni bilo primerjati s tvojimi primeri, vsaj jaz sem drugace dojel. pac kot izjava nekoga, ki ve kaj vec kakor samo kritizira... ocitno sem se motil. Ce ne drugega sem hotel s tem, da dam njemu pobudo dosezti to, da pogledamo v morebitno praznino, ki morebiti stoji za predlogom, ki ga je podal. Kar seveda ni nujno tako. Obenem pa je bilo misljeno tudi kot moje vprasanje, kaj in kako storiti sicer, ce ne tako? saj ni nc oz. z nicimer nakazoval cesa takega.ce ma zgolj mnenje o tem, ne pomeni nujno, da mora met resitev. tko kot pri romih: no, pol pa ti povej, kaj bi z njimi, ce s tok pametna... pol naj grejo pa k teb pa tko. to je tko, kot ce bi jaz rekla, da mi je en film cist mim, pa bi ti rekel, pol pa ti boljsega nared. aja jaz moram nadnujno kao nekaj posredovat. sta se pa ze *vse zmenila*. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 saj sem ze tud jaz razmisljala, kaj in kako torej pol? kaj storit? da se zavest folka mal prebudi, sam, kot je rekla ze tud Joana, na silo ne mors nc... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 saj sem ze tud jaz razmisljala, kaj in kako torej pol? kaj storit? da se zavest folka mal prebudi, sam, kot je rekla ze tud Joana, na silo ne mors nc... ja s tem se pa strinjam moj prispevek k prazničnem vzdušju bo potica in predvsem pa moja strpnost ob druženju z žlahto in taščo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest SheBoom 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 hm .. vegetarijanstvo se je pravzaprav pričelo v Aziji zaradi pomanjkanja hrane (v katerem obdobju, ne vem točno ...). Ljudje so se morali z nečim prehranjevat in preostale so samo rastline. Ta kult pa je pozneje obšel cel svet (valda, je treba pr sosedih mal pošnofat). In ker nisem prebrala vseh postov - sem le preletela - sem nekje zasledila o neki večji ozaveščenosti, če si vegetarijanec oz. vegan (lahko da sem narobe razumela, ne vem ...). Kako prosim? Popolnoma se strinjam, da so določeni vegiji tako rekoč bedni, ko 'mesojedce' napadajo s takimi in drugačnimi predsodki, in obratno. A glede ozaveščenosti: normalno je jesti meso, že od samega začetka ga človeški osebki jedo. Zato se naj vsak drži zase, pa bo mir. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 ozavescenosti v smislu tega blaznega pojava, ko se je treba za vse praznike prezhderavat (z mesom)...... tko je blo misljeno, SheBoom...ne samo mesojedstvo kot izbrani nacin prehranjevanja, pac pa overdose vsega tega. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest SheBoom 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 ozavescenosti v smislu tega blaznega pojava, ko se je treba za vse praznike prezhderavat (z mesom)...... tko je blo misljeno, SheBoom...ne samo mesojedstvo kot izbrani nacin prehranjevanja, pac pa overdose vsega tega. aja ... no, potem sem pa mal odtavala btw. sem bl vegi kot ne, da ne bo pretiranga napada Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 ne saj nc hudga, sem pac vskocila, k sem glih vidla, stekam, si sam preletela. ja saj jaz tud, sam se clo ko sem bla v bistvu dejansko veganka, se nisem enkrat tko poimenovala, pravzaprav se ne opredeljujem na te nacine.jaz se clo astrologinja pa slikarka nisem. pa bom vegetarijanka. kot da je sam to to, kar sem. kot da me edino to predstavlja, opisuje, doloca.ne maram teh definicij, jem, kar mi pase, najmanjkrat meso. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nicky 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Da še jaz nekaj pripomnim. Vsaka akcija se mi zdi boljša kot pa nič. Ob tem ljudje pričnemo razmišljati, spreminjati,..itdNe smemo ob vsem delu izgubiti nestrpnosti... Joana, res je DOBER VZOR VELIKO POMENI Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Ebor, popolnoma razumem kaj misliš in tudi kako si se počutil ob tistem napadu "vegetarijanca" na lastno izbiro, da boš jedel meso.Sem vegetarijanka, pa takih ljudi vseeno ne razumem. Velikokrat jem pri isti mizi s tistimi, ki jedo meso, ne gnusi se mi in mi ne smrdi, in svoje družine zaradi tega nimam za morilce,... Poleg tega obstajajo tudi ljudje, ki jedo ribe in lažejo sami sebi, da so vegetarijanci. Nikogar drugega nimam za morilca zgolj zato, ker se še ni odločil za vegetarijanski način prehranjevanja. Zavedam se, da take odločitve ne pridejo čez noč, so odraz in posledica določenega duhovnega razvoja, zato sem mnenja, da je edina pot, da se za tak način prehranjevanja odločijo tudi mesojedci, naš odličen zgled. Velikokrat čutim tudi sama, da nam nekateri vegetarijanci delajo sramoto. Dobesedno. Ko poslušam določene izmed njih me je skoraj sram, da se ponašajo s svojim vegetarijanstvom in da zaradi tega spadam mednje. Kakšen vegetarijanec je človek, ki se zaradi svoje odločitve odtuji od soljudi in jih začne nasilno napadati z neoporečnostjo svojih prepričanj? Imenovati nekoga, ki ni toliko ozaveščen kot si sam, za morilca, je milo rečeno nedopustno. Prepričana sem namreč, da večina ljudi ne bi več jedla mesa, če bi vedela kaj vse se dogaja po klavnicah. Upam, da ne bi vztrajali pri podpiranju tega zgolj zaradi svojega, v tem primeru "pervertiranega", okusa. Vedno sem menila, da bi morali biti vegetarijanci že zaradi "nekrvavega" načina prehranjevanja dobri, mirni, bistri, veseli in zgled vsem, da nam "nekrvava" hrana lahko podari notranji mir in vedrino. Tako pa jih vidim na raznih okroglih mizah kako se pričkajo, kričijo čez zagovornike uživanja mesa, se skoraj stepejo z njimi, paradirajo z raznimi plakati,... in žal se mi zdi, da bo tudi ta shod nekaj podobnega. Ko sem prebrala poziv me je namreč postalo sram, ne glede na to, da sem veganka. Ne strinjam se s takim načinom ozaveščanja ljudi. Menim, da je s tem narejene veliko škode. Določeni namreč potem uživajo meso že iz protesta, se režijo in zasmehujejo kar vse vegetarijance po vrsti,... in kdo bi jim zameril Marsa ima prav, takle shod lahko zbudi zgolj nesimpatije, doprinesel pa ne bo ničesar. Namesto, da bi bili korak bližje boljšemu svetu bomo od njega korak (upam, da ne več) dlje. Kakor je napisal že Piko: Tudi jaz se bom udeležila tistega shoda, ki bo ZA, ne proti. Joana en velik rispekt zate z moje strani, res si lep post napisala in sem ga z veseljem parkrat prebral.Veš, jaz niti nisem ne vem kak mesojedec, samo tu in tam začutim potrebo (ko je veliko telesnih aktivnost) in vem, da če bi takrat rekel mesu ne, da bi se slabo počutil. Seveda pa spoštujem, oziroma podpiram tvojo odločitev, da si vegetarijanka in če je vegetarjanstvo zate koristno, če se dobro počutiš, je to najboljša pot, ki si jo lahko izbrala in sem vesel zate Kar se tiče shoda... pravzaprav bi rad nekaj drugega napisal... v teh dneh smo res brez glave, nasedamo bombandiranju raznih reklamnih akcij in trošimo trošimo... moram priznat, da sem enako počel tudi jaz leta in leta, vsake praznike desant na trgovinske centre, kjer sem se drenjal in prerival v množici, natrpal kolikor se je dalo (ne pa kolikor res rabim) v tiste vozičke, nakupljeno robo komaj zbasal v prtljažnik avta, potem to robo vlačil po štengah, se cele praznike basal, po praznikih basal odvečno hrano v smetnjak (uh kako me je sram zaradi tega) ... Lani sem naredil spisek res najnujnejšega... prav lepo smo se imeli (predvsem smo imeli več časa zase), letos sem še malo bolj zaostril zadeve, če kaj rabimo, grem na sprehod v majhno štacuno tu zraven in pač nakupim le najnujnejše (tako se tudi izognem skušnjavi, da bi, ko se muvam med policami megahipersupermarketov, v voziček "padlo" kaj kar ne rabim... moram se pohvalit (to si res štejem kot en uspeh), da že 9 dni nisem bil v nobenem velikem trgovskem centru... Nikomur ne vsiljujem, da naj se ravna po tem, kar sem napisal, želim vam le lep božič in srečno novo leto, pa čim več lepih trenutkov med svojimi najdražjimi... potica pa vseeno bo ja to sodi zraven, hehehe brez tega ni božiča, še večji pa je užitek, če jo sam pripraviš in ti res dobro rata... žal, res nimam črednega nagona in potrebe po vodenju Zdaj, ko sem do konca prebral še ostale poste, pa bom še malo dopisal... hehehehehee... Ja glede kritika/drugačne rešitve, nekateri imajo potrebo da se javno "izpostavljajo" in, da pač "promovirajo" tisto, kar mislijo da je dobro (ne bom špekuliral ali so to prej preverili na sebi ali pa so jih samo o tem prepričali znanci ali sosedje), nekateri pa se dejansko ne obremenjujejo in živijo življenje v ravnovesju s sabo in naravo. Smatram pač, da mora vsak najti tisto, ali pa težiti k tistemu, kar ga zadovoljuje tako duhovno kot tudi telesno... Aja pa še tole bom napisal meni pač paše, da se ukvarjam tudi s pridelavo sadja, zelenjave itd (seveda samo za lastne potrebe) in pri tem ne uporabljam škropiv in kemikalij nasploh... sicer je kako leto pridelek bolj boren a kaj čmo, v bistvu ne gre samo za pridelek gre tudi za sobivanje z naravo. Vem, da je tak način življenja zame koristen, čutim, da preko tega dobivam ogromno energije... Seveda pa mi na kraj pameti ne pride, recimo, da bi tukaj težil in posliljeval ljudi, da je moj način edino pravi, trenutno je edino pravi le zame, niti na misel mi ne pride, da je treba organizirat shod "Proti uživanju špricanih jabok", vsak se odloča po svoji presoji in neka prisila prej privede do nasprotnih učinkov. Tudi argument, da je treba ozavestit ljudi je mimo (pred 100 leti, bi se mogoče strinjal s tem), saj o teh stvareh kvakajo že vrane.Ma sej bi lahko še pisal pol ure, sam .... lepo se imejte .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Joana en velik rispekt zate z moje strani, res si lep post napisala in sem ga z veseljem parkrat prebral.Veš, jaz niti nisem ne vem kak mesojedec, samo tu in tam začutim potrebo (ko je veliko telesnih aktivnost) in vem, da če bi takrat rekel mesu ne, da bi se slabo počutil. Seveda pa spoštujem, oziroma podpiram tvojo odločitev, da si vegetarijanka in če je vegetarjanstvo zate koristno, če se dobro počutiš, je to najboljša pot, ki si jo lahko izbrala in sem vesel zate Kar se tiče shoda... pravzaprav bi rad nekaj drugega napisal... v teh dneh smo res brez glave, nasedamo bombandiranju raznih reklamnih akcij in trošimo trošimo... moram priznat, da sem enako počel tudi jaz leta in leta, vsake praznike desant na trgovinske centre, kjer sem se drenjal in prerival v množici, natrpal kolikor se je dalo (ne pa kolikor res rabim) v tiste vozičke, nakupljeno robo komaj zbasal v prtljažnik avta, potem to robo vlačil po štengah, se cele praznike basal, po praznikih basal odvečno hrano v smetnjak (uh kako me je sram zaradi tega) ... Lani sem naredil spisek res najnujnejšega... prav lepo smo se imeli (predvsem smo imeli več časa zase), letos sem še malo bolj zaostril zadeve, če kaj rabimo, grem na sprehod v majhno štacuno tu zraven in pač nakupim le najnujnejše (tako se tudi izognem skušnjavi, da bi, ko se muvam med policami megahipersupermarketov, v voziček "padlo" kaj kar ne rabim... moram se pohvalit (to si res štejem kot en uspeh), da že 9 dni nisem bil v nobenem velikem trgovskem centru... Nikomur ne vsiljujem, da naj se ravna po tem, kar sem napisal, želim vam le lep božič in srečno novo leto, pa čim več lepih trenutkov med svojimi najdražjimi... ja to sodi zraven, hehehe brez tega ni božiča, še večji pa je užitek, če jo sam pripraviš in ti res dobro rata... Zdaj, ko sem do konca prebral še ostale poste, pa bom še malo dopisal... hehehehehee... Ja glede kritika/drugačne rešitve, nekateri imajo potrebo da se javno "izpostavljajo" in, da pač "promovirajo" tisto, kar mislijo da je dobro (ne bom špekuliral ali so to prej preverili na sebi ali pa so jih samo o tem prepričali znanci ali sosedje), nekateri pa se dejansko ne obremenjujejo in živijo življenje v ravnovesju s sabo in naravo. Smatram pač, da mora vsak najti tisto, ali pa težiti k tistemu, kar ga zadovoljuje tako duhovno kot tudi telesno... Aja pa še tole bom napisal meni pač paše, da se ukvarjam tudi s pridelavo sadja, zelenjave itd (seveda samo za lastne potrebe) in pri tem ne uporabljam škropiv in kemikalij nasploh... sicer je kako leto pridelek bolj boren a kaj čmo, v bistvu ne gre samo za pridelek gre tudi za sobivanje z naravo. Vem, da je tak način življenja zame koristen, čutim, da preko tega dobivam ogromno energije... Seveda pa mi na kraj pameti ne pride, recimo, da bi tukaj težil in posliljeval ljudi, da je moj način edino pravi, trenutno je edino pravi le zame, niti na misel mi ne pride, da je treba organizirat shod "Proti uživanju špricanih jabok", vsak se odloča po svoji presoji in neka prisila prej privede do nasprotnih učinkov. Tudi argument, da je treba ozavestit ljudi je mimo (pred 100 leti, bi se mogoče strinjal s tem), saj o teh stvareh kvakajo že vrane.Ma sej bi lahko še pisal pol ure, sam .... lepo se imejte .... Dej nehej, Ebor. Me že vrat boli od tega kimanja. Jebiga, če se pa strinjam s teboj. mej se fest Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Ebor, :palec: Dej nehej, Ebor. Me že vrat boli od tega kimanja. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 hm .. vegetarijanstvo se je pravzaprav pričelo v Aziji zaradi pomanjkanja hrane (v katerem obdobju, ne vem točno ...). Ljudje so se morali z nečim prehranjevat in preostale so samo rastline. Ta kult pa je pozneje obšel cel svet (valda, je treba pr sosedih mal pošnofat). In ker nisem prebrala vseh postov - sem le preletela - sem nekje zasledila o neki večji ozaveščenosti, če si vegetarijanec oz. vegan (lahko da sem narobe razumela, ne vem ...). Kako prosim? Popolnoma se strinjam, da so določeni vegiji tako rekoč bedni, ko 'mesojedce' napadajo s takimi in drugačnimi predsodki, in obratno. A glede ozaveščenosti: normalno je jesti meso, že od samega začetka ga človeški osebki jedo. Zato se naj vsak drži zase, pa bo mir. Komaj kaj od tega, kar si napisala, drži. Vegetarijanstvo se ni začelo zaradi pomanjkanja hrane. Tako se je začelo mesojedstvo, ko se je človek moral preseljevati v hladnejše kraje, kjer mu s sadjem in zelenjavo ni bilo vse leto postreženo.Tako da... pr sosedih ni treba nič šnofat . Čak... sosedih??? Katerih sosedih? Zate je pač normalno jesti meso. Seveda je normalno. Kar počne večina naj bi veljalo za normalno. Tudi biti vegetarijanec je normalno. Se strinjaš? Človeški osebki pa ga ne jedo od samega začetka. Jesti so ga začeli kasneje - lahko bi rekli "po izgonu iz raja" .O večji ozaveščenosti pa kdaj drugič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Aja pa še tole bom napisal meni pač paše, da se ukvarjam tudi s pridelavo sadja, zelenjave itd (seveda samo za lastne potrebe) in pri tem ne uporabljam škropiv in kemikalij nasploh... sicer je kako leto pridelek bolj boren a kaj čmo, v bistvu ne gre samo za pridelek gre tudi za sobivanje z naravo. Vem, da je tak način življenja zame koristen, čutim, da preko tega dobivam ogromno energije... Seveda pa mi na kraj pameti ne pride, recimo, da bi tukaj težil in posliljeval ljudi, da je moj način edino pravi, trenutno je edino pravi le zame, niti na misel mi ne pride, da je treba organizirat shod "Proti uživanju špricanih jabok", vsak se odloča po svoji presoji in neka prisila prej privede do nasprotnih učinkov. Tudi argument, da je treba ozavestit ljudi je mimo (pred 100 leti, bi se mogoče strinjal s tem), saj o teh stvareh kvakajo že vrane.Ma sej bi lahko še pisal pol ure, sam .... lepo se imejte .... Če pomislim na pot, ki je mene pripeljala v vegetarijanstvo... se mi zdi, da mi je bilo tako dano. Zato imam razumevanje do tistih, ki do tega še niso prišli. Mislim pa, da bodo. Ni nujno, ampak zdi se mi, da ja. Gojenje lastnega sadja in zelenjave na način, ki si ga opisal, je na vsak način pot, ki te mogoče pelje tja. In ves užitek, ki ga iz tega črpaš. Mogoče. Kdo ve? Mogoče boš nekega dne ugotovil, da ti tisti zrezek sploh ni več tako dobro del kot nekoč in iz tega se ti bo mogoče zgodila taka sprememba. Če smo v stanju odprtosti do vsega in ničesar ne zanikamo, je vse mogoče. Kar se tiče tega, da je treba ozavestiti ljudi... mogoče bi bilo bolje reči: prebuditi. Večina ljudi je meso ne da bi enkrat samkrat pomislila na to, kaj je. Da je šla tista žival mogoče skozi nedopovedljivo trpljenje do njegove mize. In ko smo že pri tem: najbolj mi gredo na živce vegetarijanci, ki trdijo, da solata ne čuti bolečine. Samo zato, ker je (kao) znanstveno dokazano, da solata nima čutilnih celic, še ne pomeni, da vse vemo o njej in jo lahko zato po mili volji tržemo, režemo,... Ko nam ljudje, ki uživajo meso, mečejo ven tele "solatne bolečine" , jim dam prav. Človek je resnično prepotentno bitje. Kako torej skleniti kompromis?Nekateri menijo (mednje se prištevam tudi sama) da bi bil najbolj miroljuben način prehranjevanja uživanje sadja. Drevo nam namreč že simbolično otrese jabolko k nogam in nam ga da kot svoj sad v hrano. Menda je tudi dokazano, da so bili prvi ljudje sadjejeda bitja in bi nam moral biti ta način prehranjevanja najbolj domač. Seveda se da tudi to zasukati takole: kako smo lahko prepričani, da jabolka ne boli, ko ugriznemo vanj? Ne moremo biti. Edina prava pot je, kot kaže zaenkrat, zmernost. Zavedanje, da hrana ni sama po sebi umevna, na kar lahko pozabimo, če imamo market na vsakem vogalu. In najlepše bi bilo, če bi storili nekako tako, kot so imela v navadi indijanska plemena, ki so se zahvalila za žrtev vsaki stvari, ki jim je postala hrana. To se mi zdi trenutno tudi edini način za preprečevanje epidemije debelosti, raznih obolenj,... Pa mogoče nam ne bi škodovalo, če bi bili sem pa tja tudi kakšen dan lačni. Govorila sem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Joana, P.S. Niti za hip naj te ne prime nek sram, če je kdo drugačen od tebe ali drugačnih misli od tebe.Vedno si ti ti in oni oni. P.P.S. Nekatere je sram recimo zaradi njihovih daljnjih ali celo bližnjih sorodnikov. Še večji šmorn. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mamaca 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Vse lepo in prav, toliko kot je nas na svetu, toliko mnenj se bo kresalo Kaj pa pravite na Eskime, pa Sibirce, pa Mongole.....pri nekih -30, -40, -50 °C, mogoče bi se dalo glavo zavit v papir, ups, pol bi se pa kregal glede dreves, ali pa v neko toplo folijo podloženo s termo materialom.. ne ...tudi tu bi spet nastradala narava...Človeštvo je nagnjeno k temu, da bo samo sebe izničilo, začenši z uničevanjem narave, tako živali kot rastlinstva.Res je da pri nas ne potrebujemo kučme in krznenih plaščev, pa tudi toliko papirja ne rabimo zmetat stran, pa vode... sej našteval bi lahko do onemoglosti.Nam vsem je potrebna samo ZMERNOST...kar pa se demonstracij tiče...sovražnost rodi samo sovražnost, nasilje... Vsak pri sebi naj raje razmisli... Citiraj ...i am with stupid... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.