Skoči na vsebino

Prometne nesreče, vozniki, razlogi....

susana

Recommended Posts

Heh, jest tud odlična voznica,.....z mano vsi po spisku zadovoljni x:px x;)x

Zavarovalnica z mano nima dela,...na par let kako prasko ali špegu popišejo... x:)x

Državna blagajna z mano zadovoljna,...pridno vse listke za nepravilna parkiranja saniram... x:)x

S policisti imamo zadnje čase lepo komunikacijo,...fajn dečki, jih je minila fobija glede izsiljevanja prednosti,...pa tud s kamero se zadnje čase ne podijo več za mano.. x:Dx

aja, pihala sem ene parkrat,...heh jasno napihala vedno 0,00.. x:Dx

pike imam pa menda spet na nuli,...pa po moji vozniški tudi še niso posegli... x:Dx

Tak, da bi o meni kot voznici več imeli za povedat sopotniki,.... grem stavit na pestrost besednega zaklada....x;)x x:px

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 153
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

od kar imam izpit(1993) so me ustavli 2x

enkrat brez prometnega(fotrov avto)...same babe v avtu....pustna sobota....če bi mi dal za pihat, bi malo napihala :inocent: pa je bil en stari deda..razložla, da je fotr ta dan registriral avto....vprašu če je sovoznica pijana.....sestra rekla, da je bila solidarna z mano :lol: in potem je rekel, da naj previdno vozim, ker je dosti norcev po cesti....brez kazni xsuperx

drugič pa letos, z mojim avtekom....pač sam kontrola.....siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimpatičen policaj :2src: mal počvekala in šla naprej x:px

za uno štorijo z zajcom, pa hvala bugu ni blo treba cajkanov.....to me je streznal..že prej nisem kaj preveč divjala(no po ac itak) po tem, pa vozim po omejitvah xnckrivx

tak, da nobene pike in kazni :P

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

to sem pozabla...

sem pa skor s piciklom dobla kazn....

je bla prometna(avtobus se je v znak zaletel x:o)x )js prikolesarim mimo....mela eno mini vrečko s solato na belanci...in me ustavi en nadrkan policaj..nardi pridigo, da se nimam kaj furat z vrečkam na biciklu, da bo to kazn 20k sit :eek: med tem, ko mi on dela pridigo, se mim peljejo 3. na piciklu z po dvema velikanskima vrečkama na belanci :xx!:

nu pol pa me je milostno spustil..pa še prej rekel, da se po cesti ne smem furat..po polčnuki pa tud ne, kolesarske pa tam ni :xx!:

There is

One Mind,

One Truth,

Kr vzorna.

3x pihala, vedno 0,0.

1x na radarju ustavl, kljub VEČIM napakam z njihove strani v tem postopku plačala kazen, pa so me po 1 letu, ko je blo že plačan, jebal najprej policaji, da nej plačam, sem jih nazjala, so se opravičl, pol me je pa še sodnica hotla strpat v čuzo, pa je blo plačan. xrolleyesx In povrh vsega, na konc dobim od njih tak sklep, da se prisilni uklon al zakon prekliče, ker sem kao VMES plačala. Banada lažniva, hinavska. :xx!:

Drgač pa kr ok, no... x:Ix

Izpit za avto sem naredla leta 1999 .Šele letos sem prvič pihala(napihala sem seveda 0,0,ker ne pijem alkohola-sploh),prvič letos sem dobila tudi kazen za prehitro vožnjo...

Nesrečo sem imela samo eno-leta 2001.Starejši moški se je zaletel vame,ko je izsiljeval prednost.Sem bila na glavni cesti ,on pa je zavijal na stransko...kar naenkrat je bil pred mano in je poknalo..Na srečo je bila samo materialna škoda..Je bila pa potem prava norišnica s papirji,ker nisva bila na isti zavarovalnici. xrolleyesx

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Imel sem že štiri prometne nezgode(hude-vedno totalka),dostikrat tudi že pihal in nekajkrat napihal,

v dveh nezgodah bil poškodovan(levi gleženj,leva ključnica),enkrat tudi že sedel,zaradi obsodbe povzročitve prometne nezgode iz malomarnosti(6 mesecev),tudi že ponovno moral opravljati vozniški izpit,večkrat me je tudi ujel radar...

Drugače pa imam izpit kategorij A,B,C,E,G,H.

Glede kazni pa zagovarjam visoke kazni,ker neprimerno preveč ljudi umre na naših slovenskih cestah...

Kaj čemo - mladost je bila norost...in sedaj me je srečala pamet,tako da lahko rečem da sem vzoren voznik...

xrolleyesx

Verjamem vanjo, ki je kot v meglo ujeta, ki je kot globoka kalna voda - pravim ji USODA

Imela sem eno hudo prometno, o kateri ne bom govorila. Nisem pa nič plačala, niso mi vzeli izpita, skratka ni bila moja krivda. Alkohola v krvi seveda ni bilo.

Nikoli nisem pijana vozila, pihala sem parkrat, nikoli nič napihala.

Izpit imam malo več kot 6 let in od takrat sem ogromno v avtu.

Na radar sem naletela na začetku, pa potem še enkrat, ampak zaenkrat nič hujšega.

Parkirala že dolgo nisem nepravilno.

Najbolj preziram ljudi, ki parkirajo na prostorih za invalide. Ja, takim bi pa jaz vzela izpit.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Ena prometna, v koloni me je en malo podregnil zadaj, vrat me je bolel približno 5 minut, avto je imel malo premaknjen odbijač, (popravila js pa dedek v 15 minutah)... torej k sreči nič hudega,...

Večkrat so me ustavili zaradi prevelike hitrosti, nikoli mi niso še napisali kazni. Enkrat pihal, nikoli pil in vozil. Prevozil pa sem rdečo in plačal... trikrat prispeval v občinski proračun s parkirnimi prekrški, zdej pa že dolgo vozim zelo vzorno... prekršim pa eno pravilo praviloma... Zelo rad zapeljem čez polno črto v levo, pred našo hišo, ker se mi ne da vozit pol kilometra preden lahko legalno obrnem v željeno smer... to je moj največji greh :) čeprav je morda to tudi greh konstruktorjev ceste,...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 2 weeks later...

1. prevelika hitrost....pismo, zakaj se sploh smejo prodajat vozila s 200 in več km/h, če ne smemo vozt več k 130? Dolgcajt, sicer, res, sam se bi že navadl.....

2. neizkušeni in slabi vozniki

3. alkohol

Pogosto pa kombinacija teh.

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

• 4 weeks later...

Vidim, da smo pisana druščina voznikov. Sama imam vozniško od leta 1978. Do leta 2000 nisem imela nobene kazni in nobene nesreče. Potem pa bum. V letu 2000 3 kazni(2-parkiranje, ena zaradi 15km prekoračitve v Fužinah), da ne bi leto šlo kar v nič, se mi je z boka zaletel dečlo, ki je telefoniral in spregledal, da ima rdečo. Bolnica in 5 mesecev doma. Leta 2004 ponovno prometna v bok, narkoman norel čez rdečo in sama krila vso škodo, ker so avto sicer našli, a ker ni bilo tablic, ni bilo dokazljivo.

Po vsem tem, nisem imela nobene kazni in pihala še nisem niti enkrat v življenju, če pa sem pila(pijem zmerno), se peljem s taxijem.

Ker sem v taki službi, da naj bi bila vzor, skušam voziti in parkirati kot je trebam, saj sem se zaklela, da policije in redarjev zagotovo ne bom hranila z mojo malo plačo. x:)x x:o)x

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

Na kr dolgem preletu z padalom sem, zasilno pristajal na področju avtoceste zraven (cestninske postaje NANOS - RAZDRTO), močni rotorji in veter mi je sklofal padalo tko, da sem bolj kot ne nekontrolirano padal mimo tistih skal pri nanosu, zgledalo je da me bo vrglo na streho postaje pa me je še bolj spustilo tako da sem priletel dober metrček pred ograjo...živ in nepoškodovan a čisto na adrenalinu šokiran zložim padalček ga vržem čez ograjo kjer so me že čakai vrli policaji in napisali kazen zaradi "Oviranja prometa" pa čeprav nisem oviral nobenega je bila kazen 120 EU !!! Po razlagi, da sem se skoraj ubil jim je blo vseeno....Če bi bili policaji tako vestni še do kriminalcev potem bi jih morda imel še rad ?

...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo...

Če bi bili policaji tako vestni še do kriminalcev potem bi jih morda imel še rad ?

:vragec: x:o)x

Kaj češ, kriminalci jim ne prijadrajo s padalom tik pred nos... xrolleyesx

Ribnica, novo križišče(pravzaprav zgrajeno in odprto že lansko leto)... :o|o:

Pred križiščem je tabla z napisom Križišče v gradnji, omejitev je pa 40 km/h... :eek:

Policaji veselo kasirajo, tudi tistim ki peljejo skozi križišče s 50 km/h, kolikor je omejitev v naselju... :o|o: :vragec:

Tudi meni... :xx!: :blackeye: :bomb:

Drugače pa na relaciji Kočevje-Ribnica vem v glavnem vse kdaj in kje bo radar... x:px

Praktične izkušnje ki so bile vredne(še v tolarskih cajtih) skupaj okrog 150 000 SIT... :wOOt: :cry: :devil:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

evo, da še jaz povem kako rada padem policajem v roke.

načeloma sem v avtu kot voznica precej redko, pa vendar to ne pomeni, da me policaji ne ustavljajo. ravno nasprotno. pihala sem gotovo že petkrat.

prvič kmalu po tem, ko sem naredila izpit. sem spila kozarec vina in sem se bala, da bom kaj napihala, pa nisem. drugič sta šla za mano policaja, ko sem odhjala domov z metelkove, in sicer sem zavila levo na mestu, kjer je (bila) obvezna smer desno. jaz vsa prestrašena, da mi bodo dali kazen zaradi tega, ker sem šla levo, oni so mi dali pihat in sem spet uspešno napihala nič, tako da sem jo odnesla brez prekrška. naslednič je policaj pripeljal za mano z lučmi, ko sem se peljala na kolesu, prevozila rdečo, ker sem pogledala, če je kje kak avto in bilo je sredi noči, vozila rahlo okajena in nisem držala balance, ker me je strašanjsko zeblo v roke. odnesla sem jo z 0, zagroženo kaznijo, ker nisem držala balance in takratnimi 10 tisočaki zarad prevožene rdeče. enkra sem samo pihala in ni bilo nič posebnega, ker nisem naredila nobenega prekrška in tudi nisem nič napihala. po vsem tem sem naredila analizo zakaj mi dajejo vedno za pihat, med tem ko drugim nikoli. pa sem prišla do zaključka, da sem zoprnikasta, ko me ustavijo in da se jim najbrž zdi, da bi taki tečnobi z veseljem dali položnico za s sabo.

to sem imela v mislih, ko me je pred kratkim ustavil policaj. takoj sem se spomnila, da moram sprobat strategijo prijazne. tako sem mu takoj jela razlagat, da nimam prometne, da avto ni moj, ampak, da lahko povem vse podatke izposojevalca avta. stvar se je končala tako, da sem spet pihala. sem se pa popolnoma predala igri naivke in sem prepričana, da bi mu povedala polovico stvari, ki jih sicer nisem pripravljena povedat ljudem, ki jih ne poznam dobro, samo na srečo taga ni zaslutil in mi je dal samo za pihat :inocent: , potem me je malo povprašal o sorodstvu na podlagi mojega priimka (še dobro, da se ne pišem novak) in me poslal naprej, ker sem seveda napihala 0.

do zdaj sem jo torej odnesla s kaznijo za prevoženo rdečo in enkrat mi je avto odpeljal pajek. se pa redno dogaja da ustavijo voznike, ko sem sovoznik. tako, da odsvetujem sebe za sovoznika, po mojem me imajo policaji na piki.

• 10 months later...
Sem prepričana tavžnt procent, da botrovalo prometni nesreči na Ptuju - sonce. Avtošolar do smrti povozil motorista. Zavijal je na levo, motorista pravilno pripeljal in ga je zadel. Sem prepričana res, da sonce ju(inštrukturja in bodočega voznika) zaslepilo.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

#

1. del

Rogaška Slatina, 6.11.2008

Zadeva: Izjava za javnost

»Najprej želimo izreči globoko sožalje družini, sorodnikom in prijateljem tragično preminulega motorista Simona. Tudi vodstvo avtošole, naši sodelavci in učitelj vožnje, udeležen v prometni nezgodi, smo v šoku in smo že včeraj želeli priti v stik s starši, a žal zaradi veljavnih predpisov od Policije nismo prejeli podatkov. Na medije se obračamo danes.

Glede poteka prometne nezgode pa bi navedli samo nekatera dejstva: Učitelj vožnje in kandidat za voznika sta pred trenutkom nezgode v križišču zavijala levo. Pred tem sta se prepričala, če je promet z nasprotne strani prost. Ker je nasproti vozila kolona vozil, na čelu katere je bil voznik kolesa z motorjem (hitrost kolone vozil je bila torej največ 45 km/h, ker je to tudi maksimalna hitrost kolesa z motorjem), sta pravilno ocenila, da lahko zavijeta levo (saj je bila kolona še dovolj oddaljena od križišča).

#

zvut

06.11.2008, 12:02

2. del

Nesrečni motorist pa je v tem času z večjo hitrostjo prehiteval kolono vozil po pasu za zavijanje levo (pas za zavijanje levo je na tem delu vozišča daljši - vsaj 100 m), pri čemer je ostal skrit za vozili, ki jih je prehiteval (zaradi rahle krivine vozišča), tako da ga učitelj vožnje kot tudi kandidat za voznika v tistem trenutku nista mogla opaziti.

Vse morebitne avtorje raznih kritik, ki niso moralne ne za družino tragično preminulega Simona in ne za druge udeležence prometne nezgode pa vljudno naprošamo, da se le teh vzdržijo.«

Leopold PRAH, direktor avtošole

kao

There is

One Mind,

One Truth,

Nevem, če sem že pisal o mojih avtomobilističnih neserčah... :P enkrat me je nekdo v koloni od odzadaj nasadil, prav neprijetno, hitrost je bila 10km/h pa me je še dva dni vrat bolel... tko, da si samo predstavljam kako nevarno more biti življenje pri 20km/h... (fizikalno gledano najbrž 8 dni bolečin v vratu) in pri 40km/h par vretenc nekaj mesecev bolniške tako kot pri alfu,... pri normalnih voznih hitrostih pa ta najbrž ubija. Sam sem šel v resničnem življenju prehitro v ovinek samo enkrat, ko sem prehiteval nek tovornjak, dovolj neprijetna situacija, da si ne želim ponoviti izkušnje...

Sam sem navdušen voznik različnih računalniških simulacij vožnje... tam seveda vozim karseda hitro in večkrat na teden totalno razbijem svoj dirkalnik, včasih pa tudi povsem navaden avtomobil, ker ponavadi ne pijem in vozim, znova opažam preprosto stvar, avtomobil ima svoje fizikalne omejitve, glavna spremenljivka je hitrost, če greš skozi ovinek 1km/h prehitro, loviš polovico avtomobila po travi, 10km/h cel avtomobil, 20km/h končaš v kakšnem drevesu in to se hitro zgodi. Razlike med avtomobili niso tako ogromne kot bi si človek želel, najbolj aerodinamično podkovani avtomobili z vrhunskimi pnevmatikami in nvemkakšnim športnim vzmetenjem, komaj zmorejo 100 skozi ovinek, ki ga navaden avto odpelje s 70... neprilagojena hitrost je instantni razlog za nesrečo na katerega lahko 100% vplivamo, "težka noga" o kateri velikokrat berem podaljša vse ključne razloge... čas, ki ga imamo na voljo za reakcijo, zavorno pot, sposobnost umikanja s cestišča... torej najbolje kar lahko naredimo je da vozimo počasneje... 10% manjša hitrost 19% manjše posledice... zelo preprosto, in fizika je dosledna enako velja za vas dirkače in tiste bolj defenzivne voznike med vami.

Ravno včeraj sem se pogovarjal s prijateljem o defenzivni vožnji, v mestih pa tko, ko ti iz vsakega vogala skače na cesto kolesar, je zadnja stvar, ki jo želiš voziti agresivno skozi semaforje, loviti zadnjo sekundo rumene, pa podobno, predvidevanje je mati modrosti ane, modrost pa je gotovo mati prometne varnosti...

Sicer pa, vzrok nesreč je lahko tudi povsem človeški, nestrpnost, nepozornost, kršenje pravil, neumnost... to so stvari na katerih lahko vsi naredimo korak naprej, neglede na to od kje prihajate kdo ste, vedno ste lahko bolj strpni, pozorni, spoštujete omejitve, ki so tam morda tako očitno brez razloga, da ne opazite tistega kar ni očitno in ste seveda bolj pametni...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Tudi ja. Nemci in Avstrijci tole prakticirajo z omejenim številom dovolilnic. Pa grejo kamionari lepo na vlak.Kje? V Mariboru seveda.

#

1. del

Rogaška Slatina, 6.11.2008

Zadeva: Izjava za javnost

»Najprej želimo izreči globoko sožalje družini, sorodnikom in prijateljem tragično preminulega motorista Simona. Tudi vodstvo avtošole, naši sodelavci in učitelj vožnje, udeležen v prometni nezgodi, smo v šoku in smo že včeraj želeli priti v stik s starši, a žal zaradi veljavnih predpisov od Policije nismo prejeli podatkov. Na medije se obračamo danes.

Glede poteka prometne nezgode pa bi navedli samo nekatera dejstva: Učitelj vožnje in kandidat za voznika sta pred trenutkom nezgode v križišču zavijala levo. Pred tem sta se prepričala, če je promet z nasprotne strani prost. Ker je nasproti vozila kolona vozil, na čelu katere je bil voznik kolesa z motorjem (hitrost kolone vozil je bila torej največ 45 km/h, ker je to tudi maksimalna hitrost kolesa z motorjem), sta pravilno ocenila, da lahko zavijeta levo (saj je bila kolona še dovolj oddaljena od križišča).

#

zvut

06.11.2008, 12:02

2. del

Nesrečni motorist pa je v tem času z večjo hitrostjo prehiteval kolono vozil po pasu za zavijanje levo (pas za zavijanje levo je na tem delu vozišča daljši - vsaj 100 m), pri čemer je ostal skrit za vozili, ki jih je prehiteval (zaradi rahle krivine vozišča), tako da ga učitelj vožnje kot tudi kandidat za voznika v tistem trenutku nista mogla opaziti.

Vse morebitne avtorje raznih kritik, ki niso moralne ne za družino tragično preminulega Simona in ne za druge udeležence prometne nezgode pa vljudno naprošamo, da se le teh vzdržijo.«

Leopold PRAH, direktor avtošole

kao

Tudi možno.

Ampak, če sta se pripeljala po Osojnikovi in zavijala levo v Gregorčičev drevored( 12 let vozila tam, tak, da skoraj vem no..), potem ju je med drugim zaslepilo sonce. Dvomiljijontavžnt procentna.

Sicer pa se mopedisti in motoristi, pa peščci in kolesarji...res obnašajo vsaj neodgovorno, če ne že samomorilsko včasih.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...