Skoči na vsebino

Piščanec s črnim čajem


Recommended Posts

Glede na to, da se peče v pečici na 190°C in 2x po 20 minut (kar je skupaj 40) se mi zdi dovolj xnckrivx seveda pri nas pečemo piščanca velik dlje x:Dx pol pa še krompir naprej ko ga že ven vzamemo, tako da predvidevam, da lahko podaljšaš čas pečenja po želji, nebi smel imet črni čaj nobenih prstov vmes :palec:

 

Se sliši pa zanimivo, sam kaj ko nimam doma črnega čaja pa tudi ne vleče me da bi probala ta trenutek kaj takega x:)x raj kar bedrca sama v kozico vržem in čisto na raw popečem na olivnem olju z eno malo tono česna not :yumy:

 

Kmalu bom imela še Mčkatorjev vok, uh ah pol se bo eksperimentiranje s piščancem in zelenjavo šele začelo x^x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj mislite o času pečenja dvakrat po 20 min meni se zdi malo malo.

 

xnckrivx Jaz sicer ne jem mesa, tako da ne bi točno vedela, ampak polkilski piščanec se mi ne zdi, da bi lahko bil ne vem kako velik. A niso že tisti paketki 4 bedrc okrog pol kile?? xnckrivx Tako malo pišče pa bi lahko bilo v 40 min pečeno.

 

Mogoče je mišljena tudi pečica z ventilatorjem, v kateri so stvari pečene mnogo hitreje.

 

Sicer pa moja babica (ki je kuhala za otroke v kolonijah) pravi, da je perutnina pečena/pohana takrat, ko postane lažja. Kar pomeni, da napičiš surovo meso na vilico, potežkaš, si nekako to težo poskušaš zapomniti in vsakega toliko časa spet potežkaš. Ko meso postane lahko, bi naj bilo pečeno. (Verjetno pa rabiš ogromno izkušenj, da ti to "lahkost" uspe prepoznat.)

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem skuhal Piščanca s črnim čajem in kosilo lahko opišem kot popolni uspeh, jed je bila pohvaljena od obeh otrok in stare mame. Črni čaj da res prav poseben eksotičen okus piščancu, maslo pa ga naredi izredno sočnega in okusnega. Pekel sem ga malo kot 40 min ampak je bil piščanec večji kot 0,5 kg pač spekel sem po občutku. Tale piščanec bo na našem jedilniku sigurno še kdaj.

 

Še enkrat povezva do recepta. Recept piščanec s črnim čajem

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...