atem 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Pozdravljeni!Ali je res hrana (žitarice, semena,..), v katerih enkrat najdemo molja, primerna za v smeti? Logično mi je, če se začne surovina lepiti v pajčevino, ampak če izgleda sicer čisto v redu? Ali je hrana že 'kontaminirana'? Ravnokar sem bila spet pred dilemo - kupila sem piro (ekološko) in po nekaj dneh, ko sem jo odprla, je švignil mimo mene molj... Potem sem našla še dva... Kakšne so vaše izkušnje in mnenja? Prijeten dan vam želim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Fajn bi bilo opozoriti proizvajalca, da začne dodajati naftalin. Ok, jaz takih izkušenj nisem imel. Če bi bil res lačen, bi vse skupaj presejal, prebral, opral. Odvisno, kako grd bi bil molj, mogoče bi vse skupaj dal vrabcem, ki so zdaj res lačni, sploh pa mrčesa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
upanje 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 nekje sem prebrala, da če se nam zdi "okuženo", da lahko stvar prepražimo na suho in bi naj bilo v redu. Čeprav sama še nisem poskusila oz. niti ne vem če bi si upala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Po moje hrano lahko dalje ješ, saj veliko ljudi včasih niti ne pogrunta, da ima molje, pa jejo dalje, dokler se živalce ne namnožijo. In še nisem slišala, da bi kdo umrl zaradi tega. Moljev se lahko znebiš s posebnimi lepilnimi ploščicami, ki se dobijo v trgovinah. Molji se prilepijo gor in se več ne morejo razmnoževati. Imej pa samo eno ploščico, ker jih privablja vonj. V kolikor jih imaš več, postanejo zmedeni in letajo po prostoru, nekega pametnega efekta pa ni. Jajčeca (ali črve ali karkoli pač) puščajo tudi na SADJU (!!!), pa v začimbah in tobaku, ne samo v moki in lešnikih/orehih/mandljih... Pa ful radi jajčeca valijo v špranje od pohištva. Ko se jih prvič konkretno znebljaš, je najboljše vse strani zmetat proč, vso pohištvo (tudi zunanje površine, ne samo znotraj omar) razkužit s kisom (krpa naj bo ful navlažena, da bo tudi v vse kote kis dobro prodrl) in nastavit ploščico proti moljem (če je v obliki hišice, kar potrgaj odvečni karton stran, da samo ploščica ostane). Pa še to - ko se ti moljev enkrat uspe znebit, daj VSO hrano, ki jo kupiš (in je moljem užitna), najprej za dan ali dva v zmrzovalnik (pa prej v plastično vrečko, da se ne naleze vlage). Mraz pobija jajčeca in se tako zaziheraš, da si moljev nisi prinesla iz trgovine. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Pozdravljeni!Ali je res hrana (žitarice, semena,..), v katerih enkrat najdemo molja, primerna za v smeti? Logično mi je, če se začne surovina lepiti v pajčevino, ampak če izgleda sicer čisto v redu? Ali je hrana že 'kontaminirana'? Ravnokar sem bila spet pred dilemo - kupila sem piro (ekološko) in po nekaj dneh, ko sem jo odprla, je švignil mimo mene molj... Potem sem našla še dva... Kakšne so vaše izkušnje in mnenja? Prijeten dan vam želim.jah, jst sm ena fina rita, pa jo ruknem v koš za smeti; čeb bla pa lakota, bi jo pa glih tko požrla. kaj bi se zmrdoval, proteini so proteini Fajn bi bilo opozoriti proizvajalca, da začne dodajati naftalin. ja, naftalin je na slošno super, najbolj za raka fasat nekje sem prebrala, da če se nam zdi "okuženo", da lahko stvar prepražimo na suho in bi naj bilo v redu. Čeprav sama še nisem poskusila oz. niti ne vem če bi si upalamah, jst vse skp fuknem v zmrzovalnik, tm za kak dan, dva, no včas tut pozabim in pol čez kak teden stvar vn potegnem obvezno pa velja to za fržol, da ni črviv Moljev se lahko znebiš s posebnimi lepilnimi ploščicami, ki se dobijo v trgovinah. Molji se prilepijo gor in se več ne morejo razmnoževati. Imej pa samo eno ploščico, ker jih privablja vonj. V kolikor jih imaš več, postanejo zmedeni in letajo po prostoru, nekega pametnega efekta pa ni. Jajčeca (ali črve ali karkoli pač) puščajo tudi na SADJU (!!!), pa v začimbah in tobaku, ne samo v moki in lešnikih/orehih/mandljih... Pa ful radi jajčeca valijo v špranje od pohištva. Ko se jih prvič konkretno znebljaš, je najboljše vse strani zmetat proč, vso pohištvo (tudi zunanje površine, ne samo znotraj omar) razkužit s kisom (krpa naj bo ful navlažena, da bo tudi v vse kote kis dobro prodrl) in nastavit ploščico proti moljem (če je v obliki hišice, kar potrgaj odvečni karton stran, da samo ploščica ostane). Pa še to - ko se ti moljev enkrat uspe znebit, daj VSO hrano, ki jo kupiš (in je moljem užitna), najprej za dan ali dva v zmrzovalnik (pa prej v plastično vrečko, da se ne naleze vlage). Mraz pobija jajčeca in se tako zaziheraš, da si moljev nisi prinesla iz trgovine.mah ploščice, bohvet s čim je to podmazan, da ni tk kt z naftalinom k je več škode kt koristi? bemu, letos sm pometala stran enih začimb, aja folk morm vs opozorit, da pri nakupu čilija, dobiste zravn gratis hroščke (no, ti se izležejo pol, ob nakupu so jajčeca), kok se znajo mali hudiči pretihotapit še v druge stekleničke začimb mi nau nkol jasn no, sej pravm, zmrzovalnik je zakon Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Ma neka bio ploščica je, naj ne bi ne vem kakih strupov vsebovala. Point je v tem, da molje privabi z vonjem, potem se pa gor zalimajo in ne morejo stran. Tako da ne vem, če so kake hude kemikalije not. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 a nej kr centralno izklopim **** edin ena reč je pomagala do zdaj, in to feromonska vaba, nekega davnega leta sn jo kupla, je pa draga ko da bi čisto zlato pod strop obešal...sam hudič vešasti je potlej nehal po kuhni odletvat...to je bilo v obdobju sedmih debelih krav...ko jih je bilo vsepovsod, ajme meni še v originalno zaviti čokoladi polno črvičkov Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 20. december 2006 Prijavi Deli 20. december 2006 Aha, evo ga. Sem našla: http://www.unichem.si/?tpl=produkt&pid=1416 Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
atem 24. december 2006 Avtor Prijavi Deli 24. december 2006 Naj najlepša hvala za vse odgovore! Želim vam prijetne praznike! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.