Skoči na vsebino

SLOVENSKA POLICIJA

Gumb

Recommended Posts

Lepo pozdravljeni vsi skupaj!

Zanima me nekaj. Mogoce ni ravno na mestu, pa vendarle me zanima. Upam, da kdo ve odgovor oz. ima svoje mnenje. Zanima me, kaj si mislite o slovenskih policistih. Vcasih so bili vsi v komunisticni partiji (kolikor mi je poznano) in niti pod razno niso smeli hoditi k masi in ne-daj-bog, da bi se cerkveno porocili. Sedaj je to vse cisto drugace - lahko so vsako nedeljo pri masi (ce niso v sluzbi), lahko se cerkveno porocijo.... demokracija pac.

Kaj si vi mislite o tem? Imate kaksno mnenje o tem? Ali duhovnost lahko vpliva na njegovo delo - tako pozitivno kot negativno. Je lahko zaradi tega boljsi clovek? Zadnjic sem namrec srecal policista pri nedeljski masi in se mi je utrnilo to vprasanje.

Gumb

Deli na socialnih omrežjih

Iz tega bi se dalo sklepati, da gresta demokracija in krščanstvo z roko v roki, a ne?

Verjetno ni daleč čas, ko bo to spoznalo tudi naše šolstvo. Če še ne veste, smo bili nasilno(mogoče smo pa res, pa jaz še ne vem tega)pokristjanjeni( vsem gorečim vernikom, ki so že pred osamosvojitvijo hodili v cerkev, se za svoje izjave opravičujem, ker vem, da so to občutljive teme, ha,ha)in da nas recimo Lonely Planet obravnava kot očarljivo deželico, s pretežno rimokatoliškim prebivalstvom. Torej, zakaj ne bi bili to tudi naši policaji?

LP

Zivjo!

No, mislim, da nismo bili ravno nasilno pokristjanjeni. Vsaka kultura ima tudi svojo vero, ki je skupna večjemu delu prebivalstva. Catch je potem v tem, da mora biti tista kultura oz. vera tudi dovolj odprta. Torej, če se vrnem nazaj, tudi vsak nov prišlek v tisto kulturo (beri otrok) postane avtomatsko njej del in s tem tudi vere. V nasem primeru bi verjetno lahko nekateri to imeli za nasilno pokristjanjevanje. Po mojem mnenju bi se moral otrok sam odločati, ali bo pripadal tisti veri ali ne. Seveda, ko odraste.

Glede policistov pa - vera vpliva na njih same in posledično tudi na njihovo delo, vendar pa ne vem, kako lahko negativno vpliva na njihovo delo, razen če niso kakšni satanisti. Če res verujejo v tisto, kar uči krščanstvo (če zvedemo na osnove: ljubezen do bližnjega, enakost, ...), potem to naj ne bi negativno vplivalo na njihovo delo. Omejujejo jih predpisi, postopki, tudi nadzor in kritika javnosti, ki jih zadnje čase vse bolj pozorno opazuje in tudi kritično ocenjuje. Če je sam boljša oseba, se tudi bolje počuti in potem tudi bolje dela, če pa to delo preraste pa si poišče drugega. Jaz bi rekla, da bolj negativno kot vera nanje vpliva pritisk javnosti.

Torej, da povzamem (ker sem kar zakomplicirala): Mislim, da v večini primerov vera lahko pozitivno vpliva na delo vseh ljudi, tudi policistov, ampak ne tista dogmatična vera, ampak odprto in všasih tudi kritično sledenje temeljnim naukom. Policisti pa vseeno niso prostih rok pri svojem delu, ker jih omejujejo zakoni in postopki. Torej mislim, da se lahko njihova vera izkaže le v medsebojnih odnosih in interakciji. Vsakdo pa ima raje nasmešek policista kot pa namrgodeno "kumaro".

Lp.

Samo... kaj pa če ima zaradi preveč navdušenega pristopa policista sam potem "kumaro"?

Tegale o veri in policajih namreč - zaradi izkušenj, pripovedi in opazovanja - ne morem "kupiti".

Res je tako (če imaš vero, boš lahko boljši človek, kar še kako pride prav na takih področjih...) - načeloma naj bi bilo tako.

Vendar čudno se mi zdi potem, da je ravno zdaj največ slišati in tudi videti (! - na lastne oči!!) toliko agresije v policijskih vrstah.

Kako je to dvoje potem združljivo - če imamo na eni strani med policaji navdušene in zagnane vernike, da jih potem toliko uporablja ne ravno nežne prijeme... icon_smile_question.gif

mimi

"Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice". R. Tagore

Mislim, da cerkev, maša, policaj in duhovnost nimajo ničesar skupnega. Je pač polica, če gre v cerkev, je bil že tako vzgojen, ali pa mu je tako všeč. To dvoje pa nima nobene zveze z dobrim in slabim policajem in z duhovnostjo. Tudi policaj je le človek in mora opravljati svojo službo. Tudi če je duhoven in dober, mora napisati kakšno kazen, če je storjen prekršek, saj je zato v službi.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...