Skoči na vsebino

Zakaj nekateri umrejo mladi?

susana

Recommended Posts

• Komentarji 136
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Imela sem priliko, da sem se udeležila predavanja, kjer je medij navzočim odgovarjal na vprašanja. Pred nami

je prišel v kontakt s pokojnim oz s tistim, kar je še bivalo v sferi blizu Zemlje.

Ženska v črnem, objokana, ga je povprašala zakaj je moral tako nenadoma, umreti njen mož?

Povedal ji je,' da se je Duša v tem življenju naučila česar se je morala naučiti in ni ' videla' nadaljnega , zemeljskega,razvoja '

Odgovor se mi je zdel popolnoma logičen. Tudi vdovo je potolažil.

Poznal ni niti pokojnika niti vdove, vendar je vedel za ,določene, spore med bratoma.

LP

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Deli na socialnih omrežjih

Povedal ji je,' da se je Duša v tem življenju naučila česar se je morala naučiti in ni ' videla' nadaljnega , zemeljskega,razvoja '

Odgovor se mi je zdel popolnoma logičen. Tudi vdovo je potolažil.

Z logiko pač pridemo do nekih tolažb. :vio:

Possible—but highly unlikely.

Z logiko pač pridemo do nekih tolažb. :vio:

morda bi se malce razgovoril kar se logike in težav tiče? Kar si napisal nima ne repa, ne glave.

V svojem postu sem nameč nakazala, odkod moja logika.

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

(popravljeno)

Svet je brez kakršnegakoli smisla, življenje v njem pa totalno absurdno. Če bi kdo ugotovil odgovore na vprašanja ZAKAJ?, bi svet še isti trenutek izgubil svoj namen. Ni nam dano vedeti zakaj smo tukaj in zakaj kdo umre mlad, dana nam je samo borba in vztrajanje v tem skrajnem absurdu.

Vem, tole ravno ne piha na dušo, človek rabi smisel in odgovore, pa tudi če so lažni. Bolje živeti z lažjo, kot pa brez smisla, a ni res? Tako da si vstavi poljubno razlago [karma/bog/ravnovesje/dobro-slabo/itd] kot odgovor na tvoje vprašanje in ne moreš zgrešiti. Vsi odgovori so namreč logično enakovredni.

Lp x:)x

Popravljeno -> _marko_

• 1 month later...
Smrt otroka je izkušnja tistih, ki preživijo. In je iz tega stališča nekaj zelo plemenitega. Ker otroku ni lahko. Pa vseeno to naredi. Umre.

Se strinjam, da je smrt mladega človeka (ne samo otroka) izkušnja tistih, ki preživijo. Tista smrt je pomembna za osebni ali duhovni razvoj tistih, ki ostanejo za njim. Ne strinjam pa se, da otroku (ali mlademu človeku) ni lahko ... Umreti je lahko. Še posebej otroku, ki ni obremenjen s smrtjo temveč je to čisto naraven proces. Težko je tistim, ki ostanejo za umrlim ... Ampak je težko z razlogom - ker se morajo iz tega nekaj naučiti. vse se zgodi z razlogom.

Moj oče je umrl mlad. Zelo mlad. In mesece preden je umrl, sta se z mamo pogovarjala o takih stvareh, ki bi dale slutiti, da se nečemu bliža konec. Nekomu, ki bi res znal prisluhnit tudi na tem nivoju. Sam (zavestno) ni vedel, da bo umrl, ker je bilo vse zelo nepričakovano. VENDAR verjamem, da je bilo to njegovo poslanstvo in da je njegova smrt pomembna za duhovno rast moje družine. Ne gre za žrtvovanje, temveč preprosto življenski ciklus ... Morda bo tudi moja smrt nekomu pomembna v istem smislu. Morda pa bom jaz živela do 120 let, ker leži moje poslanstvo morebiti nekje popolnoma drugje ... Sicer se da na marsikaj vplivati. Upam si trditi, da se da na večino stvari v posameznikovem življenju vplivati ... Ampak nekatere so tako močno povezane z našim življenjskim poslanstvom, da nima smisla ... Da se tudi sam podzavestno zavedaš, da je prav ravno tako, kot je.

Ona išče samozavest, on pomen njegovih nočnih mor.

Skupaj odkrijeta skrivnosti davno pozabljene družinske preteklosti,

na katero ju veže dvestoletno prekletstvo. Prekletstvo družine LeRoy.

http://ksenija.argentinaslovenia.com/leroy

ne ne , preveč prizemljeno razmišljaš

mladi naj bi imeli še vso pot pred sabo, pot definirano skozi usodo

torej povej kako lahko nekdo umre mlad, če pa je komaj dobro začel

ok še vedno se glupo sliši

x:px

em castaneda je pisal o don juanovem mnenju, katerega smisel je bil prevarati smrt, da ljudje umrejo zaradi dveh razlogov

ker se jim življenje zaključuje po naravni poti, drugi pa iz preproste neumnosti

treba je razmišljat o smrti kot duhovnem pojavu in ko se pelješ po cesti veš, da se je na tem mestu nekdo ubil, ker je nekdo iz nasproti priletel vanj

in takrat taka tema in vprašanje dobi smisel

smrt ?

ali umrem po neumnosti ali pa je to enostavno moj naravni zaključek

ali, če skočim iz stolpnice in se mi padalo ne odpre ali, če me na cesti pri prečkanju zbije avto - kaj je moj naravni zaključek

ali, če mi na glavo pade cegu, ker ga je nekdo tam pustil ali, če mi pade, ker sem ga sam tam pustil - ali je moja smrt neumnost, lastna tuja ali zgolj predvideni zaključek

ali je razlika med umreti iz dokazovanja pred drugimi ali umreti pri starosti 70 ponoči med spanjem

frendica mi je povedala zgodbo o njeni stranki; z mamo je gledala TV vstala odšla na stranišče, prišla nazaj, v tem času je mati s katero sta prej še skupaj gledali TV preminula :cry:

some goes when they are ready others....

???

grem ikono nazaj dat

p.s: pozabu smajla :wOOt:

Brez podpisa

pa kakšna tema je to? zakaj nekateri umrejo mladi? xrolleyesx podobn vprašanje kot: zakaj je nebo modro? zato ker je! :vragec: kot nekakšen spam med temami je tale tema... xrolleyesx

xyesx

Podobno je, zakaj nekateri umrejo stari, nekateri mirno, drugi v bolečinah, itd. itd.

Possible—but highly unlikely.

Mogoče tu ni vprašanje, kaj je naravno in kaj ne.

Glede na to, da je narava prav vse oz. ima vse svojo naravo,

nenaravno ne obstaja. V bistvu niti nadnaravno ne.

*

Kar se glavnega vprašanje te teme tiče:

menim, da gre tu za retorično vprašanje.

Kot bi rekla mama, ko ji sin umre: "Zakaj je moral umreti tako mlad ?"

V bistvu ne pričakuje odgovora. Gre bolj za tožbo.

dobr to, da najdeš več različnih pogledov na to zakaj umreš :palec: .... v tvojem primeru naravna smrt in smrt po neumnosti. Ampak v obeh primerih umreš, štekaš? UMREŠ! in takrat ni nobenga zakaj, kako, po kateri poti itd... preprosto prideš do svoje zadnje postaje, SMRT. drugo je, če sam prekineš življenje....

ne štekam...smrt te izenači z vsem...z bogom...s praznino...vseeno je ali je naravna...ali nenaravna...je le konec in začetek...ene epizode tvojega neskončnega življenja...tvoje energije ki kroži med tem...kar naj bi bil prostor in čas...vendar je le vse skupaj le en neskončni trenutek...ljubezni x:Dx mater...sem patetičen postal...al je samo smrt nezanimiva postala x:Dx

namaar, kako je drugače, če sam prekineš življenje v kolikor izhajamo iz domneve, da je to zadnja in edina končna postaja ?

mako106 ; spet samo ena od domnev x:px

zej, če upoštevamo duhovni vidik življenja in rojstva, kroženje, potem ta tema dobi drugačen smisel

vse je kul in vse je prav, vesolje že poskrbi, da je tako

znotraj makrokozmosa posameznik ni otipljiv

znotraj mikrokozmosa v potovanju iz zunaj na vnoztrej ( torej v mikro ) in potem navzven, povezanost

pa se posameznik, lahko opeče in zatorej način kako odide in kaj je bil je pomemben

četudi se ne more opečt je za vedno del celote, kako po temtakem ni razlike, razen za človeško aroganco ?

Brez podpisa

pa kakšna tema je to? zakaj nekateri umrejo mladi? xrolleyesx podobn vprašanje kot: zakaj je nebo modro? zato ker je! :vragec: kot nekakšen spam med temami je tale tema... xrolleyesx

Molekule v atmosferi odbijajo modri del EM spektra na vse strani, večina drugih frekvenc gre pa direkt skozi.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

mako106 ; spet samo ena od domnev x:px

domneva...ki je lahko tudi izbira...tako kot miljon drugih domnev in izbir...ki potom našega mišljenja kreirajo naše življenje...sami si izbiramo...kaj smo in kaj se nam dogaja...ko se enkrat nehamo slepiti z iluzijo tega...kar naj bi bili...in kar smo bili

Molekule v atmosferi odbijajo modri del EM spektra na vse strani, večina drugih frekvenc gre pa direkt skozi.

zakaj pa potem vidimo modro...modro x:Dx

Mogoče tu ni vprašanje, kaj je naravno in kaj ne.

Glede na to, da je narava prav vse oz. ima vse svojo naravo,

nenaravno ne obstaja. V bistvu niti nadnaravno ne.

*

Kar se glavnega vprašanje te teme tiče:

menim, da gre tu za retorično vprašanje.

Kot bi rekla mama, ko ji sin umre: "Zakaj je moral umreti tako mlad ?"

V bistvu ne pričakuje odgovora. Gre bolj za tožbo.

nenaravno, naravno, nadnaravno ne obstaja samo v principu enosti vsega

nenaravno je za človeka kruto razrezati novorojenega otroka

ampak celostno gledano to ekvivalentno nič

spet drugače

kamen na kamen palača

ok druge besede enaki pomeni, kot zgoraj x;)x

torej tisto, kar je naravno v skladu s človeško naravo samega obstoja, je nam neznano, ker nam je neotipljivo in nedoumljivo

mogoče je naravna čista prazna brezpomenska smrt, mogoče ne

ok bluzim xDDx

hmm, tista tožba, ta je živalske narave

naprej jaz osebno vidim prošnjo, za karkoli že, tolažbo, vrnitev

domneva...ki je lahko tudi izbira...tako kot miljon drugih domnev in izbir...ki potom našega mišljenja kreirajo naše življenje...sami si izbiramo...kaj smo in kaj se nam dogaja...ko se enkrat nehamo slepiti z iluzijo tega...kar naj bi bili...in kar smo bili

ampak tle že piše, da je izbira iluzija, kaj čem pol

janko gre na pir, to sem zih x:Dx

vse skup je samo razbijanje ledu, znova in znova, ke nede

x:o)x

Brez podpisa

ampak tle že piše, da je izbira iluzija, kaj čem pol

janko gre na pir, to sem zih x:Dx

vse skup je samo razbijanje ledu, znova in znova, ke nede

x:o)x

jp...znova in znova tupimo isto...al pa različno...da enkrat ugotovimo...da je itak...vse vse-eno x:Dx naj ti že pokne toti led...ti privoščim x:Dx

ahahahaha lol

pol pa neč, ti pošljem konzervo felixa, ful dobra, dodajam vsako nedeljo h golažu

vsi vabljeni

x:px

ti pripeljem mačkona...sam se bom diskretno umaknil...pa lahko malo romantiko furata...ob golažu x:Dx

p.s. za svečke in fourstring quartet poskrbljeno

dvojni post, en me zasleduje :ukid:

da ni to striček iz ikone...pa še v pravi temi smo...zakaj nekateri umrejo tako mladi x:Dx

hmm, tista tožba, ta je živalske narave

naprej jaz osebno vidim prošnjo, za karkoli že, tolažbo, vrnitev

Meniš, da pri živalih ne obstaja ta potreba po tolažbi in, v tem primeru, vrnitvi ?

ti pripeljem mačkona...sam se bom diskretno umaknil...pa lahko malo romantiko furata...ob golažu x:Dx

p.s. za svečke in fourstring quartet poskrbljeno

charming all the way :2src:

kako mu je pa ime x:o)x

x:Dx

da ni to striček iz ikone...pa še v pravi temi smo...zakaj nekateri umrejo tako mladi x:Dx

do večerje z mačkom bo pa ja počaku, drgač pa sam eno na gobec pa s koso po glavi :vragec:

Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...