nosorog 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Želje so pogosta tema pogovorov ljudi, ki se gredo duhovnost ali pa resnično hodijo tudi po tej poti. Želje so odraz suženjstva okoliščinam. Malo jih ima spretnost prepoznavanja med potreb, nujnih za preživetje v dejavnem svetu današnjosti. Posebno začetniki po nekaj prebranih knjigah želijo izkustiti vse mogoče, vendar brez tega, da bi plačali ceno za izkušnje. Tudi po tem forumu se tega valja na tone. Vsakdo na začetku ima željo po mojstrovanju. Nadalje želje v nas vdirajo iz okolja. Pravzaprav so želje, kot sem že omenil, neka vrsta suženjstva in zdravilo je samo eno - praksa osebnostnega razvoja. Ni druge, kot pljuniti v dlani in se potopiti v lastno nezavedno, kajti tam brbota greznica, ki nas povezuje s sistemom želja, vsiljevanih od zunaj. Nadalje so želje odraz absolutizma svojega položaja v svetu. Misel deus est homo postane vzvod rojevanja duhovnih spačkov. Kok ti občasno nakladaš ... Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Kok ti občasno nakladaš ... ej stari čaw men se pa ne zdi da naklada a veš?sam je pa tud res da ga ne berem Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Smem vprašati, zakaj si se začel ukvarjati s kristali? Morda po naključju ali si že veliko prej vedel, da bo enkrat prišlo do tega? Čim sem pokazal malce zanimanja zanje, me je "igra slučajev" dobesedno potegnila noter.Primeri iz samega začetka:- v začetku devetdesetih let sem bil član ene meditacijske skupine; na enem srečanju je en tip prinesel s seboj kristale in nam jih pokazal (takrat pori nas še ni bilo tovrstnih trgovin). Naslednji dan sem v službi enega metalurga vprašal, če se pri delu srečuje tudi s tovrstnimi kristali in ali jih kaj ima, pa mi je odgovoril:"Nimam, a danes popodne sem zmenjen s tipom, ki ima največjo zbirko v Sloveniji; pojdi zraven." šel sem, tistega tipa spoznal in šenkal mi je eno vrečo kamenih strel (brez zajebancije)- na naslednji editaciji smo "po nesreči" enega od teh kristalov tako aktivirali, da je recimo ena punca, ki je bila poleg, morala zapustiti prostor, saj je cela vibrirala; nekdo je na tisti kristal sedel in naslednji dan resno zbolel b(premočan energijski tok je naredil svoje). V stanju takšne vzbujenosti je bila 5 ur.- Tri tedne po mojem prvem srečanju s kristali sem že osebno spoznal dr. Đura Despota iz Rijeke, ki je takrat o teh stvareh na področju bivše Yu vedel največ.- itd. Preprosto - namenjeni so mi bili. Moja izkušnja je, da je svet/univerzum/uni-tam-zgori povsem pozitivno naravnan do nas in naših misli. In enostavno želje se uresničujejo povsem v skladu z našo naravnanostjo. Res sem prepričan, da le do neke mere. Nekatere stvari univerzalno informacijsko polje (Bog) enostavno naštela mal po svoje. Bi se moral pa zelo obširno razpisati, da bi to ustrezno pojasnil. Morda ob drugi priliki. Se je pa o teh zadevah v svojih knjigah do neke mere razpisala Carolyne Myss in jih podprla z ustreznimi primeri. In v tem se najdem, pa tudi nekatere moje izkušnje kažejo natanko na to. Žal se mi zdi, da ni nobene njene knjige v slovenščini. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 ...jebes zelje... in ostalo zelenjavo... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Kaj točno si imel namen povedati?Hm, če predvidevam, da razumeš slovensko in da imaš vsaj nekaj splošne izobrazbe, potem ne bi smel imeti težav z razumevanjem. Morebiti pa se umazanih podrobnosti, katere sem navedel, ni modreno lotevati.Sebastjan, vsaka delujoča metoda osebnostne rasti pomaga. na začetku potrebuješ trenirati pravilno razmišljanje, pravilno zaupanje in pravilno delovanje. S tem pridobiš sposobnost pozornosti in prepoznavanja. Prepoznavanje ti da modrost, s katero lahko brskaš po svoji podzavesti brez nepotrebnega stresa. Enostavna začetniška navodila sem dal na svojo stran o Kabali in si jih lahko zastonj dol potegneš in jih uporabiš. Vse je brezplačno (nikjer ni drobnega tiska). Je pa treba za rezultate nekaj vztrajnosti.Kok ti občasno nakladaš ...Hm, kakor za koga. Morebiti je zate nakladanje, ker pač precej prostodušno napišem in se ne oziram na kalkulacije. Lahko si dovolim napisati brez obzira na modnost. Ker z duhovnostjo ne služim, nič ne izgubljam, ako se kdo ne strinja z mojimi včasih ne preveč vljudno napisanimi stavki. Niti mi ni treba slediti modnosti svojega izražanja. Rad uporabljam neposredni, včasih preoster jezik. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
E.C. 3. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2007 Res sem prepričan, da le do neke mere. Nekatere stvari univerzalno informacijsko polje (Bog) enostavno naštela mal po svoje. Bi se moral pa zelo obširno razpisati, da bi to ustrezno pojasnil. Morda ob drugi priliki. Se je pa o teh zadevah v svojih knjigah do neke mere razpisala Carolyne Myss in jih podprla z ustreznimi primeri. In v tem se najdem, pa tudi nekatere moje izkušnje kažejo natanko na to. Žal se mi zdi, da ni nobene njene knjige v slovenščini. Ok, spoštujem tvoje mnenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Um je sposoben z instrumenti besednega zaklada dokazati karkoli. A umske špekulacije so prazne, če ni izza njih osebna izkušnja. Slepec sicer lahko pove vse o valovni naravi svetlobe, vendar nima izkustva o tem. Teoretično lahko obvlada lepoto sončnega vzhoda v gorah, a to znanje je zgolj tehnično, brez uporabne vrednosti. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
E.C. 3. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2007 Um je sposoben z instrumenti besednega zaklada dokazati karkoli. A umske špekulacije so prazne, če ni izza njih osebna izkušnja. Slepec sicer lahko pove vse o valovni naravi svetlobe, vendar nima izkustva o tem. Teoretično lahko obvlada lepoto sončnega vzhoda v gorah, a to znanje je zgolj tehnično, brez uporabne vrednosti. Yes, very well said. No, kar se mojega pisanja tiče, vedno pišem iz izkušenj, če ne sploh ne pišem ali pa jasno povem, da špekuliram.Nikakor pa ne maram špilat papagaja in suho ponavljat besede za drugimi... So pa vse izkušnje subjektivne, vsekakor. Osebno mi pomagajo opisi izkušenj drugih posameznikov (tudi iz svetih bukvic), ki mi potem potrdijo moje. Bluzi lahko en sam, nikakor pa ne velika množica ljudi. Ali pa tudi ja, no. lol Vsak po svoje in prav je tko. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 kar se mojega pisanja tičeSaj ne leti na tebe. Oprosti, če je morebiti tako izpadlo. Napisal sem na splošno, brez misli na konkretne osebe (čeprav jih je kar nekaj, tudi na tem forumu, a to ni moj problem). Komunikacija na forumih in tudi obče je stvar intelekta, morebiti intelektualne igre. Veliko ljudi govori o duhovnosti skozi prizmo svojih želja, napaberkovanih v različnih knjigah. večinoma gre za modne knjige, kajti resnično uporabni priročniki nič kaj ne nakladajo o duhovnih veličinah, temveč se ukvarjajo z uporabnim navodilom. Priklic nadangela je samo ena od tehnik z jasnim postopkom, namenom in potrebnimi pogoji za izvedbo. Samo duhovitneži potem nakladajo o nekih angelskih energijah, občutjih, sprejemanju ipd. fascinirani so s fenomenologijo, ne pa namenom. za osebno zaščito je dovolj dobra izvedba kabalističnega križa z malim očiščujočim pentagramom. Odlična in brezhibna izvedba le tega zadostuje za popolno zaščito. To sem bil prisiljen osebno izkusiti. Vsako zlonamerno čaranje se razbije na tej zaščiti. In kaj je treba za to? Tanka knjižica navodil s samo izvedbo in spremljajočimi aktivnostmi, ki ti dajo potrebne energije in sposobnosti. V čem je vsa umetnost? Zgolj v volji in zaupanju. A duhovneži imajo silne želje o bog ve čem. Sanjajo o komaj izgovorljivih pojmih in se jim ne sanja, o čem je govora. le slišati se mnora modno. A vsi vemo, kaj je danes duhovna moda. Nekoč sem že zapisal, da modno duhovnost druži nekaj ključnih besed. Namen tega besednjaka ni stvari narediti enostavne kot pasulj, temveč morajo zamegliti pot do nerazpoznavnosti. Ustvarjajo zmedo, kajti zmeda sili ljudi k odpiranju mošnjička za plačilo duhovnih uslug. A to je skoraj odveč.Za redno vadbo joge ne potrebujepš gore knjig in vsa mitologija okoli sveta, od koder je jhoga, je nepotrebna za izvajanje pranajame, darane, pratjahare ipd. delov joge. Potrebuješ samo verodostojnega učitelja, ki te usmerja in voljo ter prostor v domači izbi. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Um je sposoben z instrumenti besednega zaklada dokazati karkoli. A umske špekulacije so prazne, če ni izza njih osebna izkušnja. Slepec sicer lahko pove vse o valovni naravi svetlobe, vendar nima izkustva o tem. Teoretično lahko obvlada lepoto sončnega vzhoda v gorah, a to znanje je zgolj tehnično, brez uporabne vrednosti.Se strinjam. Če se pojavita dve različni trditvi, mora biti sosedova navadna umska špekulacija, ker je povsem jasno, da je naša pravilna, a ne... Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Aha, razumem. Tnx za jasno razlago (sm se bal da boš eno klobaso naredu) lol Hja, kaj naj rečem? Moja izkušnja je, da je svet/univerzum/uni-tam-zgori povsem pozitivno naravnan do nas in naših misli.Mislim, da je to povsem pogojeno z kvaliteto oz. naravnanostjo nas samih in naših misli. Tole se mi zdi preveč posplošeno izjavljeno.Ne more biti tko...In enostavno želje se uresničujejo povsem v skladu z našo naravnanostjo. Se pravi, če človk verjame, da ga neki pogojuje, potem je to to.Če človk verjame, da je Bog na njegovi strani, potem je to to. Tukaj bi se navezal na prejšnje mnenje -več ali manj so bili razni diktatorji in množični morilci /tudi v globalnem pogledu / globoko prepričani , da je z njimi bog.Ali je potem resnično bil ??!!Zelo dvomim, da Bog podpira "vsa" prepričanja in samoverovanja, pa še ne vem koliko močna bi lahko bila. Tle bi se lahko navezal na nosorogovo tezo, s katero se kar strinjam -na koncu vseh možnih prizadevanj , le pogruntaš,/ali pa zgodovina/ ali si bil ,ali pa ne- na pravi poti.Ker tle ne more it samo za moč prepričanja oz. moč želje, temveč je tudi usmerjenost same misli ali želje je zelo pomembna...glede na vse kar storimo, smo nekje le "sojeni " in tle se pokaže pravilna usmerjenost misli ali pa duhovnih prizadevanj . Ljudje si sami kreiramo svoj svet. To potrjujejo tko tisti ta pravi duhovni posamezniki, kot tudi najnovejše raziskave kvantne mehanike...O kreaciji pa le toliko- najbrž si mislil osebni mikrokozmos oz osebni svet, ker cel svet je zelo, zelo pester in pogojen tolikim različnim vplivom in vzporednim dogajanjem, katera niso glih vedno "naše " -človeško delo. Ker tele končne kreacije ...mislim da so v veliki povezavi z vzporednimi -"višjimi " dejavniki,ki pogojujejo končni izdelek. vseeno pa je to samo moje subjektivno mnenje, seveda... No- tole je tudi samo moje subjektivno mnenje ... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Hm, če predvidevam, da razumeš slovensko in da imaš vsaj nekaj splošne izobrazbe, potem ne bi smel imeti težav z razumevanjem. Poleg E.C.ja tudi jaz očito ne razumem (dovolj) slovensko in nimam dovolj splošne izobrazbe, saj jaz tistega tvojega posta tudi ne štekam. Zato sem tudi napisal, da nakladaš. Kdor zadeve zares obvlada, jih zna povedati tako, da ga razume vsak bedak; torej celo midva z E.C.jem Veliko ljudi govori o duhovnosti skozi prizmo svojih želja, napaberkovanih v različnih knjigah. večinoma gre za modne knjige, kajti resnično uporabni priročniki nič kaj ne nakladajo o duhovnih veličinah, temveč se ukvarjajo z uporabnim navodilom. Priklic nadangela je samo ena od tehnik z jasnim postopkom, namenom in potrebnimi pogoji za izvedbo. Samo duhovitneži potem nakladajo o nekih angelskih energijah, občutjih, sprejemanju ipd. fascinirani so s fenomenologijo, ne pa namenom. za osebno zaščito je dovolj dobra izvedba kabalističnega križa z malim očiščujočim pentagramom. Odlična in brezhibna izvedba le tega zadostuje za popolno zaščito. To sem bil prisiljen osebno izkusiti. Vsako zlonamerno čaranje se razbije na tej zaščiti. In kaj je treba za to? Tanka knjižica navodil s samo izvedbo in spremljajočimi aktivnostmi, ki ti dajo potrebne energije in sposobnosti. V čem je vsa umetnost? Zgolj v volji in zaupanju. A duhovneži imajo silne želje o bog ve čem. Sanjajo o komaj izgovorljivih pojmih in se jim ne sanja, o čem je govora. le slišati se mnora modno. A vsi vemo, kaj je danes duhovna moda. Nekoč sem že zapisal, da modno duhovnost druži nekaj ključnih besed. Namen tega besednjaka ni stvari narediti enostavne kot pasulj, temveč morajo zamegliti pot do nerazpoznavnosti. Ustvarjajo zmedo, kajti zmeda sili ljudi k odpiranju mošnjička za plačilo duhovnih uslug. A to je skoraj odveč.Za redno vadbo joge ne potrebujepš gore knjig in vsa mitologija okoli sveta, od koder je jhoga, je nepotrebna za izvajanje pranajame, darane, pratjahare ipd. delov joge. Potrebuješ samo verodostojnega učitelja, ki te usmerja in voljo ter prostor v domači izbi. Govoriš izključno o tehnikah. V lajfu pa ne gre le za brezhibno izvajanje tehnik, ampak v neki fazi predvsem za vprašanja smisla in pomena. Torej razumevanja, zakaj bi nekatere stvari sploh počeli, jih osmislili in naredili naše življenje (duhovno) bogatejše. Če torej želimo srečneje živeti, knjižice z opisi tehnik seveda niso dovolj. Ljudje smo lahko glede na "tip osebnosti" precej različni; različnost rojeva različne želje, hotenja, ambicije, razumevanje duhovnosti ... In v tej različnosti je jasno, da ni za vsakega primerna ista pot. Poleg tega se ves čas "dogaja" evolucija posameznikov in družbe - posledično seveda tudi razumevanja duhovnih učenj. Kabala je tako morda primerna zate, za nekoga drugega pa relativno neuporabna. Če pa pogledam tvoje poste v "paketu", pa bi ti rekel še tole - morda bi bilo dobro, da se še sam "potopiš v greznico svoje podzavesti" in se vprašaš, kolikšen naboj duhovnosti nosi tvoje pogosto prezirljivo govorjenje o drugače mislečih. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 V nekaterijh "duhovnih" smereh oz. poteh so želje označene za nekaj negativnega, odvečnega in celo nepotrebnega.Po drugi strani pa ima povprečen aspirant mnogo želja katerim se, prav zaradi negativne označenosti želja, seveda skuša na silo odpovedati.Po mojem mnenju je to strateška napaka, ki dolgoročno gledano ne pelje nikamor. Zame želje definitivno (lahko) pomenijo korak naprej, daleč naprej. In kot take so vsekakor zelo dobrodošle... Sam zaznavam želje kot odraz neizrabljenih potencialov, ki jih nosimo v sebi. Odraz neizkoriščenih potencialov v nas samih na tistih področjih našega bivanja, kjer nismo prav zares v popolnosti angažirani in srečni.Kaj o tem menite vi?Kakšne so vaše izkušnje z željami?hvala vam za vaš čas.želje so inherentna lastnost vsakega živega bitja. poleg željenja je njihova lastnost še mišljenje in čutenje. vsako živo bitje si naravno želi odstrant trpljenje in dosežt zadovoljstvo. želje po nepravilnem materialnem uživanju so v bistvu škodljive za živo bitje, ker mu v končni fazi povzročajo trpljenje oz. omejeno zadovoljstvo, ki ga ne zmore potešiti dokončno. ta nastala vrzel kasneje povzroči jezo ki povzroči izgubo vestne kontrole ki povzroči nasilje ki povrzoči napačno delovanje ki rezultira v še večjemu trpljenju. če željenje zanikaš oz. ga potlačiš se slej ko prej zgodi isto, še z večjo intenziteto. izpolnjujoče željenje za vsako živo bitje je želeti dobro ljubljeni osebi, torej ljubezen. omejena oz. pogojna (s primesjo nepravilne sebičnosti) ljubezen ne poteši živega bitja dokončno, zato spet slej ko prej pridemo na tisto zgoraj. živo bitje lahko brezpogojno ljubezen razvije le v odnosu do Boga (ko ta postane objekt ljubezni) in posledično do vseh ostalih živih bitij v odnosu do Boga in tako doseže popolno pomiritev in zadovoljstvo. potencial te brezpogojne ljubezni (želeti zadovoljstvo popolnemu objektu ljubezni) ima vsako živo bitje že v sebi, prirojeno. potrebno jo je le razviti na ustrezen način. če hočemo seveda. kar pa naravno hoče vsako živo bitje. večna svoboda izbire, brez katere prava ljubezen (ki je prostovoljna) ne more biti prava in hkratna brezpogojna privlačnost prave ljubezni (prisila) sta popolnoma usklajeni. to je možno občutit v srcu oz. duši oz. pravemu jazu. bolj ko je to očiščeno nepravilnih sebičnih želja (nepravilno materialno uživanje ali impersonalna osvoboditev - zanikanje/potlačenje željenja/čutenja/mišljenja/osebnosti) bolj intenziven je ta pomirjujoč/izpolnjujoč občutek. živa bitja, Bog in okolje so si med seboj nepojmljivo (onkraj dojemanja materialnih čutil, uma, intelekta, ega) hkrati različni in nerazlični. Nitai Gaur Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 9. januar 2007 Prijavi Deli 9. januar 2007 bolj ko je to očiščeno nepravilnih sebičnih želja (nepravilno materialno uživanje ali impersonalna osvoboditev - zanikanje/potlačenje željenja/čutenja/mišljenja/osebnosti) bolj intenziven je ta pomirjujoč/izpolnjujoč občutek.po vsej verjetnosti sem tukile narobe opisu stanje impersonalne osvoboditve, ampak, da je to škodljiva želja pa še vedno ostaja. you should desire only causeless devotion to Supreme Lord Nitai Gaur Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 10. januar 2007 Prijavi Deli 10. januar 2007 (popravljeno) Hja, no, tle impliciraš, da smo nekak pogojeni z nekim dejavnikom zunaj nas samih ("usoda", "tisti gor"), če sem te prav razumel. No, moje mnenje je, da NISMO pogojeni z ničemer, vsaj v absolutnem smislu ne. Če si torej nekdo nekaj želi, IN če v izpolnjevanje te želje usmeri vso svojo energijo, kreativnost misli in vse svoje potenciale, potem ni šans, da tega ne bi dosegel. Saj o tem pravijo tudi vsi realizirani posamezniki: "Pomagaj si in Bog ti bo pomagal" - Jezus; "Z mojim blagoslovom boš na podlagi svojih dejanj prišel k Meni ali pa v pekel" - kanishta upanishad; "Kar boš sejal, to boš žel" - Jezus.tudi naša svoboda izbire je Absolutno pogojena z voljo Boga. mamo jo le ker si On tako želi. lahko nam jo kadarkoli tudi omeji ali odvzame, če hoče. Ne vem, če je res smiselno izgovarjati se (ne pravim da se to počneš ti, prosim) na neke zunanje vplive pri realizaciji želja. Ja, seveda so določene želje v določenih okoliščinah res težje uresničljive. Niso pa neuresničljive.Veliko ljudi pa dela kompromise glede želja, da. Škoda za njih...ni pa tud pametno mislit, da si Bog, Absolutno neomejen, ob izpolnjevanju želja svojega srca. s takim razmišljanjem/stanjem, si le omejiš Absolutno zadovoljstvo, ki ga lahko dosežeš in si ga vedno želiš. Tle so potem tudi določene želje, ki se lahko pojavljajo tudi po dosegu te točke, o tem zelo lepo govori Brhad bhagavatamritam. Govori o posamezniku, ki je s prav s pomočjo iskrenih želja (in Gopala mantre ter Učitelja, seveda) dosegel prav vse, od kraljestva na zemlji do vsega ostalega..) kdaj greš v Vrindavan/Navadvip? Popravljeno 10. januar 2007 -> mgd Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 11. januar 2007 Prijavi Deli 11. januar 2007 Če torej želimo srečneje živeti, knjižice z opisi tehnik seveda niso dovolj.Žal je tako, če hočeš skopati jarek, moraš v roke vzeti kramp in lopato. Kako s krampoim in lopato, pa potrebuješ navodilo, ne pa pleteničenja o smislu. Smisel mora vsakdo sam najti, kajti vsaka oseba je unikaten univerzum. Sam nikoli ne želim nikomur predavati o smislu življenja ali čem podobnem. Prodajalci megle pa to morajo. S prodajanjem raznega duhovitniškega okrasja se pač odlično služi cekin. Ljudje žal mislijo, da se smisel bivanja odkriva v knjigah. Samo v bližnjo knjigarno grem ali preberem kakšen oglas za duhovne storitve in dobim vpogled v dejstvo, da je denar sveta vladar.Moje pisanje je razumljivo vsakomur, ki ima povprečno znanje slovenskega jezika in povprečno splošno izobrazbo. Splošna izobrazba ni samo ozko usmerjeno poznavanje žargona duhovnosti, kateri slediš, temveč osnovna znanja o svetu, ki nas obkroža. V knjigah najdeš splošno izobrazbo, a smisel življenja odkriješ v konkretnih življenskih okoliščinah. Mogoče nekateri mislite drugače... pač imate pravico do tega. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 (popravljeno) Šri Čaitanja Mahaprabhu (Šri Krišna sam, v razpoloženju Šrimati Radharani) si je takole želel : Ne želim denarja,ne želim materialnih odnosov,ne želim lepega partnerja,ne želim materialne učenosti.Vse kar si želim, o Jagadiš (Bog, kontrolor sveta),je brezvzročna ljubezen do Tebe, rojstvo za rojstvom. Popravljeno 23. januar 2007 -> mgd Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Želi si ne, rad pa ima vse to. Šalo na stran. Mnogi guruji na veliko pleteničijo o tem, kar si napisal o Šri Čaitanja Mahaprabhu (pač stanju, kakršnem je že), a v praksi se okoli vozijo z dragimi letali, avtomobili, se zaganjajo med noge mladoletnic (ali mladoletnikov), se oblačijo v Armanijeve tunike ipd. A njihove knjige vsi požirate (požirajo, požiramo, kakro kdo) kot suho zlato. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Šri Čaitanja Mahaprabhu Ampak domišljije za imena pa nimajo tile modreci. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Ampak domišljije za imena pa nimajo tile modreci.To ti zgleda tako, ker ne poznaš jezika. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Se navezujem sam na naslov (nisem pa brala vasih komentarjev). zelje so lahko koristne ali pa nekoristne.Koristne zato, ker te k necemu lohk zenejo, motivirajo, nekoristne pa zato, k lohk slepijo in vcas clo blokirajo tvojo pot.Tako na kratko. drugace pa jih se locim na zelje, kjer sami ravnamo oz. sami aktiviramo sile za izpolnjevanje njih in je torej njihova izpolnitev v najvecji meri odvisna od nas (in to so koristne zelje), in taksne zelje, kjer si nekaj zelimo, kar pa je odvisno od necesa zunanjega in si torej mroda zelimo necesa, kar nam ni dano. in so to pol pac nekoristne zelje oz. celo skodljive mroda. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. januar 2007 Prijavi Deli 23. januar 2007 Marsa, ti si pa lepo popredalčkala želje. Želje so nujnost bivanja. Vsaka želja je posledica zunanjega vpliva na človekov um. Nekaj si želimo, ker nas zunanje okoliščine v to napeljejo. Je pa treba ločiti med željami in potrebami. Jesti je potreba. Biti oblečen v hladnem je potreba. Imeti Armanijevo obleko pa ni potreba, temveč želja. Želje so pravzaprav "specializirane" potrebe. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 (popravljeno) Želi si ne, rad pa ima vse to. Šalo na stran. Mnogi guruji na veliko pleteničijo o tem, kar si napisal o Šri Čaitanja Mahaprabhu (pač stanju, kakršnem je že), a v praksi se okoli vozijo z dragimi letali, avtomobili, se zaganjajo med noge mladoletnic (ali mladoletnikov), se oblačijo v Armanijeve tunike ipd. A njihove knjige vsi požirate (požirajo, požiramo, kakro kdo) kot suho zlato.no, to kar si reku za mnoge pseudo guruje čiz drži, tud jaz sem eden izmed takih poznam pa osebno vsaj dve osebi, ki sta danes na tem planetu, ki pa sta dosegla stanje takega željenja kot sem ga poskušal zgori opisat. Popravljeno 24. januar 2007 -> mgd Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 no, to kar si reku za mnoge pseudo guruje čiz drži, tud jaz sem eden izmed takih poznam pa osebno vsaj dve osebi, ki sta danes na tem planetu, ki pa sta dosegla stanje takega željenja kot sem ga poskušal zgori opisat. U, mgd, huda izjava. Jst še zase ne vem glih, kaj mislim, ti pa veš za druge, mislm, kaj mislijo a ne. Frajer Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 To ti zgleda tako, ker ne poznaš jezika. Jezik gor ali dol, Šri Čaitanja Mahaprabhu bo imel probleme, ko se bo poročil. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.