mgd 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 U, mgd, huda izjava. Jst še zase ne vem glih, kaj mislim, ti pa veš za druge, mislm, kaj mislijo a ne. Frajer vidm po svojih aktivnostih in po aktivnostih tistih dveh. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 vidm po svojih aktivnostih in po aktivnostih tistih dveh. AhaJa to pa ja. Lahko sklepaš iz aktivnosti, kakšne so želje. In lahko kiksneš u nulo. Eni znamo dobr igrat, eni pa še bolš. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 AhaJa to pa ja. Lahko sklepaš iz aktivnosti, kakšne so želje. In lahko kiksneš u nulo. Eni znamo dobr igrat, eni pa še bolš. ti si pa sam ljubosumen in zato nedovolj srečen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 (popravljeno) ker mi nismo to materialno telo, nas nobeno zadovoljevanje tega telesa ne more izpolnit. zares izpolni nas lahko le ljubeč odnos z Bogom. Popravljeno 25. januar 2007 -> mgd Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 ti si pa sam ljubosumen in zato nedovolj srečen nak mgd Si me pa kr mal presenetu zdele. A veš da nisem pričakoval od tebe, da boš mojo skepso /al pa previdnost/ tkole ocenil /a bi blo mrbit blj prov obsodil/. Se mi nekak ne zdi, da bi jst imel probleme z ljubosumjem, sploh pa ne do tistih, ki so srečni, realizirani ali podobno. Je to mogoče tvoj problem? en bk lahko pa da imaš prav, pa skoz svojo slepo pego tega ne opazim Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 prave zelje so zelo dobra stvar, ker nam pomagajo priti blizje k svojemu bistvu, k bozjemu v sebi-ce so seveda prave zelje in izhajajo iz nase duse, srca, oz. visje modrosti ...takrat so samo neke vrste orodje, ki nam kaze pot k sebi ( kot custva, npr.).problemi se pojavijo, ko zelje prihajajo iz napacnih vzgibov (ego, zunanji vtisi, vgrajeni vzorci, ki nas delajo nesrecne...itd)ce si res v stiku s sabo, so zelje povezane s tvojo zivljenjsko potjo, s tvojim namenom in so sestavni del tebe, ne nekaj od zunaj...takrat tudi niso problematicne. mislim, da se vecina verovanj in duhovnih poti zeli odreci tem 'zunanjim' zeljam in skusnjavam,da ne govorijo o tem, kaj si clovek res zeli.veliko problemov nastaja ravno, ker je v cloveku prepad med tem, kar si res zeli in tem, kar misli, da bi moral poceti oz. pocne to zato,ker se odnjega pricakuje...in tako so ljudje nesrecni, pa pogosto niti ne vedo, zakaj...ko se ta prepad premosti, se zelje poklopijo s clovekom samim, in je clovek v stanju delati skladno sam s sabo terposledicno biti najboljsi 'on' (jaz, ti...) tako menim Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 prave zelje so zelo dobra stvar, ker nam pomagajo priti blizje k svojemu bistvu, k bozjemu v sebi-ce so seveda prave zelje in izhajajo iz nase duse, srca, oz. visje modrosti ...takrat so samo neke vrste orodje, ki nam kaze pot k sebi ( kot custva, npr.).problemi se pojavijo, ko zelje prihajajo iz napacnih vzgibov (ego, zunanji vtisi, vgrajeni vzorci, ki nas delajo nesrecne...itd)ce si res v stiku s sabo, so zelje povezane s tvojo zivljenjsko potjo, s tvojim namenom in so sestavni del tebe, ne nekaj od zunaj...takrat tudi niso problematicne. mislim, da se vecina verovanj in duhovnih poti zeli odreci tem 'zunanjim' zeljam in skusnjavam,da ne govorijo o tem, kaj si clovek res zeli.veliko problemov nastaja ravno, ker je v cloveku prepad med tem, kar si res zeli in tem, kar misli, da bi moral poceti oz. pocne to zato,ker se odnjega pricakuje...in tako so ljudje nesrecni, pa pogosto niti ne vedo, zakaj...ko se ta prepad premosti, se zelje poklopijo s clovekom samim, in je clovek v stanju delati skladno sam s sabo terposledicno biti najboljsi 'on' (jaz, ti...) tako menim Hm...prave in neprave želje. Ali lahko želja pride še iz česa drugega razen ega? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 26. januar 2007 Prijavi Deli 26. januar 2007 ker mi nismo to materialno telo, nas nobeno zadovoljevanje tega telesa ne more izpolnit. zares izpolni nas lahko le ljubeč odnos z Bogom.Pa še kako si materialno telo. Hočeš ali nočeš, ti, vi ali kako naj rečem, si, ste materialno truplo z vso dodatno opremo, ki sodi zraven. Sprejeti moraš VSE in potem lahko postaneš VSE. Dokler pa fantazirate (fantaziraš), da nisi materialno telo, si samo DELEN (DELNI). Mimogrede, precej sem že naveličan prebiranja teh materialnih frustracij.Ali lahko želja pride še iz česa drugega razen ega?Kot sem omenil, želje so pravzaprav specializirane potrebe. Nekatere so potrebne, večinoma pa niso. Najpomembnejša stvar pri nadzoru želj je, da se zavedamo njihovega porekla in da jih obvladujemo. To je nujen korak za napredek. Nadalje je nujno obvladati navezanost na produkte idej. Tukaj se ksriva večja past, kot je videti. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 26. januar 2007 Prijavi Deli 26. januar 2007 Antonius, mislim, da.ce se potrudis in se vsaj malo spoznas, zelo hitro razlocis, katere zelje izhajajo iz tvojega notranjega jaza, iz tvoje najglobje potrebe itd...in katere iz podrocij, ki so nepomembna, balast, da tako recem...seveda ni nic 'narobe' tudi s temi zeljami, vazno je, da ves, iz kje izhajajo in se (kot je rekel Kabalist) ne navezujes nanje... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. januar 2007 Prijavi Deli 26. januar 2007 Antonius, mislim, da.ce se potrudis in se vsaj malo spoznas, zelo hitro razlocis, katere zelje izhajajo iz tvojega notranjega jaza, iz tvoje najglobje potrebe itd...in katere iz podrocij, ki so nepomembna, balast, da tako recem...seveda ni nic 'narobe' tudi s temi zeljami, vazno je, da ves, iz kje izhajajo in se (kot je rekel Kabalist) ne navezujes nanje...Ok, najbrž je že prav, da imamo želje. Navsezadnje bi lahko bili ustvarjeni tudi brez njih, če bi tako moralo biti. Možno tudi, da je prebiranje želja tudi naša naloga tu, vendar ne za večno... Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 26. januar 2007 Prijavi Deli 26. januar 2007 Navsezadnje bi lahko bili ustvarjeni tudi brez njih, če bi tako moralo biti.Naj ti pomagam. Živali nimajo želj, imajo nagone. Želje so po eni strani tudi nadgradnja nagonov, proizvod evolucije človeške zavesti. Nikakor se ne kaže ozirati nazaj in upati, da bi se rojevali brez želj. Podgana nima želj, ker je njena zavest bolj ozka od naše. Vsak napredek, tudi zavesti, prinaša stranske tegobe. Zategadelj se moramo posvetiti obvladovanju teh stranskih tegob. Tudi tu vidim nalogo osebnostne rasti. Ko se tako sprehajam po megamarketu, vidim stotinje ljudi, katerim vladajo želje. Mojstri marketinga to spretno izkoriščajo, saj vsiljujejo navezanost potrošnikov na blagovne znamke in stvari, katere mogoče ne potrebujejo. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 26. januar 2007 Prijavi Deli 26. januar 2007 lahko pa da imaš prav, pa skoz svojo slepo pego tega ne opazimže s tem, da si priznal, da jo imaš, si potrdil moje opažanje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 26. januar 2007 Prijavi Deli 26. januar 2007 Pa še kako si materialno telo. Hočeš ali nočeš, ti, vi ali kako naj rečem, si, ste materialno truplo z vso dodatno opremo, ki sodi zraven. Sprejeti moraš VSE in potem lahko postaneš VSE. Dokler pa fantazirate (fantaziraš), da nisi materialno telo, si samo DELEN (DELNI). Mimogrede, precej sem že naveličan prebiranja teh materialnih frustracij.ne, jaz nisem to materialno telo. je pa res, da se zaenkrat še zmotno poistovečam z njim. ko se zavem sebe, opazim, da je materialno telo instrument v mojih rokah. jaz sem delček energije Boga in sem kot tak Njegov večni sluga. ljubeč odnos z Bogom me edino lahko zares izpolni. zato se trenutno trudim, da bi opustil vse nepotrebne želje in dokončno prebudil le željo po brezvzročnem naklonjenem služenju Bogu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 26. januar 2007 Prijavi Deli 26. januar 2007 Najpomembnejša stvar pri nadzoru želj je, da se zavedamo njihovega porekla in da jih obvladujemo. To je nujen korak za napredek. To je spoznavanje samega sebe. Tako tudi ugotovimo, kaj zares potrebujemo, in kaj so naše sanje (kaj samo mislimo, da potrebujemo). Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 26. januar 2007 Prijavi Deli 26. januar 2007 ne, jaz nisem to materialno telo. je pa res, da se zaenkrat še zmotno poistovečam z njim. ko se zavem sebe, opazim, da je materialno telo instrument v mojih rokah. jaz sem delček energije Boga in sem kot tak Njegov večni sluga. ljubeč odnos z Bogom me edino lahko zares izpolni. zato se trenutno trudim, da bi opustil vse nepotrebne želje in dokončno prebudil le željo po brezvzročnem naklonjenem služenju Bogu. Dragi, že to da pišeš tele vrstice je dokaz da si materialno telo. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 26. januar 2007 Prijavi Deli 26. januar 2007 Naj ti pomagam. Živali nimajo želj, imajo nagone. Želje so po eni strani tudi nadgradnja nagonov, proizvod evolucije človeške zavesti. Nikakor se ne kaže ozirati nazaj in upati, da bi se rojevali brez želj. Podgana nima želj, ker je njena zavest bolj ozka od naše. Vsak napredek, tudi zavesti, prinaša stranske tegobe. Zategadelj se moramo posvetiti obvladovanju teh stranskih tegob. Tudi tu vidim nalogo osebnostne rasti. Ko se tako sprehajam po megamarketu, vidim stotinje ljudi, katerim vladajo želje. Mojstri marketinga to spretno izkoriščajo, saj vsiljujejo navezanost potrošnikov na blagovne znamke in stvari, katere mogoče ne potrebujejo. Prav zanima me , kako tako dobro veš, da živali nimajo želja ? Nagon- zelo zgulena fraza v povezavi z živalmi..koliko pa resnično vemo o njih..??Pa kakor berem , tudi zavesti nimajo ...pa ne želja, pa ne hrepenenja, pa ne ljubezni, pa ne čustev, pa nič- nagon in izoštrene čute...se NE strinjam...Mislim, druga stvar je pa tole izlaganje modrih misli o željah...če bi vsi, ki tle gor pišejo o "nepotrebnih " željah, materialu, napačnih in pravih željah /?????/ pa notranjih in zunanjih /??'/ ..živeli z skladu s tole svojo pisarijo ??? malo morgen...če bi kakšnega obiskal in pogledal produkt njegovih želja, katere se je orenk trudil uresničiti, bi/ trdno verjamem/ popolno razbil famo o"nepotrebnih, zunanjih, tažleht, nevarnih, polnih pasti " želja in doumel, da je tole tle le golo klobasanje. Izpostavljanje svojih neuresničenih / neresničnih/ življenskih hotenj in teženj, za katere pa mi- uboge potrošniške sirote nimamo ne moči , ne navdiha, ne volje...le široka usta naukov, ki so jih napisali modri/ kao/ ljudje pred nami- davno tega...temu bi jaz rekel poistovetenje z eno utopično idejo, ki smo jo pobrali kdo ve kje...prav zanima me res- koliko vas se drži tega kar tle gor v tejh temi piše...a vsi morda vozite stare avte pa hodite peš- ker tole je že drgač- tista neprava, materialna, grda, nevarna, pasti polna želja- imeti lep, nov ,dober avto...ker konec koncev- to res ni NUJA .. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 26. januar 2007 Prijavi Deli 26. januar 2007 nu jst mam želje in to čist materialne.... sam to še mozgam, kak do njih prit material.girl.press dušne želje so pokopane Naj počivajo v miru! Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 26. januar 2007 Prijavi Deli 26. januar 2007 Prav zanima me , kako tako dobro veš, da živali nimajo želja ? Nagon- zelo zgulena fraza v povezavi z živalmi..koliko pa resnično vemo o njih..??Pa kakor berem , tudi zavesti nimajo ...pa ne želja, pa ne hrepenenja, pa ne ljubezni, pa ne čustev, pa nič- nagon in izoštrene čute...se NE strinjam...Mislim, druga stvar je pa tole izlaganje modrih misli o željah...če bi vsi, ki tle gor pišejo o "nepotrebnih " željah, materialu, napačnih in pravih željah /?????/ pa notranjih in zunanjih /??'/ ..živeli z skladu s tole svojo pisarijo ??? malo morgen...če bi kakšnega obiskal in pogledal produkt njegovih želja, katere se je orenk trudil uresničiti, bi/ trdno verjamem/ popolno razbil famo o"nepotrebnih, zunanjih, tažleht, nevarnih, polnih pasti " želja in doumel, da je tole tle le golo klobasanje. Izpostavljanje svojih neuresničenih / neresničnih/ življenskih hotenj in teženj, za katere pa mi- uboge potrošniške sirote nimamo ne moči , ne navdiha, ne volje...le široka usta naukov, ki so jih napisali modri/ kao/ ljudje pred nami- davno tega...temu bi jaz rekel poistovetenje z eno utopično idejo, ki smo jo pobrali kdo ve kje...prav zanima me res- koliko vas se drži tega kar tle gor v tejh temi piše...a vsi morda vozite stare avte pa hodite peš- ker tole je že drgač- tista neprava, materialna, grda, nevarna, pasti polna želja- imeti lep, nov ,dober avto...ker konec koncev- to res ni NUJA .. Živali vsekakor hrepenijo, ljubijo in so čustvena bitja ! Da bi imele želje, to ne bi vedel...morda ene živali jih imajo druge nimajo. Moj muc včasih, ko mu dam za jest govejo meso...mi zamijavka, da bi raje tunino. Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 27. januar 2007 Prijavi Deli 27. januar 2007 ne, jaz nisem to materialno telo. je pa res, da se zaenkrat še zmotno poistovečam z njim. ko se zavem sebe, opazim, da je materialno telo instrument v mojih rokah. jaz sem delček energije Boga in sem kot tak Njegov večni sluga. ljubeč odnos z Bogom me edino lahko zares izpolni. zato se trenutno trudim, da bi opustil vse nepotrebne želje in dokončno prebudil le željo po brezvzročnem naklonjenem služenju Bogu.Hočeš nočeš - ti si TUDI materialno telo in vse, kar je z njim povezano (ego z instrumenti refleksivnega razuma, občutji in notranjega čutenja).Ti SI delček Boga in to njegov neskončno majhen del. A dokler boš ti njegov sluga, boš nesrečen, kajti Bog ni nikogaršnji gospodar. Vsemogočnost pač ne potrebuje tega. Žal boš prej sluga raznih duhovitnežev, ki te polnijo z iluzijo, kako postajaš bogu všečen.Ti ne moreš imeti ljubečega odnosa z Bogom , ker Bog nima zavesti o tebi, ker je ne potrebuje, saj je vsemogočen. Ti moraš najprej izostriti ljubečo pozornost in ta je iz tebe usmerjena navzven, ne pa navznoter. Samo navezani ljudje so obrnjeni navznoter, proti sebi.Kar trudi se, a z željami boš težko opravil. Najprej moraš s pozornostjo ločiti, kar je božjega in kar je človeškega. To pa ne kaže opraviti z levo roko. Sicer pa je želja, da bi se otresel želja kar hud zalogajčič.Prav zanima me , kako tako dobro veš, da živali nimajo želja ?Živali pač drugače funkcionirajo. Vsaka žival je izdelana celota, a človek ni. Živali usmerja sistem nagonov. Nobena žival ne more iz oklepa svojih nagonov. Samo človek lahko njihovo zavest s svojimi neumnostmi tako iznakaže, da včasih delujejo v nasprotju s svojo naravo. Vsaka žival deluje na principu vzroka - posledice v skladu z vgrajenimi nagonskimi mehanizmi. Žival nič ne počne iz užitka, temveč iz potrebe. Ima samo različna stanja ugodja in neugodja, pač v skladu s privzetim stanjem. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 27. januar 2007 Prijavi Deli 27. januar 2007 Glede želja živali ali celo rastlin. Mnenje, da žival nima želja se mi zdi omejeno, prav tako ideja, da je žival izdelana celota. Kabalist, na tem področju si razočaral - lahko le predvidevam, da nimaš živali in nisi imel možnosti opazovat njen razvoj tako na materialnem nivoju, kot na nivoju želja in tudi na nivoju mentala - se razvijajo tako kot mi, samo njihove možnosti so omejene. Vseeno rastejo in verjetno tudi v okviru evolucije napredujejo. Sam imam dva mačka in sem imel možnost opazovat, kako se je en maček priučil od drugega. Nič drugače kot pri ljudeh. ..iz knjige... ....vsak kemik ve, da se v kemični privlačnosti že zelo jasno izraža večje nagnenje, ki ga posamezni elementi izražajo do povezovanja z drugimi; kaj ni to začetek želje. Nek element lahko izraža tako veliko željo po zrdužitvi z drugim, da bo zaradi možnosti take združitve, takoj zapustil katero koli drugo substanco, s katero je trenutno povezan. na primer; v vodi sta povezana kisik in vodik; če pa v vodo vržemo natrij, vidimo, da kisik bolj ljubi natrij kot vodik in da tega takoj zapusti in se spoji z natrijem. Tako dobimo natrijev hidroksid, osvobojeni vodik pa izpari. Torej lahko povsem upravičeno govorimo o delovanju želje v mineralnem kraljestvu...... In to potem samo raste navzgor. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 27. januar 2007 Prijavi Deli 27. januar 2007 Jaz imam papigo in vedno ko jo gledam hodi nervozno levo in desno. Čaka da pridem k njej in jo crtam, v bistvu kot mačko. Zanimivo je gledat kako jo daje nestrpnost in če ji ne dam pozornosti jo je slišat ven iz hiše, kako krči, v bistvu sem jo preveč razvadla. Pa pri hrani tudi prvo poje kar ji paše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 28. januar 2007 Prijavi Deli 28. januar 2007 Glede želja živali ali celo rastlin. Mnenje, da žival nima želja se mi zdi omejeno, prav tako ideja, da je žival izdelana celota. Kabalist, na tem področju si razočaral - lahko le predvidevam, da nimaš živali in nisi imel možnosti opazovat njen razvoj tako na materialnem nivoju, kot na nivoju želja in tudi na nivoju mentala - se razvijajo tako kot mi, samo njihove možnosti so omejene. Vseeno rastejo in verjetno tudi v okviru evolucije napredujejo. Sam imam dva mačka in sem imel možnost opazovat, kako se je en maček priučil od drugega. Nič drugače kot pri ljudeh. ..iz knjige... ....vsak kemik ve, da se v kemični privlačnosti že zelo jasno izraža večje nagnenje, ki ga posamezni elementi izražajo do povezovanja z drugimi; kaj ni to začetek želje. Nek element lahko izraža tako veliko željo po zrdužitvi z drugim, da bo zaradi možnosti take združitve, takoj zapustil katero koli drugo substanco, s katero je trenutno povezan. na primer; v vodi sta povezana kisik in vodik; če pa v vodo vržemo natrij, vidimo, da kisik bolj ljubi natrij kot vodik in da tega takoj zapusti in se spoji z natrijem. Tako dobimo natrijev hidroksid, osvobojeni vodik pa izpari. Torej lahko povsem upravičeno govorimo o delovanju želje v mineralnem kraljestvu...... In to potem samo raste navzgor.Mislim, da ste zmešali pojme. Eno so želje, drugo so nagonski odzivi. Živali imajo drugače organizirano pomnjenje stvari. Nimajo namreč selektivnega neposrednega spomina, kakršnega imamo ljudje. Niti nimajo refleksivnega razuma, ki bi omogočal umske procese, ki pripeljejo do motivacije za akcijo, ki nasprotuje nagonu. Žival ne more zavestno stradati pred polno skledo. Človek lahko. Vsi odzivi so nagonski, vezani na izkušnje. Ko mačku stresem s škatljo s hrano, steče do posode in cepeta od nestrpnosti. Njena rekacija je vezana na jasen pogoj, jasen motiv. Želje so zavestne, reakcije na zunanje dražljaje pa niso.Pri kemiji pa... ne gre za želje, temveč elektromagnetizem. Primerjanje vezave natrija na kisik v vodi z željami kaže na pomanjkanje temeljnih znanj iz naravoslovja oziroma preprosto prilagajanje resnice svojim predstavam. Po tej logiki bi rekli, da U 238 ne mara jeder helija in zato seva Alfa žarke. Tudi žarnica očitno ne mara teme in zato sveti. Dajto no, ne se spustiti na takšen nivo ...Jaz imam papigo in vedno ko jo gledam hodi nervozno levo in desno. Čaka da pridem k njej in jo crtam, v bistvu kot mačko. Zanimivo je gledat kako jo daje nestrpnost in če ji ne dam pozornosti jo je slišat ven iz hiše, kako krči, v bistvu sem jo preveč razvadla. Pa pri hrani tudi prvo poje kar ji paše.Običajni nagonski odziv, podoben mački in hrani. Tudi dojenček se podobno odziva. Žal smo tudi odrasli zaradi bombardiranja s poneumljanjem podobni živalim. Ko gre ženska mimo izložbe s čevlji, se avtomatsko odzove z ogledovanjem, čeprav ničesar ne potrebuje. Moški nismo nič drugačni pri tehničnih izložbah. Želje so proizvod refleksivnega razuma, ki je lasten človeku. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 28. januar 2007 Prijavi Deli 28. januar 2007 nu jst mam želje in to čist materialne.... sam to še mozgam, kak do njih prit material.girl.press dušne želje so pokopane Naj počivajo v miru! sploh ni res bemu, spet so vstale od mrtvih.... ne morš jih fentat, ni šans, so ko mačkoni, majo 9 živlenj oprosti Kabalist da se ti tako neumestno vmešavam v tvoje strokovne razlage Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 28. januar 2007 Prijavi Deli 28. januar 2007 Saj pišeš o vsebini te teme. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 29. januar 2007 Prijavi Deli 29. januar 2007 Mislim, da ste zmešali pojme. Eno so želje, drugo so nagonski odzivi. Živali imajo drugače organizirano pomnjenje stvari. Nimajo namreč selektivnega neposrednega spomina, kakršnega imamo ljudje. Niti nimajo refleksivnega razuma, ki bi omogočal umske procese, ki pripeljejo do motivacije za akcijo, ki nasprotuje nagonu. Žival ne more zavestno stradati pred polno skledo. Človek lahko. Vsi odzivi so nagonski, vezani na izkušnje. Ko mačku stresem s škatljo s hrano, steče do posode in cepeta od nestrpnosti. Njena rekacija je vezana na jasen pogoj, jasen motiv. Želje so zavestne, reakcije na zunanje dražljaje pa niso.Pri kemiji pa... ne gre za želje, temveč elektromagnetizem. Primerjanje vezave natrija na kisik v vodi z željami kaže na pomanjkanje temeljnih znanj iz naravoslovja oziroma preprosto prilagajanje resnice svojim predstavam. Po tej logiki bi rekli, da U 238 ne mara jeder helija in zato seva Alfa žarke. Tudi žarnica očitno ne mara teme in zato sveti. Dajto no, ne se spustiti na takšen nivo ... Običajni nagonski odziv, podoben mački in hrani. Tudi dojenček se podobno odziva. Žal smo tudi odrasli zaradi bombardiranja s poneumljanjem podobni živalim. Ko gre ženska mimo izložbe s čevlji, se avtomatsko odzove z ogledovanjem, čeprav ničesar ne potrebuje. Moški nismo nič drugačni pri tehničnih izložbah. Želje so proizvod refleksivnega razuma, ki je lasten človeku. To, da maček ne more stati pred polno skledo ni noben dokaz. Lahko ga naučiš, kot lahko naučiš nemškega ovčarja, da stoji pred mačkom in ne trzne - čeprav ves njegov nagon sili v napad. To je stvar vzgoje. Podobno kot majhen otrok ne more držat prstov stran od sladkarij. Ko ga naučiš ali kaznuješ se nauči kontrolirati svojo željo po sladkišu - verjemi isto je pri živali ( odvisno tudi kateri ) . Prav tako je tvoja zmota, da nimajo selektivnega posrednega razuma ali refleksnega razuma. Le bolj omejen je pri njegovi uporabi. Naprimer maček dobro ve kako se mora obnašati med štirimi družinskimi člani + besnim sosedom. Tako pojmovanje ni stvar nagona ampak uporabe mentala. Prav tako vse njegove finte in sredstva, ki jih uporablja za dosego cilja. Zej lahko bi ti napisal celo paleto njegovih mentalnih akcij, odzivov, cincanja in podobnih stvari pa ne bom - kupi si mačka No ja enega očitnega; pridem iz službe na vratih me čaka maček. Namesto, da bi šel naravnost noter proti moji sobi(kjer bi dobu mačji obrok), se postavi na stopnice ( ki vodijo v prvi štuk )in čaka. Kaj čaka ? Čaka na mojo reakcijo. Ostra kretnja z roko proti moji sobi pomeni, da nima tam kaj počet. Moj pogled navzgor ali korak po stopnišču pomeni, da gre lahko v kuhinjo in bo dobu košček salame ali sira. Temu jaz rečem selektivni neposredni spomin. Pa poglejmo človeka - moški ne ne more držat svojega korenjaka v hlačah, čeprav ga doma čaka žena. Lepo je razvidno iz tega primera, da gresta nagon in želja vzporedno - in mi ljudje marsikdaj nismo nič boljši, kot živali - le domišljamo si ( sicer pa si to že prikazal) Še glede kemije - elektromagnetizem gor ali dol . Tvoje telo ni sposobno procesirat želje v kolikor se v tvojem telesu ne bodo zgodile kemijske reakcije. Kemijske reakcije so pogoj za dojemanje želje. Potemtakem elektromagnetizm je zelja, ker se na podlagi njegovega delovanj odzivas in cutis. Sej ves, ko govorimo o privlačnosti med dvema osebama, velikokrat je dobesedno magnetna To, da je clovek sposoben nadzirat in spreminjat te reakcije za razliko od narave kjer so dogajajo same po sebi je pa že stvar druge devate, govorim o principu, ki je skupen vsem stvarem. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.