Skoči na vsebino

ŽIVLJENJSKA MODROST

irma

Recommended Posts

• Komentarji 52
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

A je ta Bruno Ferrero italijanski čokoladni mogotecicon_smile_question.gif

In ti vedno pomisliš na posledice svojih dejanj,po pravici povedano se sam včasih pustim presenetiti reakciji.Se mi zdi, da če bi na vsako svoje dejanje gledal preračunljivo,bi mi življenje postalo dolgočasno in strašansko matematizirano.No morda sem v mladosti večkrat ravnal "ala" z glavo skozi zid,ampak si pa tudi sedaj,ko sem prečkal trideseta na vsake toliko privoščim kakšno nepremišljenost-mi poživi duha-.

Glej naprej, če se le da,...
Deli na socialnih omrežjih

icon_smile.gif ... Aquarius pri "čokoladnih zadevah" prec radarje na ful... :)))

Tudi sama sem prejle, ko sem odprla in prebrala tole misel, malo razmišljala o tem, pa se mi tudi ni zdelo "čisto vse ok" s tem... Imam podobne "pomisleke" kot Aquarius - v bistvu točno to - če bom vedno ravnala z vedenjem posledic, se opeharim za spontano ravnanje, ki morda v dani situaciji ne bo dobrodošlo, vendar s tem morda premaknem ali se zgodi kaj drugega (ali celo tretjega)...

Kaj pa vem..

Raje se odločam za inteligenco in iznajdljivost kot za premišljenost in preudarnost.

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 3 weeks later...

quote:

Življenjska modrost se kaže v tem, da pomislimo na posledice svojih dejanj, še preden ta dejanja storimo. (Bruno Ferrero)

popolnoma se strinjam s tem izrekom! ob njegovem neupoštevanju pač pride do neurejenosti in kaosa. to pa ne vodi nikamor. menim, da določeno urejenost potrebujemo - in upoštevanje te modrosti privede do nje.

(seveda sem kozorog!)

Jaz sem to počel velikoooooooo let. Na koncu sem sedel doma poln strahu pred posledicami.

Danes zaupam in verjamem in grem naprej, vedno se zgodi tako kot je pra,. čeprav na začetku niti ne vem kaj to je.

andrej

• 3 weeks later...
  • 6 months later...

Instinkt - nagon ........

Razmišljanje - razum ........

Intuicija - duša .......

Instinktivno je fizično, instinkti varujejo naše fizično telo s fizičnimi reakcijami.. Odskočimo, preden stopimo na kačo.... reagiramo nagonsko, nagon po samoohranitvi.. (nagon po ohranitvi vrste http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_blush.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_approve.gif) Ni razmišljanja, ni čutenja.. Zelo razvit instinkt imajo živali. Nagon...

Razmišljanje - možgani - je naše najobičajnejše delovanje, ko premlevamo eno stvar in si jo načrtujemo, prepovedujemo, se je spominjamo, analiziramo, se oviramo... smo kot v kletki lastnih misli, kletki, ki ima svoje meje ... Preteklost, prihodnost....

Pomislimo, kaj smemo, kaj ne smemo, kako so nas vzgajali, kaj je prav in kaj ni prav.....

Intuicija - je reagiranje resnice, reagiranje duše, notranjega jaza, na podlagi notranjih izkušenj, ki se jih morda niti ne zavedamo, svoboda... širna prostranstva.. nobene kletke, dopuščene so vse reakcije, čutimo... intuicija izbere pravo reakcijo..

čutimo, kaj je v danem trenutki za nas najbolje...

Mislim, da je tole zadnje tisto tapravo, čeprav v življenju potrebujemo OBA TRI...

Daisy

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

• 11 months later...
  • 2 weeks later...

MODROSTI

BOGASTVO

Najboljše, kar lahko naredite drugim, ni to, da z njimi delite svoja bogastva, ampak, da jim razkrijete njihova.

CILJ

Nešteto ciljev je pred nami, poti nešteto, ki do njih drže, nešteto je ljudi med nami, ki svoj edini cilj zgreše.

ČAS

Ura pridobljena zjutraj, je zaklad za zvečer. Vsaka minuta je dragocen zaklad, ki ima neskončno vrednost.

DOBROTA

Vedno se drži dobrega. Ne misli in ne delaj nič slabega.

Delaj dobro vsem, slabega nikomur.

Svoje naloge izpolnjuj takoj in ne odlašaj jih na jutri. Tudi dobre namene uresniči takoj, kajti vsak naslednji trenutek je drugačen od prejšnjega.

DRUŽBA

Beži pred slabo družbo, bolj kot pred strupenimi kačami.

DRUŽINA

Družine ni mogoče ceniti po tem, kaj ima, niti po tem, kaj zmore, ampak po tem, kaj je.

GOVORJENJE

svojem bližnjem govori le dobro ali pa molči.

JEZA

Najboljši način, kako obvladati jezo, je truditi se, da se začneš čim kasneje jeziti.

LJUBEZEN

Ljubezen se rojeva v molitvi. Ljubezen raste v samodisciplini. Ljubiti pomeni tudi trpeti.

Ljubezen je sad, ki zori ob vsakem letnem času in vsakdo si ga lahko natrga kolikor hoče.

Kdor ima ljubezen v svojem srcu ima vedno nekaj, kar lahko da.

Začni dan z ljubeznijo, izpolni dan z ljubeznijo, zaključi dan z ljubeznijo.

NAPAKE

Ne skušaj opravičevati svojih napak, raje jih skušaj popraviti.

OŠABNOST

Varuj se ošabnosti. Spoštuj vse ljudi enako.

POGUM

Želim ti pogum jutranjega sonca, ki kljub bedi tega sveta, vsak dan vzide.

PONOS

Ne bodi ponosen na svoje imetje in svoje znanje. Vedno se bo našel kdo, ki te prekaša.

POŠTENOST

Vedno bodi pošten. S tem ne boš nič izgubil, nepoštenost se na koncu vedno izjalovi.

POTRPEŽLJIVOST

Potrpežljivost je vsa moč, ki jo potrebuje človek.

PRIJATELJSTVO

Pravi prijatelj je tisti, ki te tolaži, ko ti je hudo, včasih še on zajoka in ko si vesel, se veseli s tabo. Najboljši prijatelj pa je predvsem tisti, ki te razume in ti pomaga tudi, ko si v stiski.

RESNICA

Bodi resnicopljuben, nikoli se ne pretvarjaj. Resnica vedno zmaga.

SANJE

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi moč, da jih uresničiš.

USPEH

Česar se lotiš, delaj s trdno odločnostjo in uspeh ti je zagotovljen.

Uspeh tvojega delovanja je odvisen od moči tvojega notranjega prepričanja in samodiscipline. Ne izgubi poguma in nikoli ne odnehaj.

interneta

Try and be nice to people.

Avoid eating fat.

Read a good book every now and then.

Get some walking in.

Try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations.

Monty Python

from "The Meaning of Life"

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 2 weeks later...
Richards: Working with drummers like Charlie Watts, or Steve Jordan and Charlie Drayton in the Winos, that's all I need. I can throw riffs at them all night; when the drums catch on, I know there's something there. My strength, probably, is I can recognize a song in a few bars. I spot the embryo there. I've been writing since so early on that the antenna is really well-developed. If I pick up an instrument, it'll come to me. I don't go searching. I don't have that God aspect about it. I prefer to think of myself as an antenna. There's only one song, and Adam and Eve wrote it; the rest is a variation on a theme.
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 3 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...