Skoči na vsebino

knjige o vplivu čustev na naša reagiranja

dyamant

Recommended Posts

kot sem že v uvodu teme napisala iščem knjige o vplivu čustev na naša reagiranja. s tem mislim (v žarganu psihologije) na sentimentalna in patetična reagiranja. ko reagiraš dobesedno pod vplivom (neumirjenih in neustaljenih čustev) in bi v drugi situaciji odreagiral popoloma drugače. ti izbruhi čustev so dejansko večinoma povezani z našimi vzorci, ali v psihologiji jim nekateri avtorji pravijo "sheme" - s tem da se za znanost sheme začnejo v našem otroštvu (ne v prejšnjih življenjih).

(recimo: ker imaš vzorec iz otroštva "vsi, ki me imajo radi, me zapustijo", se boš po tem vzorcu ali shemi obnašal tudi v partnerskih zvezah..

(v bistvu ful podobno kot karmična diagnostika)).

nekaj takšnega. v bistvu bolj sociološko (znanstveno) utemeljitev na primerih, kot karmično. (brala bi jo naj oseba, ki popolni ateist, in v karmo in itd. ne verjame).

jaz sem na podoben way prebrala knjigo "Alkimija čustev", s tem da je ta knjiga prevelik "špeh" in stvari naklada.

če se kdo kaj spomni takšnega opisa (fajn bi bilo s primeri) bom fuul vesela. seveda bom jo prej sama prebrala, ali pa vsaj preletela!

ajdi.. x;)x x;)x

vse najbolje in najslajše...

http://waltm.net/mermaid.gif
Deli na socialnih omrežjih

Poskusi tole

Daniel Goleman - Čustvena inteligenca

Sicer je že kar nekaj časa kar sem jo bral, mislim pa da bo mogoče ustrezala... x:Dx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Alef x;)x , hvala za enkrat. Zgleda, da gre za zelo povpraševano knjigo - v NUKu sem izmed 6, 7 komaj uspela izbrskati en primerek, ki je fraj. v sredo grem po njo. med tem pa veselo iščem & sprašujem naprej!

ajdi... x:o)x x:o)x

Lahko poskusiš tudi Schopenhauerejva dela: The world as will and representation (posebej II. in IV zvezek). Sem napisal po angleško, ker v slovenščino ni skoraj nič prevedeno.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Antonimus, hvala tudi tebi. Schopenhauer še me itak čaka v življenju.ha, ha, mislim, da je nekako "odpadel" v mojem bralnem repretuarju zaradi moje totalne (gimnazijske) fascinacije na Nietzschejem.

"Čustveno inteligenco" sem pa začela brati. zanimiva in uporabna (predvsem sem gledala del o odnosih ženska - moški), čeprav mogoče ni to kaj v bistvu iščem. preveč zapleteno in preveč strokovno za osebo, ki naj bi jo brala.

še kakšen predlog, prosim.. x;)x

... iščem knjige o vplivu čustev na naša reagiranja. s tem mislim (v žarganu psihologije) na sentimentalna in patetična reagiranja. ko reagiraš dobesedno pod vplivom (neumirjenih in neustaljenih čustev) in bi v drugi situaciji odreagiral popoloma drugače.

Morda bi ti o tem marsikaj povedal Goethe ali kak drug romantik (mislim na romantike kot predstavnike literarnega obdobje in ne na ljudi, ki so na splošno označeni za romantike/sanjače). Tile so mojstri v sentimentalnem in patetičnem reagiranju pod vplivom neumirjenih in neustaljenih čustev. x^x

Possible—but highly unlikely.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...