Skoči na vsebino

Evro

Mick

Recommended Posts

Men se pa zdi, da je ful zavajajoče...5 eurov za pijačo? Drobiž...k pa mal preračunaš, pa niti ne. x:Ix

Ful lažje te male kovance dajem, k se mi ne zdi velik, bomo vidl ob končnem mesečnem obračunu. :o|o: x:Dx

Da. To je čas, ko je spet dobro biti TRGOVEC x;)x

"Če ni vetra, VESLAJ!" latinski

"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain

"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin Rose

Kaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?

- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.

Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje..

Deli na socialnih omrežjih

• 6 months later...
  • Komentarji 99
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

A kdo sploh opazi kolko se cene dvigujejo. Plače pa ostajajo iste. Meni se to zdi malo noro. In o tem noben ne govori v medijih. Se pogovarjam s tujci, ki jih je ogromno lestos v ljubljani. Cene se jim zdijo primerljive z njihovimi (Nemci, Francozi, Italijani itd.), medtem ko pa primerjamo plače, pa se lahko samo še smejemo vsi skupaj na ves glas.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

In o tem noben ne govori v medijih.

:vragec:

ravno vcheraj je bilo, da so sindikati dali izjavo glede tega

in po njihovem ni kriv euro....ampak trgovci s prevelikimi marzhami

tko de....ne svoje jugonostalgije stresat na euro

raj poglej kdo je na divje sprivatiziru trgovske firme k diktirajo cene ostalim

zlomk.....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

zlomk.....tralala

Ni važno kdo in kaj. Naj se sami zmenjo k je to njihov del. Vse se je začel z evrom.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

zakaj pa misliš da nam dajejo razne cigane, bebave zakone, sosede itd.

narod je treba zaposlit :vragec:

aakhut ti bi lahko nehal vleči za sabo rdeče.

ne vidiš da ti je ostala samo cotka :xx!:

pa sej sm lih pohvalu rdechkarske sindikate

zlomk......tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

zlomk.....tralala

No a je pomemben kdo je kriv? Naj se zmenijo k itak je to njihov del. Mene zanimajo samo posledice in ne kdo je krivec. Če tega ne znajo zrihtat ali pa vsaj kvaliteto našega življenja zboljšat jih je vse treba likvidirat. Vse je slabš kot prej, ker očitno naša vlada ni sposobna al pa imajo kake židovske korenine. Če je slovenija tako majcena, da se firme prek raznih poslovnih srečanj zmenijo, da bodo vzajemno dvigovale cene, ali pa lokali, ki so bližini drug drugega-tako da se ne moremo kupci odločit zA CENEJŠEGA, PA NAJ SE SPOMNIJO KAK DRUG MODEL ZAVIRANJA CEN.

A kdo sploh opazi kolko se cene dvigujejo. Plače pa ostajajo iste. Meni se to zdi malo noro. In o tem noben ne govori v medijih. Se pogovarjam s tujci, ki jih je ogromno lestos v ljubljani. Cene se jim zdijo primerljive z njihovimi (Nemci, Francozi, Italijani itd.), medtem ko pa primerjamo plače, pa se lahko samo še smejemo vsi skupaj na ves glas.

res je, blazota!!!! x:Ox

jaz ful opazim, zadnjic nisem mogla verjet, da za 20€ na trgu nisem nc tacga dobila... mislim nc nisem dam prnesla, pa ves cash zapravla.... sem mislila, da sem kar kaj zgubila al pa kej....

prav da se mal rece, mas prav. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Mene prav zanima koliko od nas je šlo do svojih šefov in reklo: poglej, vse se draži. Cene se dvigujejo, živim v recimo najdražjem mestu v Sloveniji Ljubljana. Zdi se mi racionalno, da mi dvigneš plačo.

Ali smo pač tako zamenljivi.

Ali smo pač tako zamenljivi.

jp. :o|o:

vedno se bo nasel nekdo, ki bo to naredil za manj casha.

(seveda pa je vprasanje kvalitete potem, kar je druga pesem, a vse povezano, zacaran krog)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Trošim minimalno.

V lokale NE hodim. Odkar so z eurom rapidno dvigovali cene.

Kupujem minimalno. Iz načela. Da trgovskim nategantom puščam čim manj denarja.

Kupujem samo v Šparu, Interšparu.

Še tu treba pazit. Trgovke na blagajni rade udarijo dvojno ceno(računajo kak artikel dvakrat).

Denar porabim raje za kake druge stvari.

_________

Cene zelenjave, sadja, kruha, storitev se dvigujejo.

Uživam "divjo" hrano; rastlinje. Kruh pečem sam. Storitve izmenjujem v kolikor je to možno. Oz. jih dobim ceneje preko znancev, prijateljev.

_________

Zdravstvo = podenj od PODNA. Ga plačujem. Za zobozdravnika bi pa zdaj prišel na vrsto nekje po novem letu. Za prvi obisk.

In bo treba privat. Pri isti zobozdravnici sem na stolu še isti dan. Samo, da plačam.

_________

Inflacija raste. Še vedno pa NI taka, kot je bila v ex YU. Ko so se cene včasih spreminjale; rasle dnevno.

Denar na "Topčideru v BG" pa tiskal brez kritja... Na ukaz politike...

Gospodarstvo pa kolikor raste samo; po podjetniški samoiniciativi. Vlada zaslug nima nobenih.

To je dojel še Ganter Matjaž iz KD Group and &. In dal vladi NOGO. Kar se tiče njenega outsiderskega strateškega sveta.

LDS bullshit so bili pa, kar se gospodarske iniciative tiče še slabši. Podenj od podna.

Znajdi se sam. In nekako gre. V kolikor nekdo ni pri koritu vladajoče pozicije... Ali koritu; VIP na volitve čakajoče opozicije...

_________

Zaslužit se pa vedno DA. Treba imet IDEJE, VIZIJE in AKCIJO.

jp. :o|o:

vedno se bo nasel nekdo, ki bo to naredil za manj casha.

(seveda pa je vprasanje kvalitete potem, kar je druga pesem, a vse povezano, zacaran krog)

Ja verjamem. Sem vidla en oglas, kjer so iskali tajnico v kadrovskem oddelku za plačo 500 eurov neto. Tolk pa dobi že moja soseda trgovka. Samo tako je. Če obstajajo ljudje, ki na to pristanejo, potem pač imamo tako delovno silo. Če pa ljudje zahtevajo več in iščejo več, pa bo tudi ponudba taka.

Men gre bl na jok :C:

Mene prav zanima koliko od nas je šlo do svojih šefov in reklo: poglej, vse se draži. Cene se dvigujejo, živim v recimo najdražjem mestu v Sloveniji Ljubljana. Zdi se mi racionalno, da mi dvigneš plačo.

Odgovor bo: preseli se v Zasavje :o|o:

Dejansko je tko, da je iger (prihajajoče predsedovanje EU) vse preveč. Sedaj hočemo KRUH!

Kruha in iger = to je osnova, to so že Rimljani vedl :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Men gre bl na jok :C:

Odgovor bo: preseli se v Zasavje :o|o:

Dejansko je tko, da je iger (prihajajoče predsedovanje EU) vse preveč. Sedaj hočemo KRUH!

Kruha in iger = to je osnova, to so že Rimljani vedl :o|o:

Ja pa imajo v Zasavju prosta delovna mesta? Ali so morda pripravljeni plačevati pot do LJ?

to de je ljubljana tolk draga so krivi tut shtajerci

vozjo se sem delat, kle dobijo placho......zapravjo jo pa na shtajerskem

in denar odteka

zlomk....tralala

to de je ljubljana tolk draga so krivi tut shtajerci

vozjo se sem delat, kle dobijo placho......zapravjo jo pa na shtajerskem

in denar odteka

zlomk....tralala

štajerci so ok. se vsaj znajdejo.

pisal sem o slovenskih shtajercih :xx!: ....ne o austrijskih x:o)x

zlomk....tralala

no fajn d si definiru. namreč jaz sem tudi govorila o slovenskih.

Zdaj so z evri postali vsi bogati. Sem v knjižnico prihaja velika večina plačevat 1-2 evrske zamude z 20 evrskim bankovcem, nekateri ponujajo tudi 50-aka. In itak se hočejo čimprej rešiti drobiža: 1 in 2 evrski kovanec je zanje drobiž, da o stotinih niti ne govorim. xrolleyesx
Possible—but highly unlikely.

Zdaj so z evri postali vsi bogati. Sem v knjižnico prihaja velika večina plačevat 1-2 evrske zamude z 20 evrskim bankovcem, nekateri ponujajo tudi 50-aka. In itak se hočejo čimprej rešiti drobiža: 1 in 2 evrski kovanec je zanje drobiž, da o stotinih niti ne govorim. xrolleyesx

ja zahval se bankomatom, ki spuščajo same bankovce po 20 ali 50. ne vem zakaj ne dajo bankovce po 5 eur. ali je 1200 sit, premajhna vsota za bankomat? saj smo včasih tud jurja jemal z bankomatov.

Za isto delo dobijo v Avstriji(avstrijski štajerci, da smo natančnejši, ker zanje vem) 2500 eurov plače. Eni celo 3000 eurov. Jaz sem prav zadovoljna kadar čez 900 prilezem.

In po cunje hodim gor...

Hvala bogi, da ful sadja sama pridelamo.

kje so res časi, ko si jurja lahko z bankomata vzel..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Ja pa imajo v Zasavju prosta delovna mesta? Ali so morda pripravljeni plačevati pot do LJ?

Folk se iz Zasavja izseljuje, ker ni služb. So pa (stara) stanovanja. Degradirano okolje (rudniki ipd.) tudi. V LJ si "težje" zaposljiv, gledano iz stroškovnega gledišča. Ta ocena je posplošena, seveda obstajajo (redke) izjeme.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Folk se iz Zasavja izseljuje, ker ni služb. So pa (stara) stanovanja. Degradirano okolje (rudniki ipd.) tudi. V LJ si "težje" zaposljiv, gledano iz stroškovnega gledišča. Ta ocena je posplošena, seveda obstajajo (redke) izjeme.

Ne vem v čem je tvoj point. Če v zasavju ni služb, se pač folk seli ven. Tam je ok, ceneje, vendar kaj ti to pomaga. Folk si itak stanovanja že išče v oklici LJ, kjer so cenejša, ampak pol pač daš tok več za bencin. Če delodajalci to sprejmejo OK, če ne pa je ista figa kokr če si LJ.

To je bla sarkastična pripomba xrolleyesx

je že ql x:Dx x;)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

men gre fajn

she dohodnino sm ucheri dobu.... :hepko:

ceuga jurja pa pol vech kokr sm mislu de bo..... :inocent:

v eurih... x:Dx x:Dx x:Dx

tist k che delat....dela

tist k se pa prtozhuje....nej se pa

sam ne mi po vladi pluvat.....k zdej je 150% boljsh kokr po pod LDS-om

zlomk.....tralala

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...