Skoči na vsebino

Ko ne vemo kje so in kaj delajo naši otroci

Recommended Posts

Ojjj!

Ali se tudi ve srečujete s takimi problemi kot jaz, ko se mojim otrokom konča šola ali podaljšano bivanje prej, kot pa služba nama z možem !

Mislim da bi bilo smiselno, če bi imeli neke vrste otroški taxi, s katerim bi se lahko dogovorili, kje naj pobere in kam naj pelje naše otroke, še bolje če bi imeli lahko organizirano še nakaj urno varstvo !

Seveda bi mogle stvari potekati na visokem nivoju, ob prej izdelani pogodbi !

Mislim da bi mi starši mnogo lažje živeli, če bi vedli da se našim otrokom na cesti ni nič zgodilo in da bodo na nas varno počakali !

Kaj si mislite o zadevi !?

Lp x:Xx xDDx x:o)x

Deli na socialnih omrežjih

Sicer nimam podobnih skrbi in izkušenj z otroci , razen tistih kar sem sam počel xrolleyesx :inocent:

Ampak, taxi se pa lahko naroči za otroke x;)x še posebno so manjše taxi službe vedno pripravljene za podobne redne stranke (poberejo otroke in jih peljejo domov ali na kakšno izvenšolsko dejavnost), poveš kraj in uro in se zmeniš za način plačila

Potem pa samo še domov pokličeš in veš, če je dete doma x^x

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

Najameš zaupanja vredno varuško, da ti pobere otroke po šoli, jih razvozi na dejavnosti in/ali skupaj z njimi počaka doma na prihod staršev.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Guest SheBoom
Mislim da bi mi starši mnogo lažje živeli, če bi vedli da se našim otrokom na cesti ni nič zgodilo in da bodo na nas varno počakali !

:eek: Mislim, da pa bi otroci ob tem mnogo težje živeli. Kaj pa osamosvajanje otrok? ... in na koncu štiridesetletnik še vedno živi pri mami ... - poln nesamostojnosti in kaj še vsega ... saj mama poskrbi za vse, da se mu nič ne zgodi ... še pot domov mu organizira.

Saj nameni so dobri, a kaj ko skrb in zakrivanje oči otroku pred (tudi) odgovornostjo povzročijo več škode kot koristi.

Današnje okolje je mnogo bolj nevarno, kot je bilo tisto za časa tvojega, a podmladek je mnogo bolj iznajdljiv in poučen o njem, kot si njihovi starši sploh mislijo.

:eek: Mislim, da pa bi otroci ob tem mnogo težje živeli. Kaj pa osamosvajanje otrok? ... in na koncu štiridesetletnik še vedno živi pri mami ... - poln nesamostojnosti in kaj še vsega ... saj mama poskrbi za vse, da se mu nič ne zgodi ... še pot domov mu organizira.

Saj nameni so dobri, a kaj ko skrb in zakrivanje oči otroku pred (tudi) odgovornostjo povzročijo več škode kot koristi.

Današnje okolje je mnogo bolj nevarno, kot je bilo tisto za časa tvojega, a podmladek je mnogo bolj iznajdljiv in poučen o njem, kot si njihovi starši sploh mislijo.

:palec: odlično napisano, se kr podpišem

kdaj pa naj otroci dozorijo, če fant ni zrel pri 14 tud pri 40 ne bo xcivx

:V: to vidiš, tega me je pa groza, pa veš koliko jih je :OoO: same mamine maze pa atijeve pupe

zato pa je toliko razpadlih zvez in neodgovornega početja

ker mamica pa atek vse porihtata x^x xrolleyesx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

ja, 14 že, itak.. sam 9, 10 je pa vseen še mal premlado, da jih pustiš same domov in da te še tri ure doma čakajo.. kukr sem jaz vidla z mojima tamalima (ki ju pazim), en 8 ena 10.. lani bi sesula celo bajto, če bi bla sama doma.. tamal itak na cesti bluzi še, ga morš dost opozarjat, da sploh sledi kaj se dogaja okol, bi se čist znal mu zgodit, da sred ceste se neki zamisli in zabluzi..

letos sta že boljš, ta starejša gre sama na dejavnosti in domov pride, sam še zmer.. je fajn, da je pol nekdo doma, ker se drugač za tri ure čufne pred tv in ni nič od nje.. saj ne rečem, tole je tud ful krivda staršev, ampak vseen..

se kar strinjam, za tam nekje do 4, 5. razreda bi blo čist fajn, če bi otrok mel nekoga ob sebi.. še vrtce so zdaj začel odpirat enote do 9h zvečer, kar se mi zdi čist pametno.. sicer ni fer, da starši prihajajo zvečer iz službe, sam če pač prihajajo.. kaj čmo ne.. nekak treba vmes poskrbet za otroke..

zato pa pravim varuško, tako ki ve kaj dela, da ne vrže otroka pred tv in v miru bere Novo 3 ure, ampak da se ukvarja z otrokom v tistih 3 urah, kot bi naj se drugač starš, pomaga nalogo nardit, kaj za jest zrihta.. tak no... xnckrivx

loesje

Spet nazaj -

:o|o: ja do desetega leta, ga skoz za rokce držiš pa od vrat do vrat voziš, pol se pa čudiš , ko pr 14 sprašuje kje je spet ta mami x:o)x

pr tridesetih pa kak se pere al pa gumb prišije xrolleyesx x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Guest SheBoom

uf, tudi jest se večkrat sredi ulice zamislim in kar naenkrat stojim sredi ceste, kjer trobijo vame in podobno … še sestra se je na prehodu za pešce z avtošolo zabila vame. :o|o:

Ne vem, kaj se tukaj jemlje kot problem: ali stik s prometom ali nore ideje, ki jih otroci uresničujejo in s tem ogrožajo sebe ter okolico ali 'bad society', ki nas obkroža .. ali še kaj četrtega, na kar trenutno še nisem pomislila?

Osnovna šola je v glavnem določena (Otrok obiskuje tisto, pri kateri na poti med njo in domom ni prometne ceste. Če je, potem ga opozarjaš na možnost nevarnosti ali mu organiziraš varnejšo pot domov tako, da mu omogočiš hojo s sošolcem in njegovim skrbnikom. )

Nore ideje? Hja … glede na večinsko stanje današnjih družin: Ali vpričo mame, ki recimo da po službi zavzeto opravlja še gospodinjske obveznosti, ne more izvesti 'bombe', ki bi celo bajto pognala v zrak? (nima časa, da ga po pouku odpelje domov, ker ima službo in nima časa, da mu posveča pozornost doma, ker ima spet drugo službo – poleg gospodinjstva še moža, ki dandanes bolj ali manj potrebuje dodatno oskrbo …

Družba danes je pa pravzaprav takšna kot pred 10, 100 leti … Temu seveda ni tako, a hočem reči, da generacije, ki vladajo svojemu času, razmišljajo temu času primerno. Otroci so pa vedno otroci: najprej nič ne vedo, a se kaj kmalu pridružijo čredi in izostrijo poglede. Seveda so dandanes bolj 'sprani', ko iščejo idole in poskušajo iztržit pozornost, zato pa pride do 'bad society' – in tu je spet povezava s starši, ki nimajo časa, da jim potisnejo pametno besedo v naročje. Tudi tisti, ki se spravljajo nad otroke: to so le tisti prvi, ki so za časa svoje mladosti podlegli komercialni spranosti.

Ojjj!

Ali se tudi ve srečujete s takimi problemi kot jaz, ko se mojim otrokom konča šola ali podaljšano bivanje prej, kot pa služba nama z možem !

Mislim da bi bilo smiselno, če bi imeli neke vrste otroški taxi, s katerim bi se lahko dogovorili, kje naj pobere in kam naj pelje naše otroke, še bolje če bi imeli lahko organizirano še nakaj urno varstvo !

Seveda bi mogle stvari potekati na visokem nivoju, ob prej izdelani pogodbi !

Kaj si mislite o zadevi !?

Lp x:Xx xDDx x:o)x

Tvoj pogled na stvar smatram kot izvajanje povsem totalitarnega načina vladanja nad otrokom. Enako je počela moja mati. Vsak trenutek je hotela vedet (in še hoče), kje sem in kaj počnem. Pa nisem bila problematičen otrok (razen jezika). Nisem pila, nisem kadila, drogirala sploh ne, doma sem bila zmeraj ob dogovorjeni uri.

Posledica njenega gledanja na situacijo je, da danes nima številke mojega GSM-a. Kar je v bistvu žalostno. Ampak to je bil edini način, da sem se znebila njenega nadzora. Kljub temu, da stanujem 130 km stran.

No, na srečo se je omejila samo na nenehni nadzor nad mojim gibanjem, ni pa je bilo strah, da bi se mi tam kaj zgodilo. S 14. leti me je samo pustila v London. Z 19. sem sama šla v ZDA. Še danes sem ji hvaležna za to zaupanje.

Otroke dušiš. Bolj kot jim s svojo paranojo vcepljaš v glavo, da niso varni, bolj ogrožene se bodo počutili.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

ja sej, včasih so jih pa od glave do peta v plenice povezal pa pustil v postli ležat, pa je blo tud kul x:o)x

mah ne vem, se popolnoma strinjam, da je preveč nadzora najslabš kar moreš nardit otroku.. mene nikol niso, mel smo sicer dogovor kaj in kam lahko do konca osnovne šole, v srednji pa ni nihče več nič spraševal, ker sem itak vedno rekla kam grem in kdaj približno bom doma.. tko da mogoče tud zato ne razmišljam v tej smeri..

mam zdele mamico enga 3 letnika, ki je totalno preveč posesivna in skrbna in sem dost prepričana, da bo ista še pri 10, 20, 40 letih... tko da štekam..

sam 10 letnik, kar je 4. razred OŠ, a ne? :inocent: je pa zame še vedno tolk otrok, da ga ne bi puščala celo popoldne samega doma. pač, se odloči, da si bo spekel palačinke, ker je že dost star. in se by the way čist na divje opeče, vrže posodo po tleh in zasmodi pol kuhinje.. mogoče pretiravam, no, sam vseen...

bi ga pa čist pospremla na začetku leta parkrat čez tista križišča do šole, mu zaupala ključ in rekla, naj sam pride domov. (verjetn bi ga čist panična čakala doma prvi teden x:o)x pol bi pa zaštekala, da se to čist da..)

in ga pustila tud pol ure samga doma.

kej dost več pa res rajš ne...

loesje

Spet nazaj -

Otroke dušiš. Bolj kot jim s svojo paranojo vcepljaš v glavo, da niso varni, bolj ogrožene se bodo počutili.

:palec:

kej dost več pa res rajš ne...

x^x verjemi, da otrok niti v sanjah ne morš nadzirat xrolleyesx prej oni tebe naštudirajo v nulo

in če skužiš, vidiš da vedno capljaš za njimi

če pa delaš namest stvari, ki jih sami zmorejo, jih delaš i n f an t i l ne

to gotovo poznaš, ker si bolj naštudirana v psihologiji

in taka je večina slovenskih moških in žensk x^x

• 3 weeks later...

Od 7 leta dalje bila sama doma (po šoli), vmes skrbela še za mlajšo sestrico tp zjutri oblečt, pojest zajtrk (k ga je prej naštimala mat), se umit in hajd s tamalo najprej v vrtec, pol pa še jst v šolo. Po šoli pa po sestro v vrtič, pol pa dam, počakat starše, vmes pobrisat posodo (k je ostala pomita od prejšnjega dne), dat kuhat krompir (za restan), pa solato spucat. Je pa res, da smo mel kosilo zmer ob 16h, kar je danes luxuz.

K sm bla doma, ni blo časa, dab gledala TV, bla na dvorišču al pa kej, ker sm morala narest domače naloge (če jih nisem naredila že v šoli), domača opravila (če ne, sm bla tepena s kuhlo), pa še klavir sm morala vadit, ob vsem tem pa pazit na sestro (ok, sej včas sm se izživljala nad njo, da je morala vse na komando ubogat). Vsak dan v tednu (razen petka) sm mela izvenšolske dejavnosti (klavir, verouk, ročne pa pevske) in enostavno ni blo cajta za norosti delat xcivx

aja, pa še to; noro je, da so današnji starši zraven otroka vsak čas; gledam te taiste starše (po možnosti oba) zraven plezal, k otroc plezajo po njih al pa gugalnic - sej je več staršev kt otrok madona :eek:

k sm bla jst mala, niso starši nkol točno vedli, kje sm jst, pač tm približno so vedli kje sm (območje dvorišča), al da sm pr uri klavirja, k je bla btw na drugi strani LJ (in ja, hodila sm s kolesom, če je blo vreme, pozimi pa z busom 2×prestopala b.p.), al pr verouku (k je bil tut če 2 glavni ful prometni cesti (sej vete kje so Žale). Kake droge, cesta, bad society, ni blo cajta xrolleyesx

NORO je nadzirat otroka in ga v vato zavijat, pa sej ti ne bojo nkol odrasli, še pr njihovih 60-ih jim boste riti brisal :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Guest sstane
NORO je nadzirat otroka in ga v vato zavijat, pa sej ti ne bojo nkol odrasli, še pr njihovih 60-ih jim boste riti brisal :o|o:

Lepo si opisala svoje otroštvo, kako pa svoje otroke nadziraš :8):

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...