Skoči na vsebino

Hipiji

AMON DULL

Recommended Posts

Skratka debata :D

Človečnost, pomoč sočloveku v stiski, je po drugi svetovni vojni za trenutek postala največja vrlina 'osvoboditeljev' in svoboda ustvarjalnosti je zacvetela. Sočutje je triumfilo v dušah ljudi.

Po renesansi cvetočih 'umetniških' Sokratovih 'znanstvenih' Aten pred 2500 leti, ko se je mačistična razumarska zavest družbe za trenutek poklonila ženski in odprla naravi - naravnosti in občutljivosti –, in po renesansi v Italiji pred 500 leti, ko je človek 'na novo' 'premeril' svetm in se je porodila 'moderna znanost', se je renesansa zgodila v zavesti grupe mladih v Ameriki. 'Ženskost' je 'prilezla iz tisočletne ječe', postala kasneje moda'; in zasanjani dolgolasi nežni fantje so peli (ženskam?) o lepoti 'ženskega' dela sveta, o ljubezni.

V šestdesitih so 'hipiji - otroci cvetja' spregledali nesmiselnost in krutost vojne. Opazili so lepoto in radodarnost okolja, odvrgli orožje ter objeli drug drugega brez predsodkov. In postali 'prijatelji narave' - vsi enakovredni. Brezkastni. Ekologi. Zapeli so »Peace! Freedom! Flowers! Happiness!«

A nasilen, moralističen, mačistično – rasističen oče, povprečnež ameriške kastna družbe, živeč v svetu bogat/suženj, ni bil opazil junaškosti otroka, ki se odpove tako strahu kot agresiji; ki obnemi ob lepoti mavrice in skrivnostnosti narave in se zaupljivo zazre v oči sočloveka..

Pacifizem ter ekologijo je militantni Pentagon označil kot greh. In vse nenasilne, nemoralistične, svobodno rajajoče otroke je ‘oče mačo’, ki hoče otroke nadzorovati in z njimi upravljati, izobčil v 'brezjajčne pedre' ali huligane in kriminalce - narkomane. Napovedal je vojno 'otroškim' drogam, a uzakonil agresivni alkohol. Švarcenegerje so sforsirali kot 'idol' pravega 'dedca', a občutljivi Elvis, Lennon, Jenice Joplin, Marley so (p)ostali 'preroki' in 'idealisti'.

Copy/paste by www.gibanje.org

I'll see you on the dark side of the moon
Deli na socialnih omrežjih

Modelska tema! x8Dx :palec:

Dobrodosel Amon Dull in vsa hipijada (ki bo se uletela trumoma v to temo x:px) :palec: xrosex x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

60-ta so bila super za musko. :2src: Bog me je modro postavil v modernejše obdobje, drugače bi se zakajal na Woodstocku in Isle of Wight-u in v nedogled mrmral: This is the dawning of the age of Aquarius, Aquarius xsingx , spal pod milim nebom in se umil enkrat na mesec. No ja, kdo ve, vse to me lahko še čaka, samo brez fajn muske :inocent: :8):

x:)x me zanima kaj je danes s temi "otroci cvetja" :inocent: :inocent: x?x

mislm v šestdesetih so imeli shode miru in cvetja, potovali naokoli itd. A mogoče kdo ve kaj se danes dogaja z njimi x?x mislm, sj skor zgleda, da so kar "izumrli", oz. hočem rečt, da zgleda da jih je svet nekak povozil... x:Dx x:Dx x:Dx

so obupal nad preveč materialističnim svetom x?x x?x

Postali so CEO-ji multinacionalk x:Dx Vsaj nekateri.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

x:)x me zanima kaj je danes s temi "otroci cvetja" :inocent: :inocent: x?x

mislm v šestdesetih so imeli shode miru in cvetja, potovali naokoli itd. A mogoče kdo ve kaj se danes dogaja z njimi x?x mislm, sj skor zgleda, da so kar "izumrli", oz. hočem rečt, da zgleda da jih je svet nekak povozil... x:Dx x:Dx x:Dx

so obupal nad preveč materialističnim svetom x?x x?x

Kjer je dim, tam je hipi, pravi stari pregovor.

Če ma kdo denarja odveč vzamem.

Sam tolk, da se javim......roker po duši že od malega.....s čupo do riti bil x:o)x Sem zadnjič ravno vidu en ful simpa hipi par in tud pomislu, da so le redkost še....... :sori:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Rekel je ko on igra na ta inštrument klasično al pobožno muzko se rožice razvijajo in lepo cvetijo, če bi igral rock, bi rožice povesle svoje cvetove. :vio:

Šaljivc.... x:o)x x8Dx

K. Čapek

x:px ...veš kaj, rock glasbe je več zvrsti. Na kakšen hard al metal rock celo verjamem, da ne bodo kar vzcvetele od navdušenja, na kaj bl izi pa vidim, da jim je prav lepo pri men.... x;)x Dvomim pa, da ob, kot praviš pobožni muziki, kaj bolj uživajo kot pri drugih zvrsteh..... x^x

K. Čapek

Probi, pa boš vidu, da to ni šala. :vio:

ma daj....če so delali poskuse z grahi.....kaj sem se narežala.....pametne rastlinice....najlepš so rasli tisti, ki so jim predvajali rock..... x:px x:Dx

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

no ja mela sosede, ki so bili hipiji...mislim po hvatanju višje zavesti...alko pa droge.

otroki cvetja, pa sex revulucija...uf x:)x

Po glasbenem okusu pa sem hipi x:)x

Imeli so lepo glasbo.....no ja ena je tud mal psiho pa kljub temu

otroci svojega časa....

Bi bilo fino, da bi tisti, ki je ta čas doživljal kaj povedal....bi bilo fino x:)x

Evo enga dobrega glasbenika, ki pa je na žalost kmalo odšel.... x:)x

http://sesentas.ururock.com/images/jimi_hendrix.jpg

iiii kera tema

http://www.exposureentertainment.com/waybacks_files/waybacks-hippy.jpg

xflowx xflowx

Pa še fajn sliko od Joplinove ste najdl :eek: :palec: Prekmal je šla, zadetkica...men še zdej velikrat zapaše...

Ah jst bi bla tud v tistem času :sori:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

:palec: , Zadnjič sem na Čopovi poslušal enga potujočga glasbenika, ki je igral na lutnjo, al kva je že tist star inštrument podoben kitari. Rekel je ko on igra na ta inštrument klasično al pobožno muzko se rožice razvijajo in lepo cvetijo, če bi igral rock, bi rožice povesle svoje cvetove. :vio:

ja pajade.... xDDx

Čist odvisno .. x:Dx po počutju rožice xDDx :vio: x:o)x

jest mu verjamem. :vio:

Drgač pa , kera rožca pa je najbolj hipijevska? :vio:

Po moje marjetica, al pa mak. x:Dx x:Dx

Jaz se pa mal hecam xDDx

Pa tudi verjamem da klasična glasba vpliva na .....hm marsikaj x:)x

A kera rožica....konoplja x:Dx (spet mal pretiravam)

Drugače pa ...ja marjetka....mak pa tud x:Dx

xsrcx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...