artem 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Vsekakor bi verjetno več slovencev preživel hitlerja, kot pa je komunistične likvidacije in s strani komunistov zrežirane državljanske vojne. verjetno je da .......ne branim komunistov, toda take izjave o hitlerji mislim, da so neprimerne. Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Partija je bila tista, ki ni dopuščala več kot dve opciji, in ne cerku, po kateri tako radi pluvate. Jugoslavija pa je imela toliko žrtev zato, ker se je izvajala komunistična revolucija in z njo državljanska vojna. In kaj bi bilo tako tragično. če bi se v šolah učil nemško, namesto angleško?Tisti znani stavek se je nanašu na štajersko, in ne na slovenijo. Ma cerkev in komunizam imata veliko podobnosti. Pri obeh je treba verjeti in ne razumeti, vodilne postavljajo nedemokraticno od zgoraj. Oboji potrebujejo veliko denarja in mocno ekonomsko in vojasko moc, da bi se obdrzalo na oblasti. In se bi lahko nastevali. V solah se itak ucimo tudi nemsko, kdor zeli seveda. Razlika je le v temu ce bi se je tudi ti ucil v primeru, da bi hitler zmagau. tudi ce so tvoji bliznji mogoce bili njegovi sodelavci to se ne pomeni, da di preziveli. Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Sicer pa so tudi komunisti vodil politiko priseljevanja v slovenijo, samo ne nemcev. Tako masovnih pobojev, kot jih je nad slovenci po vojni izvajala partija, pa hitler verjetno ne bi, četudi bi zmagal. Sploh pa usoda vojne ni bila odvisna od tega, kaj se je dogajal v sloveniji.Poglej si še enkrat iz rusije prenešen vzorec komunističnega načina dela. Pa mal pomisli, kdo je vodu partizane. Ja sej to, če se ne motim, je po uradnih podatkih v sloveniji umrlo precej več partizanov, kot domobrancev v povojnih pobojih. Tudi tisti ruski vzorec je lahko samo nakladanje, ker je brez kakršnih koli virov, podobno kot ,da bi jaz pisal spis na temo druga svetovna vojna in vključil vanj kar bi mi bilo bolj všeč. Prilepil sem ga samo zaradi poznavanja večih resnic in ne zato, ker bi ga imel za resničnega. Kaj bi Hitler počel ti ne veš, lahko pa sklepaš, glede nato na kakšen način se je lotil asimiliranja Nemškega prebivalstva. Ne s poboji ampak počasi in vztrajno.... Jep, in zato je bilo med ca. 89.000 pobitimi Slovenci med vojno pobitih največ ravno partizanov, in sicer 28.000, kne? Da ne omenjam cca 11.000 žrtev koncentracijskih taborišč, prisilnega dela ipd. (večina v taboriščih Auschwitz, Dachau, Mauthausn, cca 2.300 tudi v italijanskih taboriščih); 544 slovenskih Judov (od tega 512 v konc-lagerjih); 3.200 ustreljenih talcev in 371 do smrti mučenih v naci-fašističnih in njih domačih hlapcev zaporih in 6.000 ubitih civilistov med razno-raznimi 'protipartizanskimi' ofenzivami in hajkami s strani naci-fašistov in njih domačih pomagačov, slednji pa so na lastno pest 'pospravili' še nadaljnih 1.500 ljudi. Še en uradni popdatek - pobitih Nemcev 6000 – 7000, Italijanov ca. 1500. Pobili pa so še 13.100 pobitih domobrancev (od tega 11.000 radi maščevalnih, ideoloških ipd. razlogov izvensodno pobitih po vojni); 839 pobitih vaških stražarjev (od tega cca polovico radi maščevalnih, varnostnih, ideoloških ipd. razlogov po kapitulaciji Italije); 457 pobitih slovenskih četnikov (od tega 171 po italijanski kapitulaciji, 137 po vojni); 3.340 likvidiranih civilistov radi ideoloških, maščevalnih, osebnih, varnostnih ipd. razlogov s partizanske strani. Podatki so stari dve leti.... Zgornji podatki so uradni podatki Inštituta za novejšo zgodovino v LJ, ki sistematični prešteva žrtve SAMO na slovenskih tleh med 2WW v razdobju od 6.4.'41 do 1.1.'46. Tole zgoraj iz enega drugega foruma. Maščevalnost je bila po po vojni na višku, kar sicer ni opravičilo, je pa podoben argument, kot tisti, ki domobrance opere krvavih rok? bili pa so sami sebi povod za maščevanje. Zgorni podatki mislim, da so dovolj zgovorni. Ne ne opravičujem pobojev! kot tudi ne opravičujem domobrancev! Sicer pa tudi v modernih časih nismo kaj boljši, kar poglej Balkan, kaj se je delalo. Človek je še vedno žival, ki ga vodijo in usmerjajo čustva strahu, sovraštva in maščvealnosti, kar je sploh razvidno v ekstremnih okoliščinah, kot je vojna. Če bi jim po vojni pravično sodili nam sedaj vsaj nebi bilo potrebno prenašato teh hvalnic izdajalcem - tako pa so poboji dober razlog zato in še marsikaj Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 da ne podcenjuješ drugače mislečih Recimo tole; "Cerkev si pa na račun slepih ovac sedaj pere čast in postavlja spomenike! Peljejo vas pa na najbolj preprosto foro, ki vam megli objektivnost - zaslepijo vas z nevidnim sovražnikom in vero v njeno pravičnost, ki izhaja iz Jezusovega nauka ( ki ga mimogrede, če kdo ni opazil na tri šihte izkoriščajo ) - dve zelo primitivni ampak močni orodji. Rezultat je pa, da se kristjani postavljajo na stran domobrancev in z njimi simpatizirajo ter jih opravičujejo......" Sori, ampak jest mam svoje prepričanje že davno izoblikovano, če pa ti smatraš, da me cerku pelje na eno preprosto foro, je to zame podcenjevanje. Seveda pa je bila še tretja možnost. Da odpor ne bi bil povezan s komunistično revolucijo. Ampak to je bilo neizvedljivo ravno zaradi komunistične politike, ki je iskoristila dejstvo, da so imeli komunisti dobro razvitio podtalno ilegalno mrežo že pred vojno. Vsekakor bi verjetno več slovencev preživel hitlerja, kot pa je komunistične likvidacije in s strani komunistov zrežirane državljanske vojne. Ja lahko bi rekel, da te podcenjujem, ampak temu ni tako. Namreč zavoljo tega, ker nisem veren in ker ne hodim v cerkve imam boljše izhodišče kot ti biti objektiven. Ne vežejo me namreč verska čustva, ki so pa zelo močna, saj se v človeka mešajo že od zgodnjega otroštva. Prav tako, nisem odraščal v družini, kjer bi bili nastrojeni proti cerkvi - je pa bilo vsaj fotru popolnoma jasno, kaj je to osebna verska svoboda. Tudi pri otroku. Mogoče bo varstvu za zaščito otrok in njegovih pravic, kdaj uspelo uveljaviti kakšen zakon o verski svobodi. Kar bi vključevalo tud primerno izobraževanje. ok sanjam spet Takole. Zatorej se vprašaj ali bi odobraval spomeničenje domobrancev, če nebi imel verskega vzorca ? Če bi bila cerkve zate samo še ena od vseh verskih inštitucij ? Kaj bi takrat menil o tem ? Ali bi odobraval spomeničnje partizanov, če bi Cerkev tamu nasprotovala ali pa bi se vzdražal mnjenja in vmešavanja ? Kaj pa, če bi to idejo zagovarjalo neko aktivno društvo za zaščito domobrancev, brez cerkve ? A bi takrat tudi ploskal ? Ja pa se tebi zdi, da je bila tretja možnost izvedljiva. Saj sem rekel - če bi bil miljonar. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Ja sej to, če se ne motim, je po uradnih podatkih v sloveniji umrlo precej več partizanov, kot domobrancev v povojnih pobojih.Po "podatkih" iz časov, ko se uradno ni nič vedelo o povojnih pobojih, to drži. Vsekakor pa je to daleč od resnice. Po vojni je bilo pobitih več ljudi, kot pa med vojno vseh skupaj. Saj se ve, kdo ves čas vpije "a sedaj bomo pa kosti štel, dajmo raj na bodočnost mislit". Pač tisti, ki jim je interes, da razmišljaš, kot pač razmišljaš. Da ne omenjam še to, da so komunisti začeli z likvidacijami in nasiljem, nasilje pa pač rodi nasilje. Tvoja stališča stojijo na nevedenju, pri tem pa nasedaš propagandi, da so drugače misleči žrtve cerkvene propagande. Najprej moraš kaj vedet, potem pa začni razpravljat. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Vsekakor bi verjetno več slovencev preživel hitlerja, kot pa je komunistične likvidacije in s strani komunistov zrežirane državljanske vojne. Preživelo mogoče... Pa bi bili še Slovenci? In komu bi postavljali spomenike? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Zatorej se vprašaj ali bi odobraval spomeničenje domobrancev, če nebi imel verskega vzorca ? Če bi bila cerkve zate samo še ena od vseh verskih inštitucij ? Kaj bi takrat menil o tem ? Ali bi odobraval spomeničnje partizanov, če bi Cerkev tamu nasprotovala ali pa bi se vzdražal mnjenja in vmešavanja ? Kaj pa, če bi to idejo zagovarjalo neko aktivno društvo za zaščito domobrancev, brez cerkve ? A bi takrat tudi ploskal ? Ja pa se tebi zdi, da je bila tretja možnost izvedljiva. Saj sem rekel - če bi bil miljonar.Cerkev zame je ena od verskih institucij! In idejo zagovarja aktivno društvo lipa sprave. Kot sem že omenu, samo v ukrajini je v dveh letih od lakote umrlo 6 miljonov ljudi, povečini podeželskega kmečkega prebivalstva. Jest sem pa doma s kmetov. Sevede bi bila izvedljiva tretja možnost, če partija ne bi vodila politike, kakršno je pač vodila. Zakaj bi pa mogl držat, da kdor ni za komuniste, je pa za okupatorje? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Po "podatkih" iz časov, ko se uradno ni nič vedelo o povojnih pobojih, to drži. Vsekakor pa je to daleč od resnice. Po vojni je bilo pobitih več ljudi, kot pa med vojno vseh skupaj. Saj se ve, kdo ves čas vpije "a sedaj bomo pa kosti štel, dajmo raj na bodočnost mislit". Pač tisti, ki jim je interes, da razmišljaš, kot pač razmišljaš. Da ne omenjam še to, da so komunisti začeli z likvidacijami in nasiljem, nasilje pa pač rodi nasilje. Tvoja stališča stojijo na nevedenju, pri tem pa nasedaš propagandi, da so drugače misleči žrtve cerkvene propagande. Najprej moraš kaj vedet, potem pa začni razpravljat. Ok mogoče bi bil Emanuel tolko prijazen in razsvetlil moje nevedno stališče, ki mi bo seveda odkrilo, zakaj on meni, da je bilo po vojni več pobitih, kot med vojno - več kot 89.000 ? prosim razpiši se, z veseljem te bom prečital in se posipal s pepelom če bo potrebno Moraš se zavedat emanuel, da jaz ne podpiram pobojev niti domobrancev niti partije niti cerkve in ne mešam dobrega s slabim, kot to počneš ti, amapk imam to ločeno.Mešati med seboj izdajo in boj proti komunizmu je napačno. Orodje s katerim so se tega lotili je pravtako napačno. Zato imam jaz tako stališče. Pa bi bili še Slovenci? In komu bi postavljali spomenike? Mogoče bi bil pripravljen komentirati tudi alefa, ki izraža zanimivo strališče ? Pa, da vidimo tvoja orodja, pri spreminjanju mojih stališč Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Cerkev zame je ena od verskih institucij! In idejo zagovarja aktivno društvo lipa sprave. Kot sem že omenu, samo v ukrajini je v dveh letih od lakote umrlo 6 miljonov ljudi, povečini podeželskega kmečkega prebivalstva. Jest sem pa doma s kmetov. Sevede bi bila izvedljiva tretja možnost, če partija ne bi vodila politike, kakršno je pač vodila. Zakaj bi pa mogl držat, da kdor ni za komuniste, je pa za okupatorje? Ja in cerkev zagovarja domobrance, kar se kaže tud v idejah in predlogih današnje vlade, ki je prav tako cerkvena - in bi spreminjal preteklost, naredil iz izdajalcev narodne heroje! ok ampak pustva to, da se ne bova tukej prerekala, greva drugače Torej zakaj mi omenjaš Ukrajino, a ti moje stališče, do takih stvari še vedno ni jasno? In pri tvoji tretji možnosti je spet ne velik ČE! še tretjič ti povem ČE BI BIL MILJONAR in ja strinjam se stabo, če partija nebi vodila politike bi lahko bilo drugače - tud to sem že povedal Vseeno, če to ni bila opcija ( zaradi partijske politike ) je edino smiselno, da izhajamo iz možnih danih opcij in se odločimo za manjše zlo. Okupator ali OF ( partija v ozdaju ). Razumeš zakaj je način s katerim ti opravičuješ domobrance naravnost smešen ! Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Ne nakladaj mi o nekem omejevanju. Država mi nima pravice diktirati, kaj lahko posedujem in kaj ne. Amerika je pač svobodnješa od Slovenije. Ojoj kako si ti trd pri svojih stališčih. Praviš, da ti država nima pravice diktirat. Zakaj pa imamo potem zakone ? Ti bom jaz povedal. Ker so nujno potrebni za ohranjanje reda in miru. Človek enostavno ni dovolj zrel. Se strinjam s tabo, da je Amerika bolj svobodna iz zornega kota, ki ga povdarjaš. Probej upoštevat še ta vidik ; tak zakon, kot je bil sprejet na Floridi, je povzročil preplah med ljudmi, ki se do takrat niso ubadali z nošejem in kupovanjem orožja, ker niso videli potrebe. Nakup orožja je bil pri njih potreba po samoohranitvi ( nagon ) in ne želja ali ljubezen do orožja - a se razumeva ? Nekateri vidite povezave tam, kjer jih ni. Povezava med Cerkvijo in komunizmom je zgolj manipulacija.To so samo bedni izgovori tistih, ki ne morejo prepričati drugih v svoj prav - ker nimajo prav. To naj ostane stvar osebne interpretacije - prav ? Tebi celotna zgodovina ni jasna. Dejstvo je namreč, da od majhne Slovenije ni bilo prav nič odvisno, kako se bo stvar obrnila v Evropi. Če bi Hitler zmagal, bi se komunisti pravočasno obrnili po vetru, kot so se že na začetku vojne. Ojoj a kar cela zgodovina - to misliš pred ali po kristusu ? No ja pustmo komuniste za nekaj časa pri strani, Hitler namreč ni zmagal. Neglede na vlogo Slovenije so takšni argumenti nesmiselni. Govora namreč ni o njeni vlogi ( mimogrede vsak ima svojo vlogo pa, če je še tako majhna) temveč o izdajalstvu lastnega naroda. Umrlo je veliko ljudi. 89000 po uradnih podatkih, ti pa trobezljaš, da niso imeli svoje vloge pri boju in osvoboditvi izpod okupatorja. Medtem, ko po drugi strani, zagovarjaš domobrance, zarad katerih je blo teh žrtev še več. Domobranstvo ni bilo v slabo naroda. Če bi zmagali oni, bi imeli demokracijo in bi bili ena najrazvitejših držav v Evropi. Domobranci so bili ustanovljeni šele takrat, ko je bilo jasno, da bo Hitler poražen. Tako bi najprej skupaj z Nemci porazili komuniste, potem bi pa še Nemce pregnali. Hahahahaha - lol! WTF! are you from Mars or something ( vidiš emanuel, to pomeni, da podcenjujem sogovornikovo sposobnost ) Lej, če bi bilo tako, bi lahko Domobranci že mnogo prej organizirali napad proti Okupatroju - orožje in sredstva so namreč že imeli, pa so vseeno delovali proti OF ( aja sej res partiji ). Od njihove ustanovitve je vojna tekla še dve leti. Pobijal pa so tiste, ki so delovali proti okupatorju. Dej ti mal razloš kako bi to potekal - poraz komunistov pa pregon Nemcev, pa ne pozabi še na upor v ostalem delu Jugoslavije, ker to je blo vse povezan . V pričakovanju nestrpno pričakujem tvojo obrazložitev http://www.drogart.org/forum/style_emoticons/drogart/woowoo.gif Meni je jasno, kaj zagovarjam, tebi pa ni. Tebi je to le izgovor za zagovarjanje komunističnih zločinov.Seveda ni nič očitno. Ravno toliko se počutijo krivi, kot, če bi to zahtevala kakšna nevladna organizacija. Em miško Slovenija je edina država, kjer se je kaj takega zgodilo. Spomenik izdajalcu. Tega nikjer na svetu še ni blo. Zločini partije pa niso nič manj obsode potrebni kot domobranski. Sej pravim, škoda, da jih niso takrat na sodišče dali ( je blo preveč vroče krvi) - bi vsaj sedaj imeli to sranje prihranjeno To pomeni natanko to. Le zakaj bi sicer iskal dobro v zločinskem sistemu, ker dobrega ni imel popolnoma nič. Še slepa kura zrno najde le Balcebub ne Seveda te vežejo verska čustva - in sicer negativna. Vežejo te pa dosti bolj kot pa katerega koli vernika. Ja pa ti govoriš kot, da me poznaš. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Tako bi najprej skupaj z Nemci porazili komuniste, potem bi pa še Nemce pregnali.Tale je pa res pravi biser. http://www.kobajagrande.com/gfx/smile/rotfl.gifMore like that http://www.kobajagrande.com/gfx/smile/hyper.gif Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 aakhut bi mogoče bil pripravljen osvetlit dražgoško bitko, men namreč ne potegne omenjena podobnost. 1942, 2,5 m snega, partizani pri domačinih, izdaja, nemci, poboj ? pa če boš rekel, da je partija izdajala, dej kake vire pripni ni kej osvetljevatbitka je pach posledica junachenja parih fantinou nad nemshko policijoin to na nesramen in grd, ogaben nachin!da so se pa partizanin skrivali za hrbti domachinov pa tudi veliko pove o raznih herojstvih... :xx!: zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Kar mene zanima akhhut - kako ti to veš, govoris kot, da bi bil tam in vse to gledal ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Kar mene zanima akhhut - kako ti to veš, govoris kot, da bi bil tam in vse to gledal ? vsi smo eno....in eno je vse.... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 No, glede na to, da tukaj pogosto dobiš občutek, da se v tej debati lahko opredeliš le za domobrance ali komuniste, potem ni nobenega dvoma za koga se jaz.......eviva komunismus x!x No, pol po vojni bi pa mal drgače stvar tekla, če bi blo po moje.... Sicer pa je bil včeraj zvečer zanimiv intervju Čolnika s France Bučarjem. Sam je in je bil kristjan, težko mu boste naprtili komunizem, čeprav ne dvomim, da boste poskušal......No in je reku približno tako........znašel se je v dilemi, saj je bil kristjan, upor proti okupatorju pa so vodili komunisti. Na Gorenjskem se je kler večinoma obrnil proti njim, zato se je s svojo dilemo in vprašanjem obrnil na župnika za katerega nisem ujel kdo in od kod je bil, s vprašanjem......a je narobe, a je nekrščansko, če grem v boj proti okupatorju, ki ga vodijo komunisti.......in dobil odgovor.....ne, v tem ni nič narobe. Razumem, da je domobrancem in delu cerkve težko sprejeti, da se tretirajo kot izdajalci svojega naroda, zato tudi toliko manipuulacij in nakladanj.......vendar zgodovinska dejstva obstajajo, pa če še tako poskušate. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 No, glede na to, da tukaj pogosto dobiš občutek, da se v tej debati lahko opredeliš le za domobrance ali komuniste, potem ni nobenega dvoma za koga se jaz.......eviva komunismus x!x No, pol po vojni bi pa mal drgače stvar tekla, če bi blo po moje.... Sicer pa je bil včeraj zvečer zanimiv intervju Čolnika s France Bučarjem. Sam je in je bil kristjan, težko mu boste naprtili komunizem, čeprav ne dvomim, da boste poskušal......No in je reku približno tako........znašel se je v dilemi, saj je bil kristjan, upor proti okupatorju pa so vodili komunisti. Na Gorenjskem se je kler večinoma obrnil proti njim, zato se je s svojo dilemo in vprašanjem obrnil na župnika za katerega nisem ujel kdo in od kod je bil, s vprašanjem......a je narobe, a je nekrščansko, če grem v boj proti okupatorju, ki ga vodijo komunisti.......in dobil odgovor.....ne, v tem ni nič narobe. Razumem, da je domobrancem in delu cerkve težko sprejeti, da se tretirajo kot izdajalci svojega naroda, zato tudi toliko manipuulacij in nakladanj.......vendar zgodovinska dejstva obstajajo, pa če še tako poskušate. no....to sem chakal....da se ponovno oglasi veliki poznavalec cerkvenih vprashanj in narodne zgodovine :xx!: zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Ja, ko si mi pa tko ljub......te nisem mel srca pustit dolgo čakat...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 ti nimash srcapa tut kamna namest letega nemash samo srp in kladivo :xx!: zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Kaj pa vem, če bi to bilo res, ne vidim nbenga razloga, da se bi tega sramoval. Sam mene niti komunisti niti kleriki niso prepričal, v sklopu obeh "ideologij" pa najdem velik analogije in tako tud velik pozitivnega (in tud negativnega), sam kaj ko je to namenjeno samo ljudem, ovcam, da bi jih lažje kontroliral in pasel, ne pa tudi nosilcem teh ideologij. Tak, da piš me v uh s komunisti in kleriki, kar se tiče medvojnega obdobja pa pač menim kot menim. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Seveda ni nič očitno. Ravno toliko se počutijo krivi, kot, če bi to zahtevala kakšna nevladna organizacija. No, se ne strinjam s tabo. Religija ima na svoje vernike veliko večji vpliv kot pa nevladne organizacije na ljudi. Tko ne vidim tvojga POINTA. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 ti nimash srcapa tut kamna namest letega nemash samo srp in kladivo :xx!: zlomk....tralala Haha hecni ste vi antikomunajzarji. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Domobranstvo ni bilo v slabo naroda. Če bi zmagali oni, bi imeli demokracijo in bi bili ena najrazvitejših držav v Evropi. Domobranci so bili ustanovljeni šele takrat, ko je bilo jasno, da bo Hitler poražen. Tako bi najprej skupaj z Nemci porazili komuniste, potem bi pa še Nemce pregnali.Šaljivc Začetek vsega, tako tudi delitve slovenskega naroda, je bilo sprejetje kolaboracije v Ljubljanski pokrajini. Priključitev Ljubljanske pokrajine Italijanom je seveda odgovarjala rimskemu Svetemu sedežu, s tem pa posledično tudi delu slovenskega klera. Takšno ravnanje je naletelo na odpor med prebivalstvom, šlo je za narodno ponižanje. Takšno ravnanje je odločilno pripomoglo k naraščanju simpatij naroda s komunisti, ki so se okupaciji med vsemi najodločnejše uprli. Kako bi imeli komunisti tako moč, če se jim ne bi priključilo ali pa simpatiziralo z njimi veliko ponižanega in razžaljenega naroda, ha? V nadaljevanju so komunisti svoj "kapital" izkoristili za prevzem oblasti in revolucijo, s tem se pa kar strinjam. Vaške straže so se pojavile že 1941, na pobudo tudi italijanskega okupatorja in s soglasjem škofa G. Rožmana.... Sicer je pa tvoje izvajanje v nasprotju s samim s seboj. Jasno bi naj bilo, da bo Hitler poražen, dejansko so Nemce stiskali na vseh frontah in so že zlo tanko piskali, s temi tanko piskajočimi in na več frontah obremenjenimi ter po tvojem že porazu bližajočimi Nemci bi naj domobranci porazili vedno močnejše komuniste, ki jih je vedno bolj podpiral tudi velik del naroda in ki so jih kot zaveznike jemale in jim pomagale tudi zavezniške sile? Hahaha, ni čudno, da ste ga popušil, pri takšni strategiji.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 Komunisti so domobrance prisilili v kolaboracijo.Čisto enostavno. Najprej bi skupaj z Nemci porazili partizane, potem bi se uprli pa še Nemcem.Bogi domobrančki Niso zmogli ama baš nič......ne porazit komunistov, ne nemcev, ne italijanov, jebeš take domobranitelje.... Oho, tu si pa že mal razširil pojem ......hahaha.......skupaj z nemci bi porazili partizane A v partizanih pa komunisti, socialisti, krščanski socialisti, kristjani, narodni demokrati, neodvisni izobraženci, demokratični sokoli itd. Sram te bilo! To je laž. Zveza borcev svoje člane dosti bolj učinkovito ustrahuje kot katera koli religija.Aja? Kak te? Lažeš k pes teče..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. februar 2007 Prijavi Deli 12. februar 2007 To je laž. Zveza borcev svoje člane dosti bolj učinkovito ustrahuje kot katera koli religija. Me ne zanima zveza borcev. Vsi so en velik shit. Pa naj bo zveza borcev ali pa religija. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.