FixMinze 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 To seveda ni res. Tudi marsikatera nevladna organizacija ima v lasti kakšno podjetje iz kjer se financira. Nihče jih ne omejuje pri tem.Volitve znajo speljati čisto korektno. Zato ne laži. Njihov volilni sistem starejši, kot arhaičnost sama . Poleg tega omogoča, da ne odloča beseda ljudstva - zmaga lahko kandidat, ki je mel po glasu ljudstva manjšino. Da ne govorimo o zadnjem incidentu na zadnjih volitvah - sej tega se še spomniš ? Tvoje osebne definicije me ne zanimajo. Svoboda pomeni, da se lahko svobodno odločaš in seveda tudi nosiš odgovornost za svoje svobodno početje. Lej vsa svoboda je v osebnih definicijah, razen, če seveda misliš, da je tvoja razlaga svobode absolutna. Ti pa jaz povem kaj je absolutno - v strahu svobode ni ! sej si dost pameten, da bos povezu Mick seveda popolnoma brca v temo, samo, da niti sam ne ve, kaj bi sploh rad. Micku gre v nos, da Cerkev zna delati z denarjem, s tem pa jo njemu ljubi komunajzerji čedalje težje zajebavajo. Kaj mick hoče al noče jaz ne vem, tako v to se nebi vtikal. Vem pa, da je primerjava s komunizmom zanimiva, vsaj za nekoga, ki je približno spososoben zavzet objektivno stališče In res je Cerkve zna odlično delat z denarjem - da zna to delat pa je širok pojem - zeelooooooo širok. Tako širok, da pušča črn madež, na njeni Svetosti -> zato sploh tolk prepirov glede Cerkve Popolnoma napačna. Veš tis hecen - ti zmer sam rečeš - Tko je kot jaz pravim in misliš, da si konstruktiven debatnik ? dej povej zakaj je primerjava cerkve s komunizmom napačna. Dej na logični postavki in argumentih spodbij Mickovo teorijo, dej mal začimb tej debati, ne pa, da dodajaš paradajz, ki ga je že dovolj - slab kuhar si ti A zdaj po tvoje Cerkev še prositi svojih vernikov za prispevke ne bo smela ali kaj? Ja manipulacija je težka in zajebana stvar. Zgolj potrjuje dejstvo, da Cerkev res zna z denarjem Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 A zdaj po tvoje Cerkev še prositi svojih vernikov za prispevke ne bo smela ali kaj? Če nimaš pojma o cerkvenih financah, bodi raje tiho. Vprašaj tiste vernike v Šenčuru, pa pol govor. 200eurov na gospodinjstvo vsak mesec? Imajo pa res občutek, da so ljudje v Sloveniji pri dnarju. Sej vsi vemo kako je to....bogati nikoli niso in nikoli ne bodo imeli občutka do revnih. Če sami živijo na veliki nogi, ne vedo kako tisti, ki nimajo živijo. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Vsak lahko s svojo lastnino svobodno razpolaga - tudi Cerkev.Hehe S svojo lastnino? Če pa pravijo, da je cerkvena lastnina last vseh ljudi, last družbene skupnosti, last namenjena dobremu vse družbe? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Micku gre v nos, da Cerkev zna delati z denarjem, s tem pa jo njemu ljubi komunajzerji čedalje težje zajebavajo.Če tako zelo zna delati z denarjem...... zakaj fehta? Že tako je davni izvor njenega premoženja v veliki meri kraja, pa ji še ni dovolj, zdaj še fehta, se grebe za denar davkoplačevalcev, ob vsem tem pa še določa primernost višine prispevkov? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Čudna so pota Gospodova ti sam dej dnar Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 zakaj drzhava financira zvezo borcev? :xx!: :xx!: :xx!: zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Čudna so pota Gospodova ti sam dej dnar Ne dam! Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Ah ne ......komunisti so teroriziral svoj narod huje k nacisti in fašisti, jih pobijal, klal, kradel.......To vsekakor drži. Žrtev komunizma je bilo mnogo več, kot žrtev nacizma in fašizma skupaj, komunistični teror se je začel prej in je trajal dlje. Tukaj so zgodovinska dejstva povsem jasna. Drugo pa je medijska propaganda. Ves čas se govori o žrtvah holokavsa, skoraj nihče pa ne omenja, da je v ukrajini med veliko lakoto umrlo 6 miljonov ljudi, podeželskega kmečkega prebivalstva, ki jim je Stalin načrtno pobral vso pšenico. Tudi tisto, ki so jo spravili za seme, in so si jo tako rekoč odtrgali sebi in svojim otrokom od ust, saj so vedeli, da ne bodo preživeli, če ne bodo imeli semena. Pa jim niti to ni pomagalo, saj so jim komunisti pobrali tudi to, in jih masovno pustili, da so umrli od lakote. Zaradi takih stvari pa je bojproti komunizmu povsem upravičen. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 zakaj drzhava financira zvezo borcev? :xx!: :xx!: :xx!: zlomk....tralala Ne dam! jst tut neb jim dal....sam me nben nch ne vprasha....banda rdechkarska zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 zakaj drzhava financira zvezo borcev? :xx!: :xx!: :xx!: zlomk....tralalaPojma nimam. Če pomislim, pa lahko tudi zato, ker so se borili za Slovenijo in zoper okupatorja (za razliko od cerkve, ki je v več delih Slovenije raje kot svoje ljudi z drugačnim prepričanjem, zaradi svojih interesov, podprla okupatorja in kolaborante. In tudi tu je povezava med komunizmom in cerkvijo.....oboji so na koncu delal predvsem za svoje interese oz. svojo oblast in moč). Poleg tega ne vidim, da bi ZB fehtarla folk za dnar.... To vsekakor drži. Žrtev komunizma je bilo mnogo več, kot žrtev nacizma in fašizma skupaj, komunistični teror se je začel prej in je trajal dlje. Tukaj so zgodovinska dejstva povsem jasna. Drugo pa je medijska propaganda. Ves čas se govori o žrtvah holokavsa, skoraj nihče pa ne omenja, da je v ukrajini med veliko lakoto umrlo 6 miljonov ljudi, podeželskega kmečkega prebivalstva, ki jim je Stalin načrtno pobral vso pšenico. Tudi tisto, ki so jo spravili za seme, in so si jo tako rekoč odtrgali sebi in svojim otrokom od ust, saj so vedeli, da ne bodo preživeli, če ne bodo imeli semena. Pa jim niti to ni pomagalo, saj so jim komunisti pobrali tudi to, in jih masovno pustili, da so umrli od lakote. Zaradi takih stvari pa je bojproti komunizmu povsem upravičen.Absolutno obsodbe vredno! Če pa si me že citiral pol tud komentiraj v konceptu citiranega......govoril sem o Sloveniji ne Ukrajini, Rusiji itd. Sicer pa so men vsi "izmi" tuji, s klerikalizmom vred Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Pojma nimam. Če pomislim, pa lahko tudi zato, ker so se borili za Slovenijo in zoper okupatorja (za razliko od cerkve, ki je v več delih Slovenije raje kot svoje ljudi z drugačnim prepričanjem, zaradi svojih interesov, podprla okupatorja in kolaborante. In tudi tu je povezava med komunizmom in cerkvijo.....oboji so na koncu delal predvsem za svoje interese oz. svojo oblast in moč). Poleg tega ne vidim, da bi ZB fehtarla folk za dnar.... Absolutno obsodbe vredno! Če pa si me že citiral pol tud komentiraj v konceptu citiranega......govoril sem o Sloveniji ne Ukrajini, Rusiji itd. Sicer pa so men vsi "izmi" tuji, s klerikalizmom vred ok....ampak jaz se z njihovim pochetjem ne strinjam....in so me vso mladost posiljevali s svojimi preprichanji...sedaj jim pa she plachujem tole... :xx!: a prisegash pa ssamo na mikck-izem? zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Eh, dete... S to tvojo zagnanostjo me spominjaš name ko sem bil star deset let... In sem stal ob cesti s pionirsko kapo na glavi, z rdečo ruto okrog vratu in z zastavico v roki mahal Titu ko se je peljal mimo.Ves navdušen da ga bom videl... Tako so me učili, tako sem verjel, takrat... Deset let pozneje v JLA sem ga pošiljal v p*** m*** ko sem dve noči zmrzoval v neki gmajni na Kosovem, ker naj bi se on spet peljal mimo... :xx!: Žrtve komunistov in žrtve domobrancev... Tega ne moreš primerjati.Žrtve komunizma in žrtve RKC v imenu krščanstva pa lahko.Žrtve dveh ideologij ki sta se obe v vsej svoji zgodovini vedno in povsod borili za oblast.Z VSEMI sredstvi.Samo... Komunizem je prvič prišel na oblast pred slabimi sto leti... RKC pa tako ali drugače ima neko moč in oblast že kakšnih 1500 let... Koliko žrtev je v imenu vere padlo v teh letih? Pa nehaj že mešati komunizem in partizanstvo... In nehaj že čisto v vsako temo tlačit te svoje "resnice" o povojnih pobojih, komunizmu in domobranstvu...Saj znaš tudi kaj bolj pametnega napisat... Akhut ti je lepo napisu, da se mal pozanimi za zgodovini. Pa si mu odgovoru; "Boli me kurac za OF, za partijo, komuniste, RKC in ostalo bando.In za zgodovino."Potem pa hočeš men pamet solit. Naj neham mešat partizanstva in komunizma?Kdo pa je poveljeval partizanom?A niso bli to komunisti?Dejstvo je, da to je pomešano, ne očitaj men, da to mešam.Saj nekak razumem, da so kumunisti prepričal ljudi, da se bodo boril za svobodo, zato, da so se boril za komunizem.Ampak tega, da nekateri še danes ne razumejo, da je bil ves čas cilj komunistov vspostavitev komunizma, in partizanstvo zgolj sredstvo za dosego tega cilja, mi je pa res mal neumno. Je pa v imenu krščanstva vseen v 1700 letih umrlo velik manj ljudi, kor v imenu komunizma v 70 letih. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 ok....ampak jaz se z njihovim pochetjem ne strinjam....in so me vso mladost posiljevali s svojimi preprichanji...sedaj jim pa she plachujem tole... :xx!: a prisegash pa ssamo na mikck-izem? zlomk...tralala Na kak način jim pa ti plačuješ tole? Ja, tko nekak Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Na kak način jim pa ti plačuješ tole? Ja, tko nekak z davki lubchi....z davki... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 c ) no ja vse prevec hočes bit previdna, je že razlog zakaj partizani in domobranci niso sodelovali. Me pa izredno zanima, kaksni so argumenti za domobrance...?Partija je izdala sklep, da je boj proti okupatorju dovoljen edino pod okriljem OF (ki ga je obvladovala partija), ter da bodo vsak boj proti okupatorju izven OF smatrali za sovražen in se proti njemu borili. če pomislimo, da gre za komuniste, ki so hotli uvest komunizem, je to povsem logično. jasno pa to pokaže, kaj je bil primarni cilj partije. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 in dokler je trajal pakt med rusijo in nemchijo se je OF imenovala PROTIIMPERIALISTICHNA FRONTA.... :xx!: zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Je pa v imenu krščanstva vseen v 1700 letih umrlo velik manj ljudi, kor v imenu komunizma v 70 letih.Dokaži, ker ti ne verjamem! Viri, ki sem jih prebiral tega ne potrjujejo (pa niso komunajzarski), se pa seveda vse podatke da prilagoditi, po svoje interpretirati. Pa torej priznavaš, da se je v imenu krščanstva pobijal celih 1700 let? In sploh ne gre, da bi branil komuniste, sam je pa na kilometer vidno zakaj jih vi toliko napadate, medtem ko nacizma, fašizma, slabosti kapitalizma itd. praktično ne omenjate. Zakaj? Ker se edino s komunisti ne morte spajdašit. Žalostna resnica. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Da je sodelovanje z okupatorjem zločin ki ne zastara nikoli.A so po tvoje potem sile v Iraku, ki sodelujejo z američani, zločinske? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 z davki lubchi....z davki... zlomk...tralala ...ktere davke pa ti plačuješ, lubči? In četudi bi jih, koliko bi znesel tvoj prispevek za ZB? 1 cent? Vem ja, še to je preveč Brez skrbi, še mal pa jih ne bo več......borcev Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 ...ktere davke pa ti plačuješ, lubči? In četudi bi jih, koliko bi znesel tvoj prispevek za ZB? 1 cent? Vem ja, še to je preveč Brez skrbi, še mal pa jih ne bo več......borcev lubchi....vse tiste k mi jih drzhava nalaga...pa she za cerkev dajem zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Glede domobrancev; poglej če bi domobranci in okupatorji dosegli svoje midva tukaj nebi debatirala. Prestopili so k okupatorju in z njim delovali in sodelovali za isti cilj.Ta o istem cilju je bosa. Cilj domobrancev in vaških straž je bila zaščita pred partizani, ki so začeli z nasiljem in krajami. Dejstvo je, da je PRED tem jugoslovanska vojska že izgubila vojno z nemci in italjani, zato ne more biti govora o izdajalstvu. Izdaja bi bila, če bi sodelovali z okupatorjem, preden bi se uradna kraljeva vojska predala. To pa so počeloi edino komunisti, saj je bil tedaj še v veljavi pakt med Hitlerjem in Stalinom, partija pa je bila podrejena Stalinu, in ne neodvisna. Komunisti so od znotrajnajedali moralo jugoslovanske vojske, da je čim prej kapitulirala., in so bili v času do kapitulacije edini izdajalci. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Mah koga še zanima ta boj med domobranci in partizani, pa komunisti. Ti ki so ta čas živel, so že mrtvi al pa v visoki starosti. Mene sploh ne zanima kdo je bil kaj, verjetno so vsi bili in so isti. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 men ne gre v račun naslov te debate..... a ne bi moral bit Cerkev=biznis Vsaj podnaslov bi moral biti tak... Meni je itak znano, da Mick ne zna razmišljati s svojo glavo. Biti komunajzer in razmišljati s svojo glavo pa tudi ne gre skupaj. Biti Belcebub pa razmišljat tud ne gre skupaj... Sebe poglej, pa boš razumel. Ti boga... Pa res... Še tebe berem... Mick seveda popolnoma brca v temo, samo, da niti sam ne ve, kaj bi sploh rad. Micku gre v nos, da Cerkev zna delati z denarjem, s tem pa jo njemu ljubi komunajzerji čedalje težje zajebavajo. To vsekakor drži. Žrtev komunizma je bilo mnogo več, kot žrtev nacizma in fašizma skupaj, komunistični teror se je začel prej in je trajal dlje. Tukaj so zgodovinska dejstva povsem jasna. Drugo pa je medijska propaganda. Ves čas se govori o žrtvah holokavsa, skoraj nihče pa ne omenja, da je v ukrajini med veliko lakoto umrlo 6 miljonov ljudi, podeželskega kmečkega prebivalstva, ki jim je Stalin načrtno pobral vso pšenico. Tudi tisto, ki so jo spravili za seme, in so si jo tako rekoč odtrgali sebi in svojim otrokom od ust, saj so vedeli, da ne bodo preživeli, če ne bodo imeli semena. Pa jim niti to ni pomagalo, saj so jim komunisti pobrali tudi to, in jih masovno pustili, da so umrli od lakote. Zaradi takih stvari pa je bojproti komunizmu povsem upravičen. Že spe ti... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Akhut ti je lepo napisu, da se mal pozanimi za zgodovini. Pa si mu odgovoru; "Boli me kurac za OF, za partijo, komuniste, RKC in ostalo bando.In za zgodovino."Potem pa hočeš men pamet solit. Najneham mešat partizanstva in komunizma?Kdo pa je poveljeval partizanom?A niso bli to komunisti?Dejstvo je, da to je pomešano, ne očitaj men, da to mešam.Saj nekak razumem, da so kumunisti prepričal ljudi, da se bodo boril za svobodo, zato, da so se boril za komunizem.Ampak tega, da nekateri še danes ne razumejo, da je bil ves čas cilj komunistov vspostavitev komunizma, in partizanstvo zgolj sredstvo za dosego tega cilja, mi je pa res mal neumno. Je pa v imenu krščanstva vseen v 1700 letih umrlo velik manj ljudi, kor v imenu komunizma v 70 letih. Kdo je poveljeval Beli gardi?Kdo je dal pobudo za njeno ustanovitev?Kdo je s pomočjo Bele garde ciljal na oblast in moč potem ko bi bili komunisti premagani s pomočjo okupatorja? Da je bil cilj komunistov vzpostavitev komunizma... Jao... Kakšen drugi cilj naj bi pa imeli, če so bili komunisti? Veš kaj je razlika med nama?Jaz sem z zastavico nehal mahati pred 40 leti... Ti pa še kar mahaš, samo z drugačno... A so po tvoje potem sile v Iraku, ki sodelujejo z američani, zločinske? Vprašaj Iračane čez deset let ali več... Okupacija je okupacija, kdorkoli jo že izvede. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Okupacija je okupacija, kdorkoli jo že izvede. res je...40 let smo zhiveli pod okupacijo jugo vojsjke in komunajzou... :xx!: :xx!: :xx!: zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.