Skoči na vsebino

Cerkev in biznis

Guest Astral`

Recommended Posts

:vragec:

res je...40 let smo zhiveli pod okupacijo jugo vojsjke in komunajzou... :xx!: :xx!: :xx!:

zlomk....tralala

Ne boš verjel... x:Dx

Ampak tu ti dam celo prav... x:Dx :palec:

Samo... x:Dx :vragec:

Nočem pa naslednjih 40 let preživet pod okupacijo RKC... :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :vragec:

Mi je prišlo tole na misel... x:Dx

Verjetno ste slišali za pohod 14. divizije na Štajersko.

Ne mislim zdaj pisat o tem pohodu in kaj so takrat hoteli z njim doseči in dokazati.

Ampak divizija je poleg ostalih političnih funkcionarjev, komisarjev in ostale zalege imela tudi komisarja za verske zadeve.

Duhovnika, drugače povedano... x:Dx

V informacijo vam "zgodovinarjem"... x:Dx :vragec:

Me zanima katera belogardistična enota je imela komunističnega komisarja... x:Dx x:Dx :vragec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

do dolomitske izjave so bli med partizanshno seveda tut duhovniki in so celo cerkveno pokopaval padle....po dolomitski so jih pa likvidiral...vse!!!...in seveda "pochistili" med sabo...banda!!!!

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

lubchi....vse tiste k mi jih drzhava nalaga...

pa she za cerkev dajem

zlomk....tralala

ktere jih te teb nalaga? :inocent:

tvoja odločitev. x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

ktere jih te teb nalaga? :inocent:

tvoja odločitev. x;)x

k chike kupim... x:Dx x:Dx x:Dx

zveza borcev pa ni moja odlochitev.... :xx!:

pa predsednikova popotovanja tut ne... :xx!:

pa pisarna bivshga predsednika tut ne.... :xx!: :xx!: :xx!:

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

do dolomitske izjave so bli med partizanshno seveda tut duhovniki in so celo cerkveno pokopaval padle....po dolomitski so jih pa likvidiral...vse!!!...in seveda "pochistili" med sabo...banda!!!!

zlomk....tralala

Hih, prav zanimiv je, da se ta debata vedno razvije tud v debato o belih in komunistih.....Ampak stvar je v tem, da je komunizem pa beli pa to stvar preteklosti, cerkev pa je stvar tudi sedanjosti x;)x Vsaka kritika cerkve se spremeni v "komunisti so isto al pa še huj počel ipd.", kar je v biti mal bedasto.......ker če je za takšna dejanja, kot tudi sam menim, pravilno grajat komuniste, zakaj za ista oz. sorodna dejanja ni spodobno kritizirati cerkve? Opozarjati itd.....Smešno pa se mi zdi, da mi kdo želi podtakniti simpatiziranje s trdim komunističnim sistemom, ker ga niti malo ne simpatiziram, glih tolk k druge izme. Res pa je, da ne vidim samo slabosti ampak tud velik dobrega v poznejših letih mehkega dela komunizma v Sloveniji in to ker sem v tistem času tudi sam živel, pa moji interesi v nobenem smislu niso bili kakorkoli povezani z obstoječim sistemom......Tako kot tudi vidim slabosti in prednosti kapitalizma, pa npr. probleme demokratičnega sistema takšnega kot je na tej razvojni stopnji..... Če je to za nekatere vas "ne misliti s svojo glavo" je to vaš blem. x^x

k chike kupim... x:Dx x:Dx x:Dx

zveza borcev pa ni moja odlochitev.... :xx!:

pa predsednikova popotovanja tut ne... :xx!:

pa pisarna bivshga predsednika tut ne.... :xx!: :xx!: :xx!:

zlomk....tralala

x:Dx

Heh, saj noben noben davek ni stvar lastne odločitve. Kdo bi ga pa plačal, če bi bil.... x;)x

A malo morje vojaških vozil namesto sam recimo pol njih in ena onkološka klinika pa te ne mot? Vidiš, mene pa to mot. Da se duvamo o naši razvitosti in civiliziranosti, pa ne zmoremo ene kot se spodob onkološke klinike......Kar verjamem bi podpirali rdeči, beli, črni, vijoličasti.....Kot primer, jih je velik sicer.

K. Čapek

A malo morje vojaških vozil namesto sam recimo pol njih in ena onkološka klinika pa te ne mot?

Tudi v času tako hvaljenega "mehkega komunizma" je šlo za vojskodost več kot 2% BDP, kot gre sedaj. Problem je v ostalih 98% BDP.

Je pa sedajle na TV 2 zanimiva oddaja Vsporedna ekonomije, kako je na primer UDBa vodila ilegalne posle s švercanjem cigaret, prevzela račune zamejskih organizacije ter opravljala mafijske posle in ustanavljela podjetja za pranje denarja.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Tudi v času tako hvaljenega "mehkega komunizma" je šlo za vojskodost več kot 2% BDP, kot gre sedaj. Problem je v ostalih 98% BDP.

Je pa sedajle na TV 2 zanimiva oddaja Vsporedna ekonomije, kako je na primer UDBa vodila ilegalne posle s švercanjem cigaret, prevzela račune zamejskih organizacije ter opravljala mafijske posle in ustanavljela podjetja za pranje denarja.

Bi bilo zanimivo tud kaj o ilegalnih poslih RKC... x:Dx x:Dx :vragec:

Pa o sodelovanju RKC in mafije... x;)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Da je bil cilj komunistov vzpostavitev komunizma... :eek: xrolleyesx x:Dx x:Dx x:Dx :vragec:

Jao... :O:

Kakšen drugi cilj naj bi pa imeli, če so bili komunisti? x:Dx x:Dx x:Dx :fool:

Veš kaj je razlika med nama?

Jaz sem z zastavico nehal mahati pred 40 leti... x:Dx

Ti pa še kar mahaš, samo z drugačno... x:Dx x:Dx x:o)x

Vprašaj Iračane čez deset let ali več... x:Dx :vragec:

Okupacija je okupacija, kdorkoli jo že izvede.

Da maham z zastavico :eek:

Da citiram tisto, zaradi česar sem se sploh oglasil v tej temi. Kurvat nje napisu;

"c ) ščitenje izdajalcev - ja govorim o domobrancih s katerimi so sodelovali tako med vojno, kot jim tudi sedaj , v modernih časih, želijo postavljati spomenike. Zvije me v tebuhu, če samo pomislim, da v naši državi častimo izdajalce."

In pol ti men očitaš, kaj tlačim v to temo. Očitno nism jest začel s tem, zato tega ne očitaj men. Vsekakor pa eni še zmer ne razumejo, zakaj so se boril komunisti, drugače tiste, ki so se boril proti komunistom, ne bi imenoval izdajalci

Bi bilo zanimivo tud kaj o ilegalnih poslih RKC... x:Dx x:Dx :vragec:

Pa o sodelovanju RKC in mafije... x;)x

When was the last time you invited me for coffee? I can make you an offer you can't refuse.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Vprašaj tiste vernike v Šenčuru, pa pol govor. 200eurov na gospodinjstvo vsak mesec? Imajo pa res občutek, da so ljudje v Sloveniji pri dnarju. Sej vsi vemo kako je to....bogati nikoli niso in nikoli ne bodo imeli občutka do revnih. Če sami živijo na veliki nogi, ne vedo kako tisti, ki nimajo živijo.

Najprej pišeš po 200 evrov.

Potem pa po 200 evrov vsak mesec.

Kako zdaj, ali 200 evrov enkratnega prispevka, al vsak mesec xnckrivx

Absolutno obsodbe vredno! Če pa si me že citiral pol tud komentiraj v konceptu citiranega......govoril sem o Sloveniji ne Ukrajini, Rusiji itd. Sicer pa so men vsi "izmi" tuji, s klerikalizmom vred x;)x x^x

Tudi v sloveniji je blo žrtev komunizma velik več, kot pa žrtev nacizma in fašizma skupaj.

Poznavanje razmer v SZ pred 2. sv. vojno pa pojasnjuje, zakaj so se eni boril proti komunizmu.

Vsak mesec.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

in dokler je trajal pakt med rusijo in nemchijo se je OF imenovala PROTIIMPERIALISTICHNA FRONTA.... :xx!:

zlomk....tralala

S ciljem boja proti imperialističnim državam, kot so bile italija, anglija, francija :vragec:

Al pa vera borna imitacija komunizma. :inocent:

Ne, komunizem je borna imitacija, mal se orientiraj na časovni premici :vragec:

Vsak mesec.

:cry:

Ne vem, če naj to verjamem.

Itak pa, če ne daš, pač ne daš xnckrivx , ti ne morejo izterjat. Osebno sem zagovornik bol zmernih rešitev.

Seveda da te nihče ne more prisiliti. Vendar imajo ljudje občutek krivde, če ne dajo. Vem, ker sem tudi sama odraščala v katoliški družini. Ta občutek krivde zna biti še toliko bolj prisoten če je skupnost majhna in se vsi krajani med seboj poznajo.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Pa kaj si res tko neumen al se sam delaš? Ti ne kapne nikak? To ne opravičuje današnjih oblasti, pa če nam ti hočeš to še tolk dopovedat? Mene najbolj zanima sedaj! Pa VZporedna ekonomija je.... :vragec: x:Dx

Tudi v sloveniji je blo žrtev komunizma velik več, kot pa žrtev nacizma in fašizma skupaj.

Ja, po tvoji interpretaciji.......da so bile tud žrtve izdajalcev, fašistov in nacistov v bistvu žrtve komunistov...... xcivx :xx!:

Seveda da te nihče ne more prisiliti. Vendar imajo ljudje občutek krivde, če ne dajo. Vem, ker sem tudi sama odraščala v katoliški družini. Ta občutek krivde zna biti še toliko bolj prisoten če je skupnost majhna in se vsi krajani med seboj poznajo.

In cerkev seveda na to računa. x;)x

K. Čapek

Ne, komunizem je borna imitacija, mal se orientiraj na časovni premici :vragec:

:cry:

Ja kuko, če pa ni poleg kristjanov nikogar razen komunistov pa občasno arabcev na tem svet. Od prve dinozavrske komune pa do Jezusa, ki je pridigal odrekanje lastnini so lahko krivi le komunajzarji.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Skratka, ko reče v faroužu "UBOGAJ ME"... ga ne ubogat x:Dx x:px x;)x

Oni so bli pred Freudom že leta dva pa tri x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Pa kaj si res tko neumen al se sam delaš? Ti ne kapne nikak? To ne opravičuje današnjih oblasti, pa če nam ti hočeš to še tolk dopovedat? Mene najbolj zanima sedaj!

In kaj bi ti? V sloveniji ukinil vojsko? A misliš, da potem bi pa bilo vse v redu, ko ne bi šlo več 2% za vojsko?

Ne bit tako otročji. V raznih finančnih malverzacijah in davčnih utajah se veliko več denarja porazgubi, kot pa 2%.

Ma kakšen občutek krivde neki. Jest s tem nimam problemov, pa sem tud iz katoliške družine. Kaj malga se že da za cerku, razen tega pa mi že itak država davke pobira, in če že podpirajo cel kup "neprofitnih" organizacij, je prav, da gre nekaj za cerku. Razen tega, če je na primer v interesu blejskega turizma, da turisti lahko zaston obiskujejo cerku na otoku, naj pol tud turistična zveza sofinancira obnovo cerkve, saj pobirajo takse od turistov, ki pridejo tud cerkvico pogledat. Enako velja za cerkve, ki se smatrajo kot narodna kulturna dediščina, da država sofinancira (ne financira) njihovo obnovo. Ampak 200 evrov na mesec na familjo x:o)x . Saj ne vem, ,če naj to verjamem.

V bistvu se jaz kar strinjam, da naj verniki kar sami financirajo Cerkev, kolikor pač hočejo. Pa naj bo to 1 euro ali pa 200euro. Vsekakor pa mi je neumno, da moramo ostali, ki smo morda celo proti krščanskim naukom, tudi prispevati v njihovo blagajno. Sej pravim, imajo svoj kapital (T2, Pivovarna Laško - zelo moralno, verjetno s splošnokoristnim namenom ......) in pa vernike s pomočjo katerih naj se financirajo.

In kaj bi ti? V sloveniji ukinil vojsko? A misliš, da potem bi pa bilo vse v redu, ko ne bi šlo več 2% za vojsko?

Ne bit tako otročji. V raznih finančnih malverzacijah in davčnih utajah se veliko več denarja porazgubi, kot pa 2%.

To sem napisal na splošno za postkomunistične oblasti in cerkev......da je višek bebavosti in nesramnosti, da se sklicujejo, vi pa jih pri tem podpirate, da je blo prej isto al še hujš, da je prejšnja oblast to, komunisti ono itd.itd.......kot da to opravičuje njih pri nečednih dejanjih. :xx!:

Konkretno ne vem kolk gre za vojsko.......vsekakor pa v danem trenutku prej rabimo spodobno onkološko kliniko kot 130 al kolk vojaških vozil..... x^x Me zanima, če boš jutr zbolel za rakom al kdo tebi ljub al ti bo vojaško vozilo kaj pomagalo......Žal ti pa tud pri v sedanjih koliščinah zlo malo verjetnem resnejšem vojaškem napadu na slo ne bo x;)x :vragec:

K. Čapek

Če se prav spomnim, je bila odločitev za vstop v NATO sprejeta na referendumu, članstvo v tem klubu, ki naj bi zagotavljal kolektivno varnost, pa ni zastonj, vsakdo mora prispevati svoj delež, tudi pogoji so bili znani in sprejeti že prej. Men osebno se to zdi v okviru normale, ti pa spet hočeš delat politično propagando. Da bo slovenija dajala 2% BDP za obrambo je bilo znano že pri vstopu v NATO. Tvoje populistično hujskanje pa meji že na primitivizem.

Če se prav spomnim, je bila odločitev za vstop v NATO sprejeta na referendumu, članstvo v tem klubu, ki naj bi zagotavljal kolektivno varnost, pa ni zastonj, vsakdo mora prispevati svoj delež, tudi pogoji so bili znani in sprejeti že prej. Men osebno se to zdi v okviru normale, ti pa spet hočeš delat politično propagando. Da bo slovenija dajala 2% BDP za obrambo je bilo znano že pri vstopu v NATO. Tvoje populistično hujskanje pa meji že na primitivizem.

:eek: ...zdej si me pa razsvetlil x:Dx Če si ti večinoma politični in verski propagandist ne jemlji tudi druge za pod nujno tako. Vse se da, če se hoče, veš, včasih se samo prioritete morjo določit......Če je zate populistično hujskanje izražanje mnenja, da nam je onkološka pa še kakšna klinika veliko bolj nujno potrebna kot hlapčevsko uboganje in nabavljanje nepotrebne velike količine vojaških sredstev se lahko o primitivizmu med nama vname debata.... :vragec: x;)x x:Dx Mogoče bo pa cerkev, katere edina skrb je skrb za dobro ljudi, poskrbela za izgradnjo klinike...... x:px

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...