Skoči na vsebino

Cerkev in biznis

Guest Astral`

Recommended Posts

To, kako je Cerkev notranje organizirana je popolnoma nepomembno. Tako so organizirane tudi nekatere nevladne organizacije. Kot sem že napisal, imajo vsi enake možnosti. Če pa jih ne izkoristijo pa je njihov problem - to pa ne sme biti razlog za državno diskriminacijo in zatiranje verskih skupnosti.

Ja ampka midva sva govorila o USA kot vzorniku, se spomniš ?

Moja razlaga svobode je splošno sprejeta, če pa tebi ta svoboda ni všeč, je tvoj problem. To ni svoboda, da država diktira, kaj imam lahko v lasti in česa ne.

Ni splošno sprejeta - v Sloveniji je zakon o orožju drugačen kot v USA. In vesel sem, da naša država ne izkorišča svobode na tak način, da bi znjo povzročala strah in trepet med preprostimi prebivalci - zavoljo manipulacije in denarja, kot se je po mojem opažanju zgodilo na Floridi, kjer je razultat zakona in strahu bila povišana prodaja orožja in streliva. Se zavedaš, da si s sprejetjem te ''splošno priznane svobode'' že omejil samega sebe in to popolnoma prostovoljno. Vprašanje je kdo tu koga farba?

Povezave s komunizmom ni. In to ve vsak, ki pozna komunizem in Cerkev in je objektiven. Tole s komunizmom je še en beden poskus oblatiti Cerkev - ker jim nič drugega ne rata, pa poskusijo še s komunizmom.

Seveda je povezava s komunizmom - je metaforčina, miselna in zato tudi idejna in se odraža v nekatrih šegah, funkcijah, dejanjih Cerkve. Za ugotovit kaj takega ni ravno potrebno, da Cerkve v kaj prisiljuje ljudi. Sem rekel, da je Cerkev Hobotnica - zaj pa poveži skupaj!

Komunizem je totalitaren sistem, ki temelji na prisilnem izenačevanju ljudi. Cerkev je svobodna institucija, ki nikogar ne sili, da proti svoji volji financira nesposobneže in lenuhe.

Seveda imaš prav. Imam pa tud jaz prav, da ljudi lahko na 1000 in 1 način pripraviš do dejanj, še posebej s tako stopnjo samozavedanja kot je zaenkrat na Zemlji. Nočem bit vzvišen ampak bit ovca in slediti toku kolektiva je še vedno zelo zabaven poklic !

Brez podpisa
Deli na socialnih omrežjih

Seveda je povezava s komunizmom - je metaforčina, miselna in zato tudi idejna in se odraža v nekatrih šegah, funkcijah, dejanjih Cerkve

Mogoče, sicer dvomim, bo mu to pojasnilo omogočlo vštekat....... x;)x

Fino po eni strani, da se vam da pojasnjevat debatirat, jaz si bom zgleda spet poenostavu stvar x:o)x , citiram nj. post, spremenim večinoma le osebke, pa smo tu :vragec: .......pa še podobnost obeh sistemov je še bl očitna.

Kuvrtat, ko omenjaš kaj nečeš bit.......kako pa bi sploh lahko sedanji cerkvi odgovarjali ljudje, ki mislijo s svojo glavo? :inocent: Torej si.....komunajzar in pika! Somišljenik z opranimi možgani.....pa tako..... x:o)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Samo težava je v tem, da tebi preprosta dejstva niso jasna. Poleg tega komunajzerji še sedaj domobranstvo izrabljajo za opravičevanje svojih zločinov in nadaljevanje tekovin revolucije in napadanje drugače mislečih.

Seveda komunistično nasilje opraviči domobranstvo.

Od tega nekateri, da ga ubijejo komunisti, ali pa da se jim upre in ima vsaj možnost preživeti.

Kar je edino pravilno. Kdor se bori proti komunizmu, si zasluži čast in hvalo - ne glede na sredstva.

Saj jaz vem, da je tebi svobodomiselnost trn v peti.

Ti in kvartat sta zrela za kazensko ovadbo. Grozita s fizičnim nasiljem.

Ker komunisti lažejo, je avtomatsko resnica tisto, kar so govorili ljudje.

Prosim povej kaj meni ni jasno? Jasno mi je, da ob zmagi okupatorja, midva tukaj nebi debatirala. Domobranstvo je lahko bilo sredstvo upora proti komunistom, vendar v slabo naroda samega, ki bi se ob uspehu znašel pod nadvlado Nemčije ? ti je jasno kakšne posledice bi to prineslo in kaj ti sploh zagovarjaš iz malo širšega zornega kota. Preživeli smo komunizem vprašanje, če bi preživeli Hitlerja ? POMISLI ZA VRAGA!

Si kdaj slišal za poboje partizanov, da se ne bo šušlajlo samo o pobojih domobrancev?

Evo še en link, ki se kritično opredeli do delovanja partije v zaledju NOB, da bomo bolj razgledani. Pa, da nebo kakšnemu v glavo preveč stopu zaključek, naj pomisli na širše posledice, takih akcij in prestopov k okupatorju!

http://www.promin.si/svetovanje/problemati...anske_vojne.htm

1.Zločinski model prenešen iz Rusije

KP ni bilo pogodu, da kdo razmišlja s svojo glavo in da mu ideja komunizma ni blizu, zato so začeli pobijati tudi čisto nevtralne ljudi. Pravičnost ni bila prioriteta, pač pa odmevnost akcije, ki je pustila pečat na območju delovanja. Tako jih je včasih skupil povsem nedolžen človek, ki se je v nepravem času znašel na nepravem mestu, saj so ga komunisti le "porabili" za dosego svojega trenutnega cilja.

Dogajalo se je, da so komunisti izvedli kako akcijo v kateri so pobili par fašistov, čeprav so vedeli, da bodo sledile povračilne akcije. Povračilne akcije pa so bile streljanje nedolžnega prebivalstva, ne pa partizanov. Nemalokrat so komunisti namenoma kar pustili, da so fašisti talce pobili, čeprav bi to z manjšo akcijo lahko preprečili. S pobijanjem talcev pa so okupatorji nehote izvrševali cilje komunistov, to pa je bilo množično sejanje razdora in povzročanje groze in odpora med ljudmi. Komunisti so se tako oprali vsake krivde, dosegli pa so, da so ljudje prestopali v partizane za NOB proti fašistom, nevede pa so se borili za ruski komunizem v Sloveniji, kar je bil pa cilj naših komunistov in komunistične internacionale.

Tak sistem delovanja je kopija ruskega taktičnega boja, kjer je bil človek povsem brez vrednosti. Človek mrtev ali živ, saj je vseeno, je veljal le toliko, kolikor je koristil za "futer" rastoči komunistični pošasti. Poboji, ki jih je vršila KP preko NOB leta 1942 po slovenskih krajih je rodilo samoorganiziranje in odpor, ki je kasneje preraslo v Domobranstvo. Torej je NOB ali pravilneje KP s svojim zločinskim delovanjem povzročila razkol naroda, ki še danes traja.

P.S; balcebub vklopi si sarkazem detektor ne pa, da sanjaš o kazenskih ovadbah - lol! x:o)x

Brez podpisa

Prosim povej kaj meni ni jasno? Jasno mi je, da ob zmagi okupatorja, midva tukaj nebi debatirala. Domobranstvo je lahko bilo sredstvo upora proti komunistom, vendar v slabo naroda samega, ki bi se ob uspehu znašel pod nadvlado Nemčije ? ti je jasno kakšne posledice bi to prineslo in kaj ti sploh zagovarjaš iz malo širšega zornega kota. Preživeli smo komunizem vprašanje, če bi preživeli Hitlerja ? POMISLI ZA VRAGA!

Si kdaj slišal za poboje partizanov, da se ne bo šušlajlo samo o pobojih domobrancev?

Evo še en link, ki se kritično opredeli do delovanja partije v zaledju NOB, da bomo bolj razgledani. Pa, da nebo kakšnemu v glavo preveč stopu zaključek, naj pomisli na širše posledice, takih akcij in prestopov k okupatorju!

http://www.promin.si/svetovanje/problemati...anske_vojne.htm

1.Zločinski model prenešen iz Rusije

KP ni bilo pogodu, da kdo razmišlja s svojo glavo in da mu ideja komunizma ni blizu, zato so začeli pobijati tudi čisto nevtralne ljudi. Pravičnost ni bila prioriteta, pač pa odmevnost akcije, ki je pustila pečat na območju delovanja. Tako jih je včasih skupil povsem nedolžen človek, ki se je v nepravem času znašel na nepravem mestu, saj so ga komunisti le "porabili" za dosego svojega trenutnega cilja.

Dogajalo se je, da so komunisti izvedli kako akcijo v kateri so pobili par fašistov, čeprav so vedeli, da bodo sledile povračilne akcije. Povračilne akcije pa so bile streljanje nedolžnega prebivalstva, ne pa partizanov. Nemalokrat so komunisti namenoma kar pustili, da so fašisti talce pobili, čeprav bi to z manjšo akcijo lahko preprečili. S pobijanjem talcev pa so okupatorji nehote izvrševali cilje komunistov, to pa je bilo množično sejanje razdora in povzročanje groze in odpora med ljudmi. Komunisti so se tako oprali vsake krivde, dosegli pa so, da so ljudje prestopali v partizane za NOB proti fašistom, nevede pa so se borili za ruski komunizem v Sloveniji, kar je bil pa cilj naših komunistov in komunistične internacionale.

Tak sistem delovanja je kopija ruskega taktičnega boja, kjer je bil človek povsem brez vrednosti. Človek mrtev ali živ, saj je vseeno, je veljal le toliko, kolikor je koristil za "futer" rastoči komunistični pošasti. Poboji, ki jih je vršila KP preko NOB leta 1942 po slovenskih krajih je rodilo samoorganiziranje in odpor, ki je kasneje preraslo v Domobranstvo. Torej je NOB ali pravilneje KP s svojim zločinskim delovanjem povzročila razkol naroda, ki še danes traja.

P.S; balcebub vklopi si sarkazem detektor ne pa, da sanjaš o kazenskih ovadbah - lol! x:o)x

:vragec:

zaradi nechesa zelo slichnega se je zgodila SLAVNA DRZHGOSHKA BITKA.... :xx!: :xx!: :xx!:

zlomk...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

To velja predvsem za Micka in podobne, da radi druge obtožujejo hujskanja, če se ne strinjamo z njihovimi radikalno levičarskimi stališči.

Guess again. x;)x

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

aakhut bi mogoče bil pripravljen osvetlit dražgoško bitko, men namreč ne potegne omenjena podobnost.

1942, 2,5 m snega, partizani pri domačinih, izdaja, nemci, poboj ? pa če boš rekel, da je partija izdajala, dej kake vire pripni :palec:

Brez podpisa

To je samo laž, ki jo podtikaš, ker tebi ne uspe v nikomer ustvariti občutka krivde, ker je kristjan.

Se motiš, jaz nobenemu ne želim dajati občutke krivde, ker je kristjan. V TV prispevku, kjer je duhovnik zahteval prispevke od vernikov, so le ti s krivdo odgovarjali, da bi dali ampak je 200 euro preveč in da toliko nimajo. Očitno se počutijo krivo, ker ne morejo prispevati Cerkvi. Ali pa zato, ker so revni in sosedi lahko dajo, sami pa ne. In vas je vendarle vas. Kar naredi sosed je pravilno, da tudi ti narediš. Vendar Cerkev ne bi smela v ljudeh vzbujati takih občutkov. Prej bi morali spodbujati pozitivne občutke...Ne pa negativnih.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Ti in kvartat sta zrela za kazensko ovadbo. Grozita s fizičnim nasiljem.

Se opravičujem za kramp... x:Dx

Je premal trd in oster za tvojo bučo... :vragec: x:Dx

Sveder z diamantno konico bi bil boljši... x:Dx x:Dx x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

V duhovnosti ni nič slabega,vendar je cerkev napačna ustanova zato,najprej se naj oni pričnejo ravnati po načelih in pol pridige držati....Verjetno se najde tud kakšen dober župnik,vendar dokler se bodo vozili z audiji...,mi ne bo nihče govoril naj živimo skromno....

Ter na obzorju spet nova pedofilska afera,če že majo celibat in ga tko močno zagovarjajo,bi bilo najbolj pametno da cerkev ustanovi novi obred za župnike-brezmadežno kastriranje....,ali pa uvest popolni nadzor te institucije,da bodo tistim katerim je cerkev pri srcu mirne volje lahko spuščali otroke na božji vrt..

aakhut bi mogoče bil pripravljen osvetlit dražgoško bitko, men namreč ne potegne omenjena podobnost.

1942, 2,5 m snega, partizani pri domačinih, izdaja, nemci, poboj ? pa če boš rekel, da je partija izdajala, dej kake vire pripni :palec:

Zadnjič je na TV pri dnevniku en zgodovinar dejal, da se moramo vprašati, kakšen strateški pomen je imela dražgoška bitka v vojaškem smislu.

Lahko ti povem, da nikakršnega.

Je imela pa propagandni namen.

Partizani so vas žrtvovali v propagandne namene, saj so vedeli, kako bodo ukrepali nemci, ko bodo oni odšli :sori:

Razdražit nemce, da vas požgejo in ljudi pobijejo, da bi potem več ljudi pristopil v partizane, je bil edini namen te bitke :sori:

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Ja en mora utišat te domobranske domoljube s preprostimi dejstvi. Sama senca komunizma in železna roka ne opravičuje takšnih dejanj. Vsak je imel dve možnosti ; OF pod okriljem partije ali Okupator. Cerkev si pa na račun slepih ovac sedaj pere čast in postavlja spomenike! Peljejo vas pa na najbolj preprosto foro, ki vam megli objektivnost - zaslepijo vas z nevidnim sovražnikom in vero v njeno pravičnost, ki izhaja iz Jezusovega nauka ( ki ga mimogrede, če kdo ni opazil na tri šihte izkoriščajo ) - dve zelo primitivni ampak močni orodji. Rezultat je pa, da se kristjani postavljajo na stran domobrancev in z njimi simpatizirajo ter jih opravičujejo......

Ja sej nebi verjel, če nebi bilo res!

In zakaj sta bili samo ti dve možnosti :eek: ?

Predvsem zaradi politike, ki jo je vodila partija, in ki ni dopuščalo kakšne druge možnosti.

Partija ni imela nobene legitimitete, da je uzrupirala oblast nad OF! In za njeno delo bi jo morali nagraditi s tem, da bi jo podpirali? :eek:

Si pa mal podcenjujoč do vseh, ki niso tvoji somišljeniki. Sevede, kdor ne misli kot ti, ga en pele na foro, ki mu megli objektivnost :vragec: . Ker si ti tako objektiven x:o)x

Emanuel:

Kaksne alternative je dala Cerkev- vec kot dve opciji ?

Recimo Kardinal Stepinac- je eksplicitno posiljal zupnike tako v partizane kot ustase.

Ker so bili vsi potrebni duhovne oskrbe in tudi ni zbezal po tem ko je zmagala 'napacna' opcija, za razliko od presvetelga Rozmana.

Za nemecek prvi interniranci is Slovenjie so bili skoraj izkljucno zupniki iz Maribora, ki so podbno kot primorski- bili vedno nenavadno levi, tist ki so preziveli.

Iluzorno je pricakovati, da bi nemci poceli z nami kaj lepse kot z rusi, konec koncev je bila Jugoslavija po smrtnih zrtvah tekom vojne tretja (za Rusijo in Nemcijo), in tudi da bi mi se govorili slovensko. Ali pa je bil tisti Hitlarjev stavek ' Naredite mi to dezelo zopet nemsko !' le vzpodpuda za zavedne slovence, da mu prisegajo zvestobo.

Prostovoljno sodelovanje z okupatorjem, je v vojnem stanu kaznivo z smrtjo- tudi sedaj.

Emanuel:

Recimo Kardinal Stepinac- je eksplicitno posiljal zupnike tako v partizane kot ustase.

Ker so bili vsi potrebni duhovne oskrbe in tudi ni zbezal po tem ko je zmagala 'napacna' opcija, za razliko od presvetelga Rozmana.

Za nemecek prvi interniranci is Slovenjie so bili skoraj izkljucno zupniki iz Maribora, ki so podbno kot primorski- bili vedno nenavadno levi, tist ki so preziveli.

Iluzorno je pricakovati, da bi nemci poceli z nami kaj lepse kot z rusi, konec koncev je bila Jugoslavija po smrtnih zrtvah tekom vojne tretja (za Rusijo in Nemcijo), in tudi da bi mi se govorili slovensko. Ali pa je bil tisti Hitlarjev stavek ' Naredite mi to dezelo zopet nemsko !' le vzpodpuda za zavedne slovence, da mu prisegajo zvestobo.

Prostovoljno sodelovanje z okupatorjem, je v vojnem stanu kaznivo z smrtjo- tudi sedaj.

x:Dx x:Dx x:Dx xrolleyesx :vragec:

Nima smisla, Boltezar... x:Dx

Njegovega prepričanja ne prebije niti protioklepni izstrelek... x:Dx

Ti si očitno "komunajzar" in takim Emanuel ne verjame... :vragec: xrolleyesx x:Dx x:o)x

Ker samo širijo proticerkveno propagando... :xx!: :vragec: x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Hojla Emanuel

Najdi mi prosim en sam samcat stavek iz biblije ali kakršnegakoli pisanja kogarkoli, ki ga ti priznavaš, kjer piše, da Jezus na kakršen koli način odobrava nestrpnost in sovraštvo in omalovaževanje, kakršno seva iz tvojega pisanja.

Lepo se imej.

butl xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Zadnjič je na TV pri dnevniku en zgodovinar dejal, da se moramo vprašati, kakšen strateški pomen je imela dražgoška bitka v vojaškem smislu.

Lahko ti povem, da nikakršnega.

Je imela pa propagandni namen.

Partizani so vas žrtvovali v propagandne namene, saj so vedeli, kako bodo ukrepali nemci, ko bodo oni odšli :sori:

Razdražit nemce, da vas požgejo in ljudi pobijejo, da bi potem več ljudi pristopil v partizane, je bil edini namen te bitke :sori:

To men pomen toliko, kot blebetanje sosedove klepetulje - špekulacija pri kateri ne moreš vedeti kaj je res ali ne. Strateški pomen je irelevanten. Lahko je šlo samo za premike partizanov in postanek. Kot sem omenil bila je huda zima - pa ti probej preživet zunaj v taki zimi x?x x;)x

Skratka za svoje trditve nimaš kake osnove, nič boljše kot jaz, če bi ti želel oporekati....

Brez podpisa

In zakaj sta bili samo ti dve možnosti :eek: ?

Predvsem zaradi politike, ki jo je vodila partija, in ki ni dopuščalo kakšne druge možnosti.

Partija ni imela nobene legitimitete, da je uzrupirala oblast nad OF! In za njeno delo bi jo morali nagraditi s tem, da bi jo podpirali? :eek:

Si pa mal podcenjujoč do vseh, ki niso tvoji somišljeniki. Sevede, kdor ne misli kot ti, ga en pele na foro, ki mu megli objektivnost :vragec: . Ker si ti tako objektiven x:o)x

Ja to sem že omenil, da ima Partija dovolj dreka na glavi, torej upam, da dojameš moje stališče do nje. To, če iščem, pozitivne strani v primerjavi s kapitalizmom ne pomeni, da sem pristaš komunizma ali partije - zgolj pomeni, da se da iz preteklosti marsikaj naučiti x;)x Noben sistem ni dovolj popolen, da se ga ne da izboljšati - pa ne, da se ravno preveč trudim v to smer, sam tkole malo za sproti.

Prav tako ti oponiram, da podcenjujem, drugače misleče.

Dejstvo je, da sta bili dve možnosti - OF ali Okupator, če najdeš kako drugo mi sporoči. Štejejo samo dejstva in ne neke domišljijske opcije .....če bi bilo ......A veš, če bi bil miljonar. Pa nisem.

In še enkrat te vprašam - preživeli smo komunizem ali bi preživeli Hitlerja ?

Brez podpisa

Tudi Hitlerja bi preživeli...

Oni bolj poslušni enako kot tisti poslušni v komunizmu, oni manj poslušni enako kot tisti v komunizmu...

politični opozitorji enako kot tisti v komunizmu, lopovi in barabe enako kot tisti v komunizmu...

Cerkvi bi se godilo enako kot pod komunizmom....

edin duševno prizadetih ljudi ne bi bilo, pa Izrael ne bi obstajal

x:Dx x:Dx :palec:

Mogoče še slabše... x:Dx :vragec:

Hitler ni maral RKC... x;)x

Preveč vplivna in bogata je bila... x:Dx

S "konkurenco" je znal še bolje kot komunisti... :vragec:

Aja, pozabil... x:Dx

Pa z Romi tudi ne bi imeli problemov... x;)x

x:Dx x:Dx :palec:

Mogoče še slabše... x:Dx :vragec:

Hitler ni maral RKC... x;)x

Preveč vplivna in bogata je bila... x:Dx

S "konkurenco" je znal še bolje kot komunisti... :vragec:

Aja, pozabil... x:Dx

Pa z Romi tudi ne bi imeli problemov... x;)x

A si ziher, da ni maral RKC, saj je v govorih hvalil njihovo politiko do Judov.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Hitler se je lotil ponemčevanja Slovenije - taktično etično čiščenje s priseljevanjem pravih Nemcev - adijo Slovenksi narod, zato se sprašujem, če bi preživeli x?x :palec:

Jaz tud prvič slišim, da hitler ni maral RKC

Brez podpisa

Emanuel:

Kot prvo, jugo-vojska je kapitulirala, in s tem se je vojna pravno končala. Tvoja definicija velja edino za obdobje DO kapitulacije jugo-vojske, v tem času pa so bili edini okupatorjevi sodelavci komunisti, ki so aktivno delovali na razsuvanju in demoralizaciji jugo-vojske. Je pač vladu pakt Hitler - Stalin!

Partija je bila tista, ki ni dopuščala več kot dve opciji, in ne cerku, po kateri tako radi pluvate. Jugoslavija pa je imela toliko žrtev zato, ker se je izvajala komunistična revolucija in z njo državljanska vojna.

In kaj bi bilo tako tragično. če bi se v šolah učil nemško, namesto angleško?

Tisti znani stavek se je nanašu na štajersko, in ne na slovenijo.

Hojla Emanuel

Najdi mi prosim en sam samcat stavek iz biblije ali kakršnegakoli pisanja kogarkoli, ki ga ti priznavaš, kjer piše, da Jezus na kakršen koli način odobrava nestrpnost in sovraštvo in omalovaževanje, kakršno seva iz tvojega pisanja.

Lepo se imej.

butl xsrcx

Zanimivo, še nikol se nisi vtaknu - vsaj kolikor te sledim, se opravičujem, če se motim - v tiste, ki širjo nestrpnost, sovraštvo in omaleževanje do domobranstva in krščanstva :vragec: .

Sicer pa pri men itak ne gre za sovraštvo in nestrpnost, ampak za gnus, ki ga čutim do tega, kakšno bratomorno vojno so komunisti zavestno zakrivil, da bi prišli na oblast. Za razliko od njih je bila tedanja vlada dravske banovine (ljudska stranka) demokratično izvoljena! Če pa ti simpatiziraš s temi umazanimi komunističnimi metodami, pa kar daj :vragec:

Hitler se je lotil ponemčevanja Slovenije - taktično etično čiščenje s priseljevanjem pravih Nemcev - adijo Slovenksi narod, zato se sprašujem, če bi preživeli x?x :palec:

Hitler je bil pristaš starogermanskih kultov in prav tako kot Stalin velik sovražnk krščanstva. Še preden je prišel na oblast je njegova strankarska policija obračunavala z duhovniki. O tem je pisal tudi Viktor Gerkman v Auri, Hitlerjevo stranko opisuje kot črnomagijski kult s svojimi ceremonijami.

Sicer pa so tudi komunisti vodil politiko priseljevanja v slovenijo, samo ne nemcev. Tako masovnih pobojev, kot jih je nad slovenci po vojni izvajala partija, pa hitler verjetno ne bi, četudi bi zmagal. Sploh pa usoda vojne ni bila odvisna od tega, kaj se je dogajal v sloveniji.

To men pomen toliko, kot blebetanje sosedove klepetulje - špekulacija pri kateri ne moreš vedeti kaj je res ali ne. Strateški pomen je irelevanten. Lahko je šlo samo za premike partizanov in postanek. Kot sem omenil bila je huda zima - pa ti probej preživet zunaj v taki zimi x?x x;)x

Skratka za svoje trditve nimaš kake osnove, nič boljše kot jaz, če bi ti želel oporekati....

Poglej si še enkrat iz rusije prenešen vzorec komunističnega načina dela. Pa mal pomisli, kdo je vodu partizane.

Prav tako ti oponiram, da podcenjujem, drugače misleče.

Dejstvo je, da sta bili dve možnosti - OF ali Okupator, če najdeš kako drugo mi sporoči. Štejejo samo dejstva in ne neke domišljijske opcije .....če bi bilo ......A veš, če bi bil miljonar. Pa nisem.

In še enkrat te vprašam - preživeli smo komunizem ali bi preživeli Hitlerja ?

da ne podcenjuješ drugače mislečih :eek:

Recimo tole;

"Cerkev si pa na račun slepih ovac sedaj pere čast in postavlja spomenike! Peljejo vas pa na najbolj preprosto foro, ki vam megli objektivnost - zaslepijo vas z nevidnim sovražnikom in vero v njeno pravičnost, ki izhaja iz Jezusovega nauka ( ki ga mimogrede, če kdo ni opazil na tri šihte izkoriščajo ) - dve zelo primitivni ampak močni orodji. Rezultat je pa, da se kristjani postavljajo na stran domobrancev in z njimi simpatizirajo ter jih opravičujejo......"

Sori, ampak jest mam svoje prepričanje že davno izoblikovano, če pa ti smatraš, da me cerku pelje na eno preprosto foro, je to zame podcenjevanje.

Seveda pa je bila še tretja možnost. Da odpor ne bi bil povezan s komunistično revolucijo. Ampak to je bilo neizvedljivo ravno zaradi komunistične politike, ki je iskoristila dejstvo, da so imeli komunisti dobro razvitio podtalno ilegalno mrežo že pred vojno. Vsekakor bi verjetno več slovencev preživel hitlerja, kot pa je komunistične likvidacije in s strani komunistov zrežirane državljanske vojne.

V govorih je hvalil marsikaj kar mu je ustrezalo, njemu in stranki.

ČE bi ostal na oblasti, če se ne bi zgodilo to kar se je... x:Dx :palec:

Cerkvi pod vlado nacistov se ne bi godilo nič bolje kot pod vlado komunistov.

Konkurenca pri vladanju... x:Dx :vragec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...